ODS (Objectius Desenvolupament Sostenible)

Sant Llorenç-Obac Quatre infants amb mobilitat reduïda

Ascens amb Joëlette al cim de la Mola

Escolars i acompanyants al cim de la Mola. Autor: CIMA
Escolars i acompanyants al cim de la Mola. Autor: CIMA
13/10/2019

El diumenge 6 d’octubre, el Jordi, la Laia, la Maria i el Marc, quatre alumnes amb mobilitat reduïda de l’Escola d’educació especial Crespinell de Terrassa, van pujar al cim de la Mola, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, juntament amb les seves famílies i els seus companys i companyes del centre.

Xarxa de Parcs Naturals Enguany, amb el projecte de compensació Darica Hydro Power Plant Project

El programa Coneguem els nostres parcs, neutre en emissions de carboni

Planta hidroelèctrica Darica. Autor: Clean CO2
Planta hidroelèctrica Darica. Autor: Clean CO2
13/10/2019

Un any més, la Diputació de Barcelona a través de la marca Clean CO2 continua amb el seu compromís amb la sostenibilitat i ha calculat, reduït i compensat les emissions de carboni del programa Coneguem els nostres parcs 2018-2019.

Xarxa de Parcs Naturals Podeu descarregar-vos el document de l'informe

Informe final del Pla d'informació i vigilància 2019 (PVI) de la Diputació de Barcelona

Campanya 'Ni fum, ni foc, cap cigarreta al bosc!'. Autor: Diba
Campanya 'Ni fum, ni foc, cap cigarreta al bosc!'. Autor: Diba
13/10/2019

L’informe final del Pla d’informació i vigilància (PVI) contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona durant els mesos d’estiu constata que el nombre d’incendis al territori de Barcelona durant el període del 14 de juny al 30 d’agost ha estat un 10 % inferior respecte a la mitjana del darrer decenni, amb 134 incendis, i la superfície afectada ha estat un 77 % menys que en el període 2009-2018, amb 104,5 ha cremades. Entre aquestes destaca un sol incendi, el de Capellades, que va cremar el 50,5 % de la superfície total afectada a la demarcació.

Xarxa de Parcs Naturals A la muntanya cretenca d'Ida

Nou seminari internacional del projecte EMbleMatiC, muntanyes emblemàtiques del Mediterrani

Participants de la trobada. Autor: XPN
Participants de la trobada. Autor: XPN
13/10/2019

De l'1 al 4 d’octubre, la Gerència d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona ha participat en el darrer seminari internacional del projecte EMbleMatiC, muntanyes emblemàtiques del Mediterrani, celebrat a la muntanya d'Ida, a l’illa grega de Creta. Aquesta muntanya emblemàtica, s’ubica dins l’àmbit del Parc Natural i Geoparc de Psiloritis.

Montseny La presència de gossos deslligats és incompatible amb l'activitat ramadera

Un equip d'informadors avisarà els visitants del Parc Natural del Montseny de l'obligació de portar els gossos lligats

Campanya gossos lligats. Autor: XPN
Campanya gossos lligats. Autor: XPN
13/10/2019

El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny ha reforçat la campanya adreçada als visitants que van amb gossos perquè els portin lligats, especialment en les zones de pastura, amb un equip d’informadors repartits en diversos dels indrets més freqüentats del Parc on també hi ha ramats.

Xarxa de Parcs Naturals Organitzat per l'Associació Sèlvans i celebrat a Girona i la Garrotxa entre el 7 i el 10 d'octubre

La Xarxa de Parcs Naturals, present en el III Congrés Internacional 'El potencial dels boscos en la salut'

III Congrés Internacional. Autor: Diputació Barcelona
III Congrés Internacional. Autor: Diputació Barcelona
13/10/2019

Participants de disset països dels cinc continents, del  sector públic i privat, vinculats amb la natura i amb la salut, han recordat les evidències científiques, cada vegada més àmplies, dels efectes positius que la natura en general, i els boscos en particular, tenen en la salut i benestar de les persones a partir de les recerques biomèdiques, psicològiques i sociològiques realitzades en els darrers anys, amb revisions publicades per l’OMS i altres organismes internacionals de referència.

Montseny Del 2 al 6 de setembre a Milà

El Life Tritó Montseny es presenta en el 20è Congrés Europeu d'Herpetologia

20è Congrés Europeu d'Herpetologia. Autor: SEH
20è Congrés Europeu d'Herpetologia. Autor: SEH
10/10/2019

Cada dos anys, el Congrés Europeu d'Herpetologia de la Societat Herpetològica Europea ofereix una oportunitat perquè científics, conservacionistes i polítics d'Europa i de l'estranger es reuneixin i discuteixin els resultats i tendències actuals en el camp de l'herpetologia.

Montseny | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Un any del servei de transport públic per accedir als parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt

El Bus Parc del Montseny incrementa la freqüència amb nou serveis diaris els caps de setmana

De casa al Parc. Autor: Diputació Barcelona
De casa al Parc. Autor: Diputació Barcelona
10/10/2019

Des del cap de setmana del 12 i 13 d’octubre i fins al diumenge 3 de novembre, les dues línies de transport públic del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, s’incrementen fins a nou freqüències al dia per accedir a la vall de Santa Fe i Fontmartina, dos dels principals punts de destí per a molts dels visitants de l’espai natural, en el període de l’any en què més visitants accedeixen a aquest Parc Natural. Les dues línies del Bus Parc del Montseny surten de l’estació de Renfe de Sant Celoni, amb una primera sortida a les 8.10 h del matí i amb una freqüència cada hora fins a les 12.10 h, i de 14.25 a 17.25 h. La darrera sortida des de Santa Fe fins a Sant Celoni és a les 17.25 h i des de Fontmartina a  les 18 h.

Garraf Dins el projecte EspaiNaturàlia, de Viu el parc

Entregats els primers 300 Passaports dels parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix

Presentació del 'Passaport'. Autor: XPN
Presentació del 'Passaport'. Autor: XPN
10/10/2019

Amb una jornada festiva amb mostres de cultura popular i una fira d’equipaments i ofertes lúdiques adreçades molt especialment a persones i famílies sensibles als valors de sostenibilitat vinculats als espais naturals, la plaça Neus Català de Castelldefels va acollir el dissabte 5 d'octubre la presentació del Passaport dels parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix. Durant la jornada es va fer entrega dels primers tres-cents Passaports.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.