ODS (Objectius Desenvolupament Sostenible)

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona La mostra ha estat produïda per la Diputació de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Granollers

L'exposició 'Què mengem avui?' aborda la rellevància i efectes mediambientals dels nostres hàbits alimentaris

Detall de cartell. Autor: Museu de Ciències <br />Naturals de Granollers
Detall de cartell. Autor: Museu de Ciències
Naturals de Granollers
03/07/2020

El Museu de Ciències Naturals de Granollers acull l’exposició itinerant ‘Què mengem avui?’. Comissariada per la cuinera Ada Parellada i l’antropòloga Agnès Villamor i produïda pel Museu de Ciències Naturals de Granollers i l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, la mostra es una reflexió sobre les conseqüències de les nostres tries alimentàries i es podrà veure al Museu fins al 28 de febrer del 2021. Compta amb la col·laboració del programa Parc a taula.

Parc Fluvial Besòs En una caixa niu construida per alumnes de l'Institut Escola La Mina

Primera nidificació amb èxit de mallerenga blava al Parc Fluvial del Besòs

Una de les caixes niu. Autor: Parc Fluvial
Una de les caixes niu. Autor: Parc Fluvial
03/07/2020

Al juny, s’han revisat les onze caixes niu situades al Parc Fluvial del Besòs des de Santa Coloma de Gramenet fins a Sant Adrià de Besòs. A banda de tres caixes ocupades per pardal xarrec (Passer montanus), allò més destacable ha estat la troballa d'una caixa niu, ubicada aigües amunt del pont de Cristòfol de Moura, ocupada per primera vegada per mallerenga blava (Cyanistes caeruleus). A l’interior, s’han detectat tres pollets que s’han anellat per poder fer un seguiment de la seva evolució.

Sant Llorenç-Obac Es va generar també el climograma general del Parc Natural (1990-2019)

Balanç dels seguiments de biodiversitat al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac 2019

Codina del Parc Natural de Sant Llorenç<br />del Munt i l'Obac. Autor: V. Bros
Codina del Parc Natural de Sant Llorenç
del Munt i l'Obac. Autor: V. Bros
30/06/2020

Al llarg del 2019, l’Equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona (EBC-UB), en el marc del Centre de Monitoratge de la Biodiversitat de Muntanyes Mediterrànies (CMBMM) fruit del conveni amb la Diputació de Barcelona, va dur a terme el seguiment d’indicadors de l’estat de les espècies, dels hàbitats i dels processos ecològics i dels efectes dels factors de canvi al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. A continuació, es mostren alguns dels resultats més rellevants obtinguts el 2019.

Guilleries-Savassona Es va identificar el tritó palmat, la granota verda, la granoteta de punts i el gripau comú

Es recuperen centenars d'exemplars de diverses espècies d'amfibis d'una piscina privada a Sant Julià de Vilatorta

Adult de gripau recuperat. Autor: XPN
Adult de gripau recuperat. Autor: XPN
29/06/2020

S'han pogut recuperar uns quatre-cents exemplars de diverses espècies d'amfibis que es trobaven en una piscina privada al municipi de Sant Julià de Vilatorta que anava a ser netejada de cara a la temporada d'estiu. Els exemplars s’han distribuït en diverses basses recuperades del municipi i a la font Trobada de Folgueroles.

Litoral Del 3 al 26 de juliol

La Casa Municipal de Cultura La Unió de Teià acull l'exposició 'Parc de la Serralada Litoral'

Detall del tríptic de l'exposició. Autor: XPN
Detall del tríptic de l'exposició. Autor: XPN
29/06/2020

El divendres 3 de juliol a les 20 h s'inaugura a la Casa Municipal de Cultura La Unió de Teià l'exposició itinerant del Parc de la Serralada Litoral amb una xerrada de Toni Marí, responsable del Centre de Documentació del Parc. La mostra descobreix el paisatge, la vegetació i la fauna del Parc i ensenya què cal fer per protegir-lo i respectar-lo.

