Montseny Expos. temporals | Actes i presentacions
feb.
19
2020


Exposició '40 anys d'educació ambiental i conservació al Montseny'

fins al 13/03/2020

Detall cartell

Detall cartell

Horari d'inici: 18 h

Lloc: Planta baixa de l'edifici del Rellotge, Escola Industrial
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona

Organitzadors: Diputació de Barcelona, Diputació de Girona i Zoo de Barcelona

Telèfon: 934 022 428

A/e: p.montseny.rbiosfera@diba.cat 

Públic a qui va dirigida l'activitat: General

Accés: gratuït

Descripció:

Exposició itinerant «40 anys d'educació ambiental i conservació al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny (1978-2018)», comissariada per la Societat Catalana d'Educació Ambiental i realitzada conjuntament per les diputacions de Barcelona i Girona, i el Parc Zoològic de Barcelona.

L'exposició presenta cinc mòduls organitzats temàticament al voltant de tres elements:

  1. El Montseny com a Escola de natura: Can Lleonart i l'inici de l'educació ambiental a Catalunya, programes educatius, la tradició de l'excursionisme i les bones pràctiques
  2. El Montseny com a Espai viu: el patrimoni natural (diversitat faunística, flora, paisatgística, geològica) i la recerca científica, el Montseny com a espai habitat, les activitats tradicionals, el compromís amb la sostenibilitat
  3. El Montseny com a Patrimoni mil·lenari: el patrimoni construït, el patrimoni cultural immaterial, el Montseny com a inspiració d'artistes.

"40 anys d'educació ambiental i conservació al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny (1978-2018)" es completa amb l'exposició d'elements relacionats amb els continguts i un vídeo amb sis veus del territori que expliquen la seva activitat al Montseny des d'àmbits diferents: educació ambiental, interpretació, ramaderia, sector forestal, recerca científica i arts escèniques (circ).

L'exposició es podrà visitar fins al divendres 13 de març de 2020. A partir d'aleshores començarà una itinerància per diferents localitats del Parc Natural.

L'acte d'inauguració va tenir lloc el 19 de febrer de 2020, amb la presència de Josep Tarín, diputat delegat d'Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona; Anna Barnardas, diputada delegada de Medi Ambient de la Diputació de Girona; i Antoni Alarcón, director del Parc Zoològic de Barcelona.

Més informació: https://parcs.diba.cat/rbmontseny


Categories: Montseny, Expos. temporals, Actes i presentacions, Biodiversitat, flora, fauna, Educació ambiental, Exposicions,

compartir