Selector d'idioma

CAESEN

Capçalera

Títol vídeos

Vídeos

Listador de contenidos web

Garraf Es tracta d'un fet poc comú

La webcam de l'àliga cuabarrada descobreix un cas de poligàmia d'un mascle d'aquesta rapinyaire al Parc del Garraf

Mascle copulant amb l'altra femella. Autor: Miranatura
Mascle copulant amb l'altra femella. Autor: Miranatura
01/09/2020

Gràcies a la monitorització dels nius i a l'anellament de les àguiles del Parc del Garraf, durant aquesta darrera època de nidificació s'ha pogut veure un cas de poligàmia d'un mascle d'un dels tres territoris, que va copular amb una femella jove divagant. Tot i que els biòlegs no han pogut esbrinar més d’aquesta visita inesperada, sí que se sap que la interacció amb exemplars més joves durant el període de cria podria ocasionar el fracàs reproductor de la parella.

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac Per assistir als recitals amb públic caldrà inscriure's prèviament mitjançant un formulari

El cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges arriba als quinze anys

Lluís Solà a les Guilleries. Autor: Tramoia Cultura
Lluís Solà a les Guilleries. Autor: Tramoia Cultura
27/07/2020

El 15è cicle de Poesia als parcs. Lletres i paisatges comptarà enguany amb deu recitals presencials i quatre recitals no presencials que s'emetran pel canal de Youtube temàtic. Els espectacles amb públic començaran a finals d'agost en diversos espais singulars de la Xarxa de Parcs Naturals i altres parcs naturals a Catalunya i també a Sardenya. Poesia als parcs. Lletres i paisatges l'organitza conjuntament la Xarxa de Parcs Naturals i la Institució de les Lletres Catalanes. Enguany, es commemoren l’Any Perucho i l’Any Carner. 

Montseny El butlletí és trimestral i s'edita en tres idiomes

El 6è butlletí del Life Tritó Montseny recull les novetats informatives de primavera

Tritó del Montseny. Autor: Life Tritó Montseny
Tritó del Montseny. Autor: Life Tritó Montseny
11/07/2020

El 6è butlletí digital del Life Tritó Montseny aplega totes les notícies del projecte aparegudes durant els mesos d’abril, maig i juny. La publicació té una periodicitat trimestral i s'edita en català, castellà i anglès.

Garraf Gràcies al conveni amb el Gremi d'Àrids de Catalunya

El Parc del Garraf equipa una parella d'àguila cuabarrada amb emissors

La parella d'àguiles, amb els transmissors a l'esquena.<br />Autor: XPN
La parella d'àguiles, amb els transmissors a l'esquena.
Autor: XPN
09/07/2020

Una de les parelles d’àguila cuabarrada del Parc del Garraf s'ha equipat amb emissors GSM/GPRS gràcies al conveni de col·laboració signat entre el Gremi d’Àrids de Catalunya (i les empreses associades) i la Diputació de Barcelona per a l’estudi i la conservació de l’àguila cuabarrada al Parc del Garraf. Amb les dades obtingudes sobre la seva biologia, alimentació, zones que freqüenta i nidificació, entre d'altres, es podrà conèixer millor l'espècie i garantir-ne la conservació.

Sant Llorenç-Obac Enguany, han nascut quatre polls

Es completa amb èxit la nidificació del falcó pelegrí al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Un moment de l'alimentació dels polls.<br />Autor: Miranatura
Un moment de l'alimentació dels polls.
Autor: Miranatura
08/07/2020

El procés de nidificació del falcó pelegrí al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac ha estat un èxit. Al niu controlat per una càmera, enguany han nascut quatre pollets que han crescut i han volat a principis de juny. Al final de la nidificació, el Parc Natural ha pogut oferir imatges en directe del niu, quan els pollets exercitaven les ales i començaven a volar. El proper any està previst anellar els polls per tal de poder fer el seguiment de les diferents variables cas que es produeixin recaptures o s'observin en altres territoris per part d’ornitòlegs.

