Butlletí Gaudím els parcs
 
Número #318 / Del 22 al 28 de març de 2022
X Facebook Youtube Instagram

Destaquem

Matinal al Parc de la Serralada de Marina

Marina

27/03/2022

Veniu a gaudir de la Matinal al parc! Hi trobareu tallers, contes, animació musical i d'altres activitats que us aproparan al coneixement del parc natural i el seu entorn de manera lúdica i engrescadora. 

Dibuixem el tritó del Montseny amb aquarel·les

Montseny

24/03/2022

Taller d'aquarel·la per a tots els nivells. Dibuixarem i pintarem el tritó del Montseny. Podràs aprendre les tècniques bàsiques de l'aquarel·la o altres més avançades segons el teu nivell. 

Taller de poemes haikus inspirats en Collserola

Collserola

24/03/2022

Us proposem un taller de haikus, una composició poètica provinent del Japó que se centra en l'observació de la natura. L’activitat, a càrrec del pintor i narrador Yoshi Hioki, s’emmarca en la iniciativa 'Plantem Poesia', que commemora el Dia Mundial de la Poesia (21 de març).

Olèrdola, una muntanya d’històries. Passejada guiada

Olèrdola

26/03/2022

Posa’t les botes de muntanya per seguir una ruta en què comentarem històries d’ibers i romans, de tombes medievals, de la fil·loxera, de pintures prehistòriques... Xino-xano, arribarem a un dels punts més elevats del parc i gaudirem d’una de les millors panoràmiques.

Coneguem el dolmen de Can Planes i la roca Foradada

Litoral

26/03/2022

Si voleu veure els meravellosos monuments historicoarqueològics que amaga la Roca del Vallès, no ho dubteu i veniu a fer aquesta passejada plena de grans descobriments.

Passejada temàtica. Líquens: petits indicadors

Collserola

26/03/2022

Tot fent una agradable passejada ens aproparem a aquests interessants pobladors de Collserola, bons indicadors del canvi climàtic. A càrrec dels guies del parc.

Nit d’estels - Viu el parc

Marina

26/03/2022

Nit d’estels a l' Observatori Astronòmic de Tiana. Aprendrem a reconèixer les constel·lacions més importants del cel de primavera, observant-les a ull nu. Activitat en el marc del programa cultural Viu el parc.

Banys de bosc als boscos de les Arenes

Sant Llorenç-Obac

03/04/2022

El bany de bosc és una pràctica de teràpia a la natura, que consisteix en una passejada pel bosc en silenci i amb un grup guiat per un terapeuta i un guia que facilitaran la connexió amb la natura per tal de millorar el benestar emocional.

Les pintures romàniques de Santa Cecília

Sant Llorenç-Obac

26/03/2022

Visita a la capella de Santa Cecília on podrem contemplar les pintures romàniques que s’hi conserven i els elements arquitectònics contemporanis de les pintures.

La cova Negra: descobreix l’interior del massís del Garraf

Garraf

27/03/2022

Itinerari fins les entranyes de la cova Negra, d’uns 25 metres de llargada. Després d’una gatera d’uns 5 metres, gaudirem de la bellesa de les formacions calcàries de la sala principal.

La natura es desperta. Passejada guiada

Montseny

27/03/2022

Es tracta d'un itinerari guiat pels boscos del Montseny per observar l’esclat de la primavera: l’activitat animal, els ocells que arriben i els que se’n van, els insectes que reprenen el seu cicle vital, el creixement de les plantes i les primeres floracions.

Bolets i laberints de pedra. Passejada guiada

Guilleries-Savassona

27/03/2022

Caminant en direcció el mirador del Salt de la Minyona, interpretarem les formes geològiques del bolet i el laberint. També observarem tota la geologia de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona des del mirador del Salt de la Minyona. 

Sant Moí des del castell de Montesquiu

Montesquiu

27/03/2022

Tot recorrent corriols i senders del Parc del Castell de Montesquiu, arribarem a l’ermita de Sant Moí, una petita construcció preromànica, o d’un romànic molt primitiu, probablement edificada a finals del segle X.

La mort a la prehistòria. Passejada guiada

Garraf

27/03/2022

Itinerari en el qual coneixerem tres escenaris on es dugueren a terme diferents rituals d’enterrament durant la prehistòria. En el recorregut podrem visitar les coves de Can Sadurní i Can Figueres, i el dolmen d’Ardenya. 

La vinya. Transformació del paisatge. Passejada guiada

Sant Llorenç-Obac

27/03/2022

Passejada suau per la zona de la Casa Nova de l'Obac i l'Obac Vell, on es podrà veure com ha evolucionat el paisatge per acciò de la mà humana.

