Biodiversitat

Sant Llorenç-Obac Recull les 37 ponències presentades

S'ha editat el volum de la IX Trobada d'Estudiosos de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Detall de la portada. Autor: XPN
Detall de la portada. Autor: XPN
21/03/2019

Els dies 21 i 22 de novembre del 2017 va tenir lloc a Castellar del Vallès la IX Trobada d’Estudiosos de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, trenta anys després de la primera, celebrada a Matadepera. Ja teniu disponible el volum que aplega el total de comunicacions que s’hi van presentar.

Guilleries-Savassona | Montesquiu | Xarxa de Parcs Naturals Organitzada per l'Associació de Propietaris Forestals Serra de Bellmunt-Collsacabra

La jornada sobre els 'Efectes de l'eruga del boix en la gestió forestal' omple el Centre de Recursos del Castell de Montesquiu

Trampa a les Guilleries-Savassona. Autor: XPN
Trampa a les Guilleries-Savassona. Autor: XPN
21/03/2019

El dissabte 9 de març, el Centre de Recursos del Castell de Montesquiu es va omplir durant la jornada sobre els 'Efectes de l’eruga del boix en la gestió forestal'. La sessió de treball, dedicada a exposar la problemàtica de l’eruga del boix (Cydalima perspectalis), estava organitzada per l’Associació de Propietaris Forestals Serra de Bellmunt-Collsacabra i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. 

Parc Agrari Van assistir-hi prop de 80 persones

Èxit de la jornada sobre el Programa BRAAVA, a la Masia Can Comas

Showcooking. Autor: Parc Agrari
Showcooking. Autor: Parc Agrari
20/03/2019

El diumenge 24 de febrer, una vuitantena de persones van passar per la Masia Can Comas per gaudir de l’activitat 'Vine a passar un matí amb el BRAAVA'. La proposta pretenia donar a conèixer el projecte BRAAVA (una iniciativa que està desenvolupant la Fundació Miquel Agustí, impulsada pel Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, amb l'objectiu d'introduir noves varietats de BRAssiques amb Alt Valor Afegit, adaptades a la zona del Baix Llobregat) i, també, veure, aprendre a cuinar i tastar les verdures de la família de les brassiques, tan interessants dels del punt de vista nutricional.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Els destinataris són els 284 ajuntaments que disposen de PPI redactat per la Diputació

La Diputació de Barcelona destina 2,7 milions d'euros per conservar infraestructures estratègiques en la prevenció d'incendis forestals

Pista forestal per a prevenció d'incendis. Autor: Diputació Barcelona
Pista forestal per a prevenció d'incendis. Autor: Diputació Barcelona
18/03/2019

La Diputació de Barcelona ha aprovat un ajut de 2.784.725 euros destinat a 284 municipis de la demarcació per infraestructures estratègiques en la prevenció d’incendis forestals. Aquest suport econòmic ha de servir per executar actuacions de manteniment, consolidació i millora de vials, instal·lacions de la xarxa bàsica de punts d'aigua i altres infraestructures estratègiques establertes en el Pla municipal de prevenció d’incendis forestals (PPI).

Diputació de Barcelona Per esdevenir un referent europeu en l'impuls de l'activitat agrària dels territoris rurals

El Parc Rural del Montserrat presenta el Pla de gestió i desenvolupament

Presentació del Pla de gestió. Autor: Diputació Barcelona
Presentació del Pla de gestió. Autor: Diputació Barcelona
18/03/2019

El Parc Rural del Montserrat, un projecte creat per desenvolupar l’activitat agroalimentària dels municipis que envolten la muntanya de Montserrat, va presentar aquest dijous el seu Pla de gestió i desenvolupament, una fita destacada en el seu camí iniciat l’any 2004 per setze municipis i la Diputació de Barcelona. El Pla de gestió del Parc Rural, que va ser presentat als diferents agents públics i privats que l’integren en un acte celebrat a l’Escorxador d’Olesa de Montserrat, vol esdevenir un referent europeu en l’impuls de l’activitat agrària dels territoris rurals.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona | Parc Fluvial Besòs Del 15 de març al 15 d'octubre

Inici de la prohibició de fer foc al bosc

Bosc del Corredor. Autor: XPN
Bosc del Corredor. Autor: XPN
15/03/2019

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació ha informat que a partir del divendres 15 de març fins al dimarts 15 d’octubre no es pot encendre foc en terreny forestal sense autorització. La prohibició, recollida en el Decret 64/1995, té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.

Marina | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals | Parc Fluvial Besòs Així ho revelen les conclusions de prop de 1.000 qüestionaris a usuaris d'aquests espais

Els espais verds contribueixen a la millora del benestar per als seus visitants

Beneficis de la natura. Autor: XPN
Beneficis de la natura. Autor: XPN
15/03/2019

Un estudi impulsat per la Gerència d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i desenvolupat per l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona ha permès identificar la importància dels espais verds i blaus per a la salut i el benestar de les persones, en tant que espais que són visitats en els seus moments de lleure.

Montseny La jornada, molt profitosa, va donar peu a obrir noves línies de treball

2a reunió del Comitè d'experts del projecte Life Tritó Montseny

Comitè d'experts. Autor: Life Tritó Montseny
Comitè d'experts. Autor: Life Tritó Montseny
11/03/2019

El 28 de febrer es va celebrar la segona reunió del Comitè d'experts del projecte Life Tritó Montseny. La trobada es va fer a l'Estació Biològica del Montseny (Fontmartina), al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Van assistir-hi vint-i-una persones, entre elles científics i representants de les diferents entitats implicades. 

Montseny | Foix El dimarts 26 de febrer al Casal de Cultura del poble de Montseny

Segona trobada conjunta de les Meses Territorials de l'Alt Penedès, Montseny i Terres de l'Ebre

Trobada al Casal de Cultura. Autor: XPN
Trobada al Casal de Cultura. Autor: XPN
11/03/2019

En el marc del projecte Life Clinomics, el qual té per objectiu principal trobar oportunitats i reptes de l'economia local i la societat per adaptar-se al canvi climàtic, es van aplegar al poble de Montseny al voltant d'una seixantena de persones, responsables d'administracions públiques i del sector privat dels tres territoris.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.