Notícies d'arreu

Xarxa de Parcs Naturals Ha estat inclòs en el 'Manual de Bones Pràctiques' de la UICN

El Programa SEFA, exemple de bona pràctica de conservació de la natura

Detall de la portada. Autor: CeUICN
Detall de la portada. Autor: CeUICN
20/03/2017

El Comitè Espanyol de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) ha publicat recentment el 'Manual de Bones Pràctiques en Conservació de la Natura'. El volum ofereix una selecció de les accions i línies de treball dels seus membres que constitueixen exemples d’experiències positives i contrastades en conservació del patrimoni natural, entre elles, el Programa de seguiment estandarditzat de flora amenaçada (SEFA) de la XPN.

Sant Llorenç-Obac | Diputació de Barcelona Es visitaran les tines de la vall del Flequer, al Parc Natural de Sant Llorenç

S'organitza una jornada tècnica dedicada a l'enoturisme al Bages

Tines de la vall del Flequer. Autor: XPN
Tines de la vall del Flequer. Autor: XPN
17/03/2017

L’Escola Agrària de Manresa acull el proper dilluns, 27 de març, la jornada tècnica 'Enoturisme al Bages. Del raïm a la copa'. Durant el matí es presentaran ponències diverses a càrrec de professionals i coneixedors del tema escollit i a la tarda es visitaran les tines de la vall del Flaquer, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Informa des del punt de vista del mercat

Nou Butlletí de Preus dels Productes Forestals a Catalunya

Biomassa. Autor: OTPMIF
Biomassa. Autor: OTPMIF
20/02/2017

Ja està disponible el nou Butlletí de Preus dels Productes Forestals a Catalunya (Núm. 15 - Febrer del 2017), que publica la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de les llotges de Girona i de Vic.

Litoral | Xarxa de Parcs Naturals El 10 de març a Sant Vicenç de Montalt. Cal preinscriure’s

S'organitza una jornada tècnica dedicada al 'Canvi climàtic i boscos al Maresme'

Boscos d'Argentona. Autor: Ass. Prop. Forestals
Boscos d'Argentona. Autor: Ass. Prop. Forestals
17/02/2017

L'Associació de Propietaris Forestals de Boscos del Maresme, la Federació de les ADF del Maresme i el Consell Comarcal del Maresme organitzen el proper divendres 10 de març al Centre Cívic El Gorg (Sant Vicenç de Montalt) una jornada tècnica dedicada als efectes del canvi climàtic en els boscos del Maresme i de les comarques veïnes. La jornada és gratuïta, si bé és necessari inscriure’s prèviament.

Montseny | Montnegre-Corredor En el marc del projecte europeu BeWater

S'acorden 33 accions per adaptar la conca de la Tordera al canvi climàtic

Riera de Breda, afluent de la Tordera. Autor: BeWater
Riera de Breda, afluent de la Tordera. Autor: BeWater
14/02/2017

El projecte europeu BeWater és un procés participatiu innovador, basat en el diàleg i la col·laboració,  que s'ha implementat en quatre conques de rius mediterranis. El 24 de gener es van presentar a la Rectoria Vella de Sant Celoni les trenta-tres accions corresponents a la conca de la Tordera i es van valorar les opcions que hi ha d’aplicar-les.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals Se centra en el seguiment d’ocells, papallones, vegetació i descomponedors en el medi terrestre

La Generalitat de Catalunya i el CREAF defineixen SISEBIO, Programa Global de Seguiment de la Biodiversitat de Catalunya

Bosc. Autor: CREAF
Bosc. Autor: CREAF
14/02/2017

El dijous 9 de febrer, el CREAF i la Generalitat van presentar el projecte SISEBIO, el qual està basat en el seguiment dels canvis, a llarg termini, de la composició i estructura de les comunitats d’espècies i dels hàbitats, tant en el medi terrestre com en el marí i en les aigües continentals. D’aquesta manera, es facilitarà l’anàlisi del funcionament dels ecosistemes i la seva relació amb els factors de canvi.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona La Diputació va elaborar un Pla de prevenció de contaminació lluminosa

Saldes celebra la distinció de primer municipi amb Cel Nocturn de Qualitat

Acte a l'Ajuntament. Autor: Aj. de Saldes
Acte a l'Ajuntament. Autor: Aj. de Saldes
14/02/2017

Saldes és el primer municipi de Catalunya amb zones declarades com a Espai amb un Cel Nocturn de Qualitat (ECNQ), en un entorn protegit com és el massís del Pedraforca i el Parc Natural del Cadí-Moixeró. El dilluns 13 de febrer es va celebrar aquesta distinció que li ha atorgat la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat amb un acte a l’Ajuntament en el que hi va participar el diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, juntament amb la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, l’alcalde de Saldes, Moisès Masanas, i el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font.

Sant Llorenç-Obac Tindran lloc el 20, 21 i 22 d’octubre al Pont de Vilomara i Rocafort, Mura i Talamanca

Obertes les inscripcions a la IX Trobada d’Estudis per a la Preservació del Patrimoni de la Pedra Seca als Països Catalans

Tines al Parc Natural de Sant Llorenç. Autor: XPN
Tines al Parc Natural de Sant Llorenç. Autor: XPN
14/02/2017

La IX edició d’aquestes trobades biennals en defensa del patrimoni en pedra seca tenen la finalitat de difondre l'immens patrimoni immoble present a les terres de parla catalana. L’esdeveniment s’ha celebrat sempre en indrets diferents dels Països Catalans i permet l'intercanvi d'experiències i coneixement. Ja són obertes les inscripcions.

 

Rafael Mata Olmo, catedràtic de Geografia de la Universitat Autònoma de Madrid

Nou president d'Europarc-Espanya

Comas, Mata i Barredo. Autor: Europarc
Comas, Mata i Barredo. Autor: Europarc
06/02/2017

L'Assemblea de membres d'Europarc-Espanya, reunida el 2 febrer del 2017, va renovar el seu consell, presidit els darrers quatre anys per Carles Castell, de l’Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial de la Diputació de Barcelona, el qual passa el relleu al catedràtic de Geografia de la Universitat Autònoma de Madrid, Rafael Mata Olmo.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Els diumenges 5, 12, 19 i 26 de febrer

S'organitzen quatre jornades de manteniment de les zones reforestades al bosc de Can Deu

Zona reforestada. Autor: Espai Natura
Zona reforestada. Autor: Espai Natura
06/02/2017

El sabadellenc Bosc de Can Deu, propietat de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, té una extensió de 86 ha i és un espai de lleure en procés de recuperació de la massa forestal, arrasada per les ventades del desembre del 2014.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.