Selector d'idioma

CAESEN

Capçalera

Títol llibres revistes

Llibres, revistes i CD

Listador de contenidos web

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Diputació de Barcelona La dotació del Premi, instituït pel Consell Assessor de la Masia Mariona i que aporta la Diputació de Barcelona, és de 5.000 euros

Ja es poden enviar originals a la 6a edició del Premi Rafael Patxot i Jubert

Masia Mariona. Autor: Univers Patxot
Masia Mariona. Autor: Univers Patxot
14/09/2020

Fins al 30 de novembre es poden fer arribar a l'Institut d’Estudis Catalans (IEC) els treballs i monografies originals participants en el 6è Premi Rafael Patxot i Jubert, guardó que forma part del XC Cartell de premis i borses d'estudi de l'IEC. L’entrega es fa mitjançant un formulari en què cal adjuntar una versió en PDF del document a més de lliurar una còpia impresa a l'IEC.

Litoral La iniciativa té com a objectiu conèixer millor la biodiversitat i riquesa d'aquest grup d'animals

El Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral engega un projecte de ciència ciutadana d'elaboració d'una col·lecció virtual dels insectes del Parc

'Mirada'. Autor: José Antonio Ríos Robles
'Mirada'. Autor: José Antonio Ríos Robles
31/07/2020

El Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral 'Salvador Grau i Tort' proposa als usuaris i visitants del Parc participar en l’elaboració d’una col·lecció virtual d’insectes i altres artròpodes a partir de les fotografies que aquests prenguin durant les seves visites i excursions en l’àmbit del Parc. Per col·laborar amb aquest projecte de ciència ciutadana, cal posar-se en contacte amb el Centre de Documentació mitjançant el correu electrònic p.slitoral.cdp@diba.cat.

Diputació de Barcelona | Montseny | Xarxa de Parcs Naturals S'ha convocat la 6a edició del Premi

Un estudi sobre els efectes de la censura franquista en la traducció catalana guanya el 5è Premi Rafael Patxot i Jubert

Rafael Patxot i Jubert. Autor: Univers Patxot
Rafael Patxot i Jubert. Autor: Univers Patxot
21/07/2020

Lara Estany i Freire, investigadora del Grup d’Estudis de la Traducció Contemporània al Català (GETCC) de la UAB, és la guanyadora del 5è Premi Rafael Patxot i Jubert pel treball La censura franquista i la traducció catalana de narrativa als anys seixanta. El Premi, convocat per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) té una dotació de 5.000 euros que aporta la Diputació de Barcelona i l’edició del volum. A més, s’ha convocat la 6a edició del Premi i els originals podran presentar-se a l’IEC a partir de l’11 de setembre.

Montseny Es va presentar a Aiguafreda

Es publica el volum 35 de les Monografies del Montseny

Presentació del volum 35 a Aiguafreda. <br />Autor: Ajuntament d'Aiguafreda
Presentació del volum 35 a Aiguafreda.
Autor: Ajuntament d'Aiguafreda
13/07/2020

L'associació Amics del Montseny ha publicat el volum 35 de les Monografies del Montseny, que es va presentar el dissabte 11 de juliol a la sala el Talleret d'Aiguafreda, amb la col·laboració de l'Ajuntament. Amb aquest nou volum anual, la publicació acumula fins avui 591 articles, fet que la converteix en una mena de Bíblia del Montseny, una font imprescindible per completar qualsevol recerca sobre un tema montsenyenc.

Montseny A càrrec d'Oscar Farrerons

'Romànic i Montseny: Itineraris per conèixer els temples romànics del Montseny', nova guia per descobrir el patrimoni del Parc

Sant Cristòfol de Fogars. Autor: Oscar Farrerons
Sant Cristòfol de Fogars. Autor: Oscar Farrerons
03/06/2020

Oscar Farrerons, doctor arquitecte i director de les Monografies del Montseny, entre d'altres, ha publicat una nova guia aquesta primavera. Es tracta de 'Romànic i Montseny: Itineraris per conèixer els temples romànics del Montseny', editat per OmmniaBooks Editorial. Inclou seixanta esglésies que tenen en comú, entre d'altres, la implantació en el lloc on es van construir.

Montseny L'autor és l'arquitecte Oscar Farrerons

Farell Editors publica 'El Montseny. Rutes en cotxe i a peu'

Creu de l'Agustí, Tagamanent. Autor: Oscar Farrerons
Creu de l'Agustí, Tagamanent. Autor: Oscar Farrerons
29/05/2020
Farell Editors ha publicat una nova guia, de 112 pàgines a color, titulada 'El Montseny. Rutes en cotxe i a peu'. Està escrita per Oscar Farrerons, arquitecte, doctor en enginyeria multimèdia i un dels promotors del projecte Fonts del Montseny així com director de Monografies del Montseny.
Xarxa de Parcs Naturals | Montseny Amb informació sobre musaranyes, eriçons, lirons, talpons, ratolins i ratpenats

Una miniguia aplega els petits mamífers de Catalunya

Detall de la portada. Autor: Toni Llobet
Detall de la portada. Autor: Toni Llobet
28/05/2020

Amb il·lustracions de Toni Llobet i textos de Carles Flaquer i Ignasi Torre, Petits mamífers: insectívors, rosegadors i ratpenats de Catalunya és la primera guia que inclou totes les espècies de petits mamífers de Catalunya i complementa la guia de grans mamífers que ja forma part de la col·lecció.

Marina S'han publicat a la revista 'Heteropterus'

Ja estan disponibles diversos catàlegs d'insectes de la serra de Marina

Escarabat crisomèlid 'Tituboea sexmaculata'. Autor: XPN
Escarabat crisomèlid 'Tituboea sexmaculata'. Autor: XPN
26/05/2020

Ja es poden consultar a la pàgina web Conservació de la biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals els catàlegs corresponents als himenòpters aculeats i socials; als heteròpters o xinxes, i als coleòpters o escarabats de la serra de Marina. Tots tres han estat elaborats per l'entomòleg José Manuel Diéguez Fernández i publicats a la revista especialitzada Heteropterus.

Garraf | Olèrdola Celebrades el novembre del 2018, s'hi van presentar 44 comunicacions

Disponible la publicació de la VIII Trobada d'Estudiosos del Garraf i d'Olèrdola

Detall de la portada. Autor: XPN
Detall de la portada. Autor: XPN
14/05/2020

La Llibreria de la Diputació ja té disponible, per descarregar com a arxiu PDF o comprar en paper amb impressió a demanda, la publicació de la VIII Trobada d'Estudiosos del Garraf i d'Olèrdola. La Trobada va tenir lloc el 19 i 20 de novembre del 2018 a la Masia d'en Cabanyes, a Vilanova i la Geltrú.

Xarxa de Parcs Naturals La coordinació ha anat a càrrec de Carles Castell i Jaume Terradas

Ja es pot consultar en línia el volum 'Som Natura. El repte de l'Antropocè'

Detall de la portada. Autor: Museu CN Barcelona
Detall de la portada. Autor: Museu CN Barcelona
23/04/2020

El mes de gener del 2019 s'inaugurava 'Som Natura' al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, una exposició coproduïda pel mateix Museu i el Departament de Territori i Sostenibilitat. Ara, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, està disponible i podeu consultar i descarregar-vos el volum que, sota el mateix títol, va publicar-se arran de l'exposició.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.