Primers plats:
- Trinxat de cigrons, recepta elaborada per Remei Picart del poble de Montseny. La recepta està elaborada amb cigrons petits, lleguminosa cultivada antigament al Montseny, on la producció s’està recuperant després d’una anys de declivi. També amb cansalada i botifarra d’elaboració local i trompetes de la mort agafades al territori. És un dels plats característics de l’hivern i antigament molt quotidià.
- Sopa de Bolets de Montserrat Massaguer d’Arbúcies. La sopa és elaborada amb pollastre de criança pròpia, les verdures de l’hort i els bolets recollits al Montseny. (la recol·lecció i el consum de bolets és una activitat molt tradicional recollida a l’inventari de patrimoni cultural i immaterial de la Reserva de la Biosfera del Montseny) És un plat típic de la tardor.
Segons plats:
- Farcellets de col, recepta de Francesca Riera del poble del Montseny. La col és de la varietat coneguda com “pell de gripau”, també porta vedella i el pollastre de corral són elaborats a la mateixa finca. És un plat tradicional de la cuina catalana i la recepta s’ha transmès de generació en generació.
- Cargols amb conill, de la Rosa Rovira de Seva. És un plat principalment de tardor, quan abunden els cargols i hi ha tomàquets a l'hort. L'autora té 90 anys i aquesta recepta sempre s'ha preparat a casa seva. És un plat nutritiu i econòmic.
Postres:
- Crema catalana de Maria Glòria Rovira de Seva. Són les postres més típiques i per excel·lència de la cuina catalana.
- Flam de Castanya, de la Consol Grau de Viladrau. La castanya és un fruit molt abundant a la part septentrional del Montseny, l’aprofitament podria contribuir a la conservació dels boscos i al desenvolupament econòmic sostenible. El flam és un tipis de preparació molt tradicional. La recepta representa la confluència de les dues tradicions, el flam i el consum de castanyes.
Tapes:
- Pa de Fetge de Montserrat Recolons del poble de Montseny. El pa de fetge és un producte clàssic de les festes nadalenques. Per a la seva elaboració s’ha utilitzat porc del Montseny.
- Codonyat amb formatge fresc de l’Erola Tort d’Arbúcies. S'han utilitzat codonys de l'hort propi situat a la vall d'Arbúcies. El codony s'elabora al començament de la tardor, com un dolç que es pot conservar al llarg de l'hivern i de forma ecològica sense cap tractament als arbres. El formatge fresc també és elaborat casolanament a partir de llet de vaca i el pa artesanalment amb farines de Girona.
Contacte
Oficina del Parc Natural. Masia Mariona
Ctra. BV-5119, km 2,5
Mosqueroles
08479 Fogars de Montclús
p.montseny.rbiosfera@diba.cat
Tel. 938 475 102