Butlletí Gaudím els parcs
 
Número #319 / Del 29 de març al 4 d'abril de 2022
X Facebook Youtube Instagram

Destaquem

Ruta inclusiva: 'Emboscada, un viatge pels sentits'

Sant Llorenç-Obac

02/04/2022

Ruta inclusiva teatralitzada al llarg de l'itinerari adaptat de la Casa Nova de l'Obac. Una proposta d'integració amb l'entorn tot treballant les sensacions, amb la intervenció de dos actors i un educador ambiental.

La desconeguda vida de la màquia del Garraf. Passejada guiada

Garraf

02/04/2022

Durant la ruta podrem gaudir de la flora i la fauna, i observarem les amenaces antropogèniques principals que afronta aquesta meravellosa zona natural. Excursió amb possibilitat d’arribar-hi amb transport públic.

Taller: elaborem i utilitzem eines de la prehistòria

Litoral

02/04/2022

Voleu conèixer quines eren les eines que es feien servir durant la prehistòria? Us proposem aquest taller on podreu crear una destral o un molí de mà. També podreu deixar la vostra petjada a través de diferents pintures rupestres.

Passejada suau: la vall d'Olzinelles, a Sant Celoni

Montnegre-Corredor

02/04/2022

L’ambient humit i frescal, els magnífics exemplars d’arbres monumentals, l’ermita de Sant Esteve, el forn de Pega, la bassa de l’Aranyal i l’encara present petja de l’activitat humana fan d’aquesta vall un dels indrets més especials del Montnegre i alhora més interessants.

El combat d’Arbúcies. Passejada guiada

Montseny

02/04/2022

En el marc de les Jornades de Recreació Històrica, us convidem a conèixer els escenaris de la batalla de gener de 1714. Visitarem un campament de miquelets i resseguirem la riera d’Arbúcies fins al Molí de les Pipes. Tornarem a temps per assistir a la recreació del combat.

Anem a descobrir la fauna marina de la costa del Garraf

Garraf

14/05/2022

Sortida científica d’albirament de fauna marina en veler per les costes del Garraf, amb l’equip d’experts de l’Associació Cetàcea.

Les dues cares de la lluna, al Museu de Ciències Naturals de Granollers

Montseny

02/04/2022 hasta el 03/04/2022

Ens aproparem a la lluna i li farem la volta per veure la cara que sempre ens amaga. És la imatge que més va impressionar als astronautes de les missions Apollo.

Reconstruïm pedra seca a Granera. Taller i passejada

Sant Llorenç-Obac

02/04/2022

Ens afegirem al grup Pedra Seca Granera per veure com reconstrueixen barraques de vinya fetes amb la tècnica de pedra seca.

El món de les pedreres. Passejada guiada

Garraf

02/04/2022

L’itinerari surt des del poble de Garraf i passa per ambients de pedreres amb diferents graus d’explotació. Coneixerem la seva història, ens endinsarem en la seva dinàmica durant l’explotació i descobrirem què passa amb la zona després d’aquesta activitat.

Les escultures de Monistrol ens parlen

Sant Llorenç-Obac

02/04/2022

Visita a les escultures donades per la Fundació Fèlix Estrada al municipi, recorregut que permet conèixer una quarantena d’obres escultòriques representatives de la segona meitat del segle XX. Aquest itinerari, alhora, ens descobreix l’entorn natural i el passat pagès de Monistrol de Calders.

Sortida amb open caiac als Colls i Miralpeix

Garraf

02/04/2022

L’activitat es realitza en open caiac, caiacs insubmergibles amb gran estabilitat que ens permetran navegar gaudint de l’entorn. Podrem veure la fauna que envolta la zona dels Colls i Miralpeix.

Visites guiades a la cova Simanya, dissabte i diumenge

Sant Llorenç-Obac

02/04/2022

Visita a la cova Simanya, una de les cavitats més grans del massís de Sant Llorenç, amb explicacions i guiatge tant a l'exterior com a l'interior. Tots els dissabte, diumenges i festius.

Del torrent de la Font i el turó de l’Enric als horts ecològics de Sant Jeroni de la Murtra. Tastet ecològic

Marina

03/04/2022

Caminant per paisatges fortament humanitzats, coneixerem diferents ecosistemes d’aquest espai natural protegit. Per acabar el matí, es farà un petit tastet ecològic.

L’agricultura vallesana que dona vida als que hi viuen. Passejada guiada

Litoral

03/04/2022

Veniu a descobrir els camps de conreu, el comerç de proximitat, les problemàtiques ambientals associades, el context socioeconòmic, l'impacte paisatgístic i molt més!

La gimcana del Parc d'Olèrdola: l'estrany viatger i el seu mapa

Olèrdola

03/04/2022

Un estrany viatger vingut d’orient va ser el primer en estudiar els secrets de les muntanyes d’Olèrdola. Els nostres historiadors han trobat l'antic mapa que va dibuixar i ara ens disposem a trobar el seu secret més ben amagat.

Descobrint la vall de l’Avencó. Passejada guiada

Montseny

03/04/2022

Ens endinsarem per petits corriols entre els alzinars, descobrirem la història de l’ocupació humana, passejarem a l’ombra dels arbres de ribera i resoldrem un misteri intrigant...

