caes

Xarxa de Parcs

Astronomia als parcs


A la Xarxa de Parcs Naturals disposem d’equipaments astronòmics que ens ofereixen visites, observacions, tallers, conferències, etc. per a totes les edats, i que ens acompanyen en la descoberta d'un univers d’experiències celestes.

Els espais naturals, allunyats de la contaminació lumínica de les ciutats, ens poden oferir fantàstiques experiències d’observació i comprensió d’aquest medi que ens envolta. També ens poden ensenyar les conseqüències d’aquesta contaminació, sovint menystinguda, que són moltes i poden arribar a ser greus.

Així, entre d’altres, la contaminació lumínica provoca malbaratament d’energia i emissió de gasos, afecta els ecosistemes nocturns i altera la vida dels animals, fet que provoca plagues. A més, dificulta el trànsit aeri i marítim i té un impacte en la nostra salut. També incideix en el treball dels astrònoms, perquè els impedeix observar el cel en les condicions adequades, i afecta les persones que volen observar les estrelles.

Observatoris astronòmics

Activitats d'astronomia als parcs

<< Març 2015 >>
dl dt dc dj dv ds dg
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

S'estan mostrant 1 - 2 de 2 resultats.

Collserola
13
de març

Nits d'astronomia

Astronomia
Lloc: A Can Coll, Centre d'Educació Ambiental
Ctra de Cerdanyola a Horta, al km 2
Població: Cerdanyola del Vallès
Horari d'inici: 21.00 h

Sessions d'iniciació a l'observació d'estels, constel•lacions i altres cossos celestes. Aquest mes: Arriba la constel·lació de Lleó. Les places són limitades.

Marina
07
de març

Nit d'estels a l'observatori astronòmic de Tiana

Astronomia | Visites guiades | Passejades guiades
Lloc: Vall de Pomar
Població: Badalona
Horari d'inici: 20.00 h.

Xerrada a càrrec del Grup d'Astronomia de Tiana. A continuació observació de la Lluna i el planeta Júpiter, el més gran del sistema solar.

S'estan mostrant 1 - 2 de 2 resultats.

#language("interest")

Mapa de la Xarxa

Mapa de la Xarxa