Butlletí Gaudím els parcs
 
Número #256 / Del 8 al 14 d'octubre de 2020
X Facebook Youtube Instagram

Destaquem

Roger Mas, veu i guitarra. Notes de cantautor

Montesquiu

10/10/2020

El cantautor solsoní ens oferirà un recull de les seves cançons més emblemàtiques junt amb poemes cantats o bé recitats, inclosos al seu últim dics “Parnàs”. Concert dins el cicle Notes a la Cabanya del Parc del Castell de Montesquiu.

Matinal al parc, a l'àrea d’esplai del Corredor

Montnegre-Corredor

11/10/2020

Veniu a gaudir de la Matinal! Trobareu diverses activitats que us aproparan al coneixement del parc natural i el seu entorn de manera lúdica i festiva: tallers, contes i l'espectacle de cloenda amb Moi Aznar. Us hi esperem!

Ruta inclusiva 'Camins, un viatge pels cinc sentits' - PLACES EXHAURIDES

Montnegre-Corredor

11/10/2020

Ruta teatralitzada inclusiva, de poc menys d'un quilòmetre i mig, que transita per part de l'itinerari "la plana del Corredor". No està adaptat, però per la configuració amable del terreny és fàcilment transitable. Per a tots els públics.

Parcs en concert 2020. Guillem Roma i Momi Maiga

Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals

11/10/2020

Concert de Guillem Roma amb Momi Maiga (artista convidat) dins el programa 'Parcs en concert 2020. Cicle de concerts en espais naturals i patrimonials', un cicle en què la veu humana és la protagonista principal. 

Nit d’estels a Vilanova de Sau. Viu el parc!

Guilleries-Savassona

10/10/2020

Introducció teòrica a l’Univers i visionat a ull nu i amb telescopi del cel als Terrassos Rojos, al costat de la font Seca de Vilanova. Podrem observar, Júpiter i Saturn i Mart. A càrrec d’Inés Dibarboure, de Blau El Planetari.

Anem a cercar dofins i balenes al Garraf!

Garraf

10/10/2020

Sortida científica d’albirament de cetacis en llanxa per les costes del Garraf amb l’equip d’experts de l’Associació Cetàcea on podrem veure com estudien els diferents cetacis i el medi marí.

Descoberta en família: passeig de les fonts

Collserola

10/10/2020

Vine a descobrir els secrets de les fonts en un petit recorregut pels voltants de Vil·la Joana. Al final del recorregut farem un petit taller i t’enduràs un record.

D'excursió pel Sistema Solar al Parc del Garraf - ACTIVITAT AJORNADA PEL 17/10

Garraf

10/10/2020

Des de l’Observatori situarem els planetes a escala. Prendrem consciència de l’espai interplanetari i de com es veuen el Sol i els planetes des de qualsevol altre. 

Visita guiada a l'Església de Sant Esteve de Tavèrnoles

Guilleries-Savassona

10/10/2020

Visita guiada on es comenten els orígens i desenvolupament de l'església romànica de Sant Esteve de Tavèrnoles (segle XI) i del poble.

Espeleologia a l'avenc dels Esquelets

Garraf

10/10/2020

Descoberta de l'espeleologia. Davallarem per cordes a l'avenc dels esquelets i descobrirem el món subterrani.

La gimcana del Parc d'Olèrdola: l'estrany viatger i el seu mapa

Olèrdola

11/10/2020

Què farà un pobre viatger perdut en una antiga ciutat desconeguda sense mapa? A través d’un enginyós joc de pistes l’ajudarem a trobar-lo. No us ho perdeu!

Explica’m un secret al Parc, a Vilanova i la Geltrú

Garraf

10/10/2020

Espectacle de contes i cançons per a infants a càrrec d’en Moi Aznar, sota el títol "Explica’m un secret al Parc", dins de la programació Viu el parc.

Els colors del bosc

Montseny

11/10/2020

Passejarem pel Montseny i coneixerem curiositats artístiques que ens amaguen els arbres, les flors i les fulles. Descobrirem com fabricar pigments naturals, com transferir textures o com utilitzar els elements naturals per inspirar-nos en una petita obra d’art.

