Notícies d'arreu

Xarxa de Parcs Naturals Del 15 de gener al 10 de novembre del 2019 a la sala d'exposicions temporals del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

S'inaugura 'Som Natura', una exposició que lluita per conservar la biodiversitat

"Som Natura". Autor: Museu Ciències Naturals Barcelona
11/01/2019

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya han coproduït ‘Som Natura’, una exposició que anima la ciutadania a sumar esforços en la lluita per conservar la biodiversitat. La inauguració tindrà lloc el dimarts 15 de gener a les 19 h a la sala d'exposicions temporals del Museu de Ciencies Naturals de Barcelona. Podeu visitar-la fins al 10 de novembre del 2019.

Xarxa de Parcs Naturals També hi trobareu els espectacles dels cicles anteriors

Tots els recitals i espectacles del cicle 'Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2018', al canal Youtube del cicle

Recital a Montesquiu. Autor: XPN
Recital a Montesquiu. Autor: XPN
10/01/2019

La catorzena edició del cicle de recitals poeticomusicals Poesia als parcs. Lletres i paisatges es va desenvolupar entre el 18 de maig i el 4 de novembre del 2018. Ara, gràcies al canal Youtube d’aquest programa podeu tornar a gaudir de tots els espectacles. El canal acull també els recitals de les edicions anteriors del cicle.

Xarxa de Parcs Naturals Hi trobareu indicades aquelles caminades que transcorren per la Xarxa de Parcs Naturals

Ja podeu consultar el calendari de caminades de Catalunya 2019 de la FEEC

Detall del calendari. Autor: FEEC
Detall del calendari. Autor: FEEC
08/01/2019

El calendari de caminades de Catalunya per al 2019 conté una relació de les activitats organitzades per les entitats excursionistes de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). El document és fruit de la tasca organitzativa dels socis de les entitats excursionistes federades 'Caminar és salut'. S’ha realitzat amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals Elaborat i editat pel Museu de Ciències Naturals de Granollers

Ja ha sortit el tercer i darrer pòster de la sèrie 'Papallones de Catalunya'

Detall del pòster. Autor: Museu CN Granollers
Detall del pòster. Autor: Museu CN Granollers
03/12/2018

Després dels pòsters dedicats a les papallones més comunes de la terra baixa mediterrània i de la muntanya mitjana, es presenta ara el tercer i darrer pòster de la sèrie ‘Papallones de Catalunya’ corresponent a les papallones de l’alta muntanya.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Per preservar i revitalitzar el conjunt patrimonial, històric, geològic i natural

La Diputació de Barcelona presenta el Pla d'usos i les actuacions per adequar l'espai natural de Sant Miquel del Fai

Efectes dels aiguats. Autor: Diputació Barcelona
Efectes dels aiguats. Autor: Diputació Barcelona
03/12/2018

L’espai natural de Sant Miquel del Fai disposa d’un Pla d'usos per la seva reobertura al públic, un document que destaca la voluntat de preservació i conservació dels valors del patrimoni natural i cultural d’aquest espai singular, de 70,5 hectàrees, adquirit per la Diputació de Barcelona el mes de juny del 2017. Aquest treball, juntament amb les actuacions que la corporació hi està duent a terme per fer de Sant Miquel del Fai un referent en la interrelació del patrimoni natural, històric i cultural dels Cingles de Bertí, va ser exposat el dilluns 19 de novembre als alcaldes de la zona i als delegats territorials de la Generalitat.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Es va destacar el paper de la Diputació de Barcelona com a proveïdora de dades de biodiversitat

La Xarxa de Parcs Naturals participa a les X Jornades sobre Informació de Biodiversitat i Administracions Ambientals

C. Dalmases durant la seva intervenció. Autor: GBIF Espanya
C. Dalmases durant la seva intervenció. Autor: GBIF Espanya
28/11/2018

Entre el 24 i el 26 de novembre, el Centre Cultural La Llacuna (Andorra la Vella) va acollir la celebració de les X Jornades sobre Informació de Biodiversitat i Administracions Ambientals. Durant tres dies es va debatre sobre l’estat del panorama actual, mesures per facilitar la integració i difusió de dades, i informació sobre biodiversitat i solucions a problemes comuns. Les Jornades van estar organitzades pel Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra de l’Institut d’Estudis Andorrans (CENMA-IEA), GBIF Andorra i GBIF Espanya.

Montseny LimnoPirineus, PirosLife i Life Tritó del Montseny

Treball en xarxa de tres programes LIFE als Pirineus

Sortida de camp. Autor: Life Tritó Montseny
Sortida de camp. Autor: Life Tritó Montseny
19/11/2018

Els dies 24, 25 i 26 d'octubre, membres del  Life Tritó Montseny van viatjar fins als Pirineus per treballar en xarxa amb els projectes LIFE LimnoPirineus, destinat a la millora de l’estat de conservació d’espècies i hàbitats aquàtics d'interès europeu de l’alta muntanya dels Pirineus, i PirosLife, que vol consolidar el futur de l’ós bru als Pirineus en un marc de diàleg i col·laboració amb les persones, entitats i institucions que fan possible el desenvolupament d’aquest territori de muntanya.

Xarxa de Parcs Naturals Celebrat a Roma el 24 i 25 d'octubre

La Xarxa de Parcs Naturals participa al IX Congrés Nacional de Federparchi

Xavier Roget durant el Congrés. Autor: XPN
Xavier Roget durant el Congrés. Autor: XPN
01/11/2018

La Xarxa de Parcs Naturals, que des del 2004 manté un conveni de col·laboració amb Federparchi (Federació Italiana de Parcs i Reserves), Legambiente i la Fundació Symbola, va participar, amb la presència de Xavier Roget, en el seu IX Congrés Nacional celebrat a Roma el 24 i 25 d’octubre.

Xarxa de Parcs Naturals Hi han participat 8 productors, elaboradors i productors adherits a Parc a taula

Productors i elaboradors de la Xarxa de Parcs Naturals participen a la Fira Àpat

Presentació de Parc a taula a la Fira Àpat. Autor: Parc a taula
Presentació de Parc a taula a la Fira Àpat. Autor: Parc a taula
20/10/2018

Fira Àpat, la Fira de Professional de l’Alimentació i la Gastronomia Catalana, ha tingut lloc els dies 6, 7 i 8 d’octubre. Enguany, ha comptat amb la participació del Parc a taula, programa de desenvolupament de la Diputació de Barcelona que posa en valor a les empreses enogastronòmiques vinculades als espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals. Durant l’esdeveniment, productors catalans de proximitat han presentat els seus productes a botigues, restaurants, hotels i vinoteques.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.