Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Títol notícies d'arreu

Notícies d'arreu

Listador de contenidos web

Xarxa de Parcs Naturals El termini per respondre el qüestionari finalitza el 30 d'octubre

El Projecte per a la professionalització del sector de l'educació ambiental a Catalunya demana l'opinió dels professionals

Activitat d'educació ambiental. Autor: XPN
Activitat d'educació ambiental. Autor: XPN
26/10/2020

El Servei d’Educació Ambiental de la Generalitat de Catalunya ha iniciat el Projecte per a la professionalització del sector de l'educació ambiental amb un estudi de diagnosi mitjançant el qual obtenir informació sobre quin és l’estat actual de les persones treballadores en aquest sector així com definir els perfils, funcions i competències que ha de tenir aquesta professió. Per col·laborar-hi, les persones interessades, que han de ser professionals del sector o contractants de serveis, han de respondre un qüestionari. El termini per fer-ho finalitza el 30 d’octubre.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Sessió gratuïta, prèvia inscripció, se celebrarà a través de Zoom

Obertes les inscripcions a la 4a Jornada sobre Documentació Ambiental a Catalunya #DocAmbCat

Detall de la imatge de la jornada. Autor: #DocAmbCat
Detall de la imatge de la jornada. Autor: #DocAmbCat
23/10/2020

Un cop acabada la Setmana Natura, que va comptar amb la participació de més de cinquanta biblioteques i centres de documentació ambiental, ja estan obertes les inscripcions a la 4a Jornada sobre Documentació Ambiental a Catalunya #DocAmbCat que es realitzarà virtualment el dimecres 25 de novembre. La trobada té l'objectiu principal de formar el personal de biblioteques i centres de documentació ambiental per millorar la seva competència en la difusió d’informació ambiental, especialment en espais virtuals.  

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Montesquiu | Garraf | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Diputació de Barcelona Per desè curs

Un any més, el programa d'educació ambiental Coneguem els nostres parcs és neutre en emissions de carboni

Material utilitzat al programa. Autor: XPN
Material utilitzat al programa. Autor: XPN
23/10/2020

La Diputació de Barcelona a través de la marca Clean CO2 ha calculat, reduït i compensat les emissions de carboni del Coneguem els nostres parcs, programa d’educació ambiental de la Xarxa de Parcs Naturals, per al curs 2019-2020 a través de la inversió en Madre de Dios Amazon REED Project, a l’Amazònia peruana.

Montseny Van tenir lloc el 16 i 17 d'octubre a la seu de la Sociedad de Ciencias Aranzadi

El Life Tritó Montseny, present en les III Jornades per a la conservació d'amfibis celebrades a Sant Sebastià

Montori durant la presentació. Autor: GRENP
Montori durant la presentació. Autor: GRENP
22/10/2020

La Sociedad de Ciencias Aranzadi del País Basc va organitzar les III Jornades per a la conservació d'amfibis. Seguiment de poblacions amenaçades els dies 16 i 17 d’octubre a la seva seu d’Aranzadi (Alto de Zorroaga). L'especialista i col·laborador del projecte Life Tritó Montseny, Albert Montori, del Grup de Recerca de l'Escola de la Natura de Parets de Vallès (GRENP), hi va exposar l'estudi i seguiment dels tritons torrentícoles, el tritó pirinenc (Calotriton asper) i el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi).

Xarxa de Parcs Naturals Amb els poetes David Caño, Ivet Eroles i Gerard Vilardaga i Elias Porter al violí

Se celebra el recital de Poesia als parcs. Lletres i paisatges a Farrera, al Parc Natural de l'Alt Pirineu

David Caño i Elias Porter. Autor: Tramoia Cultura
David Caño i Elias Porter. Autor: Tramoia Cultura
12/10/2020

Finalment es va poder portar a terme l’ajornat recital del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges al Parc Natural de l’Alt Pirineu. Celebrat el dissabte 3 d’octubre a la tarda, enguany hi van participar David Caño, Ivet Eroles i Gerard Vilardaga, amb l’acompanyament musical del violinista Elias Porter. El fred tardorenc va motivar que el recital es traslladés del pati del Centre d’Art i Natura de Farrera a l’interior de l’església romànica de Sant Roc. El cicle d’espectacles poeticomusicals continua ara arreu dels parcs de la Xarxa de Parcs Naturals fins al mes de novembre.

