Xarxa de Parcs Naturals

Xarxa de Parcs Naturals Amb consells de seguretat i protecció

Es publica un díptic sobre l'ús de la bicicleta als espais naturals protegits

Ciclista a Marina. Autor: Oriol Clavera
Ciclista a Marina. Autor: Oriol Clavera
20/11/2017

Cada vegada més, els espais naturals són visitats per usuaris que usen la bicicleta per desplaçar-s’hi. Una nova publicació recull les recomanacions i consells de seguretat i protecció que cal seguir per tal de conciliar aquesta pràctica esportiva amb la resta d’usuaris i amb el medi natural.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals El termini d'entrega finalitza el 30 de novembre a les 13 h

Tercera edició del Premi Rafael Patxot i Jubert

Patxot al seu despatx de Ginebra. Autor: Univers Patxot.
Patxot al seu despatx de Ginebra. Autor: Univers Patxot.
19/11/2017

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) convoca la tercera edició del Premi Rafael Patxot i Jubert, dins la convocatòria dels Premis Sant Jordi 2018, a un treball de recerca, bibliogràfic o d'assaig sobre algun dels aspectes afins a la trajectòria intel·lectual i científica de Rafael Patxot. Enguany, els temes són la meteorologia i l'astronomia. La dotació del premi, instituït pel Consell Assessor de la Masia Mariona i que aporta la Diputació de Barcelona, és de 5.000 euros i el termini d'entrega finalitza el 30 de novembre a les 13 h.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona És la 21a edició

Les ADF Lluçanès i Sant Salvador de Guardiola guanyen els Premis Prevenció Incendis Forestals 2017

Conesa i Guiteras amb els guanyadors. Autor: Òscar Ferrer / Diba
Conesa i Guiteras amb els guanyadors. Autor: Òscar Ferrer / Diba
13/11/2017

L’ADF Lluçanès amb el projecte 360º i l’ADF Sant Salvador de Guardiola amb un projecte de formació adreçat a la població local han estat les ADF (Agrupacions de Defensa Forestal) guanyadores dels Premis de Prevenció d’Incendis 2017 que, des de fa 21 anys, convoca anualment la Diputació de Barcelona.

Xarxa de Parcs Naturals El fòrum va comptar amb la presència de respresentats dels parcs de la XPN acreditats amb la CETS

La CETS, protagonista del X Charter Netwoork Metting

Sessió de treball. Autor: XPN
Sessió de treball. Autor: XPN
06/11/2017

Entre el 25 i el 28 d'octubre va tenir lloc a Isola del Gran Sasso, una petita població situada a la regió de l'Aquila a Itàlia, el 10è Charter Netwoork Metting organitzat per la Federació Europarc, centrat, enguany, en la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Representants dels parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i dels parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix (espais de la Xarxa de Parcs Naturals acreditats tots ells amb la CETS) van ser-hi presents.

Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Jornades gratuïtes, prèvia inscripció

Ja podeu consultar el programa de la IX Trobada d'Estudiosos de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Aufrany. IX Trobada Estudiosos. Autor: biodiversitat.cat
Aufrany. IX Trobada Estudiosos. Autor: biodiversitat.cat
21/09/2017

Els propers 21 i 22 de novembre tindrà lloc la 9a edició de les Trobades d’Estudiosos al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, a l’edifici El Mirador de Castellar del Vallès. Us convidem a assistir com a públic a l'esdeveniment i, tant si feu investigació en una institució acadèmica o de recerca com si sou membres d’una entitat o ho feu a títol particular, a presentar una comunicació amb els resultats dels vostres treballs. Ja es pot consultar el programa amb les diverses presentacions.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Al Punt d'Informació situat al Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva

Sessió de treball i formació del personal d'informació dels parcs del Montnegre i el Corredor, Serralada Litoral i Serralada de Marina

Interior del Museu de la Pagesia. Autor: XPN
Interior del Museu de la Pagesia. Autor: XPN
06/11/2017

El 28 d’octubre, el Punt d'Informació del Parc del Montnegre i el Corredor situat al Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva va acollir la sessió anual de Formació per a Informadors dels Parcs de la Direcció Territorial Oriental. El tema central de la trobada va girar al voltant dels recursos per a l’acció educativa ambiental i de la dinamització dels equipaments d’informació dels parcs.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona A Òdena

Debat sobre la planificació i la gestió forestal després d'un incendi amb propietaris de boscos

Jesús Calderer a la jornada. Autor: Diputació de Barcelona
Jesús Calderer a la jornada. Autor: Diputació de Barcelona
05/11/2017

La Diputació de Barcelona va organitzar el dijous 2 de novembre una jornada a Òdena sobre la gestió forestal d’un bosc després d’un incendi, adreçada a les associacions de propietaris forestals. La sessió, en la qual ha participat el diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, va servir per exposar els treballs de restauració i prevenció que s’estan impulsant des de la Diputació conjuntament amb aquestes associacions de propietaris, tant de suport tècnic com econòmic, i que tenen una incidència directa en la prevenció d’incendis a més d’ajudar a millorar l’estabilitat i viabilitat dels boscos i posar-los en producció per al futur.

Xarxa de Parcs Naturals L'esdeveniment ha reunit més de 400 guardes a la Val d'Aran

Alta participació dels guardes de la XPN al 4rt Congrés d'Agents Forestals i Mediambientals

Grup de guardes de la XPN participants. Autor: XPN
Grup de guardes de la XPN participants. Autor: XPN
22/10/2017

Durant els dies 18, 19 i 20 d’octubre s’ha celebrat a Vielha (Val d’Aran) el 4rt Congrés Estatal d’Agents Forestals i Mediambientals, que ha acollit uns 450 guardes d’arreu de Catalunya, Espanya, Itàlia i Portugal. 

Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals El diumenge 29 d’octubre a la masia Can Deu

3a Festa BBVA de la Tardor a l'Espai Natura Sabadell

Detall del programa. Autor: Espai Natura Sabadell
Detall del programa. Autor: Espai Natura Sabadell
19/10/2017

La 3a Festa BBVA de la Tardor està centrada en productes propis d’aquesta estació de l’any (carbasses, castanyes, bolets, fruits secs, etc.) i pretén donar a conèixer la tasca dels productors del món agrari i oferir a un públic jove, de caràcter familiar, la possibilitat de gaudir d’un dia a l’aire lliure tot participant en activitats de coneixement del món rural. 

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.