Butlletí Gaudím els parcs
 
Número #247 / Del 9 al 15 de juliol de 2020
X Facebook Youtube Instagram

Destaquem

16a Nit catalana dels ratpenats

Collserola

10/07/2020

Un projecte d’àmbit europeu per conèixer els ratpenats. Xerrada divulgativa per conèixer el món d’aquests petits mamífers i passejada nocturna per descobrir-los amb detectors d’ultrasons. 

Pintura amb vi, astres i tast de vi

Garraf

11/07/2020

Envoltats per la natura, gaudirem del cel nocturn, i en un diàleg constant entre l’art i el cel, descobrirem els secrets de la tècnica per pintar amb vi. Pinzellades, ullades al cel i observacions telescòpiques amb un tast de vi.

Caminada de descoberta al Puig del Far

Guilleries-Savassona

11/07/2020

Caminada per descobrir el paisatge, la toponímia i la cultura mitjançant el guiatge per l'itinerari senyalitzat de Puig del Far.

Olèrdola, una muntanya d’històries. Passejada guiada

Olèrdola

11/07/2020

Posa’t les botes de muntanya per seguir una ruta en què comentarem històries d’ibers i romans, de tombes medievals, de la fil·loxera, de pintures prehistòriques... 

La nit de les ratapinyades

Montnegre-Corredor

11/07/2020

Vespre i nit dedicats a l’observació i al coneixement d’aquests petits mamífers alats, amb tallers i activitats diverses organitzades juntament amb el Museu de Ciències Naturals de Granollers. 

El bosc al capvespre

Foix

11/07/2020

Has passejat mai pel bosc quan comença a fer-se fosc? Us proposem una excursió on gaudirem del bosc i ens acostarem a les restes de l’antiga capella romànica de Sant Llorenç per veure la posta de sol sobre la plana del Penedès.

Cens de nius d'orenenta cuablanca

Sant Llorenç-Obac

11/07/2020

Voleu col·laborar en el Projecte Orenetes? Us convidem a participar en la realització d'un cens dels nius d'oreneta cuablanca a Sant Vicenç de Castellet.

Sortida remeiera - Tast de natura

Montnegre-Corredor

11/07/2020

Us agradaria fer de remeiers durant una tarda? Veniu a descobrir, tocar i olorar les herbes que l’entorn de Vallgorguina ens ofereix, a càrrec de Susanna Arjalaguer.

Els sons de la nit. Escoltem els ratpenats

Garraf

11/07/2020

Heu sentit mai com criden els ratpenats? Sabeu que els seus crits són ultrasònics? La passejada us permetrà escoltar els crits d’aquests desconeguts mamífers nocturns i conèixer les seves singulars característiques.

Descoberta en família: Seguint el nord

Collserola

11/07/2020

Voleu ajudar al petit esquirol a trobar un bon amagatall pel seu menjar? En aquest petit recorregut aprendreu algunes estratègies per orientar-vos per la natura i per conèixer com s’ho fan els animals per trobar el seus cau.

Visita guiada a l'Església de Sant Esteve de Tavèrnoles

Guilleries-Savassona

11/07/2020

Visita guiada en què es comenten els orígens i desenvolupament de l'església romànica de Sant Esteve de Tavèrnoles (segle XI) i coneixerem la història d'aquest municipi. 

Espeleologia a l'avenc dels Esquelets

Garraf

11/07/2020

Descoberta de l'espeleologia. Activitat per a famílies amb infants a partir de 7 anys. Davallarem per cordes a l'avenc dels esquelets i descobrirem el món subterrani.

Excursió en família a Viladrau per conèixer fonts amb llegenda

Montseny

12/07/2020

Experiència familiar divertida per gaudir de les històries i llegendes lligades a l’aigua i a les fonts que hi ha a Viladrau i el Montseny. I a més… fareu un tastet de diferents aigües, totes elles sorprenents.

Volta al puig de la Bicoca i puig Cubell

Montesquiu

12/07/2020

Iniciarem la ruta a Ciuret, pujarem fins al pla de la Creu i vorejarem el puig de la Bicoca. D'aquí ens dirigim al coll de Ciuret per enfilar cap al puig Cubell. De tornada, passarem pel faig de Can Font, un arbre monumental de gran bellesa.

Passegem per la via romana. Visita teatralitzada

Litoral

12/07/2020

Els romans formen part de la història de la serralada Litoral i encara en podem trobar alguns senyals. Coneixerem el seu pas per aquestes terres de la mà d’un habitant d’aleshores, que ens proposarà proves per entendre el seu dia a dia. Ens hi acompanyeu?

Passejada guiada. Descobrint la vall de l’Avencó

Montseny

12/07/2020

Ens endinsarem per petits corriols entre els alzinars, esbrinarem per què és una de les valls més interessants des del punt de vista geològic, descobrirem la història de l’ocupació humana, passejarem a l’ombra dels arbres de ribera i resoldrem un misteri intrigant...

Descobrim l'itinerari sensorial de Can Grau en família

Garraf

12/07/2020

Passejada al llarg de l’itinerari sensorial de Can Grau, de pendent suau i accessible per a persones amb mobilitat reduïda. En acabar, farem un taller de bossetes d’olor.

Especial estiu. Visites a la granja de Can Coll

Collserola

14/07/2020

Visita guiada a la granja: els corrals de la vaca, la somera i l’aviram i els tancats dels conills i els ànecs. Coneixereu els animals i l’entorn rural de masia mentre ajudeu a repartir-los el menjar. 

2n Concurs fotogràfic d'estiu a Instagram

Guilleries-Savassona

15/07/2020 hasta el 15/09/2020

S'acaba el termini per presentar-vos al 2n Concurs fotogràfic a Instagram de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona. La iniciativa vol posar en valor el patrimoni natural i cultural de l'indret així com les bones pràctiques per al seu manteniment i conservació. Animeu-vos-hi!

12è Concurs fotogràfic del Parc de la Serralada Litoral

Litoral

06/07/2020 hasta el 15/10/2020

Iniciem una nova edició del concurs fotogràfic del Parc de la Serralada Litoral del 2020 amb el tema 'La vida secreta del Parc'. Convidem tots els amants de la fotografia a participar-hi!

Exposició de fotografia 'Endreçant la quarantena' de Cassandra Casanovas

Montesquiu

04/07/2020 hasta el 26/07/2020

Exposició en què es mostren escenes quotidianes i molt personals on es veu que la càmera no fa el fotògraf/a, sinó que són les emocions i la creativitat les que fan una fotografia.

Exposició itinerant: Parc de la Serralada Litoral

Litoral

03/07/2020 hasta el 26/07/2020

De la mà de la bruixa de la Pinta d'or descobrirem els secrets del Parc, el seu paisatge, la vegetació i la fauna, i ens ensenyaran què hem de fer per protegir-lo i respectar-lo. No us la perdeu!

 
Agenda Notícies Audiovisuals Exposicions Itineraris

Subscripció: alta / baixa

Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona
Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
a/e:xarxaparcs@diba.cat

Twitter Facebook Youtube Instagram