Butlletí Gaudím els parcs
 
Número #253 / Del 17 al 23 de setembre de 2020
X Facebook Youtube Instagram

Destaquem

Parcs en concert, cicle de concerts en espais naturals i patrimonials

Xarxa de Parcs Naturals | Montesquiu

20/09/2020

Concert amb el trio vocal Marala que interpretarà músiques d’arrel i de la Mediterrània conjuntament amb el poeta convidat Pablo Macho. 

Matinal al Parc, als entorns de la Rectoria del Brull

Montseny

20/09/2020

Veniu al Brull a gaudir de la Matinal al Parc! Trobareu diverses activitats que us aproparan al coneixement del parc natural i el seu entorn de manera lúdica i engrescadora.

Poesia als parcs, al Parc Natural de la Serra de Montsant

Xarxa de Parcs Naturals

20/09/2020

Un recital poètic a càrrec de Laura López Granell i Glòria Coll Domingo. Acompanyament musical d'Apel·les Carod. Poesia als parcs. Lletres i paisatges celebra enguany el seu 15è aniversari.

Òpera als parcs. Recital 'De la terra al Palau'

Litoral | Xarxa de Parcs Naturals

18/09/2020

Recital operístic 'De la terra al Palau' amb Olatz Saitua (soprano) i Beñat Egiarte (tenor). Thais Buforn (rapsode) i Josep Buforn al piano. Presentació i direcció artística: Jordi Maddaleno.

Collserola, mobilitat sostenible?

Collserola

18/09/2020

En aquesta sortida descobrirem la mobilitat sostenible al Parc, la regulació dels diferents mitjans de transport i les mesures que protegeixen la natura dels impactes d’aquesta mobilitat.

Polaris, Vega i el triangle de l’estiu

Collserola

18/09/2020

Veniu a gaudir de les nits d'astronomia. Acomiadem l’estiu a tres dies de l’equinocci de tardor i parlem de dues estrelles que comparteixen un mateix destí terrestre: Polaris i Vega.

Ruta inclusiva 'Camins, un viatge pels cinc sentits'

Montnegre-Corredor

19/09/2020

Ruta teatralitzada inclusiva que transita per part de l'itinerari "la plana del Corredor". No està adaptat, però per la configuració amable del terreny és fàcilment transitable. 

Passejada guiada. Olèrdola, una muntanya d’històries

Olèrdola

19/09/2020

Posa’t les botes de muntanya per seguir una ruta en què comentarem històries d’ibers i romans, de tombes medievals, de la fil·loxera, de pintures prehistòriques... 

Vols col·laborar? Neteja de deixalles dins del Let’s Clean Up Europe!

Collserola

19/09/2020

Què et semblaria venir un dia al Parc a col·laborar en la millora d’algun dels seus espais? Si tens temps i ganes, et convidem a participar-hi! Activitat de recollida i classificació de deixalles en una zona del Parc Natural de Collserola.

Descobrim el castell de Burriac i les seves llegendes (sortida nocturna, soparem al castell)

Litoral

19/09/2020

Coneixeu els secrets i les llegendes que envolten el castell de Burriac? Us convidem a fer-ho en aquesta descoberta nocturna. Un cop arribem al castell soparem sota els estels (sopar a càrrec dels participants). 

Montseny Viu el parc

Montseny

19/09/2020

Taller d’instruments medievals a càrrec de La Joglaressa. Viu el Parc és una excel·lent oportunitat per conèixer i descobrir el patrimoni natural i cultural, així com tots els racons i indrets del Parc Natural del Montseny. Veniu a gaudir-ne!

Petjades de senglar

Collserola

19/09/2020

Quan passegem pel Parc, és molt fàcil trobar senglars o bé detectar els rastres que deixen. Voleu conèixer els seus hàbits i la problemàtica que genera la seva presència?

Sortida etnobotànica familiar per Vallgorguina

Montnegre-Corredor

19/09/2020

T’agradaria aprendre a fer un herbari? En aquesta passejada descobriràs plantes remeires i herbes per cuinar, de la ma de la biòloga i experta en fitoterapia Susanna Arjalaguer.

 

Paisatges amb sabor d’aquí: hortalisses i cabrits

Collserola

19/09/2020

Itinerari guiat des de Molins de Rei per visitar l’explotació agropecuària Can Puig que està desenvolupant una iniciativa basada en l’alimentació ecològica i sostenible.

Observació d’aus migratòries des dels cims del Parc de la Serralada de Marina

Marina

20/09/2020

Els cims més alts són un lloc privilegiat per observar la migració de les aus, especialment dels rapinyaires, ja que es troben a la ruta migratòria de la Mediterrània occidental. Entre les aus planadores més comuns trobem l’aligot vesper, l’esparver vulgar, el xoriguer comú, l’àliga marcenca i l’aligot comú.

