caes

Montseny Expos. temporals
de febr.
10
2023


(In)Visibles i (O)Cultes

fins al 09/04/2023

Arxiu MCNG

Arxiu MCNG

Horari d'inici: De dimarts a dissabte a les 16 h i diumenges a les 11 h

Horari complet:
De dimarts a dissabte de 16 a 19 h
Diumenges d'11 a 14 h

Lloc: Museu de Ciències Naturals de Granolllers
C/ Palaudàries, 102
08402 Granollers

Organitzadors: Museu de Ciències Naturals de Granollers

Telèfon: 938 709 651

A/e: info@mcng.cat 

Públic a qui va dirigida l'activitat: General

Accés: gratuït

Descripció:

(In)Visibles i (O)Cultes és una exposició temporal que posa el focus sobre 24 dones científiques que, des de l’Antic Egipte fins a la Gran Bretanya del segle XXI, han estat, per raó de gènere, silenciades, apartades o directament esborrades la història de la ciència.

La primera metgessa de la història, Peseshet (Egipte, 2.400 aC), l’astrònoma Aglaonice (Grècia, 200 aC) o la botànica, Blanca Catalana de Ocón ( Espanya, 1860-1904), entre moltes d’altres, han hagut d’esperar molts anys o segles per recuperar la veu gràcies a un revisionisme històric amb perspectiva de gènere que es va iniciar a la segona meitat del segle XX i que ha agafat un impuls imparable ja entrat el segle XXI. Per lluitar contra aquesta discriminació, el 2016 es va instaurar El Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència (11 de febrer) per tal de commemorar i reconèixer la trajectòria de totes aquelles dones que han contribuït a l’avenç de la ciència i la tecnologia. L’exposició és una invitació a descobrir i visibilitzar totes les dones que han fet aportacions a la ciència i a reivindicar el seu treball.

L’exposició és una producció original del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i ha estat comissariada per Mireia Alcaine. L’adaptació per a la itinerància ha estat promoguda per la Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya.

Més informació: https://mcng.cat/agenda/in-visibles-i-o-cultes


Categories: Montseny, Expos. temporals,

compartir