caes

Montnegre-Corredor Conferències
de maig
25
2024


Basses: refugi de biodiversitat i depuradores d'aigua | Dia Europeu dels Parcs

ORIGO NATURA

ORIGO NATURA

Horari d'inici: 19 h

Horari complet:
De 19 a 21 h: Conversa sota els cirerers de Can Pica
*Hi haurà pica-pica per als assistents.

Lloc: Masia Rural Can Pica
Veïnat d'Hortsavinyà, 4 - Tordera
Tordera

Organitzadors: ORIGO Natura

Telèfon: 648 786 894

A/e: canpica@canpica.com 

Públic a qui va dirigida l'activitat: General

Accés: gratuït

Descripció:

Donant continuïtat a la proposta iniciada fa quatre anys de crear un espai de converses al mig del bosc, en aquesta edició del Dia Europeu dels Parcs proposem parlar sobre la construcció de basses per a un millor aprofitament de l’aigua i com a refugi de biodiversitat.

En el context actual de sequera i de canvi climàtic, fer un bon ús del recurs aigua es fa necessari, així com compartir-lo amb els altres habitants del bosc. Construir basses, en les quals de manera natural es depuren les aigües residuals, permet convertir el que esdevindria un residu en un preuat recurs.

D'altra banda, dins de les zones humides (basses, tolls, estanys, rius, aiguamolls, etc.) hi habiten un 40 % de les espècies de fauna i flora del planeta, les quals necessiten l’aigua per viure o dur-hi a terme part del seu cicle biològic. Davant la dràstica reducció d’aquests espais, degut a les diferents intervencions humanes, així com de l’actual context extrem de sequera, la creació i manteniment de basses per la fauna és essencial per la seva supervivència.

Així doncs, aquest és el marc en què aquest any es desenvoluparà l’espai de conversa i reflexió, aprofitant l'experiència i els recursos disponibles a Can Pica i amb la col·laboració d'en Santi Poch, ambientòleg especialitzat en herpetofauna.
 


Categories: Montnegre-Corredor, Dia Europeu dels Parcs, Conferències,

compartir

 

Recursos.

/