Descobrim el món de les bruixes i les plantes remeieres

Montseny

27/03/2022

Us proposem endinsar-vos als boscos de Viladrau al Montseny per tal de descobrir qui eren veritablement les bruixes, quines són les propietats reals de les plantes remeieres…

Coneguem els cavalls del Parc del Garraf

Garraf

27/03/2022

Presentació de la Fundació Miranda i passejada guiada per anar a trobar els cavalls a les pastures. Un matí en plena natura per conèixer la tasca dels cavalls lliures al Parc del Garraf. 

Passejades trementinaires per Granera

Sant Llorenç-Obac

27/03/2022

Recorregut a peu per diversos paratges de Granera durant el qual coneixerem plantes silvestres i els seus usos medicinals i gastronòmics. Tots els diumenges.

Arbres i animals. Animals i arbres

Montseny

27/03/2022

Acompanyats per un guia expert, descobrireu diferents espècies d’arbre, representatius del massís del Montseny. Aprendreu a reconèixer cadascun dels arbres a partir de les seves característiques més singulars.

Visita històrica al museu

Montseny

27/03/2022

Partint de la història de l'edifici de La Tela, en aquesta visita coneixerem la història del Museu, les col·leccions guardades al seu magatzem i els seus investigadors i investigadores.

Trenta anys publicant poesia: Cafè Central i ceràmiques de Lluís Clapés

Sant Llorenç-Obac

26/03/2022 hasta el 02/05/2022

Dues noves exposicons: una selecció de les publicacions, il·lustracions i arxiu d’Edicions Cafè Central, el segell creat per Antoni Clapés, i les ceràmiques de Lluís Clapés. Inauguració, dissabte 26 de març a les 12 h

 

Exposició fotogràfica 'Natura a càmera lenta' al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt

Litoral

18/03/2022 hasta el 01/05/2022

'Natura a càmera lenta' consta de quaranta-dues imatges de gran format fetes amb aquesta tècnica. Realitzada per Albert Masó, Marta Bretó i Tato Rosés amb la col·laboració d’altres fotògrafs de l’associació.

Ir arriba

Altres activitats

Investiguem el canvi climàtic

Montseny

23/03/2022

Exposició itinerant del Parc del Montnegre i el Corredor

Montnegre-Corredor

04/03/2022 hasta el 31/03/2022

Exposició: La Torre Roja de Vilamajor com mai l'has vista!

Montseny

26/02/2022 hasta el 19/06/2022

Premi literari Marquet de les Roques: narració curta i poesia. 3a edició

Sant Llorenç-Obac

01/02/2022 hasta el 30/04/2022

9è Concurs Fotogràfic del Parc de la Serralada de Marina

Marina

12/01/2022 hasta el 05/06/2022

Ir arriba

Properament

Passejada suau: la vall d'Olzinelles, a Sant Celoni

Montnegre-Corredor

02/04/2022

L’ambient humit i frescal, els magnífics exemplars d’arbres monumentals, l’ermita de Sant Esteve, el forn de Pega, la bassa de l’Aranyal i l’encara present petja de l’activitat humana fan d’aquesta vall un dels indrets més especials del Montnegre i alhora més interessants.

El combat d’Arbúcies. Passejada guiada

Montseny

02/04/2022

En el marc de les Jornades de Recreació Històrica, us convidem a conèixer els escenaris de la batalla de gener de 1714. Visitarem un campament de miquelets i resseguirem la riera d’Arbúcies fins al Molí de les Pipes. Tornarem a temps per assistir a la recreació del combat.

La desconeguda vida de la màquia del Garraf. Passejada guiada

Garraf

02/04/2022

Durant la ruta podrem gaudir de la flora i la fauna, i observarem les amenaces antropogèniques principals que afronta aquesta meravellosa zona natural. Excursió amb possibilitat d’arribar-hi amb transport públic.

Ruta inclusiva: 'Emboscada, un viatge pels sentits'

Sant Llorenç-Obac

02/04/2022

Ruta inclusiva teatralitzada al llarg de l'itinerari adaptat de la Casa Nova de l'Obac. Una proposta d'integració amb l'entorn tot treballant les sensacions, amb la intervenció de dos actors i un educador ambiental.

 
Agenda Notícies Audiovisuals Exposicions Itineraris

Subscripció: alta / baixa

Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona
Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
a/e:xarxaparcs@diba.cat

Twitter Facebook Youtube Instagram