caes

Xarxa de Parcs

FAQS - Escalada, espeleologia, bany i barranquisme


Sí, en els llocs habilitats. L’escalada és una activitat esportiva especialitzada i per a la seva pràctica es recomana tenir formació. Si practiques l'escalada, fes-ho amb la màxima seguretat i en les èpoques i els llocs permesos. 

L'escalada està regulada en els parcs següents: Parc del Garraf, Parc d'Olèrdola i Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. 

És prohibida la instal·lació de noves vies d’escalada, vies ferrades i elements fixos.

. L'espeleologia és una activitat esportiva especialitzada i per a la seva pràctica es recomana tenir formació. Es recomana comunicar al parc a quina cova o avenc s'anirà, ja que en algunes cavitats es pot produir hipòxia, a causa d'una baixa concentració d'oxigen. És aconsellable que portis dispositius per quantificar l'oxigen i, si la mesura indica una concentració baixa, no hi baixis i comunica-ho a l'oficina del parc i a la Federació Catalana d'Espeleologia.

L’espeleologia està regulada en els parcs següents: Parc del Garraf i Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

No. En tots els embassaments i pantans, per motius de seguretat, està prohibit el bany, excepte en zones habilitades.

A més, en els ambients aquàtics estan apareixent diverses malalties en amfibis causades per la infecció de fongs, bacteris o virus originaris d’altres indrets que n’estan disminuint la població i els humans podem ser els transmissors d’aquestes malalties.

A causa de l’estat sanitari de l'aigua, al pantà de Foix està prohibit tot tipus d'activitat aquàtica, així com el consum de peixos o qualsevol altre producte provinent del pantà.

No. Els hàbitats de ribera dels parcs són ecosistemes molt fràgils. A més a més, en aquests entorns hi viuen diverses espècies protegides i cal extremar la precaució en la visita d’aquests hàbitats i, fins i tot, evitar de transitar-hi en benefici de la millora de l’estat de conservació de la seva biodiversitat.

#language("interest")

Mapa de la Xarxa

Mapa de la Xarxa