Biodiversitat

Garraf Al Parc del Garraf

Reconstrucció dels safaretjos de Mas Vendrell, a Olivella

Grup de voluntaris participants. Autor: Cercle Voluntaris
Grup de voluntaris participants. Autor: Cercle Voluntaris
12/03/2018

Una cinquantena de voluntaris del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals van dedicar el matí del dissabte 10 de març a realitzar tasques de recuperació i neteja dins l’itinerari SL-C 100 Castell Vell d’Olivella, al Parc del Garraf.

Xarxa de Parcs Naturals Narra amb detall el tancament del Servei Meteorològic de Catalunya l'any 1939

Ja està disponible el volum '1939: Els núvols confiscats'

Portada del llibre. Autor: IEC
Portada del llibre. Autor: IEC
12/03/2018

Ara fa unes setmanes, la Sala Prat de la Riba de l’Institut d'Estudis Catalans (IEC) va acollir la presentació del volum 1939: Els núvols confiscats. Relat d’Eduard Fontserè sobre els últims dies del Servei Meteorològic de Catalunya. L’obra de Josep Batlló i Montserrat Busto recull el testimoni de qui en va ser el seu darrer director en l’etapa republicana, Eduard Fontserè, sobre com es produí la confiscació dels béns i documents de l’SMC amb l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona el 29 de gener del 1939, que va suposar el tancament de l’entitat i l’espoliació de les imatges i tot el material científic. Com a annex s’inclouen les gestions de Rafael Patxot amb què reclamava primer al mateix Instituto Nacional de Meteorología i després, als organismes meteorològics internacionals, demanant la restitució del material vinculat a l’estudi dels núvols que ell mateix havia finançat.

Litoral Gràcies a l'actuació realitzada ara fa uns mesos i a les pluges recents

Millora de l'hàbitat del tritó verd al Parc de la Serralada Litoral

Exemplar de tritó verd. Autor: CPSL
Exemplar de tritó verd. Autor: CPSL
12/03/2018

Des de l’any 2009, el Parc de la Serralada Litoral treballa en la conservació del tritó verd (Triturus marmoratus). Una de les poblacions d’aquest amfibi tan escàs i vulnerable ocupa una bassa a la comarca del Vallès Oriental, on s’han realitzat diverses actuacions de millora de l’hàbitat que han donat el seu fruit.

Garraf Trobareu tota la informació de les diverses nidificacions al blog i canal Youtube

Primeres imatges del niu d'àguila cuabarrada al Parc del Garraf

Parella d'àligues. Autor: XPN
Parella d'àligues. Autor: XPN
11/03/2018

Iniciem el blog de l’àguila cuabarrada del 2018 amb una imatge presa a finals del mes de febrer en el niu on hi ha instal·lada la càmera web (un dels tres que hi ha al Parc). Durant aquest dies, la càmera ha captat contínues entrades i sortides d’una parella d’àligues, si bé no hi ha indicis que estiguin arreglant aquest niu.

Collserola El 24 de març es farà una passejada

Celebració del Dia Mundial de l'Aigua a Collserola

Aiguart. Autor: CPNSC
Aiguart. Autor: CPNSC
11/03/2018

El Parc Natural de Collserola se suma a la celebració del Dia Mundial de l'Aigua amb dues activitats dins del programa 'Aiguart' per posar en valor aquest bé públic universal.

 

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona El termini per presentar la sol·licitud i la documentació acaba el 23 de març

Es publiquen al DOGC les bases de la convocatòria extraordinària de selecció de personal per al PVI 2018

#pvidiba 2018. Autor: OTPMIF
#pvidiba 2018. Autor: OTPMIF
09/03/2018

Les bases han estat publicades al DOGC el divendres 9 de març i, per tant, el termini per presentar la sol·licitud i documentació corresponent és el dia 23 de març del 2018. Enguany, no es fa cap prova pràctica, només, si s'escau, la de català i s'ha de presentar el currículum amb la documentació acreditativa dels aspectes valorables mèrits.

Montseny Podeu seguir les accions del projecte #LifeTritóMontseny a través de la web

S'instal·len sensors als torrents on viu el tritó del Montseny

Instal·lació dels sensors. Autor: XPN
Instal·lació dels sensors. Autor: XPN
09/03/2018

A l’inici del 2018, els tècnics del projecte Life Tritó Montseny han instal·lat sensors als torrents on habita el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) per conèixer amb detalls les condicions i mesura dels cabals i el comportament d’aquesta espècie d’amfibi endèmica del Montseny.

Sant Llorenç-Obac El major nombre de captures s'ha efectuat a Matadepera i Vacarisses

Primeres observacions del projecte d'immunocontracepció en senglar al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Exemplar vacunat. Autor: Diputació Barcelona
Exemplar vacunat. Autor: Diputació Barcelona
07/03/2018

Investigadors del Grup de Recerca sobre Infertilitat (GRI-BCN) de la Facultat de Veterinària de la UAB han presentat recentment als representants del municipis de l’àmbit del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac com són Terrassa, Matadepera, Sant Cugat del Vallès i Vacarisses, així com de la Diputació de Barcelona, les primeres observacions de l’estudi científic que estan realitzant per avaluar l’efectivitat d’un tractament d’immunocontracepció en senglars urbans i periurbans. Les dades corresponen als animals capturats i vacunats durant els últims nou mesos de l’any 2017, així com el seu seguiment.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.