caes

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Foix | Garraf | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Diputació de Barcelona | Altres Es van projectar els vídeos de la Diputació de Barcelona de difusió de la CETS

La Xarxa de Parcs Naturals participa en l'XI Seminari de la CETS en espais naturals que organitza Europarc-Espanya

28/06/2023

La seu del CENEAM, a Valsaín (Segòvia), va acollir l'XI Seminari Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) en espais naturals els dies 14, 15 i 16 de juny. La trobada, organitzada per Europarc Espanya, va comptar amb la participació d'una vintena de persones, tècnics i responsables de la CETS d’àmbit estatal i representació de set parcs de Catalunya, entre elles tres tècniques de la Xarxa de Parcs Naturals.

Al llarg de les jornades, es van abordar les novetats de la CETS d’àmbit estatal i, especialment en els dos grups de treball, es van treballar de forma molt intensa aspectes sobre la Fase III de la CETS i la redacció d'un nou llistat d'autoavaluació per a la futura acreditació d'empreses de transport amb la CETS.

Així mateix, es van comentar les novetats de la Federació Europarc, d'abast europeu, i les conclusions del Charter Meeting del passat maig a Eslovènia.

Es va presentar els diversos vídeos elaborats per la Diputació de Barcelona de difusió de la Carta Europea de Turisme Sostenible als parcs de la Xarxa de Parcs Naturals (Parc Natural del Montseny, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, parcs del Garraf, Olèrdola i Foix i vídeo resum), que van tenir una molt bona acollida per part dels participants.

Va ser, també, molt interessant la xerrada de SEGITTUR, durant la qual es va anunciar que des del Ministerio es compta amb un projecte a llarg termini per desenvolupar el turisme sostenible.

Iniciatives com l'XI Seminari CETS són sempre una bona manera de treballar i compartir experiències dels diversos parcs acreditats amb la Carta Europea de Turisme Sostenible per recollir bones pràctiques de cada espai natural, promoure que els nous parcs en vies d'acreditació es puguin nodrir i aprendre del treball ja realitzat. També establir estratègies de treball conjunt i continuar avançant en el desenvolupament de la implantació de la CETS als parcs naturals i nacionals espanyols i en el desenvolupament del turisme sostenible i ecoturisme en aquests espais naturals.​​​​​

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Xarxa de Parcs Naturals, Montseny, Foix, Garraf, Olèrdola, Sant Llorenç-Obac, Diputació de Barcelona, Altres, Educació ambiental, Diputació de Barcelona, ODS, Notícies d'arreu, Educació ambiental,