Prevenció Incendis

Xarxa de Parcs Naturals En l'àmbit de la XPN només hi ha hagut nou incendis

Valoració de la campanya del Pla d'Informació i Vigilància (PVI) contra Incendis Forestals

D. Guiteras a Avinyó. Autor: E. Mata / Diputació Barcelona
D. Guiteras a Avinyó. Autor: E. Mata / Diputació Barcelona
25/09/2017

El 12 de setembre, el vicepresident primer de la Diputació, Dionís Guiteras, ha fet la valoració de la campanya 2017 del Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals. Ho ha Avinyó, un dels municipis que ha patit l’incendi més gran d’aquest estiu, Guiteras ha assegurat que “la Diputació ha de donar aquelles eines perquè el bosc sigui viable», veure com es poden «evitar els incendis” i regenerar l’espai afectat per evitar que allò que havia estat un bosc es converteixi en un desert.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Del 20 de setembre al 10 de novembre. Inscripcions fins al 15 de setembre

Curs de Prevenció d'incendis forestals a les zones d'interfície urbana-forestal

Autor: OTPMIF
Autor: OTPMIF
31/07/2017

La Diputació de Barcelona ofereix aquest curs als ajuntaments amb l'objectiu d'explicar com fer front a la responsabilitat que tenen en relació a la llei 5/2003, de 22 d'abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situats en terrenys forestals.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Donaran resposta al cent per cent de les sol·licituds dels ajuntaments

La Diputació de Barcelona destina 1.452.000 euros per a la prevenció d'incendis forestals en nuclis de població

Nucli de població. Autor: OTPMIF
Nucli de població. Autor: OTPMIF
31/07/2017

A l'abril d'aquest any, la Diputació de Barcelona va aprovar destinar a través del Catàleg de Serveis 2017 del Pla de  Xarxa de Governs Locals 2016-2019 652.000 euros per fer prevenció d'incendis a les zones forestals properes a nuclis de població.

Xarxa de Parcs Naturals Organitzada pel CREAF, la UAB i la Diputació de Barcelona

Jornada gratuïta sobre la millora de la seguretat dels nuclis de població davant dels incendis forestals

Mostra de població afectada pel risc d'incendi. Autor: OTPMIF
Mostra de població afectada pel risc d'incendi. Autor: OTPMIF
24/07/2017

El proper dimarts 10 d’octubre, la Sala de Graus. Edifici C. Facultat de Ciències i Biociències de la UAB acollirà la jornada 'Com podem millorar la seguretat dels nuclis de població davant dels incendis forestals?'. L'assistència és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament.

Diputació de Barcelona Actuacions fetes a Sant Fost de Campsentelles

Programes d'infraestructures territorials de prevenció d'incendis forestals (PPI): execució d'obres

Camí de Sant Fost. Autor: OTPMIF
Camí de Sant Fost. Autor: OTPMIF
20/07/2017

En el marc de l'execució dels Programes d'infraestructures territorials de prevenció d'incendis forestals (PPI), cada any es planifiquen i s'executen les obres necessàries per crear i mantenir la xarxa d'infraestructures bàsiques de camins i punts d'aigua dels municipis de la província de Barcelona.

Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Mostra un descens del vigor de les masses forestals

Un estudi determina l'evolució de la plaga que afecta als boscos de pi pinyer del Maresme

Moment de la jornada. Autor: Diputació Barcelona
Moment de la jornada. Autor: Diputació Barcelona
20/06/2017

Un estudi encarregat per la Diputació de Barcelona sobre la situació dels boscos del Maresme i part del Vallès Oriental constata l’evolució de la superfície de pi pinyer (Pinus pinea) afectada per l’escarabat perforador Tomicus destruens

Diputació de Barcelona Hi ha tres sectors territorials de prevenció

La Diputació de Barcelona engega el dispositiu d'Informació i Vigilància per a la Prevenció d'Incendis Forestals

Vehicle PVI. Autor: Diputació Barcelona
Vehicle PVI. Autor: Diputació Barcelona
13/06/2017

La Diputació de Barcelona inicia divendres vinent, 16 de juny, la campanya d’estiu 2017 d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI), un programa de suport als municipis en la prevenció de focs al bosc durant els mesos d’estiu i que es realitza en col·laboració amb 269 ajuntaments, 118 agrupacions de defensa forestal (ADF) i 9 federacions d’ADF.

Collserola El dispositiu estarà funcionant al cent per cent el proper 16 de juny

En marxa la campanya de prevenció activa d'incendis forestals

Dispositiu. Autor: CPNSC
Dispositiu. Autor: CPNSC
11/06/2017

Des del 29 de maig està actiu el dispositiu de prevenció d’incendis del Parc Natural de la Serra de Collserola. S’han activitat deu de les tretze torres de guaita. Les tres restants es posaran en marxa el 16 de juny.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona La convocatòria finalitza el 27 de juliol

Novetats en els Premis de Prevenció d'Incendis Forestals 2017

Moment de l'acte. Autor: OTPMIF
Moment de l'acte. Autor: OTPMIF
06/06/2017

La Diputació de Barcelona convoca la 21ena edició dels Premis de Prevenció d'Incendis Forestals, adreçats a les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) que actuen en municipis de l’àmbit de la demarcació de Barcelona. La novetat en la convocatòria d’enguany és que els premis Jordi Peix i Rossend Montané es destinaran a reconèixer idees i propostes d’actuació tant en les accions de sensibilització i prevenció, com a projectes de planificació en la gestió per a la prevenció d’incendis.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.