Llibres, revistes i CD

Xarxa de Parcs Naturals Ha estat inclòs en el 'Manual de Bones Pràctiques' de la UICN

El Programa SEFA, exemple de bona pràctica de conservació de la natura

Detall de la portada. Autor: CeUICN
Detall de la portada. Autor: CeUICN
20/03/2017

El Comitè Espanyol de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) ha publicat recentment el 'Manual de Bones Pràctiques en Conservació de la Natura'. El volum ofereix una selecció de les accions i línies de treball dels seus membres que constitueixen exemples d’experiències positives i contrastades en conservació del patrimoni natural, entre elles, el Programa de seguiment estandarditzat de flora amenaçada (SEFA) de la XPN.

Collserola | Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Creua quatre dels espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals

S'edita una nova guia del Sender de la Mediterrània (GR 92 Nord)

Portada. Autor: Cossetània / Alpina
Portada. Autor: Cossetània / Alpina
17/03/2017

El guarda del Parc de la Serralada Litoral, Xavi Margaix Giner, és l’autor dels textos i les fotografies d’aquesta nova guia de la col·lecció 'Senders GR'. Publicada per Cossetània Edicions i Editorial Alpina, el recorregut travessa els parcs del Montnegre i el Corredor, Serralada Litoral, Serralada de Marina i Collserola.

Collserola El llibre ens apropa a la història de la serra de la mà dels seus protagonistes

Masies i vida rural a Collserola

Portada. Autor: Edicions El Mirador
Portada. Autor: Edicions El Mirador
30/01/2017

El volum, obra del periodista i escriptor Eugeni Casanova, ens aproxima a la manera de viure dels pagesos de Collserola. Mitjançant una selecció de deu masies, l’autor conversa amb els seus propietaris o masovers, els quals esdevenen els principals protagonistes d’un munt d’originals històries i relats sobre el seu mas, tot un univers que és a punt de desaparèixer.

Garraf Amb cotxet o a peu amb nens i nenes de 0 a 6 anys

Es publica una guia de passejades per fer amb els infants

Portada. Autor: Editorial Piolet
Portada. Autor: Editorial Piolet
18/11/2016

La guia itinerària El Garraf. 12 excursions per a cames petites i en cotxet enceta 'Excursions en família', la nova col·lecció del segell editorial Piolet que té l'objectiu d'oferir a les famílies una eina amena i didàctica per realitzar activitats a l'aire lliure amb els més petits.

Amb novetats importants

Reedició dels manuals dels hàbitats de Catalunya

Portada del primer volum. Autor: Gencat
Portada del primer volum. Autor: Gencat
06/06/2016

Es reediten tres volums del 'Manual dels hàbitats de Catalunya' en format digital interactiu. La reedició presenta canvis i novetats importants.

Les espècies seleccionades són de fàcil identificació quan estan florides

Es presenta la Guia fotogràfica de plantes per a l'avaluació de l'estat de conservació de les pastures

Guia. Autor: Gencat
Guia. Autor: Gencat
18/02/2016

Fins ara només es disposava del llistat d'espècies indicadores, però enguany ha estat possible complementar aquesta metodologia amb una Guia il·lustrada amb les fotos de les espècies indicadores, per tal de facilitar-ne la identificació en l'avaluació que es realitza a camp. Aquesta guia s'ha pogut realitzar gràcies a la cessió de bona part de les imatges per part de la web de Floracatalana.

Parc Agrari Es faran activitats a cada municipi que es podran consultar en una agenda trimestral

El projecte 'De l'hort a la biblioteca' dóna a conèixer els productes de proximitat i temporada del Parc Agrari

Imatge del projecte. Autor: XBM
Imatge del projecte. Autor: XBM
07/02/2016

13 biblioteques d'11 municipis del Baix Llobregat, adscrites a la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) de la Diputació de Barcelona, participen al projecte 'De l'hort a la biblioteca'. La iniciativa vol donar a conèixer els productes de proximitat i temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat i convertir les biblioteques en un punt d'informació i intercanvi per a usuaris, consumidors, productors i restauradors.

El volum es va presentar dins el cicle de col·loquis "Parlem de..." organitzat per la Llibreria de la Diputació

Es commemora el centenari dels serveis cartogràfics amb el llibre 'El mapa com a eina de govern'

Portada. Autor: ICGC i Diba
Portada. Autor: ICGC i Diba
07/02/2016

La presentació, que va tenir lloc el 27 de gener, va comptar amb la participació del diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, el coordinador general de la Diputació, Francesc Xavier Forcadell, el director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), Jaume Miranda, i la cap de la Unitat de la Cartoteca de l'ICGC i autora del llibre, Carme Montaner.

Xarxa de Parcs Naturals A càrrec de Jaume Llistosella i Antoni Sànchez-Cuxart

Es publica la 'Guia il·lustrada per a conèixer els arbres'

Portada del volum. Autor: Publicacions de la UB
Portada del volum. Autor: Publicacions de la UB
06/10/2015

A les pàgines d'aquesta novetat editorial, hi ha representats un total de 251 arbres, que representen el total dels que creixen espontàniament als boscos i les muntanyes del nostre país, els ornamentals que es planten als carrers, jardins i places de pobles i ciutats, i els que es troben en plantacions forestals i de fruiters. 

S'estan mostrant 1 - 10 de 18 resultats.