Diputació de Barcelona

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona La mostra ha estat produïda per la Diputació de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Granollers

L'exposició 'Què mengem avui?' aborda la rellevància i efectes mediambientals dels nostres hàbits alimentaris

Les comissàries, Agnès Villamor i Ada Parellada.<br />Autor: Museu de Ciències Naturals de Granollers
Les comissàries, Agnès Villamor i Ada Parellada.
Autor: Museu de Ciències Naturals de Granollers
03/07/2020

El Museu de Ciències Naturals de Granollers acull l’exposició itinerant ‘Què mengem avui?’. Comissariada per la cuinera Ada Parellada i l’antropòloga Agnès Villamor i produïda pel Museu de Ciències Naturals de Granollers i l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, la mostra es una reflexió sobre les conseqüències de les nostres tries alimentàries i es podrà veure al Museu fins al 28 de febrer del 2021. Compta amb la col·laboració del programa Parc a taula.

Xarxa de Parcs Naturals Amb el nom de 'Parcs saludables, persones sanes'

EUROPARC inicia un programa per millorar la salut i el benestar de la ciutadania a través de la conservació i millora de la natura

Programa 'Healthy parks, healthy people'. <br />Autor: EUROPARC
Programa 'Healthy parks, healthy people'.
Autor: EUROPARC
29/06/2020

Després de la publicació de l'estratègia de biodiversitat de la UE, la Federació EUROPARC ha engegat un programa per posar de manifest la contribució a la salut que es pot fer a Europa recuperant la salut de la natura, en general, i dels parcs, en particular. Amb el lema 'Healthy parks, healthy people, Europe' (Parcs saludables, persones sanes, Europa), aquesta iniciativa s'ha presentat en un seminari en línia el 29 de juny, en què ha participat Carles Castell, tècnic de la Xarxa de Parcs Naturals.

Montseny Va ser cremat i abandonat a causa de la Guerra Civil

S'inaugura la restauració del conjunt monumental del turó de Tagamanent

Conjunt monumental de Tagamanent.<br />Autor: Bigas Grup
Conjunt monumental de Tagamanent.
Autor: Bigas Grup
29/06/2020

El diumenge 5 de juliol a les 11 del matí tindrà lloc l’acte d’inauguració de la restauració que, al llarg dels darrers anys, han dut a terme el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) i l'Oficina Tècnica d'Acció Territorial (OTAT) de la Diputació de Barcelona en el conjunt monumental del turó de Tagamanent, al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. El conjunt va ser cremat i abandonat l'any 1936 durant la Guerra Civil Espanyola.

Montseny | Diputació de Barcelona Es difondrà un nou vídeo cada dijous fins a mitjan agost

Vuit microcàpsules de vídeo difonen les accions més rellevants del projecte Life Tritó Montseny

Exemplar de tritó del Montseny (Calotriton arnoldi).<br />Autor: Iñaki Relanzón / Life Tritó Montseny
Exemplar de tritó del Montseny (Calotriton arnoldi).
Autor: Iñaki Relanzón / Life Tritó Montseny
25/06/2020

El projecte Life Tritó Montseny compta, a partir d’ara, amb nou material divulgatiu pensat per donar a conèixer la biologia i ecologia del tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) i transmetre la importància de millorar el seu hàbitat per recuperar aquesta espècie endèmica del massís, catalogada en perill crític. Es tracta de vuit microcàpsules de vídeo que permetran difondre les accions més rellevants que s’han portat a terme fins ara en el marc d’aquest projecte.

Montseny El punt més feble és la fragilitat del seu hàbitat, per això es treballa també en la conservació, millora i restauració dels torrents

Alliberats a la natura 235 tritons del Montseny

Alliberament de tritons del Montseny.<br />Autor: Life Tritó Montseny
Alliberament de tritons del Montseny.
Autor: Life Tritó Montseny
23/06/2020

Personal tècnic del projecte Life Tritó Montseny ha alliberat aquesta primavera un total de 235 exemplars de tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) en torrents del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny amb l’objectiu de continuar incrementant l’àrea de distribució d’aquesta espècie endèmica del massís, catalogada en perill crític.

Guilleries-Savassona Ja es recollien dades de la riera Major

La riera de Tavèrnoles se suma als punts de seguiment del projecte d'estudi CARIMED a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Riera de Tavèrnoles. Autor: Joan Pareja / XPN
Riera de Tavèrnoles. Autor: Joan Pareja / XPN
19/06/2020

Amb la incorporació aquest mes de juny de la riera de Tavèrnoles al projecte CARIMED (Efectes del Canvi Ambiental en les comunitats d’organismes dels Rius Mediterranis), s’amplia la xarxa de punts d’observació de l'estat ecològic dels rius a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona que, fins al moment, incloïa únicament la riera Major.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona | Parc Fluvial Besòs No hi ha restricció a Catalunya

El pas a la fase de represa amplia la mobilitat als parcs naturals

Informadora a Matadepera, al Parc Natural de Sant<br />Llorenç. Autora: Elisabeth Bigorra
Informadora a Matadepera, al Parc Natural de Sant
Llorenç. Autora: Elisabeth Bigorra
20/06/2020

Des del dijous 18 de juny, amb el pas a la fase 3 s'eliminaven les restriccions de mobilitat entre regions sanitàries que limitaven l'accés dels ciutadans a alguns dels parcs i espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals. El pas a la fase de represa l'endemà divendres 19 de juny permetia la mobilitat a tot Catalunya i s'eliminaven les franges horàries.

Guilleries-Savassona A Sant Julià de Vilatorta i Tavèrnoles

Es recuperen i milloren punts d'aigua per a la fauna a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Buidat de sediments la bassa d'en Brudon.<br />Autor: XPN
Buidat de sediments la bassa d'en Brudon.
Autor: XPN
15/06/2020

Les darreres setmanes s’han executat diversos treballs de recuperació i millora de basses per a la fauna als municipis de Sant Julià de Vilatorta i Tavèrnoles, en l‘àmbit de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Els objectius d’aquestes accions han estat augmentar la disponibilitat d'aigua així com el nombre de refugis per a la fauna.

Xarxa de Parcs Naturals Cal respondre correctament totes les preguntes

Guanya un cap de setmana a la natura amb el concurs 'Coneixes els nostres parcs?'

Concurs 'Coneixes els nostres parcs?'.<br />Autor: Diputació de Barcelona
Concurs 'Coneixes els nostres parcs?'.
Autor: Diputació de Barcelona
16/06/2020

La Xarxa de Parcs Naturals organitza, entre el 16 de juny i el 29 de juny del 2020, el concurs 'Coneixes els nostres parcs?' a la plataforma Easypromos per promocionar les xarxes socials. Entre els participants que encertin tots els resultats se sortejarà un cap de setmana a la natura per a dues persones.

Xarxa de Parcs Naturals Una vuintantena de persones van seguir el seminari

Parc a taula, experiència inspiradora en el seminari en línia organitzat pel Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i el Baix Ter

Instant del seminari. Autor: Parc a taula
Instant del seminari. Autor: Parc a taula
15/06/2020

El dimecres 10 de juny i en el marc del seminari en línia organitzat pel Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i el Baix Ter (acreditat amb la Carta Europea de Turisme Sostenible des del 2016), el programa Parc a taula es va presentar com una bona pràctica que pot inspirar altres territoris. La proposta va ser seguida per una vuitantena de persones provinents tant del sector públic com del sector privat.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.