Vídeos

Collserola Podreu veure en temps real el procés de nidificació

Un any més, Webcam Mallerenga!

Mallerenga. Autor: CPNSC
Mallerenga. Autor: CPNSC
26/04/2017

Seguiu en directe la nidificació d’una família de mallerengues blaves instal·lada a la caixa niu del Centre d’Informació del Parc Natural de la Serra de Collserola.

Montseny | Guilleries-Savassona | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Una proposta cultural que ens apropa a la natura d’una manera lúdica

El programa Viu el parc celebra el 25è aniversari

Matinal al Brull. Autor: Taller de Cultura
Matinal al Brull. Autor: Taller de Cultura
21/03/2017

Viu el parc va començar l'any 1992 al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, de la mà del Servei de Parcs Naturals i de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona. D’aleshores ençà, s’han anat incorporant al programa diferents espais: Montseny, Garraf, Montnegre i el Corredor, Montesquiu, Olèrdola, Marina i Litoral, Guilleries-Savassona i el Foix. Deu parcs en total amb vuitanta-cinc municipis implicats.

Marina Fruit de la col·laboració entre l'Associació Ecometta i el Parc

Una webcam en temps real i una estació meteorològica, novetats a la web del Parc de la Serralada de Marina

Webcam del Parc. Autor: XPN
Webcam del Parc. Autor: XPN
24/01/2017

L’any 2017 s’ha iniciat amb aportacions importants a la pàgina web del Parc de la Serralada de Marina. Per una banda, aquells que hi entrin podran consultar-hi les dades de l’estació meteorològica instal·lada a l’Oficina del Parc (Tiana) i, per una altra, visionar en temps real i mitjançant una webcam el cel d’un sector de l’espai natural protegit.

Marina Pot visionar-se a la pàgina web del Parc

Un audiovisual dóna a conèixer els valors naturals i culturals del Parc de la Serralada de Marina

Inici de l'audiovisual. Autor: Antídot Gràfic
Inici de l'audiovisual. Autor: Antídot Gràfic
19/12/2016

El vídeo, que té una durada de dinou minuts, difon els valors naturals i culturals d’aquest espai natural protegit entre població local i visitants, i fomenta les bones practiques en l’ús públic al Parc. Podeu veure’l al web del Parc i s’ha produït en català, castellà i anglès.

Litoral Aportarà informació molt valuosa per a la conservació i divulgació d'aquest rapinyaire

Engega el canal Youtube dels astors del Parc de la Serralada Litoral

Astor. Autor: Gregori Maestre
Astor. Autor: Gregori Maestre
18/11/2016

Després d'un temps llarg de preparació, i gràcies a la participació dels incansables ornitòlegs col·laboradors del Parc, finalment el canal Youtube de l'astor del Parc de la Serralada Litoral ja està en marxa i tothom té a l'abast una eina molt útil per al coneixement i divulgació d'aquesta espècie.

Creada pel CREAF i coordinada des de GBIF Espanya

Neix Natusfera, una plataforma virtual que connectarà els amants de la natura de tot Europa

Usuària consultant l'app de Natusfera. Autor: CREAF
Usuària consultant l'app de Natusfera. Autor: CREAF
05/07/2016

Creada pel CREAF i GBIF.ES, Natusfera consta d'un portal web i d'una aplicació mòbil que permeten registrar i compartir fotos, ubicació i altre tipus d'informació d'éssers vius observats a la natura. L'Associació Europea de Ciència Ciutadana considera Natusfera la seva plataforma de referència i proposa traduir-la al màxim nombre de llengües possibles.

Garraf | Xarxa de Parcs Naturals Tot indica, però, que no hi ha hagut posta als nius amb webcam

Neix un poll i un altre és a punt de fer-ho en un dels nius d'àguila cuabarrada del Parc del Garraf

Parella del niu B. Autor: XPN
Parella del niu B. Autor: XPN
19/04/2016

Som a mitjan abril i, malauradament, aquest any no hi ha hagut posta als nius A i B d'àguila cuabarrada del parc. Tanmateix, no tot són males notícies: al niu C els tècnics del Parc del Garraf han pogut comprovar que ja hi ha nascut un poll i que un altre és a punt de fer-ho.

Realitzat per tècnics del CREAF i l'Estació Biològica de Doñana

Un vídeo explica, de manera senzilla, el declivi que pateixen les abelles

Ruscs d'abelles. Autor: Salvador Granero. Apícola Melsana
Ruscs d'abelles. Autor: Salvador Granero. Apícola Melsana
11/04/2016

Ignasi Bartomeus, investigador de l'Estació Biològica de Doñana (EBD-CSIC), i José Luis Ordóñez, tècnic de comunicació del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), han elaborat 'Què els passa a les abelles?', un vídeo d'animació en què expliquen, de manera clara i molt pedagògica, perquè estan desapareixent moltes espècies d'abelles, quina implicació pot tenir aquest fet i quines mesures correctores podem aplicar.

Garraf | Xarxa de Parcs Naturals La publicació recull l'experiència de més de trenta anys de conservació

Es presenten els resultats del projecte 'La viabilitat de la població de l'àliga perdiguera a Catalunya: guies per a la conservació'

Recuperació de conreus al Parc del Garraf. Autor: XPN
Recuperació de conreus al Parc del Garraf. Autor: XPN
23/02/2016

El proper dijous, 3 de març, a les 19 h, l'Aula Magna de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (Av. Diagonal, 643) acollirà l'acte de presentació dels resultats del projecte 'La viabilitat de la població de l'àliga perdiguera a Catalunya: guies per a la conservació'. La publicació, que compta amb el suport de la Fundació MAVA, recull i sintetitza l'experiència acumulada al llarg de més de trenta anys i representa una eina de gran utilitat per al desenvolupament d'iniciatives de millora de l'espècie en el nostre i en d'altres territoris.

Collserola Els matins, a la pàgina web del parc

Ja pots veure en directe la menjadora per a ocells del centre d'informació

Menjadores. Autor: CPNSC
Menjadores. Autor: CPNSC
23/02/2016

Si voleu veure quins ocells s'apropen a la menjadora que hi ha als entorns del Centre d'Informació del Parc Natural de la Serra de Collserola, podeu fer-ho des d'ara i fins a l'inici del mes de març a la pàgina web del parc.

S'estan mostrant 1 - 10 de 18 resultats.