Webs i butlletins digitals

Xarxa de Parcs Naturals Revisa articles de més de 30 revistes científiques

Conservation Evidence proporciona evidències als gestors per millorar les decisions sobre conservació de la biodiversitat

La web Conservation Evidence
La web Conservation Evidence
03/07/2020

La web Conservation Evidence és un recurs d’informació gratuït i acreditat amb seu a la Universitat de Cambridge dissenyat per donar suport a decisions sobre com mantenir i restaurar la biodiversitat global. Resumeix evidències de la literatura científica sobre els efectes de les intervencions de conservació, com ara mètodes d’hàbitat o de gestió d’espècies.

Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Gaudirà d'una estada d'un nit per a dues persones en un establiment acreditat amb la CETS

Ja es coneix la guanyadora del concurs 'Coneixes els nostres parcs?'

Cal Carter. Autor: Hugo Loriente
Cal Carter. Autor: Hugo Loriente
03/07/2020

Laura Oriol Wenceslao és la guanyadora del concurs ‘Coneixes els nostres parcs?', organitzat per la Xarxa de Parcs Naturals entre els dies 16 i 29 de juny a través de les seves xarxes socials. Oriol podrà gaudir d'una nit amb allotjament, sopar i esmorzar i dues activitats guiades per a dues persones a Cal Carter, un equipament acreditat amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) ubicat a Mura, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Xarxa de Parcs Naturals Cal respondre correctament totes les preguntes

Guanya un cap de setmana a la natura amb el concurs 'Coneixes els nostres parcs?'

Concurs 'Coneixes els nostres parcs?'.<br />Autor: Diputació de Barcelona
Concurs 'Coneixes els nostres parcs?'.
Autor: Diputació de Barcelona
16/06/2020

La Xarxa de Parcs Naturals organitza, entre el 16 de juny i el 29 de juny del 2020, el concurs 'Coneixes els nostres parcs?' a la plataforma Easypromos per promocionar les xarxes socials. Entre els participants que encertin tots els resultats se sortejarà un cap de setmana a la natura per a dues persones.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Nou grup taxonòmic a Ornitho.cat

Els estudis sobre coleòpters ajuden a conèixer el grau de maduresa dels boscos

Banyarriquer (Cerambyx welensii) al Montnegre. <br />Autor: Séan Cahill
Banyarriquer (Cerambyx welensii) al Montnegre.
Autor: Séan Cahill
12/06/2020

La plataforma de ciència ciutadana de l’Institut Català d'Ornitologia (ICO), Ornitho.cat, ha encetat un nou grup taxonòmic, el dels coleòpters (escarabats) saproxílics, que ja compta amb una trentena d'observacions. Aquesta iniciativa sorgeix després del treball d'observació fet durant l'any 2019 a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ja que aquests insectes ajuden a conèixer el grau de maduresa dels boscos. Per això, aquesta primavera han començat nous seguiments estandarditzats.

Montseny | Collserola | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Compta amb diversos estudis i aportacions de la Xarxa de Parcs Naturals

EUROPARC recull en línia informació i recursos sobre conservació de la biodiversitat

Portal web d'Europarc Knowledge Hub
Portal web d'Europarc Knowledge Hub
10/06/2020

El portal web d'EUROPARC ha posat en marxa un apartat, titulat Europarc Biodiversity Conservation Knowledge Hub, en què recull informació i recursos sobre conservació de la biodiversitat, en especial casos d'estudi, seminaris en línia, vídeos i notícies.

Sant Llorenç-Obac Mitjançant la càmera web instal·lada al niu

Imatges en directe del niu de falcó pelegrí ubicat al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Polls de falcó pelegrí. Autor: Miranatura
Polls de falcó pelegrí. Autor: Miranatura
21/05/2020

Estem assistint als darrers dies, abans no emprenguin el vol, dels quatre polls de falcó pelegrí al seu niu ubicat al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Actualment, els tres polls més grans ja estan aprenent a exercitar les ales i aviat volaran, si bé encara dormiran un temps al niu amb els pares. El més petit dels quatre polls seguirà els mateixos passos aproximadament una setmana més tard.

Parc Agrari Cada vídeo ens presenta un productor representatiu d'un municipi cireraire

Les cireres del Baix Llobregat, protagonistes d'una col·lecció de vídeos

Cireres del Baix. Autor: Parc Agrari del Baix Llobregat
Cireres del Baix. Autor: Parc Agrari del Baix Llobregat
17/05/2020

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, en col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat i la Xarxa Productes de la Terra, han posat en marxa una original campanya promocional sobre les cireres que es produeixen al Baix Llobregat que porta per nom 'Cireres del Baix, fes-les teves!'

Xarxa de Parcs Naturals L'article d'EUROPARC-España el signen Marta Múgica, Carlos Montes, Rafael Mata Olmo i Carles Castell Puig

Anàlisi de la relació entre ciència, gestió i societat en les àrees protegides

Les Guilleries. Autor: Carles Castell
Les Guilleries. Autor: Carles Castell
29/04/2020

El darrer volum de la revista Ecosistemas, editada por la Asociación Española de Ecología Terrestre, està dedicat a la relació entre ciència, gestió i societat en l'àmbit de la conservació.

Xarxa de Parcs Naturals Una iniciativa de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona

El Prestatge Virtual d'Espais Naturals segueix treballant per oferir-vos recursos web i recomanacions literàries

Prestatge Virtual d'Espais Naturals. Autor: XBM
Prestatge Virtual d'Espais Naturals. Autor: XBM
20/04/2020

Aquests dies ens hem de quedar a casa. Per això, mentre no puguem gaudir en viu dels paisatges i del patrimoni natural i cultural de la Xarxa de Parcs Naturals, el Prestatge Virtual d'Espais Naturals de la Xarxa de Biblioteques Municipals us ofereix un ampli ventall de recursos relacionats amb el món de la natura, ja siguin recomanacions literàries, notícies, una selecció de webs o aplicacions per a mòbils, entre d'altres.

Xarxa de Parcs Naturals Amb l'etiqueta #SantJordiDocAmbCat

Celebra Sant Jordi amb la xarxa DocAmbCat

#SantJordiDocAmbCat. Autor: DocAmbCat
#SantJordiDocAmbCat. Autor: DocAmbCat
20/04/2020

En aquests temps de confinament, els centres de documentació i les biblioteques ambientals catalanes vinculades a DocAmbCat també volen aportar el seu granet de sorra a l'optimisme i han engegat una iniciativa per celebrar Sant Jordi amb un seguit de recomanacions de recursos ambientals a les xarxes socials.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.