caes

Sant Llorenç-Obac Actes i presentacions | Expos. temporals | Visites guiades
de març
30
2024


Exposició: Aigües dobles al cim del Montcau, de Sitesize

fins al 26/05/2024

© Sitesize

© Sitesize

Horari d'inici: INAUGURACIÓ: dissabte 6 d’abril a les 12 h

Horari complet:
Els dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h i els diumenges de 10 a 14 h

Lloc: La Pahissa del Marquet

Vall d'Horta, Sant Llorenç Savall

Organitzadors: La Pahissa del Marquet

Telèfon: 665 338 385 / 937 141 362

A/e: p.santllorenc.pahiss@diba.cat 

Públic a qui va dirigida l'activitat: General

Accés: gratuït

Descripció:

''Aigües dobles al cim del Montcau'' és el projecte que el grup Sitesize exposa a la Pahissa del Marquet que s'inaugura el dissabte 6 d'abril a les 12 h.
La xarxa fluvial de les conques dels rius Llobregat i Besòs bascula sobre el vèrtex prominent del cim del Montcau. En ell, s'exerceix l'atzarosa circumstància de la divisió de les aigües des dels seus vessants. A semblança d'aquesta sort, es manifesten altres desdoblaments de les aigües. La separació entre una aigua que modela les roques i fertilitza les valls i una altra que circula per canals imaginaris; desbordant i enfilant imatges.

Les accions dutes a terme a ''Aigües dobles al cim del Montcau'', tenen la intenció, com l'eix de divisió, d'invocar la pluja i posar en moviment les aigües, fertilitzar la terra i l'imaginari, modelant la topografia i la consciència territorial.

''Aigües dobles en el cim del Montcau'' forma part del ''Museu Viu de les conques metropolitanes'', una iniciativa de Sitesize per reescriure el territori de la regió de Barcelona des de les seves conques fluvials. En el reconeixement de la seva riquesa i diversitat, el Museu pren una forma polièdrica que es manifesta en les singularitats dels llocs i dels éssers que l'habiten. La proposta dona impuls a la creació d'un Museu com a espai bio cultural de les conques fluvials, amb la missió de sedimentar i acumular estrats de vida i memòria vinculats als rius Llobregat i Besòs. Al mateix temps el ''Museu Viu de les conques'' és vèrtebra com un node comunicatiu amb altres conques bio-regionals d'arreu del món.

Sitesize és una iniciativa artística que activa el lligam amb els llocs i amb la imaginació transformadora; convoca a l'acció col·lectiva per a ressituar l'experiència creativa en entorns de reciprocitat. Sitesize són Elvira Pujol Masip i Joan Vila-Puig Morera.

Més informació: https://sitesize.net/


Categories: Sant Llorenç-Obac, Marquet de les Roques, Actes i presentacions, Expos. temporals, Visites guiades,

compartir