Educació ambiental

Sant Llorenç-Obac Inscripcions fins al 2 de juny

Camps d'estiu per fer d'arqueòleg, al Parc Natural de Sant Llorenç

Detall del cartell. Autor: Arqueolític
Detall del cartell. Autor: Arqueolític
24/05/2017

Els camps d'estiu s'adrecen a nois i noies d'entre 11 i 16 anys i, en ells, els joves podran participar activament en projectes de millora i descoberta del patrimoni històric i arqueològic del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i en l’àrea de l’Anella Verda de Terrassa.

Del 2 a l'11 de juny, arreu de Catalunya

Torna la Setmana de la Natura amb més de 300 activitats

Imatge de la Setmana. Autor: Setmana de la Natura
Imatge de la Setmana. Autor: Setmana de la Natura
22/05/2017

Coordinada des de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC), l'objectiu de la campanya és afavorir que la gent conegui la natura, hi connecti i la visqui, per prendre consciència de la necessitat de tenir-ne cura.

Litoral Diumenge 28 de maig, en el marc del Dia Europeu dels Parcs

Sant Mateu acull la Matinal del Viu el parc

Detall del programa. Autor: XPN
Detall del programa. Autor: XPN
16/05/2017

En el marc de la 15a edició del programa Viu el parc i de les activitats de celebració del Dia Europeu dels Parcs, el diumenge 28 de maig els voltants de Sant Mateu, a Premià de Dalt, acolliran la Matinal al parc. Uns dies després, el dissabte 3 de juny, es farà la Nit d'estels a Santa Quitèria (Vilanova del Vallès).

Sant Llorenç-Obac L'acció s’emmarcava en la campanya Let's Clean Up Europe!

Els voluntaris netegen una balma al Parc Natural de Sant Llorenç

Voluntaris. Autor: Cercle de Voluntaris
Voluntaris. Autor: Cercle de Voluntaris
16/05/2017

L’objectiu de l’activitat era retirar mobles, estris de cuina i altres objectes d’una balma ocupada. L’actuació estava emmarcada en la campanya Let’s Clean Up Europe! i es va dur a terme el dissabte 6 de maig a les Agulles de Mata-rodona, al municipi de Mura. 

Litoral En el marc el programa Viu el parc i el Cicle de Poesia d'Alella

'Picaplat', poesia per a tota la família a Can Magarola d'Alella

Moment del recital. Autor: Tramoia
Moment del recital. Autor: Tramoia
15/05/2017

Les narradores de Tantàgora, Io i Roser, van presentar l’espectacle de poesia familiar 'Picaplat' al cicle Poesia als parcs. Lletres i Paisatges 2017. Van fer-ho a la Masia de Can Magarola d’Alella, al Parc de la Serralada Litoral, en el marc del programa Viu el parc i el Cicle de Poesia d’Alella. El públic estava format per gairebé una trentena de persones, entre infants i adults.

Marina Es pot visitar fins al 26 de maig

L'exposició itinerant 'Parc de la Serralada de Marina' arriba a Tiana

Plafons. Autor: Ajuntament Tiana
Plafons. Autor: Ajuntament Tiana
15/05/2017

El dimarts 2 de maig es va inaugurar l’exposició itinerant 'Parc de la Serralada de Marina' a la Biblioteca Can Baratau de Tiana, on podrà visitar-se fins al 26 de maig. El fil conductor de la mostra és el personatge de la Marina, una noia laietana del poblat ibèric de les Maleses.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Comença amb una activitat simultània a nou biblioteques del Maresme

El programa 'Parcs i biblioteques..., naturalment!' difon conjuntament el patrimoni literari i natural dels espais protegits

Detall del cartell. Autor: XBM i XPN
Detall del cartell. Autor: XBM i XPN
15/05/2017

La iniciativa, fruit de la col·laboració entre la Gerència de Biblioteques i la Gerència d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, pretén donar a conèixer al ciutadà el territori així com el patrimoni natural i cultural del seu entorn. El projecte 'Dibuixa’m un parc!', que el 24 de maig es farà simultàniament a nou biblioteques del Maresme, enceta el programa.

Marina També es van oferir visites guiades al monestir i entorns

Dues-centes persones gaudeixen de la música, tallers i màgia a la Matinal al parc

Matinal a Sant Jeroni. Autor: ACER
Matinal a Sant Jeroni. Autor: ACER
15/05/2017

Malgrat la pluja que va refrescar l'ambient i els núvols que van persistir tot el matí, prop de dues-centes persones es van apropar al monestir de Sant Jeroni de la Murtra per participar a la festa Viu el parc al Parc de la Serralada de Marina.

Xarxa de Parcs Naturals Jornada gratuïta, cal preinscriure’s

Debat sobre el present i el futur de l'educació ambiental a Catalunya

Jornada de debat. Autor: XPN
Jornada de debat. Autor: XPN
15/05/2017

En el marc de la presentació del llibre Educació ambiental. D’on venim? Cap a on anem?, el dijous, 8 de juny, s’ha organitzat una jornada tècnica de reflexió i debat sobre l’estat de l’educació ambiental després de quaranta anys de pràctica efectiva. La sessió comptarà amb la participació dels autors del volum i els assistents en rebran un exemplar.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Prop de quaranta propostes entre el 20 i el 28 de maig

Celebrem el Dia Europeu dels Parcs amb activitats gratuïtes a tota la Xarxa de Parcs

Detall cartell. Autor: XPN
Detall cartell. Autor: XPN
13/05/2017

El 24 de maig del 1909 es declaraven els primers parcs nacionals europeus a Suècia. Per recordar aquella primera declaració, la Federació de Parcs Naturals i Nacionals d'Europa (Europarc) va declarar el 24 de maig Dia Europeu dels Parcs. Aquest 2017, per commemorar l’efemèride, els espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals organitzen, del 20 al 28 de maig, més de trenta activitats gratuïtes. 

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.