Diputació de Barcelona

Xarxa de Parcs Naturals El termini per a la presentació de sol·licituds de concurrència als premis finalitza el 30 d'agost

Oberta la convocatòria dels premis de Prevenció d'Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona per a les ADF

Premis Prevenció Incendis. Autor: Diputació Barcelona
Premis Prevenció Incendis. Autor: Diputació Barcelona
22/07/2019

La Diputació de Barcelona ha obert la convocatòria dels XXIII Premis de Prevenció d’Incendis Forestals 2019 adreçats a projectes i treballs realitzats per les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la demarcació de Barcelona. En aquesta edició es convoquen el Premi Jordi Peix i Massip per a projectes d’informació i sensibilització a la societat per a la prevenció d’incendis forestals, el Premi Rossend Montané per a projectes de planificació en la gestió per a la prevenció d’incendis, així com el Premi Honorífic Joaquim Maria de Castellarnau de reconeixement públic a la trajectòria d’una persona en relació amb la prevenció d’incendis.

Diputació de Barcelona Els resultats de la gestió duta a terme en 3.000 hectàrees estratègiques són replicables a tot l'arc mediterrani

El Life Montserrat presenta un model de gestió forestal que redueix el risc d'incendis

Gestió forestal amb ramaderia. Autor: Life Montserrat
Gestió forestal amb ramaderia. Autor: Life Montserrat
19/07/2019

El projecte Life Montserrat, coordinat per la Diputació de Barcelona, ha desenvolupat una infraestructura verda de protecció per evitar grans incendis forestals i afavorir la conservació del patrimoni natural en un àmbit de catorze municipis al voltant de la muntanya de Montserrat.

Montseny Estan exempts de l'obligació d'anar lligats els gossos dels pastors

Campanya per portar els gossos lligats a les zones de pastura del Parc Natural del Montseny

Imatge de la campanya. Autor: Diputació Barcelona
Imatge de la campanya. Autor: Diputació Barcelona
17/07/2019

El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny ha iniciat una campanya adreçada als visitants de l’espai natural amb gossos perquè els portin lligats, especialment en les zones de pastura. Des del Parc es recorda que no portar el gos lligat pot constituir una infracció administrativa susceptible de ser sancionada, segons les ordenances municipals de què disposen diversos municipis del Parc, ja que poden espantar el ramats i causar-los danys.

Diputació de Barcelona A Girona i la Garrotxa

III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut

III Congrés. Autor: Associació Sèlvans
III Congrés. Autor: Associació Sèlvans
15/07/2019

Segueixen obertes les inscripcions per al III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut, que se celebrarà del 7 al 10 d’octubre a Girona i la Garrotxa, i que organitzen des de l’Associació Sèlvans, la Xarxa per a la Conservació de la Natura i el Campus Patrimoni Cultural i Natural de la Universitat de Girona.

Marina Al Parc de la Serralada de Marina

Inici dels treballs de trituració de restes vegetals afectades per la plaga del 'Tomicus'

Treballs forestals de trituració. Autor: XPN
Treballs forestals de trituració. Autor: XPN
08/07/2019

El Parc de la Serralada de Marina ha iniciat aquesta setmana els treballs forestals de trituració de les restes vegetals afectades per l’escolítid Tomicus destruens, un escarabat perforador que ataca els boscos de pins, especialment del Maresme i del Barcelonès, i que els deixa secs i els acaba matant. Aquesta actuació s’ha iniciat a les zones forestals de Santa Coloma de Gramenet,  concretament a l’àrea del camí dels Minerals - font de l’Alzina, continuarà pels voltants de Torre Pallaresa i Can Botinyà i finalitzarà a l’interior del recinte de Torribera.

