Xarxa de Parcs Naturals

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Actuacions fetes a Sant Fost de Campsentelles

Programes d'infraestructures territorials de prevenció d'incendis forestals (PPI): execució d'obres

Camí de Sant Fost. Autor: OTPMIF
Camí de Sant Fost. Autor: OTPMIF
20/07/2017

En el marc de l'execució dels Programes d'infraestructures territorials de prevenció d'incendis forestals (PPI), cada any es planifiquen i s'executen les obres necessàries per crear i mantenir la xarxa d'infraestructures bàsiques de camins i punts d'aigua dels municipis de la província de Barcelona.

Xarxa de Parcs Naturals Les poblacions de ratolí de bosc i ratolí de camp mediterrani decreixen

El canvi ambiental afecta les poblacions de rosegadors de la Xarxa de Parcs Naturals

Ratolí. Autor: gnasi Torre / Museu CN Granollers
Ratolí. Autor: gnasi Torre / Museu CN Granollers
19/07/2017

L’any 2008, gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i altres Institucions (CENMA), es va començar un seguiment de petits mamífers (SEMICE) d’àmbit estatal, fent unes proves preliminars a Catalunya i Andorra. Aquestes van permetre validar un protocol senzill però eficient, buscant un compromís entre esforç i rendiment, tenint en compte la participació de personal voluntari.

Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Van participar 14 productors vinculats al territori de la XPN

Viu el parc presenta Naturàlia.cat a Castellar del Vallès

Moment de la jornada. Autor: Viu el parc
Moment de la jornada. Autor: Viu el parc
10/07/2017

El dijous 6 de juliol a les 19 h, va tenir lloc a l’edifici El Mirador de Castellar del Vallès l’edició pilot de Naturàlia.cat, una activitat de caire promocional amb continguts de perfil sociocultural que vol promoure els actius locals dels àmbits social, lúdic, cultural, educatiu, ambiental, artístic o artesanal, tant pel que fa a entitats associatives com empresarials o col·laboratives.

 

Litoral | Xarxa de Parcs Naturals El divendres 7 de juliol

Trobada dels centres de documentació de la XPN al Parc de la Serralada Litoral

Trobada al Parc de la Serralada Litoral. Autor: XPN
Trobada al Parc de la Serralada Litoral. Autor: XPN
10/07/2017

Periòdicament els dotze centres de documentació de la Xarxa de Parcs Naturals necessiten reunir-se per tractar temes comuns, ja que aquests treballen amb un catàleg col·lectiu creat fa més de deu anys. En la seva evolució, necessària per adaptar-se als reptes que imposen les noves tecnologies, les seves dades s’han bolcat a tres programaris diferents, fet que ha implicat haver de polir les bases i intentar cohesionar i simplificar dades que estaven duplicades o que han anat arrossegant alguns errors.

Xarxa de Parcs Naturals Dins el cicle 'Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2017'

Míriam Cano i Carles Rebassa, al Centre d'Art i Natura de Farrera

Recital. Autor: XPN
Recital. Autor: XPN
10/07/2017

El cap de setmana del 10 i 11 de juny va tenir lloc el ja clàssic recital de Poesia als Parcs. Lletres i paisatges al Centre d’Art i Natura de Farrera (CAN), al Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Mostra un descens del vigor de les masses forestals

Un estudi determina l'evolució de la plaga que afecta als boscos de pi pinyer del Maresme

Moment de la jornada. Autor: Diputació Barcelona
Moment de la jornada. Autor: Diputació Barcelona
20/06/2017

Un estudi encarregat per la Diputació de Barcelona sobre la situació dels boscos del Maresme i part del Vallès Oriental constata l’evolució de la superfície de pi pinyer (Pinus pinea) afectada per l’escarabat perforador Tomicus destruens

Xarxa de Parcs Naturals Jornada de debat i presentació del llibre 'Educació ambiental. D'on venim? Cap a on anem?'

L'educació ambiental a Catalunya: una reflexió després de 40 anys

Gran participació a la jornada. Autor: @XarxaSost
Gran participació a la jornada. Autor: @XarxaSost
09/06/2017

El dijous 8 de juny, la Sala Gran de l'Espai Francesca Bonnemaison (Barcelona) va aplegar més de dues-centes persones a la presentació del llibre Educació ambiental. D’on venim? Cap a on anem? El volum vol ser una actualització i posada al dia del llibre L’educació ambiental, editat el 1987 per la Diputació de Barcelona.

Montseny | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Un estudi compara poblacions del Montseny i del Montnegre

L'aïllament dels lirons els podria obligar a criar més mascles

Control de poblacions al Montnegre. Autor: Albert Naya
Control de poblacions al Montnegre. Autor: Albert Naya
07/06/2017

Algunes poblacions de liró gris estan quedant aïllades arran de la destrucció o alteració del seu hàbitat. Un estudi recent del CREAF, el Museu de Ciències Naturals de Granollers i la UAB destaca que aquest fenomen està provocant la diferència de sexes, ja que són ells el sexe explorador que intenta arribar a hàbitats millors.  

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona La convocatòria finalitza el 27 de juliol

Novetats en els Premis de Prevenció d'Incendis Forestals 2017

Moment de l'acte. Autor: OTPMIF
Moment de l'acte. Autor: OTPMIF
06/06/2017

La Diputació de Barcelona convoca la 21ena edició dels Premis de Prevenció d'Incendis Forestals, adreçats a les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) que actuen en municipis de l’àmbit de la demarcació de Barcelona. La novetat en la convocatòria d’enguany és que els premis Jordi Peix i Rossend Montané es destinaran a reconèixer idees i propostes d’actuació tant en les accions de sensibilització i prevenció, com a projectes de planificació en la gestió per a la prevenció d’incendis.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.