Passejada familiar. Les històries d'en Serrallonga tal i com s'expliquen a Viladrau

Montseny

20/09/2020

Una aventura per descobrir un personatge català de llegenda, seguint els camins i corriols per on ell va passar ara fa més de 400 anys: en Joan Sala i Ferrer conegut com en Serrallonga. Veniu, apropeu‐vos a un dels personatges més fascinants de la història de Catalunya. 

Fem collarets amb elements naturals

Garraf

20/09/2020

Farem una passejada de descoberta per l’entorn de Can Grau, alhora que recollim elements naturals que convertirem posteriorment a l’aula taller en collarets, braçalets o qualsevol element decoratiu que imaginem!

Natura, història i llegendes a Sant Jaume de Vallhonesta

Sant Llorenç-Obac

20/09/2020

Passejada guiada pel sector oriental del terme de Sant Vicenç de Castellet per gaudir del patrimoni natural, cultural i històric de la vall de Vallhonesta. Pujada pel camí dels Maquis i retorn per la carena dels Noguerets.

Pomes i pomeres del Montseny

Montseny

20/09/2020

Les varietats tradicionals de pomes i pomeres són el fil conductor d’aquesta ruta, que ens portarà des del Museu Etnològic del Montseny fins al Pomari del Montseny, i durant la qual ens aproximarem a les pomes a través de la vista, el tacte, l’olfacte i el gust (1 km només anada).

 

Els mamífers del Parc Natural

Sant Llorenç-Obac

20/09/2020

L’Israel Estopà, biòleg, ens ensenyarà a trobar els rastres que deixen espècies com la geneta, la fagina, l’esquirol, la guineu o el senglar. També podrem conèixer i provar una tècnica per detectar aquests animals durant la nit: el fototrampeig. A veure quins enxampem!

El Garraf des del mar

Garraf

20/09/2020

Sortida en veler on el patró porta els usuaris a gaudir de la navegació a vela per la costa del Garraf i descobrir l’espai natural des d’un altre punt de vista. Cal portar roba d’esport i roba de recanvi.

El bosc quan arriba la tardor

Montseny

20/09/2020

Itinerari guiat pels boscos del Montseny per observar què passa quan entrem a la tardor: l'activitat animal, els ocells que han marxat i els que arriben, els fruits de tardor i els arbres que es preparen per a l'estació freda. 

Passejada pels entorns del Tibidabo

Collserola

20/09/2020

Itinerari que fa la volta a la muntanya del Tibidabo i permet gaudir del contrast entre el vessant obac, frondós i ple de fonts, i el vessant barceloní, més assolellat i amb bones vistes cap a la ciutat i el mar.

El Camí Ral i el Castell Nou de Llinars

Montnegre-Corredor

20/09/2020

Amb aquesta passejada resseguirem les traces dels nostres ancestres al llarg de l’històric Camí Ral. Un recorregut amable pels paisatges suaus del Baix Montseny, les terres vallesanes que enllacen la muntanya de baix i la de dalt.

Esquerdes de l'Euga

Montesquiu

20/09/2020

Les esquerdes de l'Euga son unes boniques i interessants formacions rocoses que dibuixen profundes esquerdes al mig d'una fageda imponent.

Arbúcies Viu el parc- ANUL·LADA

Montseny

20/09/2020

Activitat anul·lada. Sessió de contes a càrrec d’en Moi Aznar, sota el títol "Explica’m un secret al Parc", dins de la programació de Viu el parc. Veniu a gaudir-ne!

Cap de setmana ornitològic a l'Espai Montseny. 2a edició

Montseny

19/09/2020 fins al 20/09/2020

Descobreix els ocells i el món que els envolta gaudint d'un entorn privilegiat a Viladrau, al Parc Natural del Montseny.

D'excursió amb...Depana. La Floresta-Molins de Rei.

Collserola

22/09/2020

Sortida que ens portarà des de la zona de La Floresta fins al Baix Llobregat, tot seguint el curs d’aigua més permanent del parc: la riera de Vallvidrera.

Anar a dalt

Altres activitats

Exposició: '40 anys d'educació ambiental i conservació'

Montseny

15/09/2020 fins al 24/09/2020

Observació de la migració de les aus rapinyaires

Collserola

12/09/2020 fins al 04/10/2020

Exposició: Bisaurart. Diferents disciplines artístiques

Montesquiu

05/09/2020 fins al 01/11/2020

12è Concurs fotogràfic del Parc de la Serralada Litoral

Litoral

06/07/2020 fins al 15/10/2020

La Seu d'Ègara, un tresor amagat

Sant Llorenç-Obac

19/09/2020

 
Agenda Notícies Audiovisuals Exposicions Itineraris

Subscripció: alta / baixa

Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona
Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
a/e:xarxaparcs@diba.cat

Twitter Facebook Youtube Instagram