Concurs de receptes de la RB Montseny 2018


Guanyadors del concurs 2018


Primers plats:

  • Canelons de la iaia, de Montse Pineda de Seva. Els canelons són un dels plats més festius i populars de la nostra cuina. Per això n’hi ha tantes receptes que no hem de perdre. Aquests es fan amb un bon pollastre rostit i amb dos ingredients especials que en reforcen el gust i la suavitat: una mica de fetge i un cervellet. Animeu-vos a fer els vostres canelons!
  • Canelons de bolets, de Montserrat Recolons de Montseny. Encara que no ho sembli, la cuina tradicional evoluciona i uns canelons sense carn també fan festa. I aquests a més ens vinculen a una altra pràctica recollida al nostre inventari del patrimoni cultural immaterial, com és l’anar a collir o a caçar bolets. Però si hi aneu, tingueu cura del bosc!

Segons plats:

  • Pomes de relleno, d’Anna Sanitjas d’Arbúcies. En la primera meitat del segle XX, el conreu i comercialització de diferents varietats de pomes fou un dels motors econòmics de la vall d’Arbúcies. Les varietats del ciri o camosa, emprades en aquesta recepta, són recuperades de masos del Montseny. Les pomes de relleno es feien els dies de festa. A la família de l’Anna eren una tradició del dia de Nadal.
  • Llom estofat amb castanyes i xocolata, de Laura Rovira de Fogars de Montclús. Una deliciosa recepta que actualitza la versió antiga que es feia amb costella de porc, del porc criat a casa. La castanya remarca el caràcter montsenyenc del plat, mentre que la canyella ens porta reminiscències de la cuina medieval i la xocolata ens recorda com els ingredients exòtics, aquest procedent d’Amèrica, han anat incorporant-se a la cuina des de fa segles.

Postres:

  • Melmelada de figues, de Maria Serra de Viladrau. La temporada de figues no és gaire llarga, però les melmelades es van inventar per a poder conservar les fruites durant més temps. Amb una mica de llimona i canyella per a aromatitzar-la, aquesta senzilla preparació ens permet aprofitar les figues fresques i omplir el nostre rebost.
  • Compota de poma, de Montserrat Soler d’Arbúcies. Aquesta recepta combina dos elements del nostre patrimoni cultural immaterial: el conreu de pomeres i l’elaboració de conserves i melmelades. A la Caseta d’en Fèlix (Arbúcies) es mantenen vives 39 varietats locals de pomes, amb moltes de les quals es pot preparar aquesta compota, que tant pot complementar un iogurt o unes galetes, com servir d’acompanyament per a un bon rostit o guisat.

Your privacy is our priority

To protect your privacy, before continuing we want to make sure that you know that, both we and our collaborators, use some cookies on the website to facilitate its use:

  • Own and third parties for statistical purposes, with which no user information is collected nor access IP addresses are recorded.
  • Our own and third parties to guarantee basic functioning, such as the user session, and personalization aspects, such as the language of our pages.
    We save the acceptance of cookies for 30 days to improve the browsing experience. Remember that you can delete cookies from your browser.
  • From third parties to show you information from our social networks, such as Facebook, X, YouTube, etc. By accessing these websites you can decide whether or not you accept their privacy and cookie policies.

More information

Subscriu-te als nostres butlletins

 

Rep els nostres butlletins de Parcs.

Subscriu-te a l'agenda i a l'Informatiu

fent clic als botons de sota.

butlletí gaudim

Subscriu-te a l'agenda Subscriu-te a l'Informatiu

Suggeriments, opinió i xarxes socials

 

Envia'ns els teus suggeriments, opina

i visita les nostres xarxes socials

Suggeriments

Suggeriments Opina Xarxes socials