Descobreix els usos de les plantes del Parc del Garraf

Garraf

03/04/2022

Passejada guiada pels voltants d’una masia tradicional catalana per identificar i conèixer els usos de plantes medicinals, alimentàries i d’altres. Després es farà un taller de plantes medicinals al jardí de la masia.

El ocells a la primavera. Itinerari ornitològic

Sant Llorenç-Obac

03/04/2022

Tot passejant amb l’Israel Estopà, biòleg, veurem com els ocells provinents de l’Àfrica corren a ocupar els seus llocs de cria preferits a la vall d’Horta, i se sumen a les espècies sedentàries en les feines d’aquesta època tan atrafegada.

Plantada popular a Tiana. Explica'm un secret al parc, espectacle de contes a càrrec d’en Moi Aznar

Marina

03/04/2022

Explica´m un secret al Parc és un espectacle de petit format amb contes que parlen de personatges del bosc i de com hem de cuidar el nostre entorn.

El teixit de la vida. Taller amb fibres vegetals amb Carles Alcoy a Santa Coloma de Gramenet

Marina

03/04/2022

Recuperem i reivindiquem en aquesta activitat tecnologies i maneres de fer artesanals, com l’ús de materials naturals, sostenibles i no contaminants

Banys de bosc al Parc Natural del Montseny. Reserva de la Biosfera

Montseny

03/04/2022

Una proposta basada en el contacte directe amb la natura d'una manera conscient que afavoreix d'una manera agradable la relació de les persones amb el medi natural.

Passejades trementinaires per Granera

Sant Llorenç-Obac

03/04/2022

Recorregut a peu per diversos paratges de Granera durant el qual coneixerem plantes silvestres i els seus usos medicinals i gastronòmics. Tots els diumenges.

Excursió a Viladrau per conèixer fonts amb llegenda

Montseny

03/04/2022

Experiència divertida per gaudir de les històries i llegendes lligades a l’aigua i a les fonts que hi ha a Viladrau i el Montseny, Parc Natural i Reserva de la Biosfera. I a més, farem un tastet de diferents aigües.

Banys de bosc als boscos de les Arenes

Sant Llorenç-Obac

03/04/2022

El bany de bosc és una pràctica de teràpia a la natura, que consisteix en una passejada pel bosc en silenci i amb un grup guiat per un terapeuta i un guia que facilitaran la connexió amb la natura per tal de millorar el benestar emocional.

Visites guiades a les abelles de l'Obac tots els caps de setmana i festius

Sant Llorenç-Obac

02/04/2022 hasta el 31/10/2022

Activitat d'educació mediambiental relacionada amb el món de les abelles. A prop de les arnes ens vestirem d'apicultor/a, encendrem el fumador i obrirem el rusc per veure i explicar el que vagi sortint. 

Itinerari interpretatiu a la Cova de Mura els caps de setmana i festius - ACTIVITAT ANUL·LADA -

Sant Llorenç-Obac

02/04/2022 hasta el 27/11/2022

Recorregut des del poble de Mura fins a la Cova, amb l'acompanyament d'un guia, amb interpretació del patrimoni durant el recorregut i a l'interior de la Cova.

Ir arriba

Altres activitats

Exposició itinerant del Parc del Montnegre i el Corredor

Montnegre-Corredor

04/03/2022 hasta el 31/03/2022

9è Concurs Fotogràfic del Parc de la Serralada de Marina

Marina

12/01/2022 hasta el 05/06/2022

Premi literari Marquet de les Roques: narració curta i poesia. 3a edició

Sant Llorenç-Obac

01/02/2022 hasta el 30/04/2022

Trenta anys publicant poesia: Cafè Central i ceràmiques de Lluís Clapés

Sant Llorenç-Obac

26/03/2022 hasta el 02/05/2022

Exposició: La Torre Roja de Vilamajor com mai l'has vista!

Montseny

26/02/2022 hasta el 19/06/2022

Ir arriba

Properament

Ruta inclusiva 'Camins, un viatge pels cinc sentits'

Montnegre-Corredor

09/04/2022

De la mà de personatges singulars, "Camins" explora, en diferents parades, els cincs sentits. Itinerari inclusiu i teatralitzat que transita per part de l'itinerari La plana del Corredor.

Ruta del Castell Vell d'Olivella. Passejada guiada

Garraf

09/04/2022

Itinerari des del petit i encisador poble d’Olivella fins al Castell Vell d’Olivella. La panoràmica des del nou mirador, permet albirar la riquesa paisatgística i natural del Parc del Garraf. 

Els Munts des de Solallong. Marxa nòrdica

Montesquiu

10/04/2022

Iniciem el recorregut a Solallong i caminem sota l’atenta mirada del santuari dels Munts. Des de dalt gaudirem d’unes vistes espectaculars del Bisaura i del Pirineu.

Els colors del bosc a la primavera. Passejada guiada

Montseny

10/04/2022

Passejarem pel Montseny i descobrirem com fabricar pigments naturals, com transferir textures i com utilitzar els elements naturals per inspirar-nos en una petita obra d’art. 

 
Agenda Notícies Audiovisuals Exposicions Itineraris

Subscripció: alta / baixa

Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona
Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
a/e:xarxaparcs@diba.cat

Twitter Facebook Youtube Instagram