Els forns de calç de Matadepera

Sant Llorenç-Obac

11/10/2020

A principi del segle XX la producció de calç com a material de construcció era una de les activitats econòmiques principals a Matadepera. El forn de calç era la tecnologia que permetia obtenir la calç viva de la roca calcària. Descobrirem alguns forns de calç i com funcionaven.

Gimcana en família a Castellet

Foix

11/10/2020

Diverses proves i jocs amagats pel poble de Castellet i el seu entorn us faran descobrir quines plantes, ocells i altres animals viuen al voltant del pantà i el Parc del Foix. Orienteu bé el mapa i les trobareu!

Tardor, castanyers i castanyes

Montseny

11/10/2020

Una passejada familiar que us farà viure les castanyedes del Montseny de manera responsable, diferent i única, en el seu moment culminant. Ens aproparem per mitjà d’anècdotes, contes i llegendes a una cultura lligada a les castanyes i castanyers.

Talleretcraft. Vilanova de Sau Viu el parc

Guilleries-Savassona

11/10/2020

Taller de construcció de joguines amb material reciclat, a càrrec de Talleretcraft dins el programa Viu el parc.

Una masia amb més de 500 anys d’història

Collserola

11/10/2020

Passejada guiada per aquesta antiga masia boscana en què podreu descobrir com s'ha anat transformant amb el pas del temps.

Passejada guiada 'Els humans som biosfera'

Montseny

11/10/2020

Dones i homes formem part del nostre entorn: aportem i rebem, incidint de manera diferent segons el que fem i qui ho valori. Al Montseny la relació ve de lluny i deu ser prou especial com per estar considerats reserva de la biosfera per a la resta del món.

JEP2020: descoberta del patrimoni cultural del torrent del Rubió

Sant Llorenç-Obac

11/10/2020

Amb motiu de la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni d'enguany, farem una passejada de descoberta del patrimoni cultural del tram mitjà del torrent del Rubió. Entre altres veurem una sínia, barraques i murs de pedra seca, xupets i una font de clot ben amagada!

El món de les abelles i l'apicultor, a Sant Pere de Ribes - ACTIVITAT ANUL·LADA

Garraf

11/10/2020

Us proposem una introducció a l'apicultura visitant la Granja de Can Pere de la Plana on descobrirem tot el món de les abelles i de l’apicultor.

Sortida fotogràfica a l'entorn de Viladrau

Montseny

12/10/2020

Passejada guiada pels boscos de Viladrau buscant les millors imatges. Durant tres hores coneixerem i capturarem alguns dels paisatges més bonics del Parc Natural del Montseny.

Vols col·laborar? Seguiment d'espècies exòtiques invasores.

Collserola

12/10/2020

Què et semblaria venir un dia al Parc a col·laborar en la millora d’algun dels seus espais? Itinerari guiat pels entorns de la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova per tal de localitzar i eliminar els focus de les espècies de plantes exòtiques invasores que hi ha en aquesta zona.
 

L'exposició itinerant 'Parc de la Serralada de Marina'

Marina

22/09/2020 hasta el 20/10/2020

De la mà de la Marina, una jove laietana que va viure en el poblat ibèric de les Maleses, descobrirem els secrets del Parc, el seu paisatge, la vegetació i la fauna, i ens ensenyaran què hem de fer per protegir-lo i respectar-lo. No us la perdeu!

Ir arriba

Altres activitats

Exposició: '40 anys d'educació ambiental i conservació'

Montseny

24/09/2020 hasta el 19/10/2020

Exposició: Bisaurart. Diferents disciplines artístiques

Montesquiu

05/09/2020 hasta el 01/11/2020

12è Concurs fotogràfic del Parc de la Serralada Litoral

Litoral

06/07/2020 hasta el 15/10/2020

 
Agenda Notícies Audiovisuals Exposicions Itineraris

Subscripció: alta / baixa

Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona
Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
a/e:xarxaparcs@diba.cat

Twitter Facebook Youtube Instagram