Butlletí Gaudím els parcs
 
Número #327 / Del 24 al 30 de maig de 2022. ESPECIAL DIA EUROPEU DELS PARCS. SETMANA DE LA NATURA
X Facebook Youtube Instagram

Destaquem

Sant Vicenç, porta d'entrada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Sant Llorenç-Obac

25/05/2022

En el marc de la Setmana de la Natura d'enguany, la Biblioteca Salvador Vives Casajuana acollirà una xerrada sobre el parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, del qual Sant Vicenç de Castellet en forma part.

Presentació 'La cacera de bruixes a Catalunya. Estudis i documents (1830-2020)' - 6è Premi Patxot

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny

26/05/2022

El proper dimarts 26 de maig l'Institut d'Estudis Catalans acollirà la presentació de La cacera de bruixes a Catalunya. Estudis i documents (1830-2020)', obra de Pau Castell Granados, 6è Premi Rafael Patxot i Jubert.

Sortida amb open caiac als Colls - Dia Europeu dels Parcs

Garraf

28/05/2022

L’activitat es realitza amb caiacs insubmergibles de gran estabilitat que ens permetran navegar des d’un primer moment amb total seguretat gaudint de l’entorn alhora que adquirirem una tècnica adequada.

Parcs en concert amb Marina Herlop - Dia Europeu dels Parcs

Marina

28/05/2022

L’artista presentarà les darreres creacions dels seus darrers singles, tals com Miu (2021) i shaolin mantis (2022), acompanyada de la seva banda al complet, a Santa Coloma de Gramanet.

Papallones diürnes - Dia Europeu dels Parcs

Montesquiu

28/05/2022

De la mà del biòleg Albert Palou, recorrerem el bosc a la cerca de papallones per conèixer les espècies que podem trobar i aprendre a identificar-les.

Visites guiades a la Casa Museu l'Agustí - Dia Europeu dels Parcs

Montseny

28/05/2022 fins al 29/05/2022

Visita guiada a la masia que us transportarà a la vida rural del segle XIX.  Es clourà amb un audiovisual sobre la vida a la masia i al pla de la Calma.

Passejada ornitològica pels voltants del Parc del Montnegre i el Corredor

Montnegre-Corredor

28/05/2022

Passejada per a tots els públics per conèixer i identificar els ocells que habiten en el Parc del Montnegre i el Corredor al seu pas per Palafolls. Per a tots els públics.

Els sons de la nit: l’altre costat de la llegenda - Dia Europeu dels Parcs - ACTIVITAT ANUL·LADA

Foix

28/05/2022

Heu sentit mai com criden els ratpenats? Sabeu que els seus crits són ultrasònics? La passejada us permetrà sentir els crits d’aquests desconeguts mamífers nocturns i conèixer les seves singulars característiques.

Som la vall de Sau - Dia Europeu dels Parcs

Guilleries-Savassona

28/05/2022

Dinàmica familiar participativa a l'entorn dels significats i valors de la natura de la vall de Sau.
Farem un joc dinàmic i explorarem els diferents elements de l'entorn.

Empremptes de bosc - Dia Europeu dels Parcs

Montseny

28/05/2022

Activitat en què cada participant tindrà una bossa de cotó reciclat i sobre ella crearà un estampat creatiu amb fulles i flors que podrà escollir de la taula on realitzarem el taller. 

Presentació del Llibre "Cuina, societat i natura al Montseny. Reserva de la Biosfera"

Montseny

28/05/2022

Presentació del llibre Cuina, societat i natura al Montseny. Reserva de la Biosfera, resultat de vuitanta-vuit receptes de quatre concursos de cuina, i de l'exposició "Montseny cuina de reserva".

Visita comentada als treballs arqueològics de l'Obac vell - Dia Europeu dels Parcs

Sant Llorenç-Obac

28/05/2022

Visitarem l'Obac vell amb la companyia de Xavier Font, arqueòleg i director dels treballs, per visitar els treballs de l'excavació feta recentment a les restes de la masia originària que dona nom a aquest sector de la serra.

