caes

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac Es tracta de propostes gratuïtes, algunes amb inscripció prèvia

Tornen la poesia, música, òpera, les rutes teatralitzades i les activitats familiars a la Xarxa de Parcs Naturals

05/09/2023

Des d’ara i fins a finals d’any, als parcs i espais naturals de la Xarxa de Parcs Natural es reprenen els programes Poesia als parcs, Parcs en concert, Òpera als parcs, Viu el parc i les Rutes teatralitzades inclusives, amb moltes propostes culturals, d’oci i educació ambiental respectuoses amb el medi natural. La majoria són gratuïtes i en alguns casos cal inscripció prèvia perquè l’aforament és limitat. Es poden consultar totes les activitats a l’Agenda dels parcs i a les webs corresponents dels cicles. Hi ha activitats accessibles o que compten amb servei d'interpretació de signes en llengua catalana (LSC).

El cap de setmana del 16 i 17 de setembre s’organitzen diversos recitals i concerts. Dins el cicle Poesia als parcs, per exemple, el dissabte 16  a les 12 h, la font de Pradelló, Olzinelles, a Sant Celoni i dins el Parc del Montnegre i el Corredor, es commemorarà l’Any Rector de Vallfogona de la mà de la proposta "Els versos del Rector", amb Eduard Carmona i Guillem Callejón. L’acte, a més, comptarà amb interpretació en llengua de signes catalana (LSC).

L'endemà, diumenge 17 de setembre a les 12 h, el cicle es trasllada al Parc Natural de la Serra de Collserola amb Fonollada, un recital a càrrec de Laura G. Ortensi i Carla Marco amb acompanyament musical de Quim Carandell de La Ludwig Band (guitarra i veu) organitzat amb la col·laboració de l’Editorial Fonoll. Com és habitual, l’indret escollit són els jardins de MUHBA Vil·la Joana.

Poesia als parcs continuarà fins al mes de novembre amb espectacles poeticomusicals a l’Alguer (diumenge 24 de setembre) amb Josep Pedrals, Maria Callís i i Antonello Colledanchise; al Parc del Castell de Montesquiu (dissabte 30 de setembre) amb El Pèsol Feréstec a la Cabanya del Castell, i també al Parc del Garraf, concretament al parc de la Costeta de Begues, que el diumenge 8 d’octubre acollirà Anna Gual (poeta) i la música d’Àngela Balcells del grup Angeladorrrm (guitarra i veus).

El diumenge 22 d’octubre serà el moment del recital poètic d’Anton Carrera i Núria Armengol amb acompanyament musical de Iago Rueda de Remei de Ca la Fresca (guitarra) a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i, per cloure el cicle, el diumenge 12 de novembre, tota la família podrà gaudir de la proposta de Núria Albertí amb acompanyament musical d'Andreu Galofré, de La Ludwig Band.

A la web del cicle hi ha tota la informació i s’indiquen aquells recitals que compten amb servei d’interpretació en llengua de signes catalana (LSC).

Òpera als parcs

També el 17 de setembre hi haurà una nova cita  amb Òpera als parcs, un cicle gratuït que té l'objectiu de connectar l'òpera amb la natura i, alhora, fer arribar aquest gènere musical al gran públic i a indrets amb menys habitants. L'espectacle serà al monestir de Sant Pere de Casserres, en l’àmbit de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Amb la mezzosoprano Mireia Dolç, el tenor Nacho Guzmán i Xavier Dolç al piano, porta per títol "La mort és vida" i aplega un repertori de cançons d’autors i autores catalanes que han deixat palesa la seva empremta sobre aquesta temàtica universal. Òpera als parcs 2023 oferirà un darrer concert ("Planeta Jaume, univers Pahissa") al Centre Parroquial de Sant Pere de Ribes (plaça Marcer, 7), al Parc del Garraf, el diumenge 19 de novembre a les 18.30 h.

Parcs en concert

Parcs en concert és un dels altres cicles que s’ha anat consolidant els darrers anys amb actuacions d’artistes, molts d’ells emergents, en indrets naturals i patrimonials dels parcs i espais naturals de la Xarxa de Parcs Naturals.

Del 17 de setembre al 29 d’octubre encara es pot gaudir d’un total de sis concerts, amb figures com Ölivia Musyk i Robert Poch (artista convidat) al Parc del Castell de Montesquiu, Magalí Sare amb Victori Andreu com a artista convidat al Parc del Garraf, Amaia Miranda al Parc del Foix, o Davide Cassu tancant el cicle al Parc d’Olèrdola.

En la majoria de les actuacions s’ofereixen visites guiades optatives prèvies per descobrir l’entorn natural o els equipaments d’interès que acullen el concert. Tota la informació sobre els espectacles i les visites es pot consultar a la web del programa.

Matinals Viu el parc

Així mateix, el programa Viu el parc comença el mes de setembre amb dos plats forts: d’una banda, la Matinal al Brull al Parc Natural del Montseny el diumenge 17 de setembre i, una setmana després, la Matinal a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, concretament el diumenge 24 de setembre al parc de les Set Fonts, a Sant Julià de Vilatorta. Els actes centrals de cada programa es completen amb concerts i recitals, entre d’altres, i activitats als municipis. Totes es poden consultar a la web.

Activitats per fer més accessibles els parcs

Finalment, una altra de les propostes destacades d’aquests propers mesos són les rutes teatralitzades inclusives. El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i el Parc del Montnegre i el Corredor ofereixen en dates puntuals aquesta activitat que permetrà, de la mà d’una passejada guiada en un entorn accessible, descobrir amb els cinc sentits la riquesa natural de l’indret.

En el calendari de sortides que hi ha a la web de les rutes apareixen marcades amb un asterisc (*) les que disposen del servei d’interpretació en llengua de signes catalana (LSC). A  més, per a totes les rutes es pot sol·licitar prèviament material de suport a la mobilitat (barres direccionals i cadires Joëlette).

Més informació sobre accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals en aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Accessibilitat als parcs, Educació ambiental, Educació ambiental, Poesia als Parcs, Xarxa de Parcs Naturals, Montseny, Collserola, Guilleries-Savassona, Marina, Litoral, Montesquiu, Foix, Garraf, Montnegre-Corredor, Olèrdola, Sant Llorenç-Obac, Poesia als parcs, Educació ambiental, Viu el parc, Notícies d'arreu,