Biodiversitat

Xarxa de Parcs Naturals Els recursos estan destinats a ajuntaments, consells comarcals, mancomunitats, consorcis locals, entre d'altres

L'anàlisi i planificació d'espais lliures i la conservació, restauració i millora del patrimoni natural, presents en el Catàleg de serveis 2019

Restauració de punts d'aigua al Montnegre. Autor: OTPAT
Restauració de punts d'aigua al Montnegre. Autor: OTPAT
14/01/2019

Ja podeu consultar el Catàleg de serveis 2019. Hi trobareu tres recursos de l’Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial (OTPAT) adreçats a l’anàlisi i planificació dels espais lliures i a la conservació, restauració i millora del patrimoni natural. Així mateix, enguany el Catàleg també recull un recurs de la Gerència de Serveis d’Espais Naturals per a la reducció dels danys causats per mamífers salvatges.

Collserola Són el número 122 (gener-març 2019)

Es publica el Butlletí i l'Agenda d'hivern del Parc Natural de la Serra de Collserola

Portada del butlletí. Autor: CPNSC
Portada del butlletí. Autor: CPNSC
11/01/2019

Nova edició del Butlletí de Collserola amb les principals novetats sobre la gestió d’aquest Parc Natural. Us podeu descarregar la publicació des del web del Parc Natural, on també podreu trobar informació complementària sobre els temes que s'aborden en el Butlletí.

Xarxa de Parcs Naturals Del 15 de gener al 10 de novembre del 2019 a la sala d'exposicions temporals del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

S'inaugura 'Som Natura', una exposició que lluita per conservar la biodiversitat

"Som Natura". Autor: Museu Ciències Naturals Barcelona
11/01/2019

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya han coproduït ‘Som Natura’, una exposició que anima la ciutadania a sumar esforços en la lluita per conservar la biodiversitat. La inauguració tindrà lloc el dimarts 15 de gener a les 19 h a la sala d'exposicions temporals del Museu de Ciencies Naturals de Barcelona. Podeu visitar-la fins al 10 de novembre del 2019.

Xarxa de Parcs Naturals Recull tota la informació d’onze parcs: activitats, equipaments, serveis, el temps, notificacions, etc.

Descarregueu-vos Parcs Naturals, l'app amb tota la informació dels parcs de la XPN

Avatar de la nova app. Autor: XPN
Avatar de la nova app. Autor: XPN
09/01/2019

Ja us heu instal·lat la nova aplicació Parcs Naturals per a telèfons mòbils i tauletes que aplega onze parcs de la XPN? Tindreu a l'abast tota la informació sobre el Parc del Castell de Montesquiu, Parc Natural del Montseny, Espai Natural de les Guilleries-Savassona, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc de la Serralada Litoral, Parc de la Serralada de Marina, Parc del Garraf, Parc d’Olèrdola, Parc del Foix i Parc Fluvial del Besòs.

Marina Us la podeu descarregar en format PDF

Es publica la guia 'Plantes de matollars i boscos' del Parc de la Serralada de Marina

Aladern. Autor: Aloc
Aladern. Autor: Aloc
09/01/2019

En aquest interessant document divulgatiu trobareu descrits un bon nombre dels arbusts, arbres i lianes del Parc de la Serralada de Marina. Atès que la relació entre els hàbitats i la flora és ben estreta, les plantes s’han organitzat a partir dels hàbitats que caracteritzen o en els quals són abundants.

Xarxa de Parcs Naturals A causa de les condicions climàtiques, amb una primavera i tardor molt humides

2018, un bon any per als petits mamífers a la Xarxa de Parcs Naturals

Ratolí de camp ('Mus spretus'). Autor: I. Torre / Museu CN Granollers
Ratolí de camp ('Mus spretus'). Autor: I. Torre / Museu CN Granollers
08/01/2019

Des de l’any 2008, a la Xarxa de Parcs Naturals es realitza el seguiment de petits mamífers (SEMICE) amb un total de vint-i-quatre estacions de trampeig en set espais naturals. Si bé durant el període 2008-2017 es va detectar la davallada poblacional d'algunes espècies comunes, un 2018 excepcionalment humit ha capgirat aquesta tendència. Us ho expliquem tot seguit.

Marina Adreçades a un públic general i familiar, són gratuïtes

Engega el programa de passejades guiades 2019 al Parc de la Serralada de Marina

Descobreix la serralada de Marina. Autor: Aloc
Descobreix la serralada de Marina. Autor: Aloc
08/01/2019

El diumenge 20 de gener comencen les passejades guiades anuals al Parc de la Serralada de Marina. La primera sortida permetrà descobrir el funcionament dels boscos de la serralada, a la vall de Pomar (Badalona). El cicle de sortides guiades és gratuït i s’adreça a un públic general i familiar. Entre gener i novembre s’ofereixen setze passejades sobre temàtiques diverses que donen a conèixer el ric patrimoni natural i cultural de la serralada de Marina.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona | Parc Fluvial Besòs Facebook, Twitter, Instagram i Youtube

Descobreix totes les xarxes socials de la Xarxa de Parcs Naturals

Pàgines de Facebook de la XPN. Autor: XPN
Pàgines de Facebook de la XPN. Autor: XPN
17/12/2018

La Xarxa de Parcs Naturals disposa de 23 pàgines de Facebook, 8 comptes de Twitter, 7 perfils d'Instagram i 9 canals Youtube. Ara, una nova pàgina web les recull i en facilita l’accés. Si no en sou seguidors, us convidem a ser-ne, són una vida directa de comunicació!

Parc Agrari Amb la informació més rellevant del Parc

S’ha reeditat el desplegable del Parc Agrari del Baix Llobregat

Benvinguts al Parc Agrari. Autor: XPN
Benvinguts al Parc Agrari. Autor: XPN
17/12/2018

Aquesta reedició compta amb un disseny nou i recull la informació més important sobre la biodiversitat, història i ocupació humana, aprofitament socioeconòmic i ús públic del Parc Agrari. També conté una selecció dels diversos punts d'interès d’aquest espai natural protegit, amb una breu explicació i ubicats en el mapa del Parc. El nou desplegable es completa amb la relació d'accessos i dels seus equipaments.

Parc Fluvial Besòs Entre d'altres, s'han detectat àguiles calçades, aligots comuns, teixidors, grassets de muntanya i un llangardaix ocel·lat

Observacions faunístiques durant el seguiment ornitològic

Rossinyol vist a Santa Coloma. Autor: Xavier Larruy
Rossinyol vist a Santa Coloma. Autor: Xavier Larruy
16/12/2018

Tot i que durant el mes de novembre el nombre d’espècies que es desplacen des de les seves zones de nidificació fins a les zones d’hivernada va en descens, encara s’han pogut veure algunes espècies aquàtiques, rapinyaires o passeriformes d’interès.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.