Animals de sang freda: amfibis i rèptils- Dia Europeu dels Parcs

Garraf

28/05/2022

Taller participatiu per a tota la família en què, mitjançant la manipulació d’animals vius, els participants descobriran què mengen, on viuen i quines característiques i necessitats tenen. 

Passejada guiada per la serra de Can Puig - Dia Europeu dels Parcs

Montnegre-Corredor | Montseny

28/05/2022

Passejada guiada per una part de l’itinerari senyalitzat de la serra de Can Puig on coneixerem les característiques de la flora i la fauna d’aquest espai del Parc.

Ruta inclusiva 'Aigua, un viatge pels sentits' - Dia Europeu dels Parcs

Montseny

28/05/2022

Itinerari inclusiu i teatralitzat que es realitza al llarg del recorregut adaptat de la font del Frare. De la mà de personatges singulars, els participants faran un viatge a través dels sentits, les sensacions i les emocions.

Les espècies invasores del Parc de la serralada Litoral - Dia Europeu dels Parcs

Litoral

28/05/2022

Veniu a descobrir les modificacions del paisatge a causa de les espècies invasores. Reflexionarem sobre els efectes adversos d’aquestes espècies, de com s'han introduït al nostre territori i què podem fer nosaltres per evitar-ho.

Neteja del litoral i submarina al Garraf - Dia Europeu dels Parcs

Garraf

28/05/2022

Activitat per a la conscienciació dels efectes que generen els residus al medi ambient i que van a parar al mar. Es farà una recollida de residus en l’àmbit del litoral a peu, amb caiac i submarina.

Banys de Bosc - Dia Europeu dels Parcs

Sant Llorenç-Obac

28/05/2022

El bany de bosc consisteix en una passejada pel bosc en silenci guiats per un terapeuta i un guia que facilitaran la connexió amb la natura per tal de millorar el benestar emocional, la vitalitat o la relaxació.

La gran gimcana ambiental del Dia Europeu dels Parcs

Montseny

28/05/2022

Gimcana de descoberta de l'entorn que portarà als infants i famílies a treballar en grup i així mirar de resoldre els diferents reptes i proves que caldrà superar per poder seguir avançant. 

Excursió en família a l’avenc de l’Esquerrà - Dia Europeu dels Parcs

Garraf

28/05/2022

Anirem fins l’Avenc de l’Esquerrà, el més profund del Parc del Garraf i de camí coneixerem les principals característiques d’aquest massís, així com els rasclers i els fòssils que amaga.

Tupinamburga, la remeiera, al bosc del pla dels Albats - Dia Europeu dels Parcs

Olèrdola

29/05/2022

Para l’orella per captar amb el cor els consells que et donaran i que al llarg dels segles han enriquit el saber que ens dona la natura. En acabar, fareu el vostre primer herbari. 

Jornada naturalista. Qui viu, qui neda, qui vola a les Llobateres? - Dia Europeu dels Parcs

Montnegre-Corredor | Montseny

29/05/2022

Recorregut per diferents espais de l'aiguamoll de les Llobateres on entitats naturalistes faran diverses xerrades explicant la biodiversitat del seu ecosistema.

Les fonts amagades - Dia Europeu dels Parcs

Foix

29/05/2022

Itinerari guiat de 5 km de distància pel Parc del Foix per descobrir la font de Sant Llorenç i la font del Llop. També ens acostarem a les restes de l'antiga capella de Sant Llorenç de la Sanabra. 

Amb ulls de pagès. Passejada guiada - Dia Europeu dels Parcs

Montseny

29/05/2022

Una passejada tranquil·la pels camins que envolten el Sant Martí del Brull en què compartirem els records d’algú que els ha vist canviar durant els darrers cinquanta anys.

