Montseny

Montseny | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals En cap de setmana

Els parcs de la XPN ofereixen passejades guiades tot l'any

Família passejant. Autor: Oriol Clavera
Família passejant. Autor: Oriol Clavera
22/09/2017

Fins al final d’any, durant els caps de setmana diversos espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona us proposen passejades guiades pensades per a tota la família. 

Montseny És la 17a edició d’aquest potent recurs didàctic

S'edita l'Agenda escolar 2016-2017 del Parc Natural del Montseny

Agenda escolar 2017-2018. Autor: XPN
Agenda escolar 2017-2018. Autor: XPN
20/09/2017

El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny ha editat l'agenda escolar del curs actual. La publicació està vinculada des d’enguany amb el programa educatiu ‘El Montseny a l’escola’, organitzat per l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona i les àrees d’Ensenyament i Cultura i de Medi Ambient de la Diputació de Girona.

Montseny És la directora adjunta de Ciències Naturals de la UNESCO

La Reserva de la Biosfera del Montseny rep Flavia Schlegel

F. Schlegel amb J. Barber. Autora: Sonia Sánchez (ICTA)
F. Schlegel amb J. Barber. Autora: Sonia Sánchez (ICTA)
09/09/2017

Els dies 6 i 7 de setembre, el Centre Internacional UNESCO per a les Reserves de la Biosfera Mediterrànies (CIURBN) i seu de la Fundació Abertis al castell de Castellet va acollir Mediterranea 2017, la primera trobada internacional de Turisme Sostenible en Reserves de la Biosfera Mediterrànies, en el marc de l'Any Internacional de Turisme Sostenible. També, aprofitant l’avinentesa, el dimarts 5 de setembre es va celebrar la II Trobada de Gestors de Reserves de la Biosfera Mediterrànies.

Montseny El diumenge 17 de setembre, de les 10.30 a les 14 h

Tot a punt per a la Gran festa del parc al Brull

Detall del programa. Autor: XPN
Detall del programa. Autor: XPN
08/09/2017

Amb la Nit d’estels, el passat 29 de juliol engegava al poble de Montseny la 25a edició del programa Viu el parc al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Ara, arriba l'hora de celebrar una nova Gran festa del parc al Brull el diumenge 17 de setembre, tot un matí d'activitats gratuïtes per gaudir amb la família d'un magnífic entorn natural.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona En el marc del cicle ‘Parlem de...’. Es prega confirmar l’assistència

Es presenta a Barcelona el 'Catàleg de la flora vascular del massís del Montseny'

Portada del Catàleg. Autor: XPN
Portada del Catàleg. Autor: XPN
08/09/2017

El proper dimarts 19 de setembre a partir de les 18 h, la Llibreria de la Diputació dedica el 18è col·loqui “Parlem de...” als espais naturals amb la presentació de la novetat editorial 'Catàleg de la flora vascular del massís del Montseny. Tres segles d'investigació botànica (1716-2016)'.

Montseny La propera cita és a Seva el diumenge 8 d'octubre

Èxit de la primera sessió del 2n Concurs de Receptes de la Reserva de la Biosfera del Montseny

Les postres guanyadores. Autor: Joan Valera
Les postres guanyadores. Autor: Joan Valera
07/09/2017

La primera jornada de la segona edició del Concurs de Receptes de la Biosfera va tenir lloc el dissabte 12 d’agost a Fogars de Montclús. La participació va ser bona i el jurat va tenir feina per decidir quins eren els millors plats. Les receptes guanyadores passen a la fase final.

Montseny | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Als parcs del Montnegre i el Corredor, Montseny i Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Aquesta tardor, descobreix les rutes teatralitzades inclusives

'Camins', al santuari del Corredor. Autor: Oriol Clavera
'Camins', al santuari del Corredor. Autor: Oriol Clavera
07/09/2017

Entre setembre i novembre, s'han programat noves dates de les diverses rutes teatralitzades inclusives al Parc del Montnegre i el Corredor ('Camins'), Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny ('Aigua') i Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac ('Natura'). L'activitat és gratuïta i oberta a tothom, si bé és necessari reservar prèviament.

Montseny El 12 d'agost a Fogars de Montclús

Engega la 2a edició del Concurs de receptes de la Reserva de la Biosfera del Montseny

Logotip del concurs. Autor: XPN
Logotip del concurs. Autor: XPN
24/07/2017

El Concurs de receptes de la Biosfera del Montseny dona a conèixer les receptes tradicionals d’aquest territori. Poden participar-hi els residents a la Reserva de la Biosfera del Montseny, sempre i quan no siguin restauradors. Les receptes seleccionades s’inclouran en un llibre digital de receptes tradicionals de la Reserva de la Biosfera del Montseny.

Montseny Pel 'silvetum' del Parc Natural del Montseny

S'inaugura l'itinerari forestal de Fontmartina

Moment de la inauguració. Autor: Diputació de Barcelona
Moment de la inauguració. Autor: Diputació de Barcelona
20/07/2017

El dijous 13 de juliol a les 12.30 hores, va tenir lloc la inauguració de l’itinerari forestal de Fontmartina, que transcorre pels entorns del silvetum del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. L’itinerari fou dissenyat per l’enginyer de forests de la Diputació de Barcelona, Joaquín Martín Diéguez, autor de l'obra El bosque en el silvetum del Montseny (1971), i s’anomena així perquè conté  espècies forestals pròpies de les regions climàtiques mediterrànies, centre i nord europees. 

Montseny Reconegut per la UNESCO com a bona pràctica

S’edita un tríptic per promoure la participació a l’Inventari del patrimoni cultural immaterial del Montseny

Ball de gitanes a St. Esteve Palautordera. Autor: IPACIM
Ball de gitanes a St. Esteve Palautordera. Autor: IPACIM
19/07/2017

El Montseny té una riquíssima cultura popular formada per tradicions orals, costums, balls, músiques, coneixements relacionats amb la natura, tècniques artesanals, cuina tradicional, etc. L'Inventari del patrimoni cultural immaterial és l’eina amb la qual la gent que manté vives aquestes tradicions decideix que són patrimoni i que, per tant, cal protegir-les i garantir-ne la continuïtat.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.