Concurs de receptes de la RB Montseny 2016


Guanyadors del concurs edició 2016


Primers plats:

  • Trinxat de cigrons, recepta elaborada per Remei Picart del poble de Montseny. La recepta està elaborada amb cigrons petits, lleguminosa cultivada antigament al Montseny, on la producció s’està recuperant després d’una anys de declivi. També amb cansalada i botifarra d’elaboració local i trompetes de la mort agafades al territori. És un dels plats característics de l’hivern i antigament molt quotidià.
  • Sopa de Bolets de Montserrat Massaguer d’Arbúcies. La sopa és elaborada amb pollastre de criança pròpia, les verdures de l’hort i els bolets recollits al Montseny. (la recol·lecció i el consum de bolets és una activitat molt tradicional recollida a l’inventari de patrimoni cultural i immaterial de la Reserva de la Biosfera del Montseny) És un plat típic de la tardor.

Segons plats:

  • Farcellets de col, recepta de Francesca Riera del poble del Montseny. La col és de la varietat coneguda com “pell de gripau”, també porta vedella i el pollastre de corral són elaborats a la mateixa finca. És un plat tradicional de la cuina catalana i la recepta s’ha transmès de generació en generació.
  • Cargols amb conill, de la Rosa Rovira de Seva. És un plat principalment de tardor, quan abunden els cargols i hi ha tomàquets a l'hort. L'autora té 90 anys i aquesta recepta sempre s'ha preparat a casa seva. És un plat nutritiu i econòmic.

Postres:

  • Crema catalana de Maria Glòria Rovira de Seva. Són les postres més típiques i per excel·lència de la cuina catalana.
  • Flam de Castanya, de la Consol Grau de Viladrau. La castanya és un fruit molt abundant a la part septentrional del Montseny, l’aprofitament podria contribuir a la conservació dels boscos i al desenvolupament econòmic sostenible. El flam és un tipis de preparació molt tradicional. La recepta representa la confluència de les dues tradicions, el flam i el consum de castanyes.

Tapes:

  • Pa de Fetge de Montserrat Recolons del poble de Montseny. El pa de fetge és un producte clàssic de les festes nadalenques. Per a la seva elaboració s’ha utilitzat porc del Montseny.
  • Codonyat amb formatge fresc de l’Erola Tort d’Arbúcies. S'han utilitzat codonys de l'hort propi situat a la vall d'Arbúcies. El codony s'elabora al començament de la tardor, com un dolç que es pot conservar al llarg de l'hivern i de forma ecològica sense cap tractament als arbres. El formatge fresc també és elaborat casolanament a partir de llet de vaca i el pa artesanalment amb farines de Girona.

 

 

Your privacy is our priority

To protect your privacy, before continuing we want to make sure that you know that, both we and our collaborators, use some cookies on the website to facilitate its use:

  • Own and third parties for statistical purposes, with which no user information is collected nor access IP addresses are recorded.
  • Our own and third parties to guarantee basic functioning, such as the user session, and personalization aspects, such as the language of our pages.
    We save the acceptance of cookies for 30 days to improve the browsing experience. Remember that you can delete cookies from your browser.
  • From third parties to show you information from our social networks, such as Facebook, X, YouTube, etc. By accessing these websites you can decide whether or not you accept their privacy and cookie policies.

More information

Subscriu-te als nostres butlletins

 

Rep els nostres butlletins de Parcs.

Subscriu-te a l'agenda i a l'Informatiu

fent clic als botons de sota.

butlletí gaudim

Subscriu-te a l'agenda Subscriu-te a l'Informatiu

Suggeriments, opinió i xarxes socials

 

Envia'ns els teus suggeriments, opina

i visita les nostres xarxes socials

Suggeriments

Suggeriments Opina Xarxes socials