Montseny | Diputació de Barcelona Es difondrà un nou vídeo cada dijous fins a mitjan agost

Vuit microcàpsules de vídeo difonen les accions més rellevants del projecte Life Tritó Montseny

Exemplar de tritó del Montseny (Calotriton arnoldi).<br />Autor: Iñaki Relanzón / Life Tritó Montseny
Exemplar de tritó del Montseny (Calotriton arnoldi).
Autor: Iñaki Relanzón / Life Tritó Montseny
25/06/2020

El projecte Life Tritó Montseny compta, a partir d’ara, amb nou material divulgatiu pensat per donar a conèixer la biologia i ecologia del tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) i transmetre la importància de millorar el seu hàbitat per recuperar aquesta espècie endèmica del massís, catalogada en perill crític. Es tracta de vuit microcàpsules de vídeo que permetran difondre les accions més rellevants que s’han portat a terme fins ara en el marc d’aquest projecte.

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny Produït i dirigit pel Museu de Ciències Naturals de Granollers

Un microdocumental descobreix la tasca dels voluntaris del seguiment de papallones CBMS

Un dels voluntaris. Autor: Museu CN Granollers
Un dels voluntaris. Autor: Museu CN Granollers
28/05/2020

Quan visiteu el canal Youtube del Museu de Ciències Naturals de Granollers, podreu veure el vídeo sobre el seguiment de papallones Catalan Butterfly Monitoring Scheme (CBMS). L’enregistrament s’enllaça amb la sèrie de vídeos documentals sobre els diferents projectes de recerca que es desenvolupen al Museu.

Xarxa de Parcs Naturals | Marina | Sant Llorenç-Obac | Diputació de Barcelona | Litoral | Montnegre-Corredor Recupereu els vídeos de les diverses propostes i activitats del Dia Europeu dels Parcs

El seminari en línia d'EUROPARC Espanya i l'OAPN alerta que la pèrdua de biodiversitat té un impacte en la salut humana

L'últim infant dels boscos. Autor: Rossinyol Nou
L'últim infant dels boscos. Autor: Rossinyol Nou
28/05/2020

Hi ha evidències científiques que posen de manifest com la pèrdua de la biodiversitat té un impacte directe en la salut humana i experiències d'àrees protegides que mostren com la natura sana cura. En van parlar Fernando Valladares, professor d'investigació del CSIC, i Carles Castell Puig, biòleg i doctorat en ecologia, en el seminari en línia (webinar) titulat 'Salut, Biodiversitat i Àrees Protegides'. La sessió va tenir lloc el divendres 22 de maig organitzada conjuntament  per l'Organismo Autónomo de Parques Naturales (OAPN) i EUROPARC Espanya en el marc de la celebració del Dia Europeu dels Parcs.

Montnegre-Corredor | Marina | Litoral Elaborats en el marc del programa 'Parcs i biblioteques... naturalment!' i de les activitats del Dia Europeu dels Parcs

Tres vídeos difonen la biodiversitat, el paisatge i l'ocupació humana dels parcs del Montnegre i el Corredor, Serralada Litoral i Serralada de Marina

J. M. Riera locutant un dels vídeos. Autor: XBM
J. M. Riera locutant un dels vídeos. Autor: XBM
26/05/2020

El diumenge 24 de maig es va commemorar el Dia Europeu dels Parcs i tant els tres parcs com les biblioteques del Maresme que participen en el projecte 'Parcs i biblioteques… naturalment!' van celebrar-ho amb diverses iniciatives col·lectives i, enguany, en línia. Una d’elles porta per nom 'Un cop d’ull al Parc' i s’ha materialitzat amb la realització de tres vídeos sobre la biodiversitat, paisatge i ocupació humana dels parcs del Montnegre i el Corredor, Serralada Litoral i Serralada de Marina.

Sant Llorenç-Obac Mitjançant la càmera web instal·lada al niu

Imatges en directe del niu de falcó pelegrí ubicat al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Polls de falcó pelegrí. Autor: Miranatura
Polls de falcó pelegrí. Autor: Miranatura
21/05/2020

Estem assistint als darrers dies, abans no emprenguin el vol, dels quatre polls de falcó pelegrí al seu niu ubicat al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Actualment, els tres polls més grans ja estan aprenent a exercitar les ales i aviat volaran, si bé encara dormiran un temps al niu amb els pares. El més petit dels quatre polls seguirà els mateixos passos aproximadament una setmana més tard.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.