Montnegre-Corredor Amb les autores, Marisa Benavente i Pilar Herrera

El Museu de la Pagesia de Fogars acull la presentació de “La gastronomia dels camins” amb un taller de plantes comestibles

22/04/2024

El Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva, Punt d’Informació del Parc del Montnegre i el Corredor, ofereix una proposta d’allò més llaminera per celebrar aquest Sant Jordi. Diumenge 21 d’abril, la presentació literària de La gastronomia dels camins. Més de cent receptes de cuina fetes amb plantes boscanes (Edicions Sidillà), a càrrec de les seves autores, Marisa Benavente i Pilar Herrera, va encisar totes les assistents, que es mostraren molt interessades en les plantes silvestres i en la seva incorporació a la cuina.

Les autores, que formen part del grup de recerca de Flora Catalana, també van portar tot un mostrari de plantes silvestres fresques, habituals a les zones ruderals, i molt valuoses pel que fa a la càrrega de nutrients, sals minerals i vitamines. Epilobi, plantatge, malva, bardana, colitxos, cosconilla, margaridoies... totes elles van omplir el Museu de la Pagesia de colors, aromes i sabors. Tan senzilles i discretes, però, alhora, tan belles i nutritives, ens aporten tot el que ens cal per mantenir-nos sans, des de temps immemorials.

Les autores van donar a tastar cava de saüc, que elles mateixes van elaborar l’any anterior. Aquesta beguda va delitar el paladar de totes les assistents, que van demanar-ne la recepta. També van poder fer-los preguntes relacionades amb la manipulació de les parts comestibles, els mètodes de cocció i possibles confusions amb altres plantes tòxiques. Finalment, les autores van signar i dedicar els llibres d’aquelles persones que els van voler adquirir.

La gastronomia dels camins té un format que el fa molt adient per endur-se’l al camp o al bosc, ja que és relativament petit i lleuger. A més, hi apareixen fotografiades totes les plantes, una descripció de cadascuna per a aprendre a distingir-les, quina és l’època de floració, on les podem trobar i quines són les parts comestibles.

compartir

Font de la informació: Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva

Categoria: Llibres, revistes i CD, Montnegre-Corredor, Biodiversitat, flora, Educació ambiental, Divulgació, Publicacions, ODS,

Cercador de notícies




La teva privacitat és la nostra prioritat

Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
  • De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, X, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.

Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins

 

Rep els nostres butlletins de Parcs.

Subscriu-te a l'agenda i a l'Informatiu

fent clic als botons de sota.

butlletí gaudim

Subscriu-te a l'agenda Subscriu-te a l'Informatiu

Suggeriments, opinió i xarxes socials

 

Envia'ns els teus suggeriments, opina

i visita les nostres xarxes socials

Suggeriments

Suggeriments Opina Xarxes socials