Notícies d'arreu

Xarxa de Parcs Naturals La fenomarató (29 de setembre) i una jornada sobre fenologia (30 de setembre)

RitmeNatura organitza dues activitats per conèixer el canvi climàtic

Rosella en plena floració. Autor: Pau Guzmán
Rosella en plena floració. Autor: Pau Guzmán
13/09/2019

Els propers 29 i 30 de setembre, el projecte de ciència ciutadana RitmeNatura ha organitzat un taller i una jornada oberta a tot el públic per tal de conèixer a fons com el canvi climàtic altera el ritme de la natura i per saber com es pot ajudar els científics al seu coneixement.

Montseny Va permetre compartir objectius, sumar capacitats i esforços

Treball en xarxa entre el Life Tritó Montseny i dos projectes LIFE relatius a amfibis

Tècnics dels tres projectes LIFE. Autor: LIFE
Tècnics dels tres projectes LIFE. Autor: LIFE
13/09/2019

Durant el més d'agost, el coordinador tècnic del projecte Life Tritó Montseny va viatjar al Foreste Casentinesi Parco Nazionale (la Toscana, Itàlia) per tal de conèixer dos projectes LIFE, el Lifewetflyamphibia i el Life Aunwauen amphibian, que tenen per objectiu la conservació d'espècies d'amfibis així com dels seus hàbitats.

Xarxa de Parcs Naturals Dins el cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2019

La cartoixa d'Escaladei, escenari de l'improvisació sublunar d'Oriol Sauleda i Xavier Vallverdú

Sauleda durant el recital. Autor: Tramoia
Sauleda durant el recital. Autor: Tramoia
12/09/2019

Poc abans de les 12 h del migdia, la sala d'el Refetó de la cartoixa d’Escaladei, al Parc Natural de la Serra de Montsant, ja tenia totes les cadires gairebé ocupades pels assistents que s’hi havien aplegat per escoltar la poesia d’Oriol Sauleda i el piano d’en Xavier Vallverdú.

Xarxa de Parcs Naturals Amb els autors catalans Míriam Cano i Martí Sales

Dos nous recitals de Poesia als parcs. Lletres i paisatges a Sardenya

Recital a Sardenya. Autor: Tramoia
Recital a Sardenya. Autor: Tramoia
12/09/2019

Com cada any una delegació catalana formada per representants institucionals i artistes catalans s’ha desplaçat a l'illa de Sardenya per participar als actes culturals que organitza l’Obra Cultural de l’Alguer en motiu de les festes del 31 d’agost.

Xarxa de Parcs Naturals Els noms han estat fixats en el marc del treball dut a terme per la Comissió per a la Nomenclatura Catalana de les Cigales

Els noms catalans dels cicàdids

Infografia interactiva de les cigales. Autor: TERMCAT
Infografia interactiva de les cigales. Autor: TERMCAT
22/07/2019

Aquest any, des del TERMCAT han volgut acompanyar l’arribada de les cigales amb la publicació d’una infografia interactiva que recull per primera vegada els noms comuns de les espècies i subespècies de cigales (anomenades també xitxarres o fet-fets) que es poden trobar a Catalunya i en zones properes.

Xarxa de Parcs Naturals El termini per a la presentació de sol·licituds de concurrència als premis finalitza el 30 d'agost

Oberta la convocatòria dels premis de Prevenció d'Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona per a les ADF

Premis Prevenció Incendis. Autor: Diputació Barcelona
Premis Prevenció Incendis. Autor: Diputació Barcelona
22/07/2019

La Diputació de Barcelona ha obert la convocatòria dels XXIII Premis de Prevenció d’Incendis Forestals 2019 adreçats a projectes i treballs realitzats per les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la demarcació de Barcelona. En aquesta edició es convoquen el Premi Jordi Peix i Massip per a projectes d’informació i sensibilització a la societat per a la prevenció d’incendis forestals, el Premi Rossend Montané per a projectes de planificació en la gestió per a la prevenció d’incendis, així com el Premi Honorífic Joaquim Maria de Castellarnau de reconeixement públic a la trajectòria d’una persona en relació amb la prevenció d’incendis.

Diputació de Barcelona Els resultats de la gestió duta a terme en 3.000 hectàrees estratègiques són replicables a tot l'arc mediterrani

El Life Montserrat presenta un model de gestió forestal que redueix el risc d'incendis

Gestió forestal amb ramaderia. Autor: Life Montserrat
Gestió forestal amb ramaderia. Autor: Life Montserrat
19/07/2019

El projecte Life Montserrat, coordinat per la Diputació de Barcelona, ha desenvolupat una infraestructura verda de protecció per evitar grans incendis forestals i afavorir la conservació del patrimoni natural en un àmbit de catorze municipis al voltant de la muntanya de Montserrat.

Diputació de Barcelona S'amplia el temps del descompte per registre anticipat fins al 31 de juliol

Inscripcions obertes per al III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut (Girona i la Garrotxa)

III Congrés. Autor: Associació Sèlvans
III Congrés. Autor: Associació Sèlvans
15/07/2019

Segueixen obertes les inscripcions al III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut, que se celebrarà del 7 al 10 d’octubre d’enguany a Girona i la Garrotxa, i que organitzen des de l’Associació Sèlvans, la Xarxa per a la Conservació de la Natura i el Campus Patrimoni Cultural i Natural de la Universitat de Girona.

Xarxa de Parcs Naturals Més de 400 activitats arreu del territori català

Balanç de la 4a Setmana de la Natura

Setmana de la Natura. Autor: XCN
Setmana de la Natura. Autor: XCN
30/06/2019

Des de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) agraeixen la participació de les més de 260 organitzacions implicades amb la Setmana de la Natura, i de totes les persones que han participat en alguna activitat per conèixer més sobre la natura i per implicar-se en la conservació del territori.

Xarxa de Parcs Naturals Amb Enric Casasses i Meritxell Nus

El Centre d'Art i Natura de Farrera acull un magnífic cap de setmana poètic

Recital al CAN de Farrera. Autor: Tramoia
Recital al CAN de Farrera. Autor: Tramoia
30/06/2019

El cap de setmana del 15 i 16 de juny, es va celebrar el cinquè recital del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2019. En aquesta ocasió, arribava una de les cites més esperades del cicle, la que es celebra al Centre d’Art i Natura (CAN) de Farrera, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, de la mà dels poetes Enric Casasses i Mertixell Nus, i el violinista Ivan Garriga.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.