Biodiversitat

Montseny Us el podeu descarregar en PDF

S'ha editat el volum que recull les ponències de la IX Trobada d'Estudiosos del Montseny

Detall de la portada. Autor: Diputació Barcelona
Detall de la portada. Autor: Diputació Barcelona
17/09/2018

El Teatre Municipal de la Garriga va ser l’escenari, els dies 18 i 19 de novembre del 2016, de la IX Trobada d'Estudiosos del Montseny. Durant dues jornades intenses, més d’una trentena d'especialistes d’àmbits diversos van exposar davant un auditori nombrós els resultats dels seus treballs de recerca. Recentment ha aparegut el volum que aplega les trenta-una ponències presentades.

Foix Un fet de gran interès

Anellament d'un híbrid d'oreneta al Parc del Foix

Exemplar anellat. Autors: M. Bonilla i V. Cadenas
Exemplar anellat. Autors: M. Bonilla i V. Cadenas
17/09/2018

Des de fa uns quants anys, a finals d’estiu es realitzen jornades d’anellament d’orenetes al Parc del Foix. En concret, l’ornitòleg i anellador expert Manel Bonilla porta prop d’una quinzena d’anys fent tasques d’anellament científic en aquest espai natural protegit. A més a més de les orenetes, s’han anellat un bon grapat d’altres espècies, entre les quals trobem mosquiters, teixidors, tallarols, blauets, etc.

Litoral S'han organitzat un seguit de sessions informatives i de debat a diversos municipis del Parc

Oberta la proposta de modificació del Pla especial del Parc de la Serralada Litoral

Modificació del Pla especial. Autor: XPN
Modificació del Pla especial. Autor: XPN
17/09/2018

Des de la seva creació, l’estructura territorial i social i el marc legislatiu del Parc de la Serralada Litoral han anat canviant. A l’actualitat, s’han endegat els treballs de modificació del Pla especial del Parc de la Serralada Litoral. Us convidem a fer-nos arribar les vostres aportacions i comentaris al procés.

Collserola Una autèntica 'escola' d'ornitòlegs

Trenta anys de seguiments de la migració al turó de la Magarola

Àliga marcenca (Circaetus gallicus). Autora: Pilar Flores
Àliga marcenca (Circaetus gallicus). Autora: Pilar Flores
07/09/2018

Aquest mes de setembre, la campanya de seguiment de la migració postnupcial al Parc Natural de la Serra de Collserola compleix trenta anys de registres ininterromputs. Una iniciativa que, edició rere edició, incrementa el seu interès científic i el nombre de seguidors. Us esperem al turó per gaudir d’aquest espectacle magnífic!

Collserola Gratuïta, cal inscriure's prèviament

Nit dels ratpenats al Cementiri Comarcal Parc de Roques Blanques, al Papiol

Nit dels ratpenats. Autor: Museu CN Granollers
Nit dels ratpenats. Autor: Museu CN Granollers
07/09/2018

Divendres 14 de setembre el Cementiri Comarcal Parc de Roques Blanques, situat al municipi del Papiol, acollirà una nova edició de la Nit dels Ratpenats al Parc Natural de Collserola. Es tracta d’una iniciativa de divulgació científica impulsada en l'àmbit català pel Museu de Ciències Naturals de Granollers i que es realitza durant tot l’estiu a diferents municipis del Principat.

Guilleries-Savassona Impulsat per l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Projecte de ciència ciutadana per combatre l'eruga del boix

Una de les trampes. Autor: XPN
Una de les trampes. Autor: XPN
06/09/2018

Aquesta primavera i estiu, l’eruga defoliadora del boix (Cydalima perspectalis), un lepidòpter originari de l’est d’Àsia que es va detectar per primera vegada a Europa l’any 2007, s’ha estès de forma molt important pels boscos de les Guilleries, defoliant els boixos i posant en perill la seva supervivència.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona El Pla d’Informació i Vigilància contra els Incendis Forestals (PVI) d'enguany ha finalitzat l'1 de setembre

La segona quinzena d'agost, molt per sota de la mitjana d'incendis del període 2008-2017

Membre de l'equip del PVI. Autor: Diputació Barcelona
Membre de l'equip del PVI. Autor: Diputació Barcelona
04/09/2018

El nombre d’incendis forestals de la segona quinzena del mes d’agost a les comarques de Barcelona ha estat per sota de la mitjana dels incendis del període 2008-2017. També la superfície afectada per aquests incendis està molt per sota de la mitjana en el mateix període. Aquestes dades es desprenen de l’informe realitzat per l’equip del Pla d’Informació i Vigilància contra els Incendis Forestals (PVI) que realitza la Diputació de Barcelona en col·laboració amb els ajuntaments i les agrupacions de defensa forestals (ADF) del territori.

Garraf Durant tots els matins, fins al 14 d'octubre, una activitat oberta al públic al mirador de Canòpolis

S'han iniciat les jornades d'observació d'aus migratòries al Parc del Garraf

Observacions al mirador de Canòpolis. Autor: XPN
Observacions al mirador de Canòpolis. Autor: XPN
04/09/2018

Amb la col·laboració d’ornitòlegs voluntaris i dels guardes del Parc del Garraf, s’està duent a terme el seguiment del pas migratori d'ocells per les muntanyes del Garraf. Enguany, s’arriba a la 29a edició de les jornades d'observació i cens. Les dades es podran consultar a la web de Conservació de la biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals i a la pàgina web del Parc.

Foix Es van poder veure dos exemplars el 26 de juliol

El curroc, nova espècie d'ocell vista al Parc del Foix

El curroc, ocell lligat a ambients aquàtics. Autor: X. Bayer
El curroc, ocell lligat a ambients aquàtics. Autor: X. Bayer
03/08/2018

A finals del mes de juliol s'ha observat, per primera vegada al Parc del Foix, el curroc (Sterna nilotica). Es tracta d'una espècie d'ocell que, fins ara, mai havia estat citada al Parc.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.