Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Títol prevencio incendis

Prevenció Incendis

Listador de contenidos web

Guilleries-Savassona A diverses finques forestals de Vilanova de Sau

S'inicien els treballs forestals de millora per a l'adaptació dels boscos als efectes del canvi climàtic

Tasques en una de les finques. Autor: XPN
Tasques en una de les finques. Autor: XPN
14/10/2020

Els treballs d'adaptació dels boscos al canvi climàtic milloraran les condicions ecològiques dels boscos de pi roig que creixen a les zones més desfavorables de Vilanova de Sau. Amb aquesta finalitat, s’estan realitzant aclarides, tallades i estassades selectives en una superfície de 21 hectàrees distribuïdes en diverses finques forestals. Les feines, amb un pressupost de prop de 37.000 euros, s'executen en el marc del conveni amb la Fundació 'la Caixa'.

Garraf Els animals escamparan les llavors ancestrals i faran prevenció d'incendis

En marxa al Parc del Garraf un projecte de regeneració de pastures i biodiversitat amb els cavalls de la Fundació Miranda

Llavors ancestrals recuperades. Autor: Fundació<br />Miranda
Llavors ancestrals recuperades. Autor: Fundació
Miranda
07/10/2020

Aquest mes de setembre, la Fundació Miranda ha iniciat amb el Parc del Garraf una iniciativa única a la comarca que connecta cultura i natura. Es tracta d'un projecte pilot de regeneració de pastures i biodiversitat que compta amb el suport dels cavalls lliures de la Fundació Miranda que passen la tardor i l'hivern al Parc. Els cavalls escamparan les llavors ancestrals alhora que faran una tasca de prevenció d'incendis.

Guilleries-Savassona Per tal de realitzar la secció de servei en camins de la xarxa viària bàsica del municipi

Continuen els treballs forestals de prevenció d'incendis i seguretat viària en camins de Tavèrnoles

Treballs forestals al camí del Munts. Autor: XPN
Treballs forestals al camí del Munts. Autor: XPN
22/09/2020

Per realitzar-hi la secció de servei, el dimarts 8 de setembre es van iniciar treballs forestals de prevenció d’incendis i seguretat viària als marges del camí dels Munts (Tavèrnoles). L’obra, amb un cost de prop de 6.000 euros, té l’objectiu de reduir el combustible present i millorar la seguretat i el manteniment del camí i està previst que s'acabi el mes de novembre. 

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona És dinàmic i es poden combinar i seleccionar paràmetres diversos

Informe interactiu sobre les accions i dades recollides pel Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) 2020

Informe. Autor: OTPMIFDA
Informe. Autor: OTPMIFDA
16/07/2020

La Diputació de Barcelona, a través de l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari (OTPMIFDA), ha dissenyat un informe interactiu per a les dades recollides per l’operatiu de la campanya del Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) 2020. L’objectiu és millorar i facilitar l’accés a les dades a tots els usuaris, per la qual cosa s’ha elaborat una guia d’ús.

Xarxa de Parcs Naturals El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el 15 de setembre

Es convoquen els Premis de Prevenció d'Incendis Forestals 2020 de la Diputació de Barcelona

Actuació de prevenció d'incendis forestals per<br />membres d'una ADF. Autor: Diputació Barcelona
Actuació de prevenció d'incendis forestals per
membres d'una ADF. Autor: Diputació Barcelona
16/07/2020

La Diputació de Barcelona ha convocat la XXIV edició dels Premis de Prevenció d’Incendis Forestals per a projectes presentats per les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i per les Federacions d’ADF. D’acord amb la convocatòria, publicada al BOPB de dimecres 15 de juliol, s’estableixen el Premi Rossend Montané i Ferrer, per a projectes de planificació de la gestió per a la prevenció d’incendis forestals presentats per les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i el Premi Jordi Peix i Massip, per a projectes d’informació i sensibilització de la societat per a la prevenció d’incendis forestals presentats per una o vàries ADF o Federacions d’ADF de la província de Barcelona. Ambdós premis estan dotats cadascun amb 11.000 euros. També es convoca el Premi Honorífic Joaquim M. de Castellarnau de reconeixement públic a la trajectòria d’una persona en relació amb la prevenció d’incendis forestals. 

Collserola El dispositiu de vigilància activa inclou trenta-sis municipis i tretze torres de guaita, quatre de les quals incloses al PVI de la Diputació de Barcelona

La meteorologia extrema marca la campanya de prevenció d'incendis forestals a Collserola

A l'estiu, prudència al bosc. Autor: CPNSC
A l'estiu, prudència al bosc. Autor: CPNSC
11/07/2020

La campanya de prevenció activa d’incendis forestals al Parc Natural de la Serra de Collserola està marcada aquest 2020 per un inici d’any amb una meteorologia extrema. La campanya es va iniciar el juny i s’allargarà fins a finals d’agost, una data que es pot modificar en funció de les condicions meteorològiques.

Parc Fluvial Besòs Cal evitar les aglomeracions de gent

Consells per a una revetlla segura al Parc Fluvial del Besòs

Revetlles segures. Autor: XPN
Revetlles segures. Autor: XPN
22/06/2020

L’entrada a l'estiu arriba amb la celebració d’una de les festes populars més arrelades a Catalunya, la revetlla de Sant Joan. Us recordem, però, que al Parc Fluvial del Besòs està prohibit llençar petards, coets i tot tipus de material pirotècnic així com fer fogueres. El Parc Fluvial del Besòs acull espècies vegetals que cremarien amb gran facilitat en entrar en contacte amb el foc o amb algun petard o coet mal llençat.

Montesquiu | Marina | Sant Llorenç-Obac | Garraf | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Montseny | Foix | Litoral | Olèrdola | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals | Collserola Consells i normativa per a una revetlla segura

Aquesta revetlla de Sant Joan, protegeix-te i protegeix els espais naturals

Coca de Sant Joan.<br />Autor: Diputació de Barcelona
Coca de Sant Joan.
Autor: Diputació de Barcelona
22/06/2020

Per la revetlla de Sant Joan, els boscos i espais forestals són zones especialment sensibles i, per tant, està totalment prohibit encendre fogueres als parcs naturals i no es poden llençar petards, coets o altres focs d'artifici a menys de 500 m dels espais forestals. Enguany, a més, cal tenir en compte les precaucions sorgides arran de la COVID-19: utilitzar mascareta, higiene de mans i aplicar la distància de seguretat. Es recomana no portar gel hidroalcohòlic si es té la intenció de llençar petards. Davant de qualsevol incidència, truqueu al 112.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Del 12 de juny al 30 d'agost

Es presenta el dispositiu de prevenció d'incendis (PVI) als boscos per a la campanya d'estiu

Presentació del PVI 2020 al Palau Firal de Manresa.<br /> Autor: Diputació de Barcelona
Presentació del PVI 2020 al Palau Firal de Manresa.
Autor: Diputació de Barcelona
11/06/2020

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, va presentar el dimecres 10 de juny al Palau Firal de Manresa el nou Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI) 2020 de la Diputació de Barcelona. El PVI té per objectiu evitar i limitar els efectes dels possibles incendis forestals que es puguin produir aquest estiu. Enguany, s’intensificaran els esforços d’informació i dissuasió en aquells punts on es concentra la població usuària de les zones forestals així com la vigilància en zones més sensibles, amb un èmfasi especial en la Xarxa de Parcs Naturals.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.