CAES

Xarxa de Parcs Naturals

Dia Europeu dels Parcs. Setmana de la Natura 2020


CONSERVAR LA NATURA ÉS CONSERVAR LA NOSTRA SALUT


$urlFileEntry

Oriol Clavera

Aquest any, a causa de la pandèmia de la COVID-19, el Dia Europeu dels Parcs, que promou anualment l’entitat Europarc i que se celebra cada 24 de maig, només es va poder commemorar de forma virtual a través de webs, xarxes socials i plataformes de debat. Es van fer seminaris en línia (webinars), concursos de fotografies a Instagram, jocs mediambientals en línia, exposicions virtuals o es van realitzar vídeos divulgatius, entre diverses accions de sensibilització mediambiental. Tots aquells actes es va fer sota el lema: "Protegir la natura és protegir la nostra salut!", un lema molt semblant a aquest que, enguany, ha promogut la Setmana de la Natura “Conservar la natura és conservar la nostra salut”, que promou la Xarxa de la Conservació de la Natura (XCN) i que se celebra del 3 a l’11 d’octubre.  

En aquest sentit, cal dir que la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona incorpora en la seva gestió ordinària, com un dels eixos d’actuació principals, l’àmbit de la salut, tot facilitant un ús sostenible de la natura a la ciutadania. Els parcs contribueixen en el benestar de les persones i ajuden a mitigar les desigualtats socials i sanitàries.

Així doncs, la Xarxa de Parcs Naturals se suma a aquesta Setmana de la Natura 2020 recuperant els actes de sensibilització ambiental que no es van poder dur a terme el mes de maig per raó del confinament. A més a més, a banda d’aquelles accions ajornades se n’han promogut de noves, sempre amb l'objectiu de divulgar la biodiversitat dels nostres parcs i un esperit participatiu. Val a dir que el gros de les activitats a la Xarxa de Parcs Naturals es duran a terme el primer cap de setmana d’octubre.

Per fer-ho, tots els equips gestors dels parcs, amb el suport d’entitats del seu territori, han promogut prop d’un centenar d’activitats de caire ben divers: passejades i visites guiades, exposicions itinerants, conferències i xerrades temàtiques, projeccions, jornades de portes obertes, tallers familiars i artesanals, matinals festives, sessions de contacontes o activitats de voluntariat, entre moltes altres, com les que també promouen les biblioteques aplegades en el programa “Parcs i biblioteques... naturalment!”.

Totes les propostes ajudaran al reconeixement d’aquests espais naturals com a indrets singulars per al benestar i la salut de la ciutadania.

Les activitats previstes són gratuïtes, però cal inscripció prèvia ja que les places són limitades i en tots els casos se seguirà el Protocol de mesures que imposa la situació motivada per la COVID-19.

Consulteu en el calendari d'octubre totes les activitats, busqueu la que més us interessi i participeu activament en el Dia Europeu dels Parcs. Setmana de la Natura 2020. Us hi esperem!

<< Setembre 2020 >>
dl dt dc dj dv ds dg
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

S'estan mostrant 31 - 40 de 46 resultats.

Montseny
04
d’oct.

Jornada de portes obertes al Museu Etnològic del Monseny - Dia Europeu dels Parcs

Expos. permanents | Expos. temporals
Lloc: Museu Etnològic del Montseny
Major 6
Població: Arbúcies
Horari d'inici: 11 h.

$urlFileEntry

Memga

En motiu de la celebració del Dia Europeu dels Parcs, el Museu Etnològic del Montseny obre les portes a les seves 15 sales d'exposició permanent que mostren l'evolució cultural del massís del Montseny, el Mural del bosc i els audiovisuals ''Llegendes del Montseny'' i ''El castell de Montsoriu''; així comi les tres sales d'exposició temporal amb la mostra dels treballs dels treballs d'un ampli col·lectiu d'arbucienques amb la tècnica del patchwork el puntdecreu i altres arts creatives.

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny
04
d’oct.

