Diputació de Barcelona

Xarxa de Parcs Naturals Ha estat inclòs en el 'Manual de Bones Pràctiques' de la UICN

El Programa SEFA, exemple de bona pràctica de conservació de la natura

Detall de la portada. Autor: CeUICN
Detall de la portada. Autor: CeUICN
20/03/2017

El Comitè Espanyol de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) ha publicat recentment el 'Manual de Bones Pràctiques en Conservació de la Natura'. El volum ofereix una selecció de les accions i línies de treball dels seus membres que constitueixen exemples d’experiències positives i contrastades en conservació del patrimoni natural, entre elles, el Programa de seguiment estandarditzat de flora amenaçada (SEFA) de la XPN.

Sant Llorenç-Obac | Diputació de Barcelona Es visitaran les tines de la vall del Flequer, al Parc Natural de Sant Llorenç

S'organitza una jornada tècnica dedicada a l'enoturisme al Bages

Tines de la vall del Flequer. Autor: XPN
Tines de la vall del Flequer. Autor: XPN
17/03/2017

L’Escola Agrària de Manresa acull el proper dilluns, 27 de març, la jornada tècnica 'Enoturisme al Bages. Del raïm a la copa'. Durant el matí es presentaran ponències diverses a càrrec de professionals i coneixedors del tema escollit i a la tarda es visitaran les tines de la vall del Flaquer, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Entre el 15 de març i el 15 d'octubre

Període d'alt risc d'incendi: prohibit fer foc al bosc

Pineda de pi blanc. Autor: OTPMIF
Pineda de pi blanc. Autor: OTPMIF
15/03/2017

El 15 de març s’ha iniciat el període d’alt risc incendi en el qual el Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals, determina que no es pot encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat sigui quina sigui la seva finalitat.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Organitzada entre el 23 i 25 de febrer a Vic

La Diputació de Barcelona, present a la 5a Fira de Biomassa de Catalunya

Detall d'estella amb sitja al fons. Autor: OTPMIF
Detall d'estella amb sitja al fons. Autor: OTPMIF
06/03/2017

La Diputació de Barcelona va participar a la 5a Fira de Biomassa de Catalunya, que es va celebrar del 23 al 25 de febrer al recinte Firal El Sucre de Vic. En aquest certamen, organitzat també per l’Ajuntament de Vic, el Centre de la Propietat Forestal, el Centre Tecnològic Forestal, el Consell Comarcal d’Osona, el Clúster de la Biomassa i la Diputació de Girona, la Diputació de Barcelona hi mostrà la seva aposta d’augmentar les instal·lacions de biomassa en els equipaments públics, així com afegir consumidors privats a les xarxes públiques de calor.

Xarxa de Parcs Naturals Al Zoo de Barcelona, on hi ha un centre de reproducció d'aquest amfibi

Es presenta el projecte europeu per preservar el tritó del Montseny

Moment de la presentació. Autor: Diba
Moment de la presentació. Autor: Diba
27/02/2017

El tritó del Montseny, amfibi endèmic del Parc Natural i Reserva de la Biosfera, comptarà en els propers quatre anys d’un projecte LIFE de conservació i protecció finançat per la Unió Europea i impulsat i coordinat per la Diputació de Barcelona, juntament amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i el Zoo de Barcelona.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Informa des del punt de vista del mercat

Nou Butlletí de Preus dels Productes Forestals a Catalunya

Biomassa. Autor: OTPMIF
Biomassa. Autor: OTPMIF
20/02/2017

Ja està disponible el nou Butlletí de Preus dels Productes Forestals a Catalunya (Núm. 15 - Febrer del 2017), que publica la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de les llotges de Girona i de Vic.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona La Diputació va elaborar un Pla de prevenció de contaminació lluminosa

Saldes celebra la distinció de primer municipi amb Cel Nocturn de Qualitat

Acte a l'Ajuntament. Autor: Aj. de Saldes
Acte a l'Ajuntament. Autor: Aj. de Saldes
14/02/2017

Saldes és el primer municipi de Catalunya amb zones declarades com a Espai amb un Cel Nocturn de Qualitat (ECNQ), en un entorn protegit com és el massís del Pedraforca i el Parc Natural del Cadí-Moixeró. El dilluns 13 de febrer es va celebrar aquesta distinció que li ha atorgat la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat amb un acte a l’Ajuntament en el que hi va participar el diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, juntament amb la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, l’alcalde de Saldes, Moisès Masanas, i el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font.

Collserola | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Suport tècnic i econòmic als ajuntaments

Ordenances reguladores pel manteniment de franges de protecció en urbanitzacions per a la prevenció d’incendis forestals

Calderer i Guiteras a la presentació. Autor: Diba
Calderer i Guiteras a la presentació. Autor: Diba
02/02/2017

La Diputació de Barcelona ha preparat dues ordenances pels ajuntaments amb les quals poder regular amb preu públic els treballs de manteniment i neteja de vegetació de les franges perimetrals de les urbanitzacions i dels nuclis de població per a la prevenció d’incendis forestals. Aquestes ordenances han estat presentades pel vicepresident primer i responsable de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Dionís Guiteras, i el diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, el dimarts 31 de gener a la seu del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.

Montseny | Diputació de Barcelona Alimentarà les calderes de biomassa en instal·lacions municipals

Mercè Conesa inaugura la planta d’estellat Montseny-Ponent a Sant Miquel de Balenyà

Inauguració. Autor: Xavier Renau / Diba
Inauguració. Autor: Xavier Renau / Diba
30/01/2017

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha inaugurat el divendres 27 de gener a Sant Miquel de Balenyà (Seva) la planta d’estellat que ha impulsat l’Associació de Gestió Forestal Montseny-Ponent. La nova planta ha d’emmagatzemar la fusta resultant dels treballs forestals per a la prevenció d’incendis dels boscos de la zona i, inicialment, alimentarà les calderes de biomassa en instal·lacions municipals. Aquest projecte ha comptat amb el suport tècnic i de finançament de la Diputació de Barcelona, amb una aportació de 135.000 euros.

Parc Agrari El termini d'entrega de sol·licituds acaba el 17 de febrer

El Parc Agrari del Baix Llobregat atorga subvencions per a la recuperació de camps

Camps de cultiu al Parc Agrari. Autor: XPN
Camps de cultiu al Parc Agrari. Autor: XPN
27/01/2017

El dimecres 18 de gener es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) l’anunci de la convocatòria de subvencions mitjançant el procediment de concurrència competitiva, per a la recuperació de camps en l'àmbit del Parc Agrari del Baix Llobregat, per a l'any 2016.

S'estan mostrant 1 - 10 de 14 resultats.