Selector d'idioma

CAESEN

Capçalera

Títol ODS

ODS (Objectius Desenvolupament Sostenible)

Listador de contenidos web

Xarxa de Parcs Naturals

Un nou mètode permet fer seguiment remot dels ratpenats cavernícoles sense causar-los molèsties

'Miniopterus schreibersii'. Autor: Adrià<br />López-Baucells
'Miniopterus schreibersii'. Autor: Adrià
López-Baucells
28/09/2020

El Museu de Ciències Naturals de Granollers ha publicat a la revista Bioacoustics un nou mètode de seguiment de ratpenats cavernícoles que hauria de facilitar les tasques d’investigadors i gestors per conservar aquestes espècies catalogades d’amenaçades a Europa. La realització del treball ha rebut el suport del Parc Natural de la Serra de Collserola, el Parc del Montnegre i el Corredor, l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, la Diputació de Barcelona, el Consorci de les Gavarres i la Generalitat de Catalunya i s’emmarca en la xarxa de seguiment de la plataforma www.ratpenats.org.

Montseny

Els voluntaris fan millores d'adequació i manteniment de l'itinerari Collformic-Matagalls, al Parc Natural del Montseny

Pintant marques de GR. Autor: Cercle Voluntaris
Pintant marques de GR. Autor: Cercle Voluntaris
26/09/2020

Una vintena de voluntaris es van apropar el dissabte 19 de setembre al Parc Natural del Montseny per tal de millorar l’itinerari de Collformic - Matagalls. En grups reduïts, van senyalitzar el camí amb marques de GR, tancar els corriols que es devien del principal, treure algunes fites malmeses per les inclemències del temps i arreglar una zona del camí amb un gran xaragall. 

Marina Fins al 19 d’octubre, prèvia inscripció

L'Ateneu Sant Roc de Badalona acull l'exposició 'Parc de la Serralada de Marina'

Visita guiada. Autor: Fundació Ateneu Sant Roc
Visita guiada. Autor: Fundació Ateneu Sant Roc
25/09/2020

Després d’una llarga itinerància pels municipis del Parc, l’exposició 'Parc de la Serralada de Marina' arriba ara a l’Ateneu Sant Roc, de Badalona. La mostra es podrà visitar des del 22 de setembre fins al 20 d’octubre amb inscripció prèvia i d’acord amb les mesures sanitàries i de seguretat necessàries. Al llarg d’aquestes setmanes, la Fundació Ateneu Sant Roc, que gestiona l’equipament, organitzarà visites guiades i activitats al voltant de la mostra amb diversos col·lectius en risc social.

Montseny | Marina | Litoral | Montesquiu | Garraf | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Montnegre-Corredor | Diputació de Barcelona Els participants enquestats han valorat molt positivament el curs, amb un 8,9 sobre 10

Diverses empreses del Parc a taula realitzen un curs de manipulació d'aliments i COVID-19

Autora: @carolineattwood (Unsplash)
Autora: @carolineattwood (Unsplash)
23/09/2020

La Diputació de Barcelona ha ofert un curs en línia, gratuït, amb l’objectiu de proporcionar als manipuladors d’aliments de les empreses adherides al programa Parc a taula els coneixements sobre higiene alimentària en temps de COVID-19, necessaris per garantir la seguretat alimentària en el seu lloc de treball. Al curs s’hi han inscrit vint-i-cinc treballadors de tretze empreses del Parc a taula, vint dels quals l’han superat amb èxit.

Litoral Proposa incloure el turisme com una pràctica de mobilitat sostenible

Un treball de màster analitza 'El cicloturisme: trampolí per assolir la mobilitat sostenible local' al Parc de la Serralada Litoral

Ciclistes i gent passejant al Parc. Autora: Laura Buisán
Ciclistes i gent passejant al Parc. Autora: Laura Buisán
23/09/2020

L'estudiant Laura Buisán Ruiz ha analitzat el cicloturisme al Parc de la Serralada Litoral en un treball final del Màster de turisme sostenible i TIC de la UOC. L’objectiu principal del treball era saber si el cicloturisme habitual en una zona es pot relacionar amb l’augment de la utilització de la bicicleta com a mitjà de transport.

Xarxa de Parcs Naturals Tots els caps de setmana

Fins a finals d'any, la Xarxa de Parcs Naturals ofereix passejades guiades arreu dels parcs i espais naturals protegits

Passejada al Parc de la Serralada de Marina. Autor: XPN
Passejada al Parc de la Serralada de Marina. Autor: XPN
23/09/2020

Durant tot l'any, nou espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals us proposen passejades guiades pensades per a tota la família. Atesa la situació actual, els grups s’han reduït i en totes elles és necessari inscriure-s’hi prèviament i seguir les mesures de seguretat i protecció. Una pàgina web aplega tots els programes de passejades guiades dels parcs així com el protocol de seguretat.

Guilleries-Savassona Sorprenentment, les càmeres de fototrampeig han captat també un isard

L'estudi sobre carnívors guardonat amb el 1r Premi de Recerca Guilleries destaca la presència de guilla, gat fer i mostela

Gat fer. Autor: Càtedra de l'Aigua, Natura i Benestar
Gat fer. Autor: Càtedra de l'Aigua, Natura i Benestar
22/09/2020

El 2019, el Primer Premi de Recerca Guilleries, que promou la Càtedra interuniversitària de l'Aigua, Natura i Benestar, va ser per al projecte de recerca ‘Estudi de la comunitat de carnívors de les Guilleries: estat de les poblacions i factors que les influencien’. Es coneixen ara els primers resultats de l’estudi que destaquen la presencia de la guilla, el gat fer i la mostela. Així mateix, les càmeres de fototrampeig han pogut captat la presència, sorprenent, d’un isard. Els resultats complets es presentaran a finals d’any.

Guilleries-Savassona Per tal de realitzar la secció de servei en camins de la xarxa viària bàsica del municipi

Continuen els treballs forestals de prevenció d'incendis i seguretat viària en camins de Tavèrnoles

Treballs forestals al camí del Munts. Autor: XPN
Treballs forestals al camí del Munts. Autor: XPN
22/09/2020

Per realitzar-hi la secció de servei, el dimarts 8 de setembre es van iniciar treballs forestals de prevenció d’incendis i seguretat viària als marges del camí dels Munts (Tavèrnoles). L’obra, amb un cost de prop de 6.000 euros, té l’objectiu de reduir el combustible present i millorar la seguretat i el manteniment del camí i està previst que s'acabi el mes de novembre. 

Montseny Cada diumenge fins a finals d'any s'oferiran dues passejades

Es reprogramen les passejades guiades del Parc Natural del Montseny que no es van poder fer a la primavera

Paisatge del Montseny. Autor: MEMGA
Paisatge del Montseny. Autor: MEMGA
14/09/2020

La primavera passada, la situació excepcional generada per la pandèmia de la COVID-19 va obligar a suspendre el programa de passejades guiades al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny entre mitjan març i juny. Ara, aquelles sortides s’han reprogramat i es desenvoluparan durant els diumenges de tardor d’acord amb les mesures de seguretat necessàries. Per participar-hi és imprescindible reservar prèviament.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.