Sant Llorenç-Obac Visites guiades | Voluntariat | Educació ambiental
feb.
04
2018


Jornades de manteniment de la reforestació al Bosc de Can Deu

fins al 18/02/2018

Horari d'inici: 9.30 h

Horari complet:
de 9.30 a 14 h

Lloc: Masia de Can Deu, Espai Natura Fundació Sabadell 1859
Camí de la masia de Can Deu, s/n 08207
Sabadell

Organitzadors: Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i BBVA CX

Telèfon: 937 164 781

A/e: espainatura@fundaciosabadell.cat 

Públic a qui va dirigida l'activitat: General

Accés: gratuït

Descripció:

Continuant amb les tasques de recuperació del Bosc de Can Deu després de les ventades de desembre de 2014, programem unes jornades de manteniment de les àrees reforestades al gener i febrer de 2016. Es refaran els clots de plantació i s'eliminaran herbes i esbarzers; pel camí mirarem d'arrencar plantes invasives (Senecio inaequidens, Phytolacca americana i Ailanthus altissima) i aprofitarem per a practicar l'amidament d'exemplars a les parcel·les de seguiment de la recuperació de la vegetació natural.

Programa complet:

De 9.30 a 10.15 h arribada a la masia, identificació dels inscrits prèviament i constitució de dos grups de treball, un per a cadascuna de les àrees de reforestació. Presentació dels tècnics que acompanyaran als grups.

De 10:15 a 11:00 h Recollida d'eines i estris per a les tasques de recuperació i observació del bosc (tisores de podar, aixades, rasclets, regadores...). Ruta d'observació del bosc de camí a la zona de treball. Explicacions dels tècnics.

De 11 a 12:30 h Treball de camp en una de les àrees reforestades. Les feines a fer seran:

▫ Retirar, arrencant o tallant, la malesa que ocupi els clots de plantació amb els arbrets plantats els anys anteriors, especialment les bardisses i l’herba.
▫ Refer els clots de plantació per millorar la captura d’aigua d’escorrentia i incrementar les probabilitats de supervivència.
▫ Identificar exemplars d’espècies invasores i arrencar-les (Senecio inaequidens, Phytolacca americana i Ailanthus altissima).

De 12:30 a 13:15h Seguiment de la regeneració del Bosc. Tornant a la masia pararem a alguna de las parcel·les de seguiment, en les que s’han localitzat, identificat i mesurat exemplars de les espècies arbòries existents, amb l’objectiu de tenir una referència del creixement de la vegetació.  Caldrà identificar els abrets, indicant-ne l’espècie, la ubicació dins la parcel·la, amidant-los i anotant el seu estat general.

De 12:30 a 14:00 h Tornada a la masia. Temps per a visitar el lavabo i refrescar-se. Possibilitat de realitzar una visita guiada per les instal·lacions del Centre d’Educació Ambiental, en especial a la granja i la masia, seu del Museu de la Vida al Camp. Agraïment als participants i comiat.

Requisits activitat: Per facilitar l'organització de les jornades cal fer una inscripció prèvia a espainatura@fundaciosabadell.cat

Més informació: http://www.fundaciosabadell.cat/espai-natura-fundacio-sabadell-1859/


Categories: Visites guiades, Sant Llorenç-Obac, Voluntariat, Educació ambiental, Educació ambiental,

compartir