caes

Equipaments

Navegació

Litoral

Mirador del turó d'en Galceran

Foto: Arxiu Parc de la Serralada Litoral

Foto: Arxiu Parc de la Serralada Litoral

L’ascensió al turó d’en Galceran us recompensarà amb unes vistes colpidores de la Serralada Litoral, la costa i els nuclis poblats de l’entorn. Presideix l’espai una gran torre de guaita, que té l’objectiu de detectar columnes de fum o possibles incendis i controlar el territori durant els mesos d’estiu

 

 

 

 

 

 

Pujant per un corriol arribareu a dalt del cim. Allà trobareu un punt geodèsic amb molta història, ja que es va instal·lar amb l’objectiu de mesurar el meridià de París, i derivar-ne la mesura del metro.

 

És una bona idea portar prismàtics, ja que el mirador també és un lloc excepcional per observar les aus rapinyaires i hi trobareu un plafó que us ajudarà a identificar-les.

El disseny del plafó forma part del conveni de col·laboració entre la Xarxa de Parcs Naturals i l'Institut Català d'Ornitologia (ICO) i conté informació que explica per què migren les aus rapinyaires, els tipus de migració i de vols. A més, conté dibuixos que ajuden a diferenciar les diferents espècies i informació sobre quina és la millor època per observar cada rapinyaire.

Cliqueu damunt de la imatge i se us desplegarà el plafó.


    Serveis de l’equipament

  • Vista panoràmica  Vista panoràmica

Adreça postal:
Camí de la Cornisa, s/n
08391 Tiana

#language("interest")

Mapa de la Xarxa

Mapa de la Xarxa