Xarxa de Parcs Naturals

Montseny | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals En cap de setmana

Els parcs de la XPN ofereixen passejades guiades tot l'any

Família passejant. Autor: Oriol Clavera
Família passejant. Autor: Oriol Clavera
22/09/2017

Fins al final d’any, durant els caps de setmana diversos espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona us proposen passejades guiades pensades per a tota la família. 

Xarxa de Parcs Naturals Amb l'espectacle 'Cançó de fer camí', de Mireia Vives i Borja Penalba

L'Alguer acull una jornada de poesia, música i art

Mireia Vives i Borja Penalba. Autor: Tramoia
Mireia Vives i Borja Penalba. Autor: Tramoia
08/09/2017

Dins el programa Poesia als parcs. Lletres i paisatges, un any més ha tingut lloc la cita ineludible per fer arribar la poesia i la música en català a terres alguereses. L’acte es va celebrar en el marc de les festes del 31 d’agost, organitzades per l’Obra Cultural de l’Alguer i amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Delegació de la Generalitat de Catalunya a l’Alguer, les quals tenen per objectiu reforçar el sentiment identitari dels algueresos i fer present les manifestacions culturals i literàries en català.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona En el marc del cicle ‘Parlem de...’. Es prega confirmar l’assistència

Es presenta a Barcelona el 'Catàleg de la flora vascular del massís del Montseny'

Portada del Catàleg. Autor: XPN
Portada del Catàleg. Autor: XPN
08/09/2017

El proper dimarts 19 de setembre a partir de les 18 h, la Llibreria de la Diputació dedica el 18è col·loqui “Parlem de...” als espais naturals amb la presentació de la novetat editorial 'Catàleg de la flora vascular del massís del Montseny. Tres segles d'investigació botànica (1716-2016)'.

Xarxa de Parcs Naturals Amb vint-i-dues propostes

S'edita una guia sobre rutes de llegendes i rondalles d'arreu de la Xarxa de Parcs Naturals

Portada de la guia. Autor: XPN
Portada de la guia. Autor: XPN
07/09/2017

Ja està disponible la guia 'Rutes de llegendes i rondalles. Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona', un conjunt de vint-i-dos itineraris pels dotze espais que formen la Xarxa de Parcs Naturals. Cadascun d’aquests itineraris ens acosta a racons, paisatges, elements de patrimoni, experiències i llegendes que, a través dels seus personatges, ens faran viatjar per indrets insòlits, singulars i plens d’història dels diferents espais protegits.

Montseny | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Als parcs del Montnegre i el Corredor, Montseny i Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Aquesta tardor, descobreix les rutes teatralitzades inclusives

'Camins', al santuari del Corredor. Autor: Oriol Clavera
'Camins', al santuari del Corredor. Autor: Oriol Clavera
07/09/2017

Entre setembre i novembre, s'han programat noves dates de les diverses rutes teatralitzades inclusives al Parc del Montnegre i el Corredor ('Camins'), Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny ('Aigua') i Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac ('Natura'). L'activitat és gratuïta i oberta a tothom, si bé és necessari reservar prèviament.

Xarxa de Parcs Naturals El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 29 de setembre

Subvencions a les despeses del transport escolar de la campanya Coneguem els nostres parcs 2018

Infants participant al programa. Autor: XPN
Infants participant al programa. Autor: XPN
04/08/2017

La Diputació de Barcelona ha aprovat les bases reguladores de subvencions als ajuntaments de la província de Barcelona per fer front a les despeses del transport escolar de la campanya Coneguem els nostres parcs 2018 (de gener a juny), segons publica el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) del 2 d'agost. El termini de presentació de sol·licituds acaba el 29 de setembre.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Del 20 de setembre al 10 de novembre. Inscripcions fins al 15 de setembre

Curs de Prevenció d'incendis forestals a les zones d'interfície urbana-forestal

Autor: OTPMIF
Autor: OTPMIF
31/07/2017

La Diputació de Barcelona ofereix aquest curs als ajuntaments amb l'objectiu d'explicar com fer front a la responsabilitat que tenen en relació a la llei 5/2003, de 22 d'abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situats en terrenys forestals.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Donaran resposta al cent per cent de les sol·licituds dels ajuntaments

La Diputació de Barcelona destina 1.452.000 euros per a la prevenció d'incendis forestals en nuclis de població

Nucli de població. Autor: OTPMIF
Nucli de població. Autor: OTPMIF
31/07/2017

A l'abril d'aquest any, la Diputació de Barcelona va aprovar destinar a través del Catàleg de Serveis 2017 del Pla de  Xarxa de Governs Locals 2016-2019 652.000 euros per fer prevenció d'incendis a les zones forestals properes a nuclis de població.

Xarxa de Parcs Naturals Organitzada pel CREAF, la UAB i la Diputació de Barcelona

Jornada gratuïta sobre la millora de la seguretat dels nuclis de població davant dels incendis forestals

Mostra de població afectada pel risc d'incendi. Autor: OTPMIF
Mostra de població afectada pel risc d'incendi. Autor: OTPMIF
24/07/2017

El proper dimarts 10 d’octubre, la Sala de Graus. Edifici C. Facultat de Ciències i Biociències de la UAB acollirà la jornada 'Com podem millorar la seguretat dels nuclis de població davant dels incendis forestals?'. L'assistència és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament.

Montesquiu | Xarxa de Parcs Naturals Preinscripcions fins al 29 de setembre

'Dades obertes sobre patrimoni natural', tema de la 2a Jornada tècnica al castell de Montesquiu

Castell de Montesquiu. Autor: XPN
Castell de Montesquiu. Autor: XPN
24/07/2017

El proper dimarts 3 d'octubre al matí tindrà lloc la 2a Jornada tècnica al Centre de Recursos del Castell de Montesquiu. En aquesta ocasió, la temàtica protagonista seran les ‘Dades obertes sobre patrimoni natural: com les podem oferir i aprofitar els municipis?’. La sessió és gratuïta, si bé cal preinscriure’s abans del 29 de setembre (inclòs).

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.