Diputació de Barcelona

Montseny | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Mantenen els horaris

Es reprèn el servei de Bus Parc als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Parada del Bus Parc a Fontmartina. Autor: XPN
Parada del Bus Parc a Fontmartina. Autor: XPN
11/06/2020

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i el Parc Natural del Montseny reprenen el dissabte 13 de juny el servei de transport col·lectiu Bus Parc després de l’entrada de la regió sanitària Barcelona a la fase 2. Els horaris i preus d’aquestes línies són els mateixos d'abans de la supressió temporal per l’estat d’emergència i es donarà servei tots els dissabtes, diumenges i festius de tot l'any.  

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Del 12 de juny al 30 d'agost

Es presenta el dispositiu de prevenció d'incendis (PVI) als boscos per a la campanya d'estiu

Presentació del PVI 2020 al Palau Firal de Manresa.<br /> Autor: Diputació de Barcelona
Presentació del PVI 2020 al Palau Firal de Manresa.
Autor: Diputació de Barcelona
11/06/2020

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, va presentar el dimecres 10 de juny al Palau Firal de Manresa el nou Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI) 2020 de la Diputació de Barcelona. El PVI té per objectiu evitar i limitar els efectes dels possibles incendis forestals que es puguin produir aquest estiu. Enguany, s’intensificaran els esforços d’informació i dissuasió en aquells punts on es concentra la població usuària de les zones forestals així com la vigilància en zones més sensibles, amb un èmfasi especial en la Xarxa de Parcs Naturals.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Reflexions del debat virtual organitzat per la Gerència d'Espais Naturals

Cal una nova interrelació territorial entre món urbà i món rural a partir de la COVID-19

Parc de la Serralada de Marina. <br /> Autor: Jordi Alsina
Parc de la Serralada de Marina.
Autor: Jordi Alsina
10/06/2020

La progressiva mobilització de l’activitat humana del món rural a la ciutat ha comportat, al llarg de molts anys, un distanciament social, econòmic i també cultural entre aquests dos mons. Davant la situació de confinament creada arran del coronavirus, i malgrat la millora de les infraestructures de mobilitat i connectivitat, el debat entre entorn urbà i entorn rural ha tornat a un primer pla, bàsicament pel reforçament de les prioritats de benestar i qualitat de vida de les persones i la seva relació amb una natura sana. Aquest fet ha motivat que l’Àrea d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona organitzés un debat amb diferents especialistes en la gestió territorial i amb representants electes del món local per tal de reflexionar al voltant d’una nova visió estratègica del territori a partir de la COVID-19 i el rol que hi pot desenvolupar la Xarxa de Parcs Naturals.

Montseny | Diputació de Barcelona S'impulsarà la divulgació mediambiental i la investigació a través d'estudis

El Parc Natural del Montseny i Aigua Viladrau signen un acord per fomentar la sostenibilitat dels recursos hidrològics del massís

Riera de l'Avencó. Autor: Diputació de Barcelona
Riera de l'Avencó. Autor: Diputació de Barcelona
09/06/2020

La Diputació de Barcelona i la Diputació de Girona, institucions que gestionen el Parc Natural de Montseny, han signat un acord de col·laboració amb Nestlé Waters, empresa que comercialitza Aigua Viladrau, per treballar de forma conjunta en l'ús sostenible i respectuós dels ecosistemes i els recursos naturals de la Reserva de la Biosfera del Montseny.

Montseny | Foix | Garraf | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Es van abordar accions comunes per reforçar l'ecoturisme en els espais naturals protegits

Trobada entre empreses i gestors dels parcs naturals acreditats amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS)

Assistents a la reunió. Autor: XPN
Assistents a la reunió. Autor: XPN
01/06/2020

El dijous 28 de maig es va fer una reunió virtual entre representants del sector empresarial i gestors dels parcs naturals de Catalunya que disposen de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) per parlar de la situació turística després de la COVID-19.

Xarxa de Parcs Naturals Es poden presentar mitjançant el registre electrònic

Nou termini per sol·licitar les subvencions 2020 de la Xarxa de Parcs Naturals

Biomassa a Arbúcies. Autor: OTPMIFDA
Biomassa a Arbúcies. Autor: OTPMIFDA
29/05/2020

El termini de presentació de les sol·licituds de les subvencions 2020 de la Xarxa de Parcs Naturals s’inicia el dimarts 2 de juny del 2020 i finalitza el dilluns 6 de juliol del 2020. Podeu consultar les bases i els formularis a la pàgina Informació administrativa - Subvencions a particulars i/o entitats sense ànim de lucre de la Xarxa de Parcs Naturals.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Recupereu els vídeos de les diverses propostes i activitats del Dia Europeu dels Parcs

El seminari en línia d'EUROPARC Espanya i l'OAPN alerta que la pèrdua de biodiversitat té un impacte en la salut humana

L'últim infant dels boscos. Autor: Rossinyol Nou
L'últim infant dels boscos. Autor: Rossinyol Nou
28/05/2020

Hi ha evidències científiques que posen de manifest com la pèrdua de la biodiversitat té un impacte directe en la salut humana i experiències d'àrees protegides que mostren com la natura sana cura. En van parlar Fernando Valladares, professor d'investigació del CSIC, i Carles Castell Puig, biòleg i doctorat en ecologia, en el seminari en línia (webinar) titulat 'Salut, Biodiversitat i Àrees Protegides'. La sessió va tenir lloc el divendres 22 de maig organitzada conjuntament  per l'Organismo Autónomo de Parques Naturales (OAPN) i EUROPARC Espanya en el marc de la celebració del Dia Europeu dels Parcs.

Montseny | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals S'apleguen en un catàleg que trobareu, sempre actualitzat, a la web del programa

Cellers, productors, establiments i elaboradors del Parc a taula ofereixen el servei de comanda

Detall del catàleg. Autor: Parc a taula
Detall del catàleg. Autor: Parc a taula
26/05/2020

L’estat d’alarma provocat per la pandèmia de la COVID-19 ha generat i accelerat algunes tendències positives entre la població, per exemple, una demanda major de productes d’alimentació de proximitat. Per donar resposta a aquesta necessitat, Parc a taula ha elaborat un catàleg que aplega els nombrosos cellers, productors, establiments i elaboradors adherits al programa que ofereixen el servei de comanda.

Montseny Més informació a la pàgina web del projecte Life Tritó Montseny

Primer acord de custòdia del territori per preservar el tritó del Montseny

Torrent del Montseny. Autor: Iñaki Relanzón
Torrent del Montseny. Autor: Iñaki Relanzón
18/05/2020

La Diputació de Barcelona signa el primer acord de custòdia del territori amb una finca privada del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny per preservar el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) i el seu hàbitat.

Garraf | Olèrdola Celebrades el novembre del 2018, s'hi van presentar 44 comunicacions

Disponible la publicació de la VIII Trobada d'Estudiosos del Garraf i d'Olèrdola

Detall de la portada. Autor: XPN
Detall de la portada. Autor: XPN
14/05/2020

La Llibreria de la Diputació ja té disponible, per descarregar com a arxiu PDF o comprar en paper amb impressió a demanda, la publicació de la VIII Trobada d'Estudiosos del Garraf i d'Olèrdola. La Trobada va tenir lloc el 19 i 20 de novembre del 2018 a la Masia d'en Cabanyes, a Vilanova i la Geltrú.

S'estan mostrant 11 - 20 de 20 resultats.