Educació ambiental

Marina Es van plantar tres-centes espècies aromàtiques

Els voluntaris col·laboren amb la plantada popular de Tiana

Voluntaris a Tiana. Autor: Cercle de Voluntaris
Voluntaris a Tiana. Autor: Cercle de Voluntaris
17/04/2017

El diumenge 2 d’abril gairebé una trentena de membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals van donar suport a la plantada popular de Tiana. Dividits en tres grups, van ajudar i informar els participants i van preparar el terreny en què, durant el dia, es van plantar exemplars de sàlvia, romaní, farigola, estepa, espígol i espernallac.

Sant Llorenç-Obac La Matinal tindrà lloc el 7 de maig

Nova edició del Viu el parc al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Detall del programa. Autor: XPN
Detall del programa. Autor: XPN
16/04/2017

Diverses activitats i propostes destaquen en el programa d’enguany: la Matinal del diumenge 7 de maig; la nit d’estels a Granera del dissabte, 20 de maig, i el recital del diumenge 28 de maig al Marquet de les Roques (dins del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges). Dins la nova proposta Òpera als parcs, també s'ha programat la sarsuela 'Cançó d’amor i de guerra' el 15 de juliol al castell de Talamanca.

Xarxa de Parcs Naturals L'edició inclou tots els textos en català, castellà i anglès

Quaranta anys d'educació ambiental, en un llibre

Detall de la portada. Autor: Diputació de Barcelona
Detall de la portada. Autor: Diputació de Barcelona
16/04/2017

La Diputació de Barcelona ha editat el llibre Educació ambiental. D'on venim? Cap a on anem?, una revisió a partir de la reflexió de diversos autors sobre l'estat de l'educació ambiental després de quaranta anys de pràctica efectiva, amb la finalitat de fer una mirada crítica i una reflexió sobre el camí recorregut, així com mostrar els canvis produïts en aquesta disciplina.

Montseny | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Al Montseny, Sant Llorenç i Montnegre i el Corredor

En marxa les rutes teatralitzades inclusives a la Xarxa de Parcs Naturals

Ruta al santuari del Corredor. Autor: Oriol Clavera
Ruta al santuari del Corredor. Autor: Oriol Clavera
12/04/2017

La Xarxa de Parcs Naturals ha iniciat aquest mes d’abril el programa de rutes teatralitzades inclusives, uns itineraris que integren natura, cultura i història al Parc Natural del Montseny, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i Parc del Montnegre i el Corredor, i que faciliten la participació de persones amb diversitat funcional. Totes elles són gratuïtes, però cal fer reserva.

Sant Llorenç-Obac Gratuïta, cal fer reserva

Comença 'Natura', la ruta teatralitzada inclusiva de Sant Llorenç

Moment de la ruta. Autor: XPN
Moment de la ruta. Autor: XPN
02/04/2017

A partir del 29 d’abril, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac us proposa un dissabte al mes, d’abril a juny i de setembre a novembre, la ruta teatralitzada inclusiva 'Natura, un viatge pels cinc sentits'. Conduïda per dos actors i un educador ambiental, té lloc a l'itinerari adaptat de la Casa Nova de l'Obac a l'Obac Vell.

Garraf A Begues

El Cercle de Voluntaris reconstrueix dues barraques de vinya de pedra seca al Parc del Garraf

Voluntaris al Garraf. Autor: Cercle Voluntaris
Voluntaris al Garraf. Autor: Cercle Voluntaris
29/03/2017

El dissabte 25 de març, es va realitzar una acció de voluntariat ambiental al Parc del Garraf. Dividits en tres grups, els voluntaris van ajudar a reconstruir dues barraques de vinya de pedra seca (parets i murs) i van realitzar també tasques de desbrossament, neteja, poda d’arbustos i reconstrucció dels marges de l’entorn de les barraques.

Montseny S’ofereix material adaptat i intèrpret de llenguatge de signes

Nova edició de les rutes teatralitzades inclusives al Parc Natural del Montseny

Ruta al Montseny. Autor: XPN
Ruta al Montseny. Autor: XPN
29/03/2017

Les visites teatralitzades inclusives s'han programat en dates puntuals (amb una periodicitat mensual) entre abril i octubre, exceptuant agost. De la mà de personatges singulars, aquest itinerari inclusiu que porta per nom ‘Aigua, un viatge pels cinc sentits’ es fa a l'itinerari adaptat de la font del Frare, vorejant la riera de Santa Fe.

Garraf Entre d’altres millores, s’ha adaptat per a persones amb mobilitat reduïda

Entra de nou en funcionament l’Escola de Natura Can Grau un cop rehabilitada

Can Grau. Autor: XPN
Can Grau. Autor: XPN
29/03/2017

Després d’uns mesos tancada per realitzar-hi reformes, l’Escola de Natura Can Grau obre de nou les seves portes. Les obres de millora afecten tot l’equipament i, entre elles, s’ha realitza un seguit d’actuacions per adaptar Can Grau a persones amb mobilitat reduïda.

Montseny | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac El dissabte 8 d'abril

S'inicien les rutes teatralitzades inclusives al Parc del Montnegre i el Corredor

Moment de la ruta. Autor: XPN
Moment de la ruta. Autor: XPN
17/03/2017

La Xarxa de Parcs Naturals treballa des de fa més de deu anys per fer més accessibles els espais naturals protegits i una bona mostra d’aquest objectiu són les rutes teatralitzades inclusives. Ben aviat, comença la segona edició de 'Camins. Un viatge pels cinc sentits', que es desenvolupa al santuari del Corredor i entorns, al Parc del Montnegre i el Corredor. Apunteu-vos-hi, són gratuïtes.

Litoral És necessari fer preinscripció

En marxa el cicle de passejades guiades al Parc de la Serralada Litoral

Passejada. Autor: Escola Natura Corredor
Passejada. Autor: Escola Natura Corredor
28/03/2017

Des del mes de març i fins al desembre, el Parc de la Serralada Litoral ofereix quinze passejades guiades en cap de setmana a través de les quals conèixer el valuós patrimoni natural i cultural d'aquest espai singular. Adreçades al públic general i familiar, és necessari fer inscripció prèvia i tenen una durada d’entre tres i quatre hores.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.