Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Títol vídeos

Vídeos

Listador de contenidos web

Guilleries-Savassona Un vídeo mostra l'evolució i ràpid creixement dels dos gatons

Les càmeres de fototrampeig detecten dos cadells de gat fer a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

La mare, al fons, i un dels gatons de gat fer. Autor: Grup de recerca en carnívors de Catalunya (FELIS-ICHN)
La mare, al fons, i un dels gatons de gat fer. Autor: Grup de recerca en carnívors de Catalunya (FELIS-ICHN)
28/07/2021

La revisió de les càmeres de fototrampeig instal·lades a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona ha permès detectar primer una femella de gat fer embarassada i després ja amb dues cries. Les imatges certifiquen l’establiment de, com a mínim, una parella d’aquest carnívor en l’àmbit de l’Espai Natural després que l’any passat es detectessin els primers exemplars. El 2021, el Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona ha donat continuïtat al seguiment del gat fer amb l’establiment d’una parcel·la del Pla de seguiment del gat fer i altres mesocarnívors, un projecte impulsat pel Grup de recerca en carnívors de Catalunya (FELIS-ICHN) i pel Zoo de Barcelona.

Montseny Es titula 'Migrants' i és francès

Un documental sobre el canvi climàtic guanya el Festival de Curtmetratges de Medi Ambient i Sostenibilitat del Montseny

El Festival va acollir una seixantena d'assistents a l'Espai Montseny. Autor: Espai Montseny
El Festival va acollir una seixantena d'assistents a l'Espai Montseny. Autor: Espai Montseny
20/07/2021

'Migrants', d’Hugo Caby, Antoine Dupriez, Aubin Kubiak, Lucas Lermytte i Zoé Devise, és el guanyador de la segona edició del Festival de Curtmetratges sobre Medi Ambient i Sostenibilitat - Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, que es va fer el cap de setmana del 16 al 18 de juliol a l’Espai Montseny de Viladrau. Al Festival hi participaven setze curtmetratges seleccionats del total de setanta-set rebuts, procedents de diversos països (Espanya, Portugal, França, Itàlia, Brasil, Argentina, Xile, Perú, Colòmbia...).

Montseny Ambdòs poetes van recitar obres dels seus darrers llibres amb el músic Xavier Soler

La brisa omple de poesia el Montseny amb el recital de Poesia als parcs de Teresa Colom i Andreu Gomila a Samalús

Vista general del recital, a l'exterior de les antigues escoles de Samalús. Autor: XPN
Vista general del recital, a l'exterior de les antigues escoles de Samalús. Autor: XPN
12/07/2021

La localitat vallesana de Cànoves i Samalús va acollir el dissabte 10 de juliol el recital del Parc Natural del Montseny organitzat en el marc del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges. Els poetes convidats van ser Teresa Colom i Andreu Gomila, amb l’acompanyament musical de Xavier Soler. El cicle continua a l'agost amb els recitals al Parc Nacional de l'Illa de l'Alsinara (26 d’agost) i al Parc de Port del Comte (27 de d’agost). El del Parc de la Serralada Litoral del 17 de juliol s'ha hagut d'ajornar.

Altres | Montseny | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Fins a finals d'any es publicaran videoclips sobre diversos grups de fauna

El Museu de Ciències Naturals de Granollers i el grup musical Xiula engeguen una campanya sobre la importància de conservar la biodiversitat

Instant del videoclip 'Rap-penat'. Autor: Xiula i MCNG
Instant del videoclip 'Rap-penat'. Autor: Xiula i MCNG
09/07/2021

El Museu de Ciències Naturals de Granollers i el grup musical Xiula han iniciat una campanya de col·laboració que sota el nom 'Xiula per la Biodiversitat' #XiulaBiBIO vol difondre la importància de preservar la biodiversitat a través de cançons. El divendres 9 de juliol s'ha llençat el primer videoclip 'Rap-penat' i des de l'estiu fins a l'hivern del 2021 s’emetran més videoclips dedicats a altres àmbits d’estudi del Museu com són les papallones, petits mamífers, lirons, amfibis i rèptils. La campanya s’acabarà amb un concert a Granollers.

Montseny Es fa del 16 al 18 de juliol a l'Espai Montseny de Viladrau

El 2n Festival de Curtmetratges de Medi Ambient i Sostenibilitat al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny projectarà setze documentals

Cartell del Festival. Autor: Espai Montseny
Cartell del Festival. Autor: Espai Montseny
06/07/2021

L'Espai Montseny, amb el suport de l'Ajuntament de Viladrau, organitza els propers 16, 17 i 18 de juliol la segona edició del Festival de Curtmetratges de Medi Ambient i Sostenibilitat. Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Hi prendran part setze curtmetratges procedents de diversos països (Espanya, Portugal, França, Itàlia, Brasil, Argentina, Xile, Perú, Colòmbia...) seleccionats del total de setanta-set rebuts.

