Notícies d'arreu

Diputació de Barcelona S'amplia el temps del descompte per registre anticipat fins al 31 de juliol

Inscripcions obertes per al III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut (Girona i la Garrotxa)

III Congrés. Autor: Associació Sèlvans
III Congrés. Autor: Associació Sèlvans
15/07/2019

Segueixen obertes les inscripcions al III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut, que se celebrarà del 7 al 10 d’octubre d’enguany a Girona i la Garrotxa, i que organitzen des de l’Associació Sèlvans, la Xarxa per a la Conservació de la Natura i el Campus Patrimoni Cultural i Natural de la Universitat de Girona.

Xarxa de Parcs Naturals Més de 400 activitats arreu del territori català

Balanç de la 4a Setmana de la Natura

Setmana de la Natura. Autor: XCN
Setmana de la Natura. Autor: XCN
30/06/2019

Des de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) agraeixen la participació de les més de 260 organitzacions implicades amb la Setmana de la Natura, i de totes les persones que han participat en alguna activitat per conèixer més sobre la natura i per implicar-se en la conservació del territori.

Xarxa de Parcs Naturals Amb Enric Casasses i Meritxell Nus

El Centre d'Art i Natura de Farrera acull un magnífic cap de setmana poètic

Recital al CAN de Farrera. Autor: Tramoia
Recital al CAN de Farrera. Autor: Tramoia
30/06/2019

El cap de setmana del 15 i 16 de juny, es va celebrar el cinquè recital del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2019. En aquesta ocasió, arribava una de les cites més esperades del cicle, la que es celebra al Centre d’Art i Natura (CAN) de Farrera, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, de la mà dels poetes Enric Casasses i Mertixell Nus, i el violinista Ivan Garriga.

Montseny Del 3 al 5 de juny a Porto de Santa Cruz-Oleiros (A Coruña)

Es presenta el Life Tritó Montseny en una formació per a gestors de les reserves de la biosfera

Participants. Autor: XPN
Participants. Autor: XPN
28/06/2019

Durant tres dies, gestors de diverses reserves de la biosfera d'Espanya van assistir a la formació 'Metodologies per l’avaluació de serveis ambientals en les reserves de la biosfera'. La trobada va ser organitzada pel Centre d'Extensió Universitària i Divulgació Ambiental de Galícia (CEIDA) i va tenir lloc a Porto de Santa Cruz-Oleiros (A Coruña), del 3 al 5 de juny. La coordinació va anar a càrrec de Mateo Aguado del Laboratori de Socioecosistemes del Departament d'Ecologia de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM).

Collserola | Montesquiu | Xarxa de Parcs Naturals Descarregueu-vos les ponències al web

Aportacions de la Jornada Tècnica d'Espais Naturals

Ponències inaugurals. Autor: XPN
Ponències inaugurals. Autor: XPN
21/06/2019

El dimarts 18 de juny, es va celebrar la Jornada tècnica ‘Solucions tècniques netes i eficients per a instal·lacions en el medi natural’, al Centre de Recursos del Castell de Montesquiu. La sessió va aplegar vuitanta-cinc persones, entre responsables polítics i tècnics d'ajuntaments, consells comarcals i consorcis, i tot el personal tècnic que treballi per a la gestió i conservació d'instal·lacions ubicades en entorns naturals, la gestió del territori i el medi ambient.

Collserola Enguany ha celebrat la 6a edició

El Let's Clean Up 2019 deixa una bona petjada a Collserola

Participants a les activitats. Autor: CPNSC
Participants a les activitats. Autor: CPNSC
17/06/2019

Amb motiu del Let’s Clean Up, el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i diverses entitats del territori van organitzat diferents activitats de recollida de deixalles. Ara, un cop realitzades, en podem fer el resum. Finalment, s’han dut a terme vuit actuacions que han estat organitzades pel Consorci i més de tretze entitats entre les quals hi ha dos centres escolars (INS Balmes i INS Olorda), vuit entitats (BCN Fòrum District, A. Acer, A. Collserola verda,  Ambientúbers, l’AMPA de l’E. La Sínia, Els Amics de la Natura de Sant Feliu, l’AVV Mas Lluí i l’ADF de Sant Feliu de Llobregat), treballadors de diferents empreses, com Lafarge i diversos hotels de Barcelona, i l’Ajuntament de Sant Just Desvern.

Montseny Gratuït i obert a tothom, tindrà lloc el 2 i 3 de juliol a Bellaterra i al Parc Natural del Montseny

Curs d'estiu sobre cremes prescrites i pasturatge per a la gestió sostenible i la conservació d'espais oberts de muntanya

Crema prescrita. Autor: Lluís Martínez / XPN
Crema prescrita. Autor: Lluís Martínez / XPN
14/06/2019

El curs, que tindrà lloc el dimarts 2 de juliol a Bellaterra i el dimecres 3 de juliol al Parc Natural del Montseny, té l’objectiu de donar a conèixer i sensibilitzar la població sobre la importància de la gestió i conservació dels espais oberts de muntanya del sud d'Europa, actualment immersos en processos de canvi global.

Xarxa de Parcs Naturals Un element clau, a més, en la lluita en la prevenció d'incendis forestals

La biomassa forestal pot cobrir la demanada d'energia tèrmica del 20 % del teixit industrial

Biomassa forestal. Autor: Diputació de Barcelona
Biomassa forestal. Autor: Diputació de Barcelona
13/06/2019

Un estudi realitzat per la Diputació de Barcelona i el Clúster de Biomassa de Catalunya posa de manifest que el 20 % de la demanda tèrmica del teixit industrial de la demarcació de Barcelona pot ser cobert, de forma sostenible, amb biomassa forestal procedent dels boscos del territori.

Collserola S’organitzaran més de 300 activitats per tot Catalunya i per a totes les edats

Nova edició de la Setmana de la Natura al Parc Natural de Collserola

Setmana de la Natura 2019. Autor: Setmana Natura
Setmana de la Natura 2019. Autor: Setmana Natura
02/06/2019

El Parc Natural de la Serra de Collserola acollirà diferents activitats de la Setmana de la Natura, una campanya que vol conscienciar sobre la necessitat de conservar el medi ambient i el nostre patrimoni natural.

Xarxa de Parcs Naturals Amb activitats com #LlegeixNatura, un concurs fotogràfic a Instagram

Les biblioteques i els centres de documentació se sumen a la celebració de la Setmana de la Natura

Activitat a les biblioteques. Autor: XBM
Activitat a les biblioteques. Autor: XBM
19/05/2019

Les biblioteques es sumen a la 4a edició de la Setmana Natura sota el lema 'Llegeix Natura'. Els diferents serveis de lectura pública de Catalunya organitzaran activitats per animar els usuaris a llegir o consultar el fons ambiental documental: un gran repertori de llibres sobre natura i medi ambient.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.