Montesquiu Actes i presentacions
set.
06
2018


''Masos Rònecs. Bisaura, Vidranès i alta conca del riu Ges''

Horari d'inici: 19.30 h

Lloc: Cabanya del castell
Parc del castell de Montesquiu
Montesquiu

Organitzadors: ADET

Telèfon: 938 529 234

A/e: p.montesquiu.bisaura@diba.cat 

Públic a qui va dirigida l'activitat: General

Accés: Gratuït

Descripció:L’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET) presenta el llibre 'Masos Rònecs. Bisaura, Vidranès i alta conca del riu Ges' d’Antoni Prat i David Vilaseca. El segon volum de la col·lecció “Territori i paisatge”, és un treball de recerca de 165 pàgines sobre els masos rònecs i mig desapareguts existents al Bisaura, Vidranès i la conca alta del riu Ges. Recull fins a un total de 116 referències entre cases, baumes, molins i castells, amb un treball de camp que ha estat intens al llarg del darrer any.

El llibre, amb un pròleg de Mn. Antoni Pladevall, inclou imatges de cada mas, la seva geolocalització, una breu explicació de la ubicació i en alguns casos, un codi QR que porta incorporat un vídeo filmat amb dron.

L’edició del volum ha comptat amb el suport dels ajuntaments dels sis municipis en el territori dels quals s’ha dut a terme la recerca: Vidrà, Santa Maria de Besora, Sant Quirze de Besora, Sora, Montesquiu i Sant Pere de Torelló. També s’ha comptat amb la col·laboració del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

La presentació del llibre 'Masos Rònecs. Bisaura, Vidranès i alta conca del riu Ges' tindrà lloc el proper dijous 6 de setembre, a dos quarts de 8 del vespre, a la Cabanya del parc del Castell de Montesquiu.

Més informació: http://www.adetvallges.cat/


Categories: Montesquiu, Actes i presentacions,

compartir