Xarxa de Parcs Naturals La Xarxa de Parcs Naturals hi participa des de la primera edició

La Xarxa de Parcs Naturals participa en el XIX Seminari RECIDA amb una ponència sobre propostes per a la ciutadania i món escolar en temps de COVID-19

Josep Melero en el vídeo de presentació<br />del XIX Seminari RECIDA. Autor: RECIDA
Josep Melero en el vídeo de presentació
del XIX Seminari RECIDA. Autor: RECIDA
12/10/2020

Més d’un centenar de centres de documentació i biblioteques ambientals de l’Estat espanyol van celebrar els dies 1 i 2 d’octubre el Seminari anual, enguany de forma virtual. Entre d'altres temàtiques, durant aquests dos dies es van presentar diverses accions de divulgació i sensibilització mediambiental, eines de catalogació i experiències de lluita contra el canvi climàtic. Josep Melero, cap de la Secció de Divulgació i Comunicació de la Gerència de Serveis d’Espais Naturals, va presentar-hi la comunicació 'Propostes per a la ciutadania i el món escolar en temps de la COVID-19'.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Apareix al reportatge 'Libertad condicional' del programa El Escarabajo Verde

El Life Tritó Montseny, projecte paradigmàtic del nou model de zoo

Instant del reportatge. Autor: Escarabajo Verde
Instant del reportatge. Autor: Escarabajo Verde
02/10/2020

El programa El Escarabajo Verde de La 2 de RTVE va emetre el passat 25 de setembre “Libertad provisional”, dedicat a la reorientació que estan vivint actualment els zoològics. Juntament amb altres iniciatives, el reportatge aborda la tasca de cria en captivitat i conservació del tritó del Montseny que desenvolupa al Zoo de Barcelona, un dels socis del projecte Life Tritó Montseny.

Collserola Amb nombroses activitats de voluntariat ambiental

Collserola celebra la Setmana de la Natura

Setmana de la Natura. Autor: XCN
Setmana de la Natura. Autor: XCN
01/10/2020

Amb el lema 'Ara més que mai, conservar la natura és conservar la nostra salut', arrenca el proper 3 d’octubre la Setmana de la Natura. El Parc Natural de la Serra de Collserola s’hi afegeix programant, conjuntament amb les entitats del territori, diferents actuacions de voluntariat ambiental a més de diverses propostes de l’agenda d’activitats.

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Diputació de Barcelona Sota el lema 'Conservar la natura és conservar la nostra salut'

La Setmana de la Natura aplega un centenar d'actes del Dia Europeu dels Parcs

La salut, eix de la Setmana de la Natura.<br />Autor: Oriol Clavera
La salut, eix de la Setmana de la Natura.
Autor: Oriol Clavera
27/09/2020

Del 3 a l'11 d'octubre la Xarxa de Parcs Naturals s'uneix a la celebració de la Setmana de la Natura que promou la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de l'Obra Social 'la Caixa'. En aquest sentit, es faran un centenar d'actes gratuïts que s'haurien fet pel Dia Europeu dels Parcs (24 de maig) i altres de nous sota el mateix lema: 'Conservar la natura és conservar la nostra salut'.

Xarxa de Parcs Naturals Els propers recitals del cicle tindran lloc al Parc Natural de l'Alt Pirineu (3 d'octubre) i al Parc del Castell de Montesquiu (17 d'octubre)

Laura López Granell i Glòria Coll Domingo reciten a la cartoixa d'Escaladei, dins el cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges

Laura López Granell. Autora: Antía Ameixeiras
Laura López Granell. Autora: Antía Ameixeiras
26/09/2020

El diumenge 20 de setembre al migdia, la cartoixa d’Escaladei, al Parc Natural de la Serra de Montsant, va acollir la música i la poesia amb un recital de les autores Laura López Granell i Glòria Coll Domingo. Ambdues poetes van omplir de versos el refetor de l’edifici, un espai que va reunir una setantena de persones que van gaudir de la proposta poètica vinculada a l’Editorial Godall i a la seva editora, Matilde Martínez. Per a l’ocasió, el músic Apel·les Carod es va afegir a l’espectacle amb el seu violí  amb una mostra de talent i creativitat musical que van entusiasmar l’audiència aplegada al Parc Natural de la Serra de Montsant.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.