caes

Sant Llorenç-Obac En total hi ha 13 parelles al Parc Natural

El Parc Natural de Sant Llorenç anella polls de falcó pelegrí per fer-ne el seguiment i saber-ne la distribució

15/05/2024

Tècnics del grup de suport de muntanya dels Agents Rurals, guardes forestals del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i dos anelladors van anellar els dimarts 7 i 14 de maig diversos polls de falcó pelegrí. L’objectiu de l’anellament és fer el seguiment dels falcons per saber-ne la distribució al llarg de tota la vida adulta.

Aquesta actuació s’ha fet per tercer any consecutiu. En aquesta ocasió, en total s’han anellat 8 pollets de tres ubicacions. Estava previst anellar-ne més, però en dos dels indrets, un cop muntada la instal·lació, la meteorologia va impedit acabar la feina.

Al Parc Natural hi ha almenys 13 parelles de falcons pelegrins, però no tots han nidificat. Per fer l’anellament, s’han seleccionat els nius de les parelles que han tingut èxit i que són més accessibles.

Una de les parelles que està portant a terme amb èxit la nidificació és la que se segueix amb la webcam del falcó pelegrí. En aquest cas, però, no es van poder anellar per la pluja i el risc que suposa accedir al niu.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: fauna, vertebrats, Recerca i seguiment, Sant Llorenç-Obac, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS, Vídeos,