caes

Xarxa de Parcs

FAQS - Menjar, beure i dormir


La majoria del parcs disposen, bé a l’interior de l’espai protegit o bé als nuclis habitats del seu entorn, d’establiments i allotjaments on poder menjar i pernoctar. Els òrgans gestors dels parcs recomanen aquells establiments implicats en programes de turisme sostenible o que disposin d’algun segell de qualitat que els vinculin als parcs, per exemple, la Carta Europea de Turisme sostenible (CETS), Parc a taula, Biosphere o el Sistema Q de Qualitat.

A la Xarxa de Parcs Naturals hi ha productors locals, cellers, restauradors i allotjaments rurals on gaudir dels productes de la zona. Tenim dos programes que aglutinen tota aquesta informació, la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) i el Parc a taula.

. La majoria de parcs disposen d’àrees d’esplai. Consulta-les a la pàgina web Equipaments - Àrees d’esplai.

Als parcs hi ha algunes zones habilitades per fer pícnic. Consulta-les a la pàgina web Equipaments - Àrees d’esplai.

Només es poden fer barbacoes a les àrees habilitades. A la Xarxa de Parcs Naturals hi ha barbacoes a l’Àrea d’esplai del pantà de Sau (Espai Natural de les Guilleries-Savassona), amb dues barbacoes de pagament gestionades per l’equipament; i a l’Àrea d'esplai de la riera de Nespres.

No. Només es pot fer foc en les àrees de pícnic habilitades per fer barbacoes. 

Als parcs hi ha nombroses fonts, l’aigua de les quals normalment no està tractada. Tanmateix, que no sigui tractada no vol dir que no sigui aigua potable. 

Quan l’aigua d’una font no és potable per al seu consum trobaràs un senyal que ho indica específicament..

#language("interest")

Mapa de la Xarxa

Mapa de la Xarxa