Notícies d'arreu

Montseny LimnoPirineus, PirosLife i Life Tritó del Montseny

Treball en xarxa de tres programes LIFE als Pirineus

Sortida de camp. Autor: Life Tritó Montseny
Sortida de camp. Autor: Life Tritó Montseny
19/11/2018

Els dies 24, 25 i 26 d'octubre, membres del  Life Tritó Montseny van viatjar fins als Pirineus per treballar en xarxa amb els projectes LIFE LimnoPirineus, destinat a la millora de l’estat de conservació d’espècies i hàbitats aquàtics d'interès europeu de l’alta muntanya dels Pirineus, i PirosLife, que vol consolidar el futur de l’ós bru als Pirineus en un marc de diàleg i col·laboració amb les persones, entitats i institucions que fan possible el desenvolupament d’aquest territori de muntanya.

Xarxa de Parcs Naturals Celebrat a Roma el 24 i 25 d'octubre

La Xarxa de Parcs Naturals participa al IX Congrés Nacional de Federparchi

Xavier Roget durant el Congrés. Autor: XPN
Xavier Roget durant el Congrés. Autor: XPN
01/11/2018

La Xarxa de Parcs Naturals, que des del 2004 manté un conveni de col·laboració amb Federparchi (Federació Italiana de Parcs i Reserves), Legambiente i la Fundació Symbola, va participar, amb la presència de Xavier Roget, en el seu IX Congrés Nacional celebrat a Roma el 24 i 25 d’octubre.

Xarxa de Parcs Naturals Hi han participat 8 productors, elaboradors i productors adherits a Parc a taula

Productors i elaboradors de la Xarxa de Parcs Naturals participen a la Fira Àpat

Presentació de Parc a taula a la Fira Àpat. Autor: Parc a taula
Presentació de Parc a taula a la Fira Àpat. Autor: Parc a taula
20/10/2018

Fira Àpat, la Fira de Professional de l’Alimentació i la Gastronomia Catalana, ha tingut lloc els dies 6, 7 i 8 d’octubre. Enguany, ha comptat amb la participació del Parc a taula, programa de desenvolupament de la Diputació de Barcelona que posa en valor a les empreses enogastronòmiques vinculades als espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals. Durant l’esdeveniment, productors catalans de proximitat han presentat els seus productes a botigues, restaurants, hotels i vinoteques.

Montseny | Guilleries-Savassona | Xarxa de Parcs Naturals Un itinerari de gran interès per les característiques singulars de l'indret

Es recupera a la XPN una estació CBMS (Catalan Butterfly Monitoring Scheme) al turó de l'Home en forma d'itinerari d'esforç reduït

Argentada de muntanya. Autor: A. Ubach / Museu CN Granollers
Argentada de muntanya. Autor: A. Ubach / Museu CN Granollers
05/10/2018

En l’àmbit de la Xarxa de Parcs Naturals, el seguiment de papallones diürnes de Catalunya (CBMS) -que es coordina des del Museu de Ciències Naturals de Granollers- inclou transsectes a diversos dels seus parcs. Recentment, s’han incorporat un itinerari de seguiment setmanal a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i un itinerari d’esforç reduït (això és, amb una periodicitat menor) al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

Xarxa de Parcs Naturals Al Parc Natural de la Serra de Montsant, dins el cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges

Poesia i música per a la pau, a la cartoixa d'Escaladei

Recital a la cartoixa. Autor: Tramoia
Recital a la cartoixa. Autor: Tramoia
23/09/2018

El diumenge 16 de setembre al migdia, la sala d’El Refetó, de la cartoixa d’Escaladei, es preparava per acollir el recital “Del call a Gaza”. La proposta tenia com a punt de partida les poesies de Coloma Lleal, recitades per ella mateixa, juntament amb l’acompanyament musical i vocal de Jordi Arcos (flautes de bec), Maria Crisol (fagot), Meritxell Gumà (clavicèmbal) i Núria Losada (veu) .

Collserola Es va explicar el projecte 'Alimentem Collserola'

Collserola, present a la Conferència anual d'Europarc

Presentació 'Alimentem Collserola'. Autor: Europarc
Presentació 'Alimentem Collserola'. Autor: Europarc
20/09/2018

La gestió de l’ús públic i el projecte de dinamització agroecològica a Collserola han estat dos dels temes tractats a la Conferència anual d’Europarc, celebrada durant la tercera setmana de setembre a Escòcia.

Montseny De la mà d'Aïda Tarragó, tècnica del Departament de Territori i Sostenibilitat

Es presenta el projecte Life Tritó Montseny al XIX Congrés Espanyol d'Herpetologia

Tarragó durant la presentació. Autor: Gencat
Tarragó durant la presentació. Autor: Gencat
20/09/2018

Entre el 5 i el 8 de setembre va tenir lloc el XIX Congreso Español de Herpetología - XV Congreso Luso-Español de Herpetología, sens dubte, una bona oportunitat per difondre el Life Tritó Montseny. Aïda Tarragó, tècnica del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, va viatjar fins a Salamanca per assistir al Congrés i exposar-hi el projecte.

Xarxa de Parcs Naturals Els recitals van aplegar un públic nombrós

Poesia als parcs. Lletres i paisatges desembarca de nou a Sardenya

Instant d'un recital. Autor: Tramoia
Instant d'un recital. Autor: Tramoia
07/09/2018

Els 30 i 31 d’agost es van celebrar dos dels recitals del cicle Poesia als Parcs. Lletres i Paisatges d’enguany a l’illa de Sardenya. Com cada any, la delegació catalana formada per artistes, poetes i polítics i altres representants de les institucions catalanes ha estat present a la celebració de les Festes del 31 d’agost, organitzades per l’Obra Cultural de l’Alguer.

Xarxa de Parcs Naturals Podeu consultar-la al portal web de la Xarxa de Parcs Naturals

Una nova pàgina web recull els manuals i codis de bones pràctiques dels espais naturals protegits

Guia de bones pràctiques esportives. Autor: Europarc
Guia de bones pràctiques esportives. Autor: Europarc
24/07/2018

S’ha posat en marxa al portal web de la Xarxa de Parcs Naturals una nova pàgina que recull el seguit de regulacions i consells que els usuaris han de tenir en compte durant les seves estades als espais naturals protegits. La pàgina recopila els diversos manuals, codis, consells i regulacions que han aparegut fins al moment.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.