caes

Montseny Educació ambiental | Itineraris guiats
de març
26
2023


La importància de l'aigua. Excursió a Viladrau

Adrià Corella Moragas

Adrià Corella Moragas

Horari d'inici: 10 h

Horari complet:
de 10 a 12.30 h

Lloc: Viladrau

17406 Viladrau

Lloc de trobada: Plaça Major de Viladrau

Organitzadors: Museu de Ciències Naturals de Granollers - Centre de Documentació del Montseny

Telèfon: 938 709 651

A/e: info@mcng.cat 

Públic a qui va dirigida l'activitat: Excursionista/naturalista

Accés: gratuït

Descripció:

El centre de Documentació del Montseny organitza una excursió el 26 de març amb el motiu del Dia Mundial de l'Aigua. Aquest, que se celebra el dia 22 de març, enguany té el lema ''La importància de l'aigua'' fent incidència en l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) núm. 6 “Aigua i sanejament per a tots abans de 2030”, ja que encara hi ha milions de persones que no poden accedir a l'aigua dolça neta.

Des del Centre de Documentació del Montseny ens adherim a la proposta amb una sortida per conèixer la importància de les fonts. Coneixerem algunes fonts dels voltants de Viladrau, dintre del projecte “Fonts del Montseny”, de la mà d’un dels cofundadors: Oscar Farrerons.

Sortirem de la plaça Major pel carrer Sant Marçal, passant per la plaça del Doctor Carulla i l’ermita de la Pietat. Passarem per la magnífica font de Miquel. Pujarem pel corriol del Sagrat Cor fins arribar a l’esplèndida font de les Paitides d’un doll inesgotable. D’aquesta famosa deu d’aigua arribarem a la font del Noi Gran i a la font del Ferro, on descobrirem les llegendes i històries que cada una d’elles amaga.

Entre un magnífic bosc ombrívol de castanyers arribarem al mas el Martí, amb unes de les millor vistes del Matagalls. Del Martí arribarem a mas la Vila i la seva històrica font (aquí descobrirem les faules associades a les fonts perdudes dels Tres Germans i la font del Lledoner). Baixarem pel camí del Pujol per visitar el famós Castanyer de les Nou Branques i a tocar la riera la font de la Teula.

Retornarem per l’Arimany, resseguint el torrent del Pujol, la font de l’Arimany i el pont del Noguer, des d’on pujarem al pla de Montfalcó, on podrem veure les magnífiques torres d’estiueig construïdes fa quasi cent anys, per arribar altre vegada al centre del poble per la font de Can Rossell i el passeig de Ramon Bofill.

Itinerari circular: 6,9 Km. 230 m de desnivell acumulat.

 

Requisits activitat:

Les reserves s'han de fer a través de la nostra pàgina web o bé mitjançant l'enllaç.

Públic: activitat recomanada a partir de 10 anys
Cal portar esmorzar i calçat per caminar

Més informació: https://mcng.cat/agenda/la-imortancia-de-laigua-excursio-a-viladrau


Categories: Montseny, Educació ambiental, Itineraris guiats,

compartir

 

Recursos.

mcng.catmcng.cat