ODS (Objectius Desenvolupament Sostenible)

Garraf Amb zones on l'activitat està prohibida entre el 15 de gener i el 31 de maig

Regulació de l'escalada al Parc del Garraf

La Falconera. Autor: XPN
La Falconera. Autor: XPN
21/01/2010
L'escalada és una activitat molt arrelada a Catalunya. Tanmateix, les activitats d'escalada coincideixen sovint amb indrets on hi ha exemplars d'animals i plantes molt singulars o en perill, que cal protegir. Per això,  entre el 15 de gener i el 31 de maig  es prohibeix l’escalada en zones del Parc com la Falconera, les Penyes de Can Marcer i la Roca Negra.
Sant Llorenç-Obac Un seguiment excepcionalment llarg que aporta informació molt valuosa

60è aniversari del seguiment de la colònia del ratpenat de cova de Sant Llorenç del Munt per investigadors de l'IRBio-UB

Ratpenats de cova. Autor: Jordi Serra-Cobo
Ratpenats de cova. Autor: Jordi Serra-Cobo
21/01/2020

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac allotja la major colònia de ratpenats coneguda a Catalunya. Durant l’hivern s’hi refugien entorn de 17.000 ratpenats de cova (Miniopterus schreibersii) que a finals d’hivern i principis de primavera es distribueixen per bona part de la geografia catalana formant primer colònies de primavera i, després, de cria.

Collserola Situat al cor de Collserola, és l’únic alberg on pernoctar dins els límits de l’espai natural

El projecte d'integració social INOUT Hostel guanya la medalla d'honor de Barcelona

Moment de l’entrega. Autor: INOUT Hostel
Moment de l’entrega. Autor: INOUT Hostel
13/01/2020

L’INOUT Hostel està situat a la zona central del Parc, molt a prop del Centre d’Informació del Parc i a cinc minuts de l’estació de FGC Baixador de Vallvidrera. Ofereix tant el servei de pernoctació en habitacions compartides com el del restaurant 'La Fourchette de Collserola'. També té espais per a reunions i actes.

Collserola En l'àmbit del Parc només han resultat afectades 2,8 ha

Balanç positiu de la campanya de prevenció d'incendis

Incendi a Collserola. Autor: CPNSC
Incendi a Collserola. Autor: CPNSC
13/01/2020

Tot i uns primers mesos amb una meteorologia molt adversa, l’any 2019 es tanca amb un balanç molt positiu de la campanya de prevenció d’incendis.

Parc Fluvial Besòs L'impacte del vessament en els ocells no ha estat alarmant

Seguiment ornitològic durant el desembre del 2019 al Parc Fluvial

Parc Fluvial del Besòs. Autor: Parc Fluvial
Parc Fluvial del Besòs. Autor: Parc Fluvial
13/01/2020

Durant el mes de desembre del 2019, el nombre d’espècies que es desplacen des de les seves zones de nidificació fins a les zones d’hivernada ja és molt baix. Les temperatures suaus no han potenciat l’arribada d’exemplars nous i, únicament, podem destacar 3 xarxets comuns (Anas crecca) a la desembocadura.

Xarxa de Parcs Naturals Els recursos estan destinats a ajuntaments, consells comarcals, mancomunitats i consorcis locals

L'anàlisi d'espais lliures, la millora del patrimoni natural i la reducció dels danys causats per la fauna, presents en el Catàleg de serveis 2020

Catàleg de serveis 2020. Autor: Diputació Barcelona
Catàleg de serveis 2020. Autor: Diputació Barcelona
13/01/2020

La Diputació de Barcelona ha aprovat en Junta de Govern el nou Catàleg de serveis pel 2020, en vigor des del 10 de gener. El Catàleg conté tots els recursos econòmics, materials i tècnics que la Diputació posa a disposició dels governs locals de la província garantint, així, que poden prestar serveis i activitats a la ciutadania en les condicions adequades i de forma equilibrada a tot el territori.

Foix | Garraf | Olèrdola El 30 de gener a Sitges. Es recomana inscriure's prèviament

Node Garraf, la Xarxa de Parcs Naturals i Turisme de la Diputació de Barcelona organitzen la '1a Jornada de Turisme Sostenible'

Detall del cartell. Autor: XPN
Detall del cartell. Autor: XPN
13/01/2020

El proper dijous 30 de gener, La Sínia Restaurant de Sitges acollirà la primera jornada sobre turisme sostenible adreçada a totes aquelles empreses turístiques de la comarca del Garraf i dels municipis dels parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix que apostin per un turisme sostenible i ja apliquin o vulguin començar a implantar millores sostenibles.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona El dijous 23 de gener a l'Espai Francesca Bonnemaison (Barcelona)

Jornada 'Davant del repte climàtic: moviment juvenil i educació ambiental'

Imatge de la jornada. Autor: Medi Ambient
Imatge de la jornada. Autor: Medi Ambient
12/01/2020

Amb motiu del Dia Mundial de l'Educació Ambiental (que se celebra cada 26 de gener), i dins del pla de treball conjunt de la Gerència de Serveis d'Espais Naturals i la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, el proper dijous 23 de gener s'ha organitzat una jornada sobre el paper de l'educació ambiental en l'escenari de l'emergència climàtica i dels moviments juvenils que hi estan vinculats.

Montseny A càrrec del fotògraf Mariano Pagès

Disponibles els reculls de fotografies de la 4a edició del Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny

Mosaic de plats presentats. Autor: Mariano Pagès
Mosaic de plats presentats. Autor: Mariano Pagès
11/01/2020

Un cop finalitzada la 4a edició del Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny i mentre esperem a conèixer el menú final amb les millors receptes de cada categoria (primer plat, segon plat, postres i beguda), us convidem a veure els àlbums de les fotografies fetes per Mariano Pagès de les sessions del 2019. Les trobareu al Facebook del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.