Xarxa de Parcs Naturals Amb el nom de 'Parcs saludables, persones sanes'

EUROPARC inicia un programa per millorar la salut i el benestar de la ciutadania a través de la conservació i millora de la natura

Programa 'Healthy parks, healthy people'. <br />Autor: EUROPARC
Programa 'Healthy parks, healthy people'.
Autor: EUROPARC
29/06/2020

Després de la publicació de l'estratègia de biodiversitat de la UE, la Federació EUROPARC ha engegat un programa per posar de manifest la contribució a la salut que es pot fer a Europa recuperant la salut de la natura, en general, i dels parcs, en particular. Amb el lema 'Healthy parks, healthy people, Europe' (Parcs saludables, persones sanes, Europa), aquesta iniciativa s'ha presentat en un seminari en línia el 29 de juny, en què ha participat Carles Castell, tècnic de la Xarxa de Parcs Naturals.

Montseny Va ser cremat i abandonat a causa de la Guerra Civil

S'inaugura la restauració del conjunt monumental del turó de Tagamanent

Conjunt monumental de Tagamanent.<br />Autor: Bigas Grup
Conjunt monumental de Tagamanent.
Autor: Bigas Grup
29/06/2020

El diumenge 5 de juliol a les 11 del matí tindrà lloc l’acte d’inauguració de la restauració que, al llarg dels darrers anys, han dut a terme el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) i l'Oficina Tècnica d'Acció Territorial (OTAT) de la Diputació de Barcelona en el conjunt monumental del turó de Tagamanent, al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. El conjunt va ser cremat i abandonat l'any 1936 durant la Guerra Civil Espanyola.

Xarxa de Parcs Naturals Es va fer el desembre del 2019

L'estudi d'opinió sobre la percepció i hàbits ambientals a Catalunya mostra una elevada relació de la població amb la natura i els parcs naturals

El Montseny és el parc més conegut. Autor: XPN
El Montseny és el parc més conegut. Autor: XPN
26/06/2020

El Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya ha publicat recentment els resultats de l’enquesta d'opinió sobre la percepció i hàbits ambientals 2019, en què la conservació de la natura i la biodiversitat pren especial rellevància. Entre d'altres, els resultats mostren una elevada relació de la ciutadania amb la natura i els parcs naturals. El Parc Natural del Montseny i el Parc Natural de la Serra de Collserola, ambdós de la Xarxa de Parcs Naturals, són entre els més coneguts.

Xarxa de Parcs Naturals Apleguen totes les activitats, equipaments, rutes, notícies, avisos, el temps, etc.

Planifiqueu les vostres visites als parcs amb les app 'Itineraris Parcs' i 'Parcs Naturals'

Aplicacions mòbils de la Xarxa de Parcs Naturals. <br />Autor: Oriol Clavera
Aplicacions mòbils de la Xarxa de Parcs Naturals.
Autor: Oriol Clavera
26/06/2020

Descarregueu-vos les app 'Itineraris Parcs' i 'Parcs Naturals' per gaudir de tota la informació dels espais naturals i parcs de la Xarxa de Parcs. De manera fàcil i senzilla podreu planificar les vostres sortides i visites a la natura així com consultar 220 itineraris senyalitzats i més de 650 punts d’interès, els equipaments, notícies, agenda d’activitats, avisos o el temps dels parcs. Gratuïtes, estan disponibles per a Android i iOS.

Litoral Podrà visitar-se els dissabtes i diumenges de juliol i els dies de la festa major del municipi

Es reprograma l'exposició fotogràfica 'Insectes' al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt

Detall del cartell de l'exposició.<br />Autor: Museu Arxiu de Vilassar de Dalt
Detall del cartell de l'exposició.
Autor: Museu Arxiu de Vilassar de Dalt
25/06/2020

El dissabte 4 de juliol s’inaugura al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt l'exposició 'Insectes', una col·lecció de quaranta-quatre imatges de Marta Goula i Albert Masó (fotògrafs naturalistes i membres de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura) que expliquen com són i quines característiques tenen aquests animals sovint tan desconeguts. Una entrevista als autors, publicacions divulgatives a les xarxes socials o l’elaboració d’un catàleg col·lectiu d’insectes del Parc complementaran la mostra.  

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.