Portes obertes i visites guiades al monestir de Sant Jeroni de la Murtra - Dia Europeu dels Parcs

Marina

29/05/2022

Veniu a gaudir de les visites guiades al monestir de Sant Jeroni de la Murtra, joia del gòtic català i testimoni d'importants esdeveniments històrics, així com dels horts ecològics de Conreu Sereny.

Madrones i llitons. Llegendes de vora l’aigua - Dia Europeu dels Parcs

Guilleries-Savassona

29/05/2022

Us proposem una caminada des la Font Trobada fins al gorg de Llitons, en un itinerari circular que entra en el bosc i en l'imaginari fantàstic d'aquest lloc. Una ruta per a petits i grans caminaires enamorats de les històries.

El turó de la Carlina. Passejada guiada - Dia Europeu dels Parcs

Sant Llorenç-Obac

29/05/2022

El turó de la Carlina és un promontori de 933 metres situat a la Serra de l'Obac. L'itinerari es realitza en part per la carena on es situen el turó de la Mamella i el tossal de l'Àliga.

Espeleologia a l’avenc d’en Garrigal - Dia Europeu dels Parcs

Garraf

29/05/2022

Descoberta del món subterrani. Davallarem per cordes a l’avenc  per un pou de 16 metres i podrem gaudir del silenci, de les formacions i, amb una mica de sort, d’algun ratpenat. 

Dia europeu dels Parcs. Les papallones del parc

Montnegre-Corredor

29/05/2022

Passejada guiada per apropar-nos i conèixer les papallones del parc.

Píndoles de fotografia - Dia Europeu dels Parcs

Sant Llorenç-Obac

29/05/2022

Iniciació a la fotografia de paisatge natural al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

Guiatge interpretatiu a dins el Bus Parc, a la línia de Santa Fe - Dia Europeu dels Parcs

Montseny

29/05/2022

Aprofitarem el trajecte del servei de transport públic Bus Parc per descobrir el Montseny, tot observant i explicant els diferents estatges de vegetació que ens anirem trobant durant el recorregut.

Passeig ornitològic per diferents ecosistemes del parc - Dia Europeu dels Parcs

Marina

29/05/2022

Passejada circular per boscos, prats i matollars, per intentar veure i conèixer alguns dels ocells nidificants en els diferents ambients del parc. La biologia, l’ecologia i la identificació dels ocells, seran una part important de la sortida.

Un dolmen a Campgràs! - Dia Europeu dels Parcs

Garraf

29/05/2022

Itinerari guiat entre el pla de Querol i la cova Cassimanya en què descobrirem l’únic dolmen situat dins el Parc del Garraf, a més de conèixer altres curiositats històriques.

Passejada suau: la roureda de Can Verdalet - Dia Europeu dels Parcs

Montnegre-Corredor

29/05/2022

Les diverses hectàrees d’aquesta roureda, en part inundables, creen un ambient més propi de les frescals planures centreeuropees que del litoral mediterrani. Vinga, som-hi a descobrir-ho!

Música a la gespa. Notes de primavera: Maria Jaume

Montesquiu

29/05/2022

L’artista mallorquina ens presenta el seu nou treball Voltes i voltes amb el qual fa un pas endavant cap a un estil més pop i més lluminós.

Punts de llibre amb flors premsades

Marina | Xarxa de Parcs Naturals

30/05/2022

Creació d’un punt de llibre amb flors premsades. Activitat emmarcada dins del projecte "Parcs i Biblioteques, naturalment!”.

Anar a dalt

Altres activitats

Taller de cianotípia i sabó artesà

Guilleries-Savassona

28/05/2022

El 'Bateig de cel'

Xarxa de Parcs Naturals

28/05/2022

La Biblioteca als Parcs - Dia Europeu dels Parcs

Montnegre-Corredor

28/05/2022

 
Agenda Notícies Audiovisuals Exposicions Itineraris

Subscripció: alta / baixa

Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona
Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
a/e:xarxaparcs@diba.cat

Twitter Facebook Youtube Instagram