Butlletí Gaudím els parcs
 
Número #276 / Del 20 al 26 d'abril de 2021
X Facebook Youtube Instagram

Destaquem

Presentació en directe del V Premi Rafael Patxot 'Del silenci a la represa. La censura en la traducció catalana durant el franquisme'

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny

20/04/2021

Dimarts 20 d'abril, a les 18 h, es presenta la publicació guanyadora del V Premi Rafael Patxot i Jubert (edició 2019) Del silenci a la represa. La censura en la traducció catalana durant el franquisme, de Lara Estany i Freire en retransmissió en directe a través de la web https://universpatxot.diba.cat

Seminari en línia 'Reflexions sobre el futur dels ens locals: Ciutats i pobles verds i saludables' Conversa amb alcaldes i alcaldesses

Xarxa de Parcs Naturals

20/04/2021

El segon seminari del cicle comptarà amb dues converses entre els alcaldes que hi participen. El debat d'ambdues converses se centrarà en les accions que s'han portat a terme als respectius municipis per guanyar més verd i disposar d'entorns urbans més saludables

Matinal d’ocells. Passejada guiada

Montnegre-Corredor

24/04/2021

El meandre de la Tordera a Sant Cebrià de Fogars és màgic. Màgic pel comunidor edificat al costat de l’església i per la diversitat d’ocells que congrega el riu, l’aiguabarreig amb les rieres i la varietat d’hàbitats forestals i agrícoles de la zona.

Curs d'iniciació a la marxa nòrdica

Olèrdola

24/04/2021

Curs d’iniciació a la marxa nòrdica en mans d’un titulat alfa coach en què podreu aprendre a caminar amb els bastons. Una combinació perfecte d’esport i salut alhora que podreu gaudir del bonic paisatge del Parc d’Olèrdola.

El despertar del bosc, als entorns del castell de Montesquiu

Montesquiu

24/04/2021

De la mà de les àvies remeires de l'Associació Pedra Tosca passejarem pels entorns del castell de Montesquiu per observar el despertar del bosc i la màgia de les seves plantes.

Descoberta en família. Endevina qui sóc

Collserola

24/04/2021

Mitjançant un joc d’endevinalles podràs descobrir alguns dels arbres que podem trobar al Parc i celebrarem el Dia Mundial de l’Educació Ambiental. T’animes a participar?

Herbes silvestres, decoració i verdures a l'abast de la mà

Montseny

24/04/2021

Un passeig pels voltants d'Arbúcies per aprendre dels usos de més tradicionals als més innovadors de les herbes silvestres comestibles més properes.

Descobreix l’interior del massís del Garraf : la Cova Negra

Garraf

25/04/2021

Itinerari fins les entranyes de la cova Negra, d’uns 25 metres de llargada. Després d’una gatera d’uns 5 metres, gaudirem de la bellesa de les formacions calcàries de la sala principal.

Els ocells de primavera a la Vall d'Horta

Sant Llorenç-Obac

25/04/2021

La primavera és una època molt interessant per observar ocells. En aquesta sortida, tot passejant amb l’Israel Estopà, biòleg, aprendrem a identificar diferents grups d’ocells i els seus hàbitats i costums.

Madrones i llitons. Llegendes de vora l’aigua

Guilleries-Savassona

25/04/2021

Us proposem una passejada per indrets màgics. Racons d’aigua que atrauen la curiositat de petits i grans per ser el lloc secret d’éssers fantàstics com les madrones i els llitons. Pareu l’orella, que també hi sentireu la veu dels ocells i els arbres!

Un passeig per la geologia de la Serralada de Marina

Marina

25/04/2021

Les roques ens parlen dels 300 milions d’anys d’història de la Serralada de Marina. Aprofitarem el passeig per conèixer les masies de Pomar i Canyet i el poblat ibèric del turó d’en Boscà.

Passejada guiada. Amb ulls de pagès

Montseny

25/04/2021

Una passejada tranquil·la pels camins que envolten el Sant Martí del Brull en què compartirem els records d’algú que els ha vist canviar durant els darrers cinquanta anys.

