Vídeos

Garraf Trobareu tota la informació de les diverses nidificacions al blog i canal Youtube

Primeres imatges del niu d'àguila cuabarrada al Parc del Garraf

Parella d'àligues. Autor: XPN
Parella d'àligues. Autor: XPN
11/03/2018

Iniciem el blog de l’àguila cuabarrada del 2018 amb una imatge presa a finals del mes de febrer en el niu on hi ha instal·lada la càmera web (un dels tres que hi ha al Parc). Durant aquest dies, la càmera ha captat contínues entrades i sortides d’una parella d’àligues, si bé no hi ha indicis que estiguin arreglant aquest niu.

Collserola Els matins, a la pàgina web del Parc Natural de Collserola

En directe la menjadora per a ocells del Centre d'Informació

Menjadora. Autor: CPNSC
Menjadora. Autor: CPNSC
09/02/2018

Si voleu veure quins ocells s’apropen a la menjadora per a ocells situada als entorns del Centre d’Informació del Parc Natural de la Serra de Collserola, podeu fer-ho des d’ara i fins a l’inici del mes de març a la pàgina web del Parc.

Litoral Hi descobrireu mecanismes de defensa, com mantenen el niu o com s'alimenten

El canal Youtube dedicat a l'astor del Parc de la Serralada Litoral incorpora gravacions d'aligots vespers i àguiles marcenques

Àguila marcenca al niu. Autor: canal Youtube Astor CPSL
Àguila marcenca al niu. Autor: canal Youtube Astor CPSL
29/01/2018

A finals del 2016, us informàvem de la posada en marxa del canal Youtube dedicat a l’astor del Parc de la Serralada Litoral amb els vídeos corresponents al 2015 i 2016. Recentment, s’han incorporat desenes de noves gravacions protagonitzades per l’aligot vesper i l’àguila marcenca. Si encara no sou seguidors del canal Youtube, us convidem a fer-vos-en i començar a gaudir d’aquestes fantàstiques rapinyaires.

Montseny La trobada d'autors va tenir lloc en el marc del cicle 'Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2017'

Un vídeo recull el primer cap de setmana de creació poètica al Montseny

Martí Sales en un moment del vídeo. Autor: XPN
Martí Sales en un moment del vídeo. Autor: XPN
29/01/2018

Els dies 20 i 21 d’octubre del 2017, va tenir lloc al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny el primer cap de setmana de creació poètica entorn del paisatge. L’objectiu de la trobada era aplegar deu poetes que haguessin participat en alguna de les dues darreres edicions del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges, gestionat durant aquests anys per Tramoia Cultura. Ara, ja podeu veure el vídeo sorgit d'aquesta experiència al canal Youtube del cicle.

Collserola Podreu veure en temps real el procés de nidificació

Un any més, Webcam Mallerenga!

Mallerenga. Autor: CPNSC
Mallerenga. Autor: CPNSC
26/04/2017

Seguiu en directe la nidificació d’una família de mallerengues blaves instal·lada a la caixa niu del Centre d’Informació del Parc Natural de la Serra de Collserola.

Montseny | Guilleries-Savassona | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Una proposta cultural que ens apropa a la natura d’una manera lúdica

El programa Viu el parc celebra el 25è aniversari

Matinal al Brull. Autor: Taller de Cultura
Matinal al Brull. Autor: Taller de Cultura
21/03/2017

Viu el parc va començar l'any 1992 al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, de la mà del Servei de Parcs Naturals i de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona. D’aleshores ençà, s’han anat incorporant al programa diferents espais: Montseny, Garraf, Montnegre i el Corredor, Montesquiu, Olèrdola, Marina i Litoral, Guilleries-Savassona i el Foix. Deu parcs en total amb vuitanta-cinc municipis implicats.

Marina Fruit de la col·laboració entre l'Associació Ecometta i el Parc

Una webcam en temps real i una estació meteorològica, novetats a la web del Parc de la Serralada de Marina

Webcam del Parc. Autor: XPN
Webcam del Parc. Autor: XPN
24/01/2017

L’any 2017 s’ha iniciat amb aportacions importants a la pàgina web del Parc de la Serralada de Marina. Per una banda, aquells que hi entrin podran consultar-hi les dades de l’estació meteorològica instal·lada a l’Oficina del Parc (Tiana) i, per una altra, visionar en temps real i mitjançant una webcam el cel d’un sector de l’espai natural protegit.

Marina Pot visionar-se a la pàgina web del Parc

Un audiovisual dóna a conèixer els valors naturals i culturals del Parc de la Serralada de Marina

Inici de l'audiovisual. Autor: Antídot Gràfic
Inici de l'audiovisual. Autor: Antídot Gràfic
19/12/2016

El vídeo, que té una durada de dinou minuts, difon els valors naturals i culturals d’aquest espai natural protegit entre població local i visitants, i fomenta les bones practiques en l’ús públic al Parc. Podeu veure’l al web del Parc i s’ha produït en català, castellà i anglès.

Litoral Aportarà informació molt valuosa per a la conservació i divulgació d'aquest rapinyaire

Engega el canal Youtube dels astors del Parc de la Serralada Litoral

Astor. Autor: Gregori Maestre
Astor. Autor: Gregori Maestre
18/11/2016

Després d'un temps llarg de preparació, i gràcies a la participació dels incansables ornitòlegs col·laboradors del Parc, finalment el canal Youtube de l'astor del Parc de la Serralada Litoral ja està en marxa i tothom té a l'abast una eina molt útil per al coneixement i divulgació d'aquesta espècie.

Creada pel CREAF i coordinada des de GBIF Espanya

Neix Natusfera, una plataforma virtual que connectarà els amants de la natura de tot Europa

Usuària consultant l'app de Natusfera. Autor: CREAF
Usuària consultant l'app de Natusfera. Autor: CREAF
05/07/2016

Creada pel CREAF i GBIF.ES, Natusfera consta d'un portal web i d'una aplicació mòbil que permeten registrar i compartir fotos, ubicació i altre tipus d'informació d'éssers vius observats a la natura. L'Associació Europea de Ciència Ciutadana considera Natusfera la seva plataforma de referència i proposa traduir-la al màxim nombre de llengües possibles.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.