Parcs en concert, amb Ferran Palau - Dia Europeu dels Parcs

Concerts
Lloc: Espai Montseny
Carrer del Migdia, 1
Població: Viladrau
Horari d'inici: 12 h

$urlFileEntry

Detall Cartell

Concert de Ferran Palau amb Maria Sevilla (poeta convidada) dins el programa 'Parcs en concert 2020. Cicle de concerts en espais naturals i patrimonials', un cicle en què la veu humana és la protagonista principal. 

Montseny
04
d’oct.

Descoberta de natura des del cor del Montseny - Dia Europeu dels Parcs

Educació ambiental | Estades | Voluntariat
Lloc: Casa de colònies La Traüna
Carretera BV-5301 de Santa Maria de Palautordera a Seva: passat el km 15 comença la pista forestal. La casa està a 5 km.
Població: Fogars de Montclús
Horari d'inici: 10 h

$urlFileEntry

Fundesplai

Excursió guiada de descoberta de l'entorn per conèixer la flora i la fauna dels boscs del Montseny. L'activitat acabarà amb una activitat de descoberta de la riera.

Garraf
04
d’oct.

Restauració de l'Avenc del Mall i Emili Sabaté- Dia Europeu dels Parcs

Act. esportives
Lloc: Avenc del Mall (Campgràs)
Població: Sitges
Horari d'inici: 9.30 h

$urlFileEntry

Crisi Gonzalez

Activitat en què veurem i aprendrem a reconèixer les morfologies càrstiques exteriors, com els rasclers les dolines i farem una actuació mediambiental a l'avenc del Mall. Assegurarem la boca de la caiguda de pedres i revisarem les instal·lacions.

Montnegre-Corredor
04
d’oct.

Taller de plantes remeieres - Dia Europeu dels Parcs

Educació ambiental | Cursos i tallers | Passejades
Lloc: Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva
Plaça Serra de Marina, s/n
Població: Fogars de la Selva
Horari d'inici: 11 h

$urlFileEntry

Detall cartell

L'activitat inclou una passejada guiada per identificar i conèixer les propietats d'algunes plantes de l'entorn i un taller d'elaboració de dos remeis naturals que ens podrem endur a casa.

Litoral
04
d’oct.

Sortida de natura i veus literàries - Dia Europeu dels Parcs

Cursos i tallers
Lloc: Parc de la Serralada Litoral
Població: Teià
Horari d'inici: 10 h

$urlFileEntry

Biblioteca de Can Llaurador, Teià.

Activitat de sensibilització ambiental amb una passejada guiada pel Centre Excursionista de Teià i una lectura de textos literaris a càrrec de la poeta Anna Maluquer, en ocasió de la Setmana de la Natura.

 

Sant Llorenç-Obac
04
d’oct.

Guiatge interpretatiu del Bus Parc - Dia Europeu dels Parcs

Educació ambiental | Itineraris guiats | Visites guiades
Lloc: Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac
Població: Terrassa
Horari d'inici: 9.40 h

$urlFileEntry

Josep Canals

Des de Terrassa a Mura i Talamanca, passant per Matadepera, es podran observar diferents elements del paisatge com la geologia, la vegetació o alguns llocs singulars, com la Torre de l'Àngel o l'antic hostal de la Barata.

Montseny | Montnegre-Corredor
04
d’oct.

Passejada guiada de Benestar i Silenci - Dia Europeu dels Parcs

Visites guiades | Passejades
Lloc: Itinerari de Benestar i Silenci de Sant Celoni
Població: Sant Celoni
Horari d'inici: 11 h

$urlFileEntry

Ajuntament de Sant Celoni

Passejada guiada de Benestar i Silenci per connectar amb la natura, el nostre cos i la nostra ment a través de la realització de diferents activitats que trobarem al llarg del recorregut, amb motiu de la celebració de la Setmana de la Natura.

S'estan mostrant 31 - 40 de 46 resultats.

interest

Mapa de la Xarxa

Mapa de la Xarxa