Collserola | Montesquiu | Xarxa de Parcs Naturals Descarregueu-vos les ponències al web

Aportacions de la Jornada Tècnica d'Espais Naturals

Ponències inaugurals. Autor: XPN
Ponències inaugurals. Autor: XPN
21/06/2019

El dimarts 18 de juny, es va celebrar la Jornada tècnica ‘Solucions tècniques netes i eficients per a instal·lacions en el medi natural’, al Centre de Recursos del Castell de Montesquiu. La sessió va aplegar vuitanta-cinc persones, entre responsables polítics i tècnics d'ajuntaments, consells comarcals i consorcis, i tot el personal tècnic que treballi per a la gestió i conservació d'instal·lacions ubicades en entorns naturals, la gestió del territori i el medi ambient.

Montseny Després d'analitzar diversos indrets, s'ha escollit un torrent on l'espècie no era present per tal de crear una nova població

Alliberats un centenar de tritons del Montseny criats en captivitat

Tritons alliberats. Autor: Generalitat de Catalunya
Tritons alliberats. Autor: Generalitat de Catalunya
19/06/2019

Personal tècnic que treballa en el marc del projecte Life Tritó Montseny ha alliberat a la natura 136 exemplars adults de tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) criats en captivitat al Centre de Fauna de Torreferrussa. L’objectiu és promoure la recuperació d’aquesta espècie endèmica en perill crític d’extinció.

Xarxa de Parcs Naturals Us la podeu descarregar al web

S'edita la 'Guia per al disseny d'itineraris periurbans saludables en el marc de la Xarxa de Parcs Naturals'

Itinerari saludable. Autor: XPN
Itinerari saludable. Autor: XPN
19/06/2019

La publicació és una aproximació al disseny d’itineraris en espais periurbans i en parcs naturals amb la intenció de promocionar hàbits saludables, prevenir malalties relacionades amb el sedentarisme, així com el tractament complementari de patologies que presentin millors prognosis amb l’activitat física, d’acord amb les corresponents prescripcions sanitàries. S’ha desenvolupat a partir de l’experiència de quatre casos pilot en quatre municipis l’any 2018, i està basat en el coneixement de les activitats i propostes generades en el si del programa ‘Salut i Àrees Protegides’ de la Federació de Parcs Nacionals i Naturals d’Europa (EUROPARC).

Xarxa de Parcs Naturals Des del 14 de juny fins al 30 d'agost

Comença el Pla d'informació i vigilància contra incendis forestals (PVI) per cobrir 500.000 ha de boscos

Personal del PVI. Autor: Diputació de Barcelona
Personal del PVI. Autor: Diputació de Barcelona
15/06/2019

Amb la col·laboració de 269 ajuntaments i 124 agrupacions de defensa forestal (ADF), el divendres 14 de juny s’ha iniciat el dispositiu d’informació i vigilància contra incendis forestals que la Diputació de Barcelona. El Pla, que estarà en actiu fins al 30 d'agost, inclou un conjunt d’accions informatives, dissuasives i d’anticipació dirigides als usuaris de les 475.502 hectàrees forestals que abasta el territori de la demarcació de Barcelona, davant de conductes de risc de perill d’incendi, a càrrec de 259 persones, entre informadors, guaites i operadors, amb un pressupost global de 2,27 milions d'euros aportats per la Diputació de Barcelona.

Montseny Gratuït i obert a tothom, tindrà lloc el 2 i 3 de juliol a Bellaterra i al Parc Natural del Montseny

Curs d'estiu sobre cremes prescrites i pasturatge per a la gestió sostenible i la conservació d'espais oberts de muntanya

Crema prescrita. Autor: Lluís Martínez / XPN
Crema prescrita. Autor: Lluís Martínez / XPN
14/06/2019

El curs, que tindrà lloc el dimarts 2 de juliol a Bellaterra i el dimecres 3 de juliol al Parc Natural del Montseny, té l’objectiu de donar a conèixer i sensibilitzar la població sobre la importància de la gestió i conservació dels espais oberts de muntanya del sud d'Europa, actualment immersos en processos de canvi global.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.