Notícies d'arreu

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Enguany, que se celebra l'Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament

Col·loqui internacional sobre l'impacte del turisme en àrees naturals

Detall del programa. Autor: Recinte Modernista de Sant Pau
Detall del programa. Autor: Recinte Modernista de Sant Pau
21/11/2017

El proper divendres 15 de desembre, el Recinte Modernista de Sant Pau acollirà la jornada 'Turisme en àrees naturals: un encaix possible?'. La inscripció és gratuïta, si bé l’aforament és limitat.

Xarxa de Parcs Naturals Al Parc Natural de la Serra de Montsant

Poesia als parcs. Lletres i paisatges s'atura a la cartoixa d'Escaladei

Claustre d'Escaladei. Autora: Júlia Viejobueno
Claustre d'Escaladei. Autora: Júlia Viejobueno
08/10/2017

El diumenge 24 de setembre, el monument fundat a segle XII va acollir el recital del cicle 'Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2017'. L’acte, coorganitzat amb l’entitat cultural Centre Quim Soler, la literatura i el vi, va posar en relació la poesia, la dansa i el patrimoni.

Amb la col·laboració del Grup Orquidològic de Catalunya (GOC)

Ornitho.cat ha estrenat un nou grup taxonòmic: les orquídies

'Spiranthes spiralis'. Autor: Martí Franch
'Spiranthes spiralis'. Autor: Martí Franch
08/10/2017

A l’inici del mes de setembre Ornitho.cat ha incorporat el grup taxonòmic de les orquídies. És una novetat molt especial, ja que es tracta del primer grup de flora que està disponible al portal. La incorporació ha estat possible gràcies a l'interès i suport del Grup Orquidològic de Catalunya (GOC), responsable del grup al portal.

El 26 de juliol a les 9 h

Es presenten els resultats del procés de participació de l'Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya

#EstratègiaÉsNatura. Autor: Gencat
#EstratègiaÉsNatura. Autor: Gencat
24/07/2017

El dimecres 26 de juliol a les 9 h a la sala Cotxeres del Palau Robert (passeig de Gràcia, 107, Barcelona) tindrà lloc la sessió de presentació dels resultats del procés de participació de l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya. Per assistir-hi, cal inscriure’s prèviament.

A cura d'Enric Ortega

L'IEC publica el 'Diccionari etimològic dels noms científics dels ocells dels Països Catalans'

Detall de la portada. Autor: IEC
Detall de la portada. Autor: IEC
24/07/2017

Amb els objectius de difondre el gran llegat històric de l’ornitonímia catalana i familiaritzar els ornitòlegs amb la nomenclatura científica aplicada als ocells, la Secció de Ciències Biològiques de l’Institut d'Estudis Catalans (IEC) acaba de publicar el Diccionari etimològic dels noms científics dels ocells dels Països Catalans, d’Enric Ortega.

Xarxa de Parcs Naturals Dins el cicle 'Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2017'

Míriam Cano i Carles Rebassa, al Centre d'Art i Natura de Farrera

Recital. Autor: XPN
Recital. Autor: XPN
10/07/2017

El cap de setmana del 10 i 11 de juny va tenir lloc el ja clàssic recital de Poesia als Parcs. Lletres i paisatges al Centre d’Art i Natura de Farrera (CAN), al Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Aquest declivi significa una pèrdua de biodiversitat,

El declivi de les abelles és una realitat

Abella fustera. Autora: Sara Reverté
Abella fustera. Autora: Sara Reverté
06/07/2017

Especialistes del CREAF i la UAB sostenen que les poblacions d’abelles estan disminuint i que els pesticides, com els neonicotinoides, en són una causa directa. És prioritari promoure l’agricultura ecològica i sostenible i no demorar més la prohibició d’aquests compostos.

Sant Llorenç-Obac Obertes les inscripcions

IX Trobada d'Estudis per a la Preservació del Patrimoni de la Pedra Seca als Països Catalans

Tines de la vall del Flequer. Autor: XPN
Tines de la vall del Flequer. Autor: XPN
28/06/2017

La IX edició d’aquestes trobades biennals en defensa del patrimoni en pedra seca tenen la finalitat de difondre l'immens patrimoni immoble present a les terres de parla catalana. L’esdeveniment s’ha celebrat sempre en indrets diferents dels Països Catalans i permet l'intercanvi d'experiències i coneixement. Ja són obertes les inscripcions.

El document és fruit del consens d’un ampli ventall d’agents implicats en el sector i aporta una visió transversal

El presenta un nou Codi de Bones Pràctiques per garantir un desenvolupament responsable de les curses i marxes per muntanya

Moment de la presentació. Autor: FMR
Moment de la presentació. Autor: FMR
27/06/2017

El Palau Robert ha acollit la presentació pública d’aquest document que té com a objectiu potenciar les oportunitats que representen per al territori les curses i marxes per muntanya quan es duen a terme de forma responsable i se’n minimitza l’impacte ambiental. El Codi és fruit del consens d’un ampli ventall d’agents implicats en el sector i aporta una visió transversal.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.