caes
Reserva de la Biosfera del Montseny

Reserva de la Biosfera del Montseny

Navigation

6è Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny


Bases del concurs 2022


Participants

El Concurs Receptes de la Biosfera s’adreça a totes aquelles persones que resideixin dins del territori de la Reserva de la Biosfera del Montseny. Cada participant pot presentar tantes receptes com vulgui de les categories següents:
Primer plat – Segon plat – Postres – Beguda
Les receptes presentades al concurs hauran de contenir com a ingredient principal, o com a ingredients majoritaris, aliments que es produeixin i elaborin al Montseny.

S’estableixen dues modalitats de participació:

Modalitat A. Presencial

Les receptes preparades es presentaran al lloc que determini cadascun dels ajuntaments que participen en l’organització del concurs.

Calendari:

  •  Tagamanent: 11 de setembre (Festa Major)
  •  Seva: 9 d’octubre (Fira del Bolet)
  •  Viladrau: 23 d’octubre (Fira de la Castanya)
  •  Fogars de Montclús (la Costa): 31 d’octubre (Festa de la Castanyada)
  •  Arbúcies: 5 de novembre (Fira de la Tardor)
  •  Cànoves i Samalús: 26 de novembre (Festa Major d’Hivern de Samalús)

El dia del concurs caldrà portar la recepta del plat o beguda descrita en la fitxa que us proporcionem a continuació:

 

Modalitat B. Vídeo

Les persones que vulguin participar en aquest a modalitat hauran d’elaborar un vídeo d’una durada màxima de 5 minuts que en mostri els ingredients, l’elaboració, la persona que cuina i el plat acabat.

Els vídeos s’hauran d’enregistrar horitzontalment en alta definició (almenys 1920 x 1080 px de resolució) i presentar-se en format .mp4 o .mov.

Els vídeos s’hauran d’enviar a través d'un formulari on caldrà aportar, a més a més, la descripció de la recepta (ingredients i elaboració) i tres fotografies del plat acabat (en format JPEG original o amb una resolució mínima de 1600 x 1200 píxels a 300 dpi per a poder imprimir, lliures de marques d’aigua o signatures).

El termini per presentar les receptes finalitza el dia 30 de novembre.

 

Premis

Modalitat A. Presencial

S'estableixen quatre categories de premis: primers, segons, postres i begudes. Per cada categoria es premiaran les dues millors elaboracions.

Es valoraran les receptes en funció de com reflecteixin millor la cuina tradicional, el caràcter del Montseny i els valors del desenvolupament sostenible. Concretament es valorarà si els ingredients contribueixen a la sostenibilitat, si els productes principals es produeixen dins de la Reserva de la Biosfera del Montseny i provenen (si s’escau) de varietats autòctones, si el plat o la beguda està relacionat amb elements del patrimoni cultural immaterial, amb costums populars o amb tradicions, i si els ingredients utilitzats i les proporcions són adients.

Modalitat B. Vídeo

S'estableixen dues categories de premis: a la millor recepta i al millor vídeo.

Es valorarà la recepta seguint els criteris descrits a l’apartat anterior. Pel que fa als vídeos, se’n valorarà la qualitat tècnica, la claredat de les explicacions i el caràcter intergeneracional de la candidatura.

 

Bases del concurs

Cada ajuntament adaptarà els apartats corresponents a la modalitat presencial.

Document bases.

#language("interest")