Llibres, revistes i CD

Parc Fluvial Besòs Podeu descarregar-vos el PDF

S'edita una guia per conèixer les espècies exòtiques invasores en ambients fluvials

Detall de la coberta. Autor: Diputació Barcelona
Detall de la coberta. Autor: Diputació Barcelona
04/07/2017

La Diputació de Barcelona ha editat la ‘Guia d’espècies exòtiques invasores d’ambients fluvials’, un instrument de suport als municipis i als projectes d’educació ambiental que treballen per conservar i donar a conèixer els valors dels sistemes aquàtics continentals.

Sant Llorenç-Obac Fins al 22 d'octubre

Obertes les inscripcions com a ponents per a la IX Trobada d'Estudiosos de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

IX Trobada d'Estudiosos. Autor: XPN
IX Trobada d'Estudiosos. Autor: XPN
28/06/2017

Els propers 21 i 22 de novembre tindrà lloc la 9a edició de les Trobades d’Estudiosos al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, a l’edifici El Mirador de Castellar del Vallès. Tant si feu investigació en una institució acadèmica o de recerca, com si sou membres d’una entitat o ho feu a títol particular, us animem a presentar una comunicació amb els resultats dels vostres treballs. El període d’inscripció com a ponents finalitza el 22 d’octubre.

El document és fruit del consens d’un ampli ventall d’agents implicats en el sector i aporta una visió transversal

El presenta un nou Codi de Bones Pràctiques per garantir un desenvolupament responsable de les curses i marxes per muntanya

Moment de la presentació. Autor: FMR
Moment de la presentació. Autor: FMR
27/06/2017

El Palau Robert ha acollit la presentació pública d’aquest document que té com a objectiu potenciar les oportunitats que representen per al territori les curses i marxes per muntanya quan es duen a terme de forma responsable i se’n minimitza l’impacte ambiental. El Codi és fruit del consens d’un ampli ventall d’agents implicats en el sector i aporta una visió transversal.

Ja es pot consultar la part dedicada als ocells no passeriformes

Els noms catalans dels ocells no passeriformes del món, en el nou diccionari en línia editat pel TERMCAT

Capçalera diccionari. Autor: TERMCAT
Capçalera diccionari. Autor: TERMCAT
26/06/2017

Recentment, la Fundació Barcelona Zoo, del Zoo de Barcelona, l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) i el TERMCAT ofereixen per a la consulta en línia el 'Diccionari dels ocells del món'. Concretament, es presenta la primera part d’aquest extens material, que està dedicada als 'Ocells no passeriformes'.

Collserola S'han organitzat diverses propostes als centres del Parc

Dia de les Papallones al Parc Natural de Collserola

Detall de la capsa. Autor: CPNSC
Detall de la capsa. Autor: CPNSC
11/06/2017

El Parc Natural de Collserola se suma a la celebració del 5è Dia de les Papallones amb activitats als dos centres del Parc i amb la presentació d’una nova publicació.

Xarxa de Parcs Naturals Jornada de debat i presentació del llibre 'Educació ambiental. D'on venim? Cap a on anem?'

L'educació ambiental a Catalunya: una reflexió després de 40 anys

Gran participació a la jornada. Autor: @XarxaSost
Gran participació a la jornada. Autor: @XarxaSost
09/06/2017

El dijous 8 de juny, la Sala Gran de l'Espai Francesca Bonnemaison (Barcelona) va aplegar més de dues-centes persones a la presentació del llibre Educació ambiental. D’on venim? Cap a on anem? El volum vol ser una actualització i posada al dia del llibre L’educació ambiental, editat el 1987 per la Diputació de Barcelona.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals A la primera activitat han participat més de 150 infants

La Xarxa de Biblioteques i la Xarxa de Parcs Naturals inicien un programa conjunt per apropar lectura i natura

Moment de l'activitat a Mataró. Autor: XPN
Moment de l'activitat a Mataró. Autor: XPN
29/05/2017

Sota el títol ‘Parcs i biblioteques... naturalment!’, la Xarxa de Biblioteques Municipals i la Xarxa de Parcs Naturals han posat en marxa un programa de col·laboració per acostar els usuaris de les biblioteques als espais naturals dels seus territoris i, a l'inrevés, fer que les biblioteques siguin les destinatàries d'activitats que les vinculin amb els espais protegits.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Comença amb una activitat simultània a nou biblioteques del Maresme

El programa 'Parcs i biblioteques..., naturalment!' difon conjuntament el patrimoni literari i natural dels espais protegits

Detall del cartell. Autor: XBM i XPN
Detall del cartell. Autor: XBM i XPN
15/05/2017

La iniciativa, fruit de la col·laboració entre la Gerència de Biblioteques i la Gerència d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, pretén donar a conèixer al ciutadà el territori així com el patrimoni natural i cultural del seu entorn. El projecte 'Dibuixa’m un parc!', que el 24 de maig es farà simultàniament a nou biblioteques del Maresme, enceta el programa.

Xarxa de Parcs Naturals Jornada gratuïta, cal preinscriure’s

Debat sobre el present i el futur de l'educació ambiental a Catalunya

Jornada de debat. Autor: XPN
Jornada de debat. Autor: XPN
15/05/2017

En el marc de la presentació del llibre Educació ambiental. D’on venim? Cap a on anem?, el dijous, 8 de juny, s’ha organitzat una jornada tècnica de reflexió i debat sobre l’estat de l’educació ambiental després de quaranta anys de pràctica efectiva. La sessió comptarà amb la participació dels autors del volum i els assistents en rebran un exemplar.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals Recollits mitjançant les anomenades 'missions de recerca'

Ja estan disponibles les cançons i altres materials de l'Obra del Cançoner Popular Català

Quadern de treball. Autor: Univers Patxot
Quadern de treball. Autor: Univers Patxot
05/05/2017

L'Obra del Cançoner Popular Català (OCPC) és una peça cabdal de l’enorme llegat cultural i científic que va deixar l’humanista i mecenes Rafael Patxot i Jubert. La recopilació de les cançons populars de les terres de parla catalana es va dur a terme, primordialment, mitjançant les anomenades 'missions de recerca'. Ara, podeu consultar i escoltar tot aquest material recopilat a principis del segle passat a la pàgina web i al canal Youtube dedicats a la figura de Patxot.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.