Vídeos

Montseny | Diputació de Barcelona Es difondrà un nou vídeo cada dijous fins a mitjan agost

Vuit microcàpsules de vídeo difonen les accions més rellevants del projecte Life Tritó Montseny

Exemplar de tritó del Montseny (Calotriton arnoldi).<br />Autor: Iñaki Relanzón / Life Tritó Montseny
Exemplar de tritó del Montseny (Calotriton arnoldi).
Autor: Iñaki Relanzón / Life Tritó Montseny
25/06/2020

El projecte Life Tritó Montseny compta, a partir d’ara, amb nou material divulgatiu pensat per donar a conèixer la biologia i ecologia del tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) i transmetre la importància de millorar el seu hàbitat per recuperar aquesta espècie endèmica del massís, catalogada en perill crític. Es tracta de vuit microcàpsules de vídeo que permetran difondre les accions més rellevants que s’han portat a terme fins ara en el marc d’aquest projecte.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals Produït i dirigit pel Museu de Ciències Naturals de Granollers

Un microdocumental descobreix la tasca dels voluntaris del seguiment de papallones CBMS

Un dels voluntaris. Autor: Museu CN Granollers
Un dels voluntaris. Autor: Museu CN Granollers
28/05/2020

Quan visiteu el canal Youtube del Museu de Ciències Naturals de Granollers, podreu veure el vídeo sobre el seguiment de papallones Catalan Butterfly Monitoring Scheme (CBMS). L’enregistrament s’enllaça amb la sèrie de vídeos documentals sobre els diferents projectes de recerca que es desenvolupen al Museu.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Recupereu els vídeos de les diverses propostes i activitats del Dia Europeu dels Parcs

El seminari en línia d'EUROPARC Espanya i l'OAPN alerta que la pèrdua de biodiversitat té un impacte en la salut humana

L'últim infant dels boscos. Autor: Rossinyol Nou
L'últim infant dels boscos. Autor: Rossinyol Nou
28/05/2020

Hi ha evidències científiques que posen de manifest com la pèrdua de la biodiversitat té un impacte directe en la salut humana i experiències d'àrees protegides que mostren com la natura sana cura. En van parlar Fernando Valladares, professor d'investigació del CSIC, i Carles Castell Puig, biòleg i doctorat en ecologia, en el seminari en línia (webinar) titulat 'Salut, Biodiversitat i Àrees Protegides'. La sessió va tenir lloc el divendres 22 de maig organitzada conjuntament  per l'Organismo Autónomo de Parques Naturales (OAPN) i EUROPARC Espanya en el marc de la celebració del Dia Europeu dels Parcs.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor Elaborats en el marc del programa 'Parcs i biblioteques... naturalment!' i de les activitats del Dia Europeu dels Parcs

Tres vídeos difonen la biodiversitat, el paisatge i l'ocupació humana dels parcs del Montnegre i el Corredor, Serralada Litoral i Serralada de Marina

J. M. Riera locutant un dels vídeos. Autor: XBM
J. M. Riera locutant un dels vídeos. Autor: XBM
26/05/2020

El diumenge 24 de maig es va commemorar el Dia Europeu dels Parcs i tant els tres parcs com les biblioteques del Maresme que participen en el projecte 'Parcs i biblioteques… naturalment!' van celebrar-ho amb diverses iniciatives col·lectives i, enguany, en línia. Una d’elles porta per nom 'Un cop d’ull al Parc' i s’ha materialitzat amb la realització de tres vídeos sobre la biodiversitat, paisatge i ocupació humana dels parcs del Montnegre i el Corredor, Serralada Litoral i Serralada de Marina.

Sant Llorenç-Obac Mitjançant la càmera web instal·lada al niu

Imatges en directe del niu de falcó pelegrí ubicat al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Polls de falcó pelegrí. Autor: Miranatura
Polls de falcó pelegrí. Autor: Miranatura
21/05/2020

Estem assistint als darrers dies, abans no emprenguin el vol, dels quatre polls de falcó pelegrí al seu niu ubicat al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Actualment, els tres polls més grans ja estan aprenent a exercitar les ales i aviat volaran, si bé encara dormiran un temps al niu amb els pares. El més petit dels quatre polls seguirà els mateixos passos aproximadament una setmana més tard.

Parc Agrari Cada vídeo ens presenta un productor representatiu d'un municipi cireraire

Les cireres del Baix Llobregat, protagonistes d'una col·lecció de vídeos

Cireres del Baix. Autor: Parc Agrari del Baix Llobregat
Cireres del Baix. Autor: Parc Agrari del Baix Llobregat
17/05/2020

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, en col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat i la Xarxa Productes de la Terra, han posat en marxa una original campanya promocional sobre les cireres que es produeixen al Baix Llobregat que porta per nom 'Cireres del Baix, fes-les teves!'

Montseny A càrrec de Laia Aguilà, tallerista i coordinadora dels tallers 'Les dones del Montseny aprenem juntes'

Els tallers de les Dones del Montseny no s'aturen

Taller roses de Sant Jordi. Autora: Laia Aguilà
Taller roses de Sant Jordi. Autora: Laia Aguilà
21/04/2020

Malgrat el període de confinament actual, els tallers de 'Les dones del Montseny aprenem juntes' continuen. La tallerista i coordinadora de la iniciativa, Laia Aguilà (El talleret del Clot), ofereix tallers en línia des del seu canal Youtube.

Sant Llorenç-Obac Gaudiu de la nidificació en el canal Youtube del Falcó pelegrí del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

El pollets de falcó pelegrí ja tenen una setmana

Femella paixent els polls. Autor: Miranatura
Femella paixent els polls. Autor: Miranatura
20/04/2020

Ara fa uns dies, us informàvem que una parella de falcó pelegrí havia post quatre ous en un niu al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Des d'aleshores, les càmeres que hi ha instal·lades han pogut captar com la femella cova els ous, el naixement dels quatre pollets i com aquests s'alimenten i creixen ràpidament.

Xarxa de Parcs Naturals Una iniciativa de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona

El Prestatge Virtual d'Espais Naturals segueix treballant per oferir-vos recursos web i recomanacions literàries

Prestatge Virtual d'Espais Naturals. Autor: XBM
Prestatge Virtual d'Espais Naturals. Autor: XBM
20/04/2020

Aquests dies ens hem de quedar a casa. Per això, mentre no puguem gaudir en viu dels paisatges i del patrimoni natural i cultural de la Xarxa de Parcs Naturals, el Prestatge Virtual d'Espais Naturals de la Xarxa de Biblioteques Municipals us ofereix un ampli ventall de recursos relacionats amb el món de la natura, ja siguin recomanacions literàries, notícies, una selecció de webs o aplicacions per a mòbils, entre d'altres.

Xarxa de Parcs Naturals Amb l'etiqueta #SantJordiDocAmbCat

Celebra Sant Jordi amb la xarxa DocAmbCat

#SantJordiDocAmbCat. Autor: DocAmbCat
#SantJordiDocAmbCat. Autor: DocAmbCat
20/04/2020

En aquests temps de confinament, els centres de documentació i les biblioteques ambientals catalanes vinculades a DocAmbCat també volen aportar el seu granet de sorra a l'optimisme i han engegat una iniciativa per celebrar Sant Jordi amb un seguit de recomanacions de recursos ambientals a les xarxes socials.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.