caes

Xarxa de Parcs

Si vas als parcs naturals, fes-ho amb civisme!


La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona fa una campanya divulgativa de sensibilització ambiental per recordar l’actitud que cal tenir durant la visita o estada en el medi natural.

"Parcs naturals sí, però amb civisme" (#CivismealsParcs a les xarxes socials) sorgeix dels problemes generats en el medi natural, amb la població rural i entre els mateixos visitants arran de la sobrefreqüentació motivada per les sortides a la natura després dels confinaments.

La campanya de sensibilització va començar l’octubre del 2020 per difondre bones pràctiques com aparcar en les zones habilitades, emportar-se les deixalles a casa, portar els gossos lligats, circular a la velocitat permesa i contemplar la natura en silenci.

Altres missatges subratllen la necessitat d’acampar a les zones permeses, pedalar per carreteres i pistes amples enlloc dels corriols, anar pels itineraris senyalitzats i els camins, menjar i descansar a les àrees d’esplai, informar-se a les webs i apps i equipar-se correctament.

El març del 2021, a la campanya s’hi van sumar personatges com el pallasso Tortell Poltrona, el cuiner Nandu Jubany, l'actriu Ivana Miño, el meteoròleg Francesc Mauri, l'alpinista Ferran Latorre i la instagramer @liliandherband. I, aquella mateixa tardor, la cantant Judit Neddermann i l’humorista Peyu. Pots veure’ls en els vídeos següents.

 


 

Els elements gràfics de la campanya són a l’abast dels municipis perquè en facin ús. Es poden descarregar des d’aquesta pàgina: Civisme als parcs. Material.

 

#language("interest")

Mapa de la Xarxa

Mapa de la Xarxa