Notícies d'arreu

Xarxa de Parcs Naturals Dins el cicle 'Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2017'

Míriam Cano i Carles Rebassa, al Centre d'Art i Natura de Farrera

Recital. Autor: XPN
Recital. Autor: XPN
10/07/2017

El cap de setmana del 10 i 11 de juny va tenir lloc el ja clàssic recital de Poesia als Parcs. Lletres i paisatges al Centre d’Art i Natura de Farrera (CAN), al Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Aquest declivi significa una pèrdua de biodiversitat,

El declivi de les abelles és una realitat

Abella fustera. Autora: Sara Reverté
Abella fustera. Autora: Sara Reverté
06/07/2017

Especialistes del CREAF i la UAB sostenen que les poblacions d’abelles estan disminuint i que els pesticides, com els neonicotinoides, en són una causa directa. És prioritari promoure l’agricultura ecològica i sostenible i no demorar més la prohibició d’aquests compostos.

Sant Llorenç-Obac Obertes les inscripcions

IX Trobada d'Estudis per a la Preservació del Patrimoni de la Pedra Seca als Països Catalans

Tines de la vall del Flequer. Autor: XPN
Tines de la vall del Flequer. Autor: XPN
28/06/2017

La IX edició d’aquestes trobades biennals en defensa del patrimoni en pedra seca tenen la finalitat de difondre l'immens patrimoni immoble present a les terres de parla catalana. L’esdeveniment s’ha celebrat sempre en indrets diferents dels Països Catalans i permet l'intercanvi d'experiències i coneixement. Ja són obertes les inscripcions.

El document és fruit del consens d’un ampli ventall d’agents implicats en el sector i aporta una visió transversal

El presenta un nou Codi de Bones Pràctiques per garantir un desenvolupament responsable de les curses i marxes per muntanya

Moment de la presentació. Autor: FMR
Moment de la presentació. Autor: FMR
27/06/2017

El Palau Robert ha acollit la presentació pública d’aquest document que té com a objectiu potenciar les oportunitats que representen per al territori les curses i marxes per muntanya quan es duen a terme de forma responsable i se’n minimitza l’impacte ambiental. El Codi és fruit del consens d’un ampli ventall d’agents implicats en el sector i aporta una visió transversal.

Ja es pot consultar la part dedicada als ocells no passeriformes

Els noms catalans dels ocells no passeriformes del món, en el nou diccionari en línia editat pel TERMCAT

Capçalera diccionari. Autor: TERMCAT
Capçalera diccionari. Autor: TERMCAT
26/06/2017

Recentment, la Fundació Barcelona Zoo, del Zoo de Barcelona, l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) i el TERMCAT ofereixen per a la consulta en línia el 'Diccionari dels ocells del món'. Concretament, es presenta la primera part d’aquest extens material, que està dedicada als 'Ocells no passeriformes'.

327 activitats organitzades arreu de Catalunya

Finalitza la Setmana de la Natura amb un gran èxit de participació

La primavera a la serralada de Marina. Autor: Enric Cahner
La primavera a la serralada de Marina. Autor: Enric Cahner
22/06/2017

Entre el 2 i l’11 de juny s’ha celebrat arreu de Catalunya la Setmana de la Natura, amb l’organització de centenars d’activitats durant les quals s’ha posat de manifest la importància de conservar el nostre entorn natural.

Del 2 a l'11 de juny, arreu de Catalunya

Torna la Setmana de la Natura amb més de 300 activitats

Imatge de la Setmana. Autor: Setmana de la Natura
Imatge de la Setmana. Autor: Setmana de la Natura
22/05/2017

Coordinada des de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC), l'objectiu de la campanya és afavorir que la gent conegui la natura, hi connecti i la visqui, per prendre consciència de la necessitat de tenir-ne cura.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona A través de les xarxes socials

Campanya de participació ciutadana per recollir dades sobre la processionària

Processionària. Autor: (CC BY) John H. Ghent, USDA Forest Service
Processionària. Autor: (CC BY) John H. Ghent, USDA Forest Service
13/05/2017

El CREAF inicia una campanya de participació ciutadana a través de les xarxes socials per recollir dades sobre l’afectació dels boscos per la processionària. La iniciativa s’emmarca dins del projecte 'Boscos sans per una societat saludable', que impulsa la Fundació Bancària "La Caixa" i es presentarà oficialment en els propers mesos.

Montseny | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Adreçada als tècnics de conservació i guardes dels parcs que hi participen

La XPN i el Museu de Ciències Naturals de Granollers organitzen una jornada d’intercanvi d'informació sobre els seguiments de fauna

Assistents a la jornada. Autor: Museu CN Granollers
Assistents a la jornada. Autor: Museu CN Granollers
27/04/2017

El dimarts 4 d’abril va tenir lloc al Museu de Ciències Naturals de Granollers la 1a Jornada de transferència dels seguiments de papallones, petits mamífers, ratpenats i amfibis efectuats en el marc del Conveni de col·laboració per a l’execució del Pla estratègic de seguiment i recerca per a la conservació del medi natural de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Xarxa de Parcs Naturals Jesús Calderer, diputat adjunt d'Espais Naturals, es va reunir amb els alcaldes i alcaldesses impulsors

Nou impuls del Parc Rural de Montserrat

Participants a la reunió. Autor: Diputació Barcelona
Participants a la reunió. Autor: Diputació Barcelona
26/04/2017

Una delegació d’alcaldes i alcaldesses dels municipis que impulsen el Parc Rural de Montserrat (Olesa, Esparreguera, Collbató, el Bruc, Vacarisses i Castellbell i el Vilar) es van reunir el 18 d’abril a l’Ajuntament d’Olesa amb el diputat adjunt d'Espais Naturals, Jesús Calderer, i altres representants de la Diputació per parlar del projecte i de futures línies de col·laboració. La reunió va posar de manifest l’acord a trobar una figura jurídica que concentri tots els agents interessats en adherir-se al Parc.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.