Els Munts des de Solallong. Marxa nòrdica

Montesquiu

25/04/2021

Iniciem el recorregut a Solallong i caminem sota l’atenta mirada del santuari dels Munts, que ens acompanyarà durant tot el recorregut fins a arribar-hi. Des de dalt gaudirem d’unes vistes espectaculars del Bisaura i del Pirineu

AvanCEM per una platja neta! al Centre d'Estudis del Mar

Garraf

25/04/2021

Activitat centrada en la problemàtica de les deixalles marines, en la que es fa un seguiment periòdic mensual de les deixalles que s'acumulen a la platja de davant del Centre d'Estudis del Mar, a Sitges.

Excursió en família a Viladrau per conèixer fonts amb llegenda

Montseny

25/04/2021

Experiència familiar divertida per gaudir de les històries i llegendes lligades a l’aigua i a les fonts que hi ha a Viladrau i el Montseny. I a més… fareu un tastet de diferents aigües, totes elles sorprenents.

Passejades trementinaires per Granera

Sant Llorenç-Obac

25/04/2021

Recorregut a peu per diversos paratges de Granera durant el qual coneixerem plantes silvestres i els seus usos medicinals i gastronòmics. Tots els diumenges fins al  27 de juny. 

Olèrdola, una muntanya d'històries. Passejada guiada

Olèrdola

24/04/2021

Posa't les botes de muntanya per seguir una ruta on us acompanyarem per explicar-vos històries d'ibers i romans, de tombes medievals, de la fil·loxera, de com extraien la calç d'aquesta muntanyes, de pintures prehistòriques...

Exposició itinerant de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Guilleries-Savassona

20/04/2021 hasta el 01/06/2021

A l’exposició «Espai Natural de les Guilleries-Savassona», la Fadrineta de Sau ens descobreix els secrets de Guilleries-Savassona, el seu paisatge, la vegetació i la fauna, i ens explica què hem de fer per protegir-lo i respectar-lo.

Ir arriba

Altres activitats

Josep Nogué 'L’art del naufragi'. Oli sobre tela

Montesquiu

03/04/2021 hasta el 25/04/2021

8è Concurs fotogràfic del Parc de la Serralada de Marina

Marina

23/02/2021 hasta el 05/06/2021

Visites guiades a les abelles de l'Obac

Sant Llorenç-Obac

06/03/2021 hasta el 31/10/2021

Ir arriba

Properament

Guisla, la remeiera d'Olèrdola. Passejada guiada

Olèrdola

01/05/2021

La Guisla va néixer a Olèrdola l’any 1003. La seva picardia us ensenyarà els secrets antics de les plantes remeieres. Veniu a conèixer-la! Al final de l'activitat farem una manualitat que ens endurem de record.

Ruta inclusiva 'Emboscada, un viatge pels sentits'

Sant Llorenç-Obac

02/05/2021

Ruta inclusiva al llarg de l'itinerari adaptat de la Casa Nova de l'Obac en què intervenen dos actors i un educador ambiental. Una proposta d’integració amb l’entorn, tot desenvolupant els cinc sentits. 

12 dones, 13 bruixes. Passejada guiada

Montseny

02/05/2021

Aquesta ruta vol ser un tast a la riera com a espai viscut, ja que acosta els visitants a elements de la cultura popular, en especial de les dones. Herbes remeieres i cultura popular arran d’aigua.

 

Coneguem els cavalls del Parc del Garraf

Garraf

02/05/2021

L'activitat consisteix en una presentació de la Fundació i en una passejada guiada per anar a trobar els cavalls a les pastures. Un matí en plena natura per conèixer la tasca dels cavalls al Parc del Garraf. 

De Sora al castell de Boixader. Marxa nòrdica

Montesquiu

02/05/2021

Anirem fins a les restes del castell de Boixader, des d’on tindrem una bona panoràmica del Bisaura, i de tornada passarem per Rocafiguera, on coneixerem la Bella Antònia, una gran sequoia d’uns 30 metres d’alçària i 5 d’amplada.

A les Foradades des de la Casa Nova. Passejada guiada

Sant Llorenç-Obac

02/05/2021

Situades a la Serra de les Pedritxes, les Foradades formen un conjunt de túnels i petites coves excavades a la roca de manera natural, formant un laberint. Seguint aquest laberint i, si tenim sort, podem observar ratpenats.

 
Agenda Notícies Audiovisuals Exposicions Itineraris

Subscripció: alta / baixa

Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona
Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
a/e:xarxaparcs@diba.cat

Twitter Facebook Youtube Instagram