6è Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny
Bases del concurs 2022
Participants
El Concurs Receptes de la Biosfera s’adreça a totes aquelles persones que resideixin dins del territori de la Reserva de la Biosfera del Montseny. Cada participant pot presentar tantes receptes com vulgui de les categories següents:
Primer plat – Segon plat – Postres – Beguda
Les receptes presentades al concurs hauran de contenir com a ingredient principal, o com a ingredients majoritaris, aliments que es produeixin i elaborin al Montseny.
S’estableixen dues modalitats de participació:
Modalitat A. Presencial
Les receptes preparades es presentaran al lloc que determini cadascun dels ajuntaments que participen en l’organització del concurs.
Calendari:
- Tagamanent: 11 de setembre (Festa Major)
- Seva: 9 d’octubre (Fira del Bolet)
- Viladrau: 23 d’octubre (Fira de la Castanya)
- Fogars de Montclús (la Costa): 31 d’octubre (Festa de la Castanyada)
- Arbúcies: 5 de novembre (Fira de la Tardor)
- Cànoves i Samalús: 26 de novembre (Festa Major d’Hivern de Samalús)
El dia del concurs caldrà portar la recepta del plat o beguda descrita en la fitxa que us proporcionem a continuació:
Modalitat B. Vídeo
Les persones que vulguin participar en aquest a modalitat hauran d’elaborar un vídeo d’una durada màxima de 5 minuts que en mostri els ingredients, l’elaboració, la persona que cuina i el plat acabat.
Els vídeos s’hauran d’enregistrar horitzontalment en alta definició (almenys 1920 x 1080 px de resolució) i presentar-se en format .mp4 o .mov.
Els vídeos s’hauran d’enviar a través d'un formulari on caldrà aportar, a més a més, la descripció de la recepta (ingredients i elaboració) i tres fotografies del plat acabat (en format JPEG original o amb una resolució mínima de 1600 x 1200 píxels a 300 dpi per a poder imprimir, lliures de marques d’aigua o signatures).
El termini per presentar les receptes finalitza el dia 30 de novembre.
Premis
Modalitat A. Presencial
S'estableixen quatre categories de premis: primers, segons, postres i begudes. Per cada categoria es premiaran les dues millors elaboracions.
Es valoraran les receptes en funció de com reflecteixin millor la cuina tradicional, el caràcter del Montseny i els valors del desenvolupament sostenible. Concretament es valorarà si els ingredients contribueixen a la sostenibilitat, si els productes principals es produeixen dins de la Reserva de la Biosfera del Montseny i provenen (si s’escau) de varietats autòctones, si el plat o la beguda està relacionat amb elements del patrimoni cultural immaterial, amb costums populars o amb tradicions, i si els ingredients utilitzats i les proporcions són adients.
Modalitat B. Vídeo
S'estableixen dues categories de premis: a la millor recepta i al millor vídeo.
Es valorarà la recepta seguint els criteris descrits a l’apartat anterior. Pel que fa als vídeos, se’n valorarà la qualitat tècnica, la claredat de les explicacions i el caràcter intergeneracional de la candidatura.
Bases del concurs
Cada ajuntament adaptarà els apartats corresponents a la modalitat presencial.