Sant Llorenç-Obac

Montseny | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Als parcs del Montnegre i el Corredor, Montseny i Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Aquesta tardor, descobreix les rutes teatralitzades inclusives

'Camins', al santuari del Corredor. Autor: Oriol Clavera
'Camins', al santuari del Corredor. Autor: Oriol Clavera
07/09/2017

Entre setembre i novembre, s'han programat noves dates de les diverses rutes teatralitzades inclusives al Parc del Montnegre i el Corredor ('Camins'), Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny ('Aigua') i Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac ('Natura'). L'activitat és gratuïta i oberta a tothom, si bé és necessari reservar prèviament.

Sant Llorenç-Obac Dissabte, 15 de juliol, al castell de Talamanca

Òpera als parcs arriba al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Torre del castell. Autor: XPN
Torre del castell. Autor: XPN
10/07/2017

El dissabte 15 de juliol a les 21 h, el castell de Talamanca, dins el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, serà l’escenari perfecte per gaudir de la sarsuela “Cançó d’amor i de guerra”. L’espectacle, que forma part del cicle Òpera als parcs i del programa Viu el parc, és obert a tothom i gratuït.

Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Van participar 14 productors vinculats al territori de la XPN

Viu el parc presenta Naturàlia.cat a Castellar del Vallès

Moment de la jornada. Autor: Viu el parc
Moment de la jornada. Autor: Viu el parc
10/07/2017

El dijous 6 de juliol a les 19 h, va tenir lloc a l’edifici El Mirador de Castellar del Vallès l’edició pilot de Naturàlia.cat, una activitat de caire promocional amb continguts de perfil sociocultural que vol promoure els actius locals dels àmbits social, lúdic, cultural, educatiu, ambiental, artístic o artesanal, tant pel que fa a entitats associatives com empresarials o col·laboratives.

 

Sant Llorenç-Obac Obertes les inscripcions

IX Trobada d'Estudis per a la Preservació del Patrimoni de la Pedra Seca als Països Catalans

Tines de la vall del Flequer. Autor: XPN
Tines de la vall del Flequer. Autor: XPN
28/06/2017

La IX edició d’aquestes trobades biennals en defensa del patrimoni en pedra seca tenen la finalitat de difondre l'immens patrimoni immoble present a les terres de parla catalana. L’esdeveniment s’ha celebrat sempre en indrets diferents dels Països Catalans i permet l'intercanvi d'experiències i coneixement. Ja són obertes les inscripcions.

Sant Llorenç-Obac Fins al 22 d'octubre

Obertes les inscripcions per a la IX Trobada d'Estudiosos de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

IX Trobada d'Estudiosos. Autor: XPN
IX Trobada d'Estudiosos. Autor: XPN
28/06/2017

Els propers 21 i 22 de novembre tindrà lloc la 9a edició de les Trobades d’Estudiosos al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, a l’edifici El Mirador de Castellar del Vallès. Tant si feu investigació en una institució acadèmica o de recerca, com si sou membres d’una entitat o ho feu a títol particular, us animem a presentar una comunicació amb els resultats dels vostres treballs. El període d’inscripció com a ponents finalitza el 22 d’octubre.

Sant Llorenç-Obac Mentre durin les actuacions, l'accés a la cova estarà tancat

Intervenció arqueològica a la cova de les Ànimes

Cova de les Ànimes. Autor: Joaquim Folch
Cova de les Ànimes. Autor: Joaquim Folch
21/06/2017

El jaciment prehistòric de la cova de les Ànimes (Matadepera), al cor del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, és conegut des dels anys setanta pels descobriments de materials d'època neolítica trobats en excavacions arqueològiques.

Sant Llorenç-Obac Més de 2.000 nens i nenes de l’àmbit del Parc Natural de Sant Llorenç

La Casa Nova de l’Obac acull les sortides escolars del programa Viu el parc

Bandoler Capablanca. Autor: CIMA
Bandoler Capablanca. Autor: CIMA
20/06/2017

Els dies 8, 9, 10, 11 i 12 de maig, un total de 2.025 alumnes de 5è de primària dels municipis de Castellar del Vallès, Matadepera, el Pont de Vilomara, Sant Vicenç de Castellet, Terrassa i Vacarisses van gaudir de diverses activitats sobre el patrimoni natural i humà del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Sant Llorenç-Obac Els alumnes han fet una estada d'una setmana

Estudiants del màster d'Ecologia, Gestió i Restauració del Medi Natural (UB) realitzen pràctiques al Parc Natural de Sant Llorenç

Estudiants i tècnics del Parc. Autor: XPN
Estudiants i tècnics del Parc. Autor: XPN
07/06/2017

Com cada any, també aquesta primavera un grup de professors de la Universitat de Barcelona (UB) així com tècnics i guardes del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac han acompanyat i guiat els alumnes del màster d’Ecologia, Gestió i Restauració del Medi Natural. Els estudiants han efectuat una estada al Parc durant el mes de maig per fer-hi pràctiques i adquirir coneixements relacionats amb l’avaluació de l’estat i la gestió dels ecosistemes.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona La convocatòria finalitza el 27 de juliol

Novetats en els Premis de Prevenció d'Incendis Forestals 2017

Moment de l'acte. Autor: OTPMIF
Moment de l'acte. Autor: OTPMIF
06/06/2017

La Diputació de Barcelona convoca la 21ena edició dels Premis de Prevenció d'Incendis Forestals, adreçats a les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) que actuen en municipis de l’àmbit de la demarcació de Barcelona. La novetat en la convocatòria d’enguany és que els premis Jordi Peix i Rossend Montané es destinaran a reconèixer idees i propostes d’actuació tant en les accions de sensibilització i prevenció, com a projectes de planificació en la gestió per a la prevenció d’incendis.

Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Una vuitantena de persones va gaudir de l'espectacle

Roger Mas omple de música i poesia l’era del Marquet de les Roques, al Parc Natural de Sant Llorenç

Roger Mas durant el recital. Autor: XPN
Roger Mas durant el recital. Autor: XPN
30/05/2017

El diumenge 28 de maig, l’ombra dels til·lers de l’era de la masia del Marquet de les Roques (vall d’Horta), al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, va aixoplugar la vuitantena de persones que s’hi van aplegar per escoltar les cançons de Roger Mas. El recital formava part del cicle ‘Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2017’, a més de ser unes de les activitats organitzades per la Xarxa de Parcs Naturals per celebrar el Dia Europeu dels Parcs.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.