caes

El Patrimoni cultural immaterial del Montseny

Navegació

Festes, fires i aplecs - Fira de Sant Miquel d’Hostalric


La Fira de Sant Miquel d'Hostalric se celebra el darrer cap de setmana de setembre i ocupa els carrers del nucli antic de la població.

Comença divendres al vespre amb una trabucada que condueix tothom al pavelló poliesportiu, on es llegeix el pregó i comença la Mostra Gastronòmica de la Comarca de la Selva, durant la qual diferents restaurants ofereixen els seus millors àpats. La fira culmina amb el Ball de Nit. Ei dia festiu se celebra una missa solemne cantada en honor a sant Miquel. Hi ha ballada de sardanes, cantata a càrrec d'una coral i havaneres. També s'organitza un concurs de pintura ràpida a l'ajuntament, tallers infantils i l'exhibició de tallada de troncs. Tanca les celebracions un correfoc.

Durant tota la fira hi ha portes obertes a la muralla i visites guiades al nucli antic i al castell. Hi ha parades d'alimentació, tèxtil i altres productes, mostra d'entitats, de comerços i d'altres empreses d'Hostalric i poblacions veïnes. També coincideix amb una trobada, a la plaça de la vila, de puntaires d'arreu de Catalunya.

Aquesta és una festa popular hereva d'un mercat de bestiar medieval. En el seu origen modern la fira era d'àmbit local; actualment és d'àmbit comarcal. Des de l'any 2009 es complementa amb la fira Gastroart amb l'objectiu de promoure la gastronomia de proximitat


Àmbit geogràfic: Hostalric


Vídeo:


Enllaços relacionats:

#language("interest")

Mapa de l'inventari