Llibres, revistes i CD

Garraf | Olèrdola Es pot descarregar en PDF a la Llibreria de la Diputació

Editat el 'Pla de conservació del patrimoni natural i de la biodiversitat dels parcs del Garraf i d'Olèrdola'

Detall de la portada. Autor: Diputació de Barcelona
Detall de la portada. Autor: Diputació de Barcelona
16/04/2017

La Diputació de Barcelona ha editat el Pla de conservació del patrimoni natural i de la biodiversitat dels parcs del Garraf i d'Olèrdola, que recull el treball realitzat pel grup de científics i experts amb la finalitat de preservar els valors naturals d'aquests dos espais protegits.

Xarxa de Parcs Naturals L'edició inclou tots els textos en català, castellà i anglès

Quaranta anys d'educació ambiental, en un llibre

Detall de la portada. Autor: Diputació de Barcelona
Detall de la portada. Autor: Diputació de Barcelona
16/04/2017

La Diputació de Barcelona ha editat el llibre Educació ambiental. D'on venim? Cap a on anem?, una revisió a partir de la reflexió de diversos autors sobre l'estat de l'educació ambiental després de quaranta anys de pràctica efectiva, amb la finalitat de fer una mirada crítica i una reflexió sobre el camí recorregut, així com mostrar els canvis produïts en aquesta disciplina.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals A l'Institut d'Estudis Catalans

Es presenta 'Santuaris, ermites i capelles a l’època del barroc', Primer Premi Rafael Patxot i Jubert

Presentació a l'IEC. Autor: XPN
Presentació a l'IEC. Autor: XPN
03/04/2017

El dimarts 30 de març va tenir lloc a la Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) la presentació de Santuaris, ermites i capelles a l’època del barroc. Geografia sagrada de la muntanya catalana, de Maria Garganté, professora d’Història de l’art a la UAB, i Xavier Solà, professor de geografia i història a l’ensenyament secundari. L’obra és la guanyadora del Primer Premi Rafael Patxot i Jubert, que atorgà el Consell Assessor de la Masia Mariona l’any 2015 i que es va donar a conèixer l’abril del 2016.

Xarxa de Parcs Naturals Ha estat inclòs en el 'Manual de Bones Pràctiques' de la UICN

El Programa SEFA, exemple de bona pràctica de conservació de la natura

Detall de la portada. Autor: CeUICN
Detall de la portada. Autor: CeUICN
20/03/2017

El Comitè Espanyol de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) ha publicat recentment el 'Manual de Bones Pràctiques en Conservació de la Natura'. El volum ofereix una selecció de les accions i línies de treball dels seus membres que constitueixen exemples d’experiències positives i contrastades en conservació del patrimoni natural, entre elles, el Programa de seguiment estandarditzat de flora amenaçada (SEFA) de la XPN.

Collserola | Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Creua quatre dels espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals

S'edita una nova guia del Sender de la Mediterrània (GR 92 Nord)

Portada. Autor: Cossetània / Alpina
Portada. Autor: Cossetània / Alpina
17/03/2017

El guarda del Parc de la Serralada Litoral, Xavi Margaix Giner, és l’autor dels textos i les fotografies d’aquesta nova guia de la col·lecció 'Senders GR'. Publicada per Cossetània Edicions i Editorial Alpina, el recorregut travessa els parcs del Montnegre i el Corredor, Serralada Litoral, Serralada de Marina i Collserola.

Collserola El llibre ens apropa a la història de la serra de la mà dels seus protagonistes

Masies i vida rural a Collserola

Portada. Autor: Edicions El Mirador
Portada. Autor: Edicions El Mirador
30/01/2017

El volum, obra del periodista i escriptor Eugeni Casanova, ens aproxima a la manera de viure dels pagesos de Collserola. Mitjançant una selecció de deu masies, l’autor conversa amb els seus propietaris o masovers, els quals esdevenen els principals protagonistes d’un munt d’originals històries i relats sobre el seu mas, tot un univers que és a punt de desaparèixer.

Garraf Amb cotxet o a peu amb nens i nenes de 0 a 6 anys

Es publica una guia de passejades per fer amb els infants

Portada. Autor: Editorial Piolet
Portada. Autor: Editorial Piolet
18/11/2016

La guia itinerària El Garraf. 12 excursions per a cames petites i en cotxet enceta 'Excursions en família', la nova col·lecció del segell editorial Piolet que té l'objectiu d'oferir a les famílies una eina amena i didàctica per realitzar activitats a l'aire lliure amb els més petits.

Amb novetats importants

Reedició dels manuals dels hàbitats de Catalunya

Portada del primer volum. Autor: Gencat
Portada del primer volum. Autor: Gencat
06/06/2016

Es reediten tres volums del 'Manual dels hàbitats de Catalunya' en format digital interactiu. La reedició presenta canvis i novetats importants.

Les espècies seleccionades són de fàcil identificació quan estan florides

Es presenta la Guia fotogràfica de plantes per a l'avaluació de l'estat de conservació de les pastures

Guia. Autor: Gencat
Guia. Autor: Gencat
18/02/2016

Fins ara només es disposava del llistat d'espècies indicadores, però enguany ha estat possible complementar aquesta metodologia amb una Guia il·lustrada amb les fotos de les espècies indicadores, per tal de facilitar-ne la identificació en l'avaluació que es realitza a camp. Aquesta guia s'ha pogut realitzar gràcies a la cessió de bona part de les imatges per part de la web de Floracatalana.

Parc Agrari Es faran activitats a cada municipi que es podran consultar en una agenda trimestral

El projecte 'De l'hort a la biblioteca' dóna a conèixer els productes de proximitat i temporada del Parc Agrari

Imatge del projecte. Autor: XBM
Imatge del projecte. Autor: XBM
07/02/2016

13 biblioteques d'11 municipis del Baix Llobregat, adscrites a la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) de la Diputació de Barcelona, participen al projecte 'De l'hort a la biblioteca'. La iniciativa vol donar a conèixer els productes de proximitat i temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat i convertir les biblioteques en un punt d'informació i intercanvi per a usuaris, consumidors, productors i restauradors.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.