Sant Llorenç-Obac Han tingut tres pollets, que ja han volat

Es completa amb èxit la nidificació de la parella de falcons pelegrins que se segueixen amb càmera web al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Els falcons, ja amb el plomatge fosc, rebent aliment d'un progenitor. Autor: Miranatura
Els falcons, ja amb el plomatge fosc, rebent aliment d'un progenitor. Autor: Miranatura
30/06/2021

En el marc del Pla de seguiment de paràmetres ecològics del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, cada any es fa el seguiment de la reproducció de les parelles de falcó pelegrí. Enguany, la parella que està al niu on hi ha una càmera web ha tingut tres pollets, que han crescut sense problemes i ja han volat. Des de l’abril s’han pogut veure imatges en directe del niu només alguns dies, degut a les limitacions de la xarxa de telecomunicacions. A més, s’han anellat alguns polls de l’espècie per poder-ne fer el seguiment.

Xarxa de Parcs Naturals | Altres Al juliol hi haurà recitals als parcs naturals de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Montseny i al Parc de la Serralada Litoral

Roger Mas porta la música i la poesia a Farrera, en el marc del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges

Roger Mas a l'interior de l'església de Farrera. Autor: Tramoia Produccions Culturals
Roger Mas a l'interior de l'església de Farrera. Autor: Tramoia Produccions Culturals
22/06/2021

Farrera, situat al Parc Natural de l’Alt Pirineu, va acollir el cap de setmana del 19 i 20 de juny els recitals organitzats en el marc del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges. L’artista convidat per a l’ocasió va ser el cantautor Roger Mas, que va actuar acompanyat de la seva guitarra i que va oferir un recital concert que va girar a l’entorn del seu llibre El dolor de la bellesa. El cicle continua al juliol amb els recitals al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac (3 de juliol), al Parc Natural del Montseny (10 de juliol) i al Parc de la Serralada Litoral (17 de juliol).

Altres Es farà en línia els dies 6, 8, 13 i 15 de juliol

Obertes les inscripcions al curs sobre criteris de qualitat per a l'educació ambiental que organitza la SCEA

Detall del cartell del curs. Autor: SCEA
Detall del cartell del curs. Autor: SCEA
16/06/2021

La Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA) ofereix un nou curs formatiu. En aquesta ocasió, el tema són els criteris de qualitat per a l’educació ambiental, amb una revisió i actualització d’aquest criteris. La formació s’organitza en quatre sessions en línia els dimarts i dijous 6, 8, 13 i 15 de juliol a càrrec de Jesús Canelo, Margarida Feliu i altres professionals del sector de l'educació ambiental. Gratuït, s’ofereixen trenta places, segons ordre d’inscripció.

Altres | Xarxa de Parcs Naturals Uns dies després de la I Biomarató es va celebrar un DataBlitz per resoldre dubtes i identificar espècies amb l'ajuda d'experts

Més de mil participants, 2.500 espècies i 25.000 plantes observades, balanç de la I Biomarató de Flora Espanyola

Informació sobre la flora, durant el DataBlitz. Autor: SEBOT
Informació sobre la flora, durant el DataBlitz. Autor: SEBOT
15/06/2021

El cap de setmana del 21 al 23 de maig es va celebrar la I Biomarató de Flora Espanyola, esdeveniment de ciència ciutadana en què els participants fan sortides de reconeixement d’espècies, pengen imatges de plantes i les identifiquen. Organitzada per la Societat Espanyola de Botànica (SEBOT), durant la I Biomarató es van observar més de 25.000 plantes, 2.500 espècies i hi van participar més d’un miler de persones, 4.478 observacions i 999 espècies de les quals en territori català.

Sant Llorenç-Obac En el marc del Pla director que es va elaborar el 2016

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac arranja els accessos principals de la Mola i el Montcau per evitar-ne l'erosió

Nova rampa d'accés a la Mola. Autor: Restaurant la Mola
Nova rampa d'accés a la Mola. Autor: Restaurant la Mola
15/06/2021

En el marc del Pla director de la Mola i el Montcau al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, entre finals de l’any passat i aquest mes de maig la Diputació de Barcelona ha promogut l'execució de diverses millores als accessos principals de la Mola i el Montcau per un valor de 46.473 euros. L’empresa Naturalea ha estat l’encarregada de crear una rampa empedrada i desviar l’itinerari d’accés a la Mola, mentre que la colla de manteniment del Parc Natural ha fet la reposició de cordes que delimiten el camí del Montcau. Aquestes actuacions pretenen evitar l’erosió d’aquests camins i garantir la conservació dels hàbitats (codines i roqueters) i espècies endèmiques (Xerocrassa montserratensis), tan sensibles a les pertorbacions.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.

CookiesEU

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
  • De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.

Més informació