V Trobada d'Estudiosos del Foix
Vicenç Lara Bujaldón
Horari d'inici: 9.30 h
Horari complet:
de 9.30 a 19 h. Consulteu el programa
Lloc: Molí del Foix. Centre d’Interpretació Històric i Natural.
Carrer de la Farigola, 2-8
Santa Margarida i els Monjos
Organitzadors: Diputació de Barcelona i Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos
Telèfon: 934 022 843
Públic a qui va dirigida l'activitat: General
Accés: gratuït
Descripció:
- Presentació
- Presentació de comunicacions
- Pòsters
- Programa
- Inscripcions
- Publicació de les comunicacions
- Com arribar-hi
El 22 de juny tindrà lloc, a Santa Margarida i el Monjos, la V Trobada d’Estudiosos del Foix, que el 2020 no es va poder celebrar per la situació sanitària provocada per la COVID-19. Un cop més, ens trobarem per compartir informació sobre els estudis, actuacions i recerques fetes a l’entorn del riu Foix i la seva conca durant els darrers sis anys, temps transcorregut des de la darrera Trobada, celebrada a Clariana (Castellet i la Gornal).
Durant els divuit anys en què s’han anat celebrant aquestes trobades, hem pogut constatar l’efecte positiu de la protecció d’aquest entorn natural i cultural. La situació del Parc del Foix, receptor principal d’actuacions positives i negatives en aquesta conca fluvial, el fa el lloc més indicat per valorar-ne l’estat de salut. Malgrat ser una conca situada en una comarca primordialment agrícola i industrial, l’evolució positiva dels indicadors ecològics i ambientals demostren que la conservació i la sostenibilitat són compatibles amb el desenvolupament social i econòmic del territori.
Bona part d’aquest èxit ha estat possible, precisament, gràcies a la suma d’estudis i recerques que es duen a terme des de diferents àmbits de la ciència i la cultura ja que, si bé el seguiment del patrimoni natural és bàsic en un espai natural protegit i el seu entorn geogràfic, el patrimoni cultural també ha ocupat bona part dels esforços en la gestió d’aquest espai.
En aquest escenari, us animem a presentar a la Trobada tots els treballs que, provenint d’institucions acadèmiques o de recerca, d’entitats diverses o bé realitzats a títol particular, estiguin centrats en el patrimoni natural i cultural del Parc i el seu entorn immediat. La posada en comú de coneixements i la divulgació que se’n derivi seran molt importants per a la consolidació i conservació d’aquest espai natural.
Per aquesta raó, us convidem a participar a la V Trobada d’Estudiosos del Foix, bé com a ponents, bé com a oients. En aquesta ocasió, i com a novetat, es podrà seguir tant presencialment com també virtualment pel canal Youtube de la Xarxa de Parcs Naturals.
Les persones que vulguin presentar a la trobada una comunicació amb els resultats dels treballs realitzats durant aquest darrer període, disposaran d'un màxim de 10 minuts per a fer-ho, i ho hauran de comunicar a l’organització en el moment de formalitzar la seva inscripció mitjançant el formulari per a ponents.
En aquesta inscripció s’haurà d’ajuntar un arxiu amb el resum de la comunicació que seguirà els següents criteris:
- Escrit en català, amb el nom de l’autor o autors, l’entitat o l’organisme a què pertanyen (adscripció) i paraules clau o termes de cerca del seu contingut (entre 3 i 6).
- No pot sobrepassar els 950 caràcters, incloent les paraules clau i els espais.
- Format: Word, Arial 11 i interlineat 1.5.
- S'ha de lliurar abans del 24 de maig per tal de poder ser inclòs en la documentació que es donarà als assistents.
En el cas de que la presentació la faci més d’una persona, n’hi ha prou amb que adjunti el resum una d’elles en el moment de la inscripció.
Les persones que vulguin presentar un pòster il·lustratiu dels seus treballs, presentin comunicació o no, comptaran amb un espai per exposar-los durant la trobada, i ho hauran de comunicar a l’organització en el moment de formalitzar la seva inscripció mitjançant el formulari per a ponents
- Format: És lliure.
- Mida: 100 de llarg x 70 d’ample, orientació vertical
- Es portaran directament a la Trobada. En cas de que l’organització els hagi d’imprimir, es notificarà aquest fet i es lliurarà l’arxiu abans del 24 de maig.
- En cas de pòsters ja editats pels seus autors, hauran d’ajustar-se el màxim possible a aquests criteris.
Horari provisional:
Matí: de 9.30 a 14 h
Tarda: de 16 a 19 h
El programa estarà disponible dues setmanes abans de la trobada.
La jornada és gratuïta. Per raons organitzatives, les persones interessades en assistir-hi, ja sigui com a oients o com a ponents, hauran de formalitzar la inscripció corresponent.
- - Formulari d'inscripció per a oients
- - Formulari d'inscripció per a ponents (fins al 24 de maig)
Posteriorment, la Diputació de Barcelona publicarà en format digital els treballs presentats. Amb aquest objectiu, caldrà lliurar a l'organització:
- - El text complet de la comunicació, seguint els 'Criteris per a la presentació d'originals' i la 'Plantilla per a gràfics'. Data límit: 23 de setembre de 2022.
- - El formulari de 'Cessió de drets d'autor', degudament emplenat. En cas d'autories col·lectives, l'han de lliurar tots i cadascun dels autors i autores.
No es publicaran els treballs la documentació dels quals arribi més tard del 23 de setembre.
Les publicacions de les Trobades d’Estudiosos estan disponibles a la llibreria de la Diputació de Barcelona
Secció d’Ús Públic i Educació Ambiental de la Gerència de Serveis d’Espais Naturals.
Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals. Diputació de Barcelona
Carrer del Comte d'Urgell, 187, 3r. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 843
Per a consultes relacionades amb la cessió de drets d'autor:
Tren: Renfe, L R4: Els Monjos
Vehicle propi: N 340a
Mapa (Google Maps)
Categories:
Foix,
Biodiversitat,
Educació ambiental,
Jornades tècniques,