caes

Parc Natural del Montseny. Reserva de la Biosfera

Navegació

 • Montseny

  Oficina del Parc Natural del Montseny. Masia Mariona

  La masia Mariona és una edificació singular, situada al nucli de Mosqueroles (Fogars de Montclús). Va ser edificada entre 1926 i 1931 per iniciativa de Rafael Patxot i sota la direcció de l'arquitecte Josep Danés i Torras. L'any 2005 es va fer efectiva la donació d'aquesta casa per part del seu propietari, Rafael Carreras i Patxot, a la Diputació de Barcelona. Es tractava d'una donació condicionada a l'execució del projecte museogràfic i de trasllat de la seu del parc.

  L'equipament cultural ocupa la totalitat de la planta baixa, on es desenvolupa la zona museïtzada oberta al públic que, amb el títol l'Univers Patxot', ofereix una visió general de l'obra científica i de mecenatge de Rafael Patxot i Juvert: l'estudi de la masia catalana, la relació amb l'excursionisme, la meteorologia, l'astronomia i el cançoner popular. A la planta segona hi ha una sala polivalent i biblioteca, on també hi ha un equipament audiovisual, connectat amb la sala d'actes.

  La seu administrativa del parc natural se situa a la primera i segona planta inaugurada l'any 2009, suposa una millora funcional, tant pel que fa a l'espai, com a l'accessibilitat i les comunicacions. Acull  una vintena de llocs de treball permanents de la Diputació de Barcelona, Diputació de Girona i també com és la seu de gestió de la Reserva de la Biosfera.

  A la planta segona hi ha una sala polivalent i biblioteca, on també hi ha un equipament audiovisual, connectat com a sala d'actes.

  La masia Mariona substitueix, com a oficina del parc, a l'antic xalet de Fontmartina, construït pel Patronat del Montseny, als anys seixanta, que va allotjar durant trenta anys les dependències administratives del Parc i que actualment s'ha convertit en l'Estació Biològica del Montseny, equipament de recerca i divulgació.

   


   Serveis de l’equipament

  • Aparcament lliure  Aparcament lliure
  • Sanitaris / WC  Sanitaris / WC
  • Informació personalitzada  Informació personalitzada

  Horari : De dilluns a divendres de 9.30 a 15.30 h
  Adreça postal:
  Ctra. BV-5119, km 2,5
  Mosqueroles
  08470 Fogars de Montclús
  Tel. 938 475 102
  Fax. 938 475 368
  A/e: p.montseny@diba.cat