Diputació de Barcelona

Montesquiu | Xarxa de Parcs Naturals Sessió oberta i gratuïta al castell de Montesquiu. Inscripcions fins al 14 de juny

Inscripcions obertes per a la Jornada Tècnica d'Espais Naturals

Jornada Tècnica d'Espais Naturals. Autor: XPN
Jornada Tècnica d'Espais Naturals. Autor: XPN
17/05/2019

Les 'Solucions tècniques netes i eficients per a instal·lacions en el medi natural' són la temàtica de la propera Jornada Tècnica d’Espais Naturals que tindrà lloc el proper dimarts 18 de juny al Centre de Recursos del Castell de Montesquiu. La sessió és gratuïta però, per raons organitzatives, cal formalitzar la inscripció abans del 14 de juny.

Garraf Centrat en els murs de pedra seca

El Parc del Garraf participa en un projecte LIFE per a l'adaptació al canvi climàtic

Barraques de vinya de Begues. Autor: XPN
Barraques de vinya de Begues. Autor: XPN
15/05/2019

El dilluns 13 de maig, va tenir lloc al Parc Nacional de CinqueTerre (Ligúria-Itàlia) la reunió preliminar per donar el tret de sortida al projecte ‘Murs de pedra seca, com a eina d’adaptació al canvi climàtic’, finançat per la Unió Europea a través del programa LIFE.

Xarxa de Parcs Naturals Al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, Parc del Montnegre i el Corredor i Parc del Castell de Montesquiu

Treballs forestals per a l'adaptació al canvi climàtic dels boscos mixtos en finques de la Diputació de Barcelona

Parcel·la de seguiment de castanyer. Autora: S. Navarro (CTFC)
Parcel·la de seguiment de castanyer. Autora: S. Navarro (CTFC)
06/05/2019

Els boscos mediterranis subhumits són un ecosistema forestal de gran singularitat i d’elevada biodiversitat que estan formats per arbres de diferents espècies, alguns de fulla caduca, i que formen un bosc mixt. Es localitzen en muntanyes litorals i prelitorals amb precipitacions elevades.

Guilleries-Savassona Sol·licituds fins al 31 de maig

S'han aprovat les bases de les subvencions del 2019 de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Subvencions 2019. Autor: XPN
Subvencions 2019. Autor: XPN
02/05/2019

S’han publicat les subvencions, corresponents a l’exercici 2019, amb l’objecte de fomentar les activitats per a les explotacions forestals, les empreses agrícoles-ramaderes, la millora dels habitatges, la restauració del patrimoni arquitectònic i les entitats culturals en l’àmbit territorial de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

Xarxa de Parcs Naturals Acosteu-vos durant la Diada de Sant Jordi a l'estand de la Llibreria de la Diputació

La Llibreria de la Diputació celebra 25 anys!

Diada de Sant Jordi. Autor: Diputació de Barcelona
Diada de Sant Jordi. Autor: Diputació de Barcelona
23/04/2019

Com cada any, per celebrar la Diada de Sant Jordi, la Llibreria de la Diputació de Barcelona surt al carrer per apropar la cultura i el coneixement a la ciutadania. Entre les nombroses i diverses publicacions, hi trobareu aquelles relatives als espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals: guies, reculls de rutes i passejades, monografies, mapes, fullets, contes, etc.

Xarxa de Parcs Naturals Tots els caps de setmana i els festius

Bus Parc, una opció sostenible per visitar els parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç

Bus Parc. Autor: Diputació de Barcelona
Bus Parc. Autor: Diputació de Barcelona
08/04/2019

L’octubre passat, el Departament de Territori i Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona van posar en funcionament nous serveis d’autobusos que permeten millorar l’accés amb transport públic als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Tots els caps de setmana i festius s’ofereixen bitllets senzills per a tot el dia així com sistema tarifari integrat. Aprofiteu els propers festius per aparcar el cotxe i gaudir dels parcs d'una manera més sostenible.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals L'acte va aplegar més de 150 professionals

El tritó del Montseny, present a la primera Nit de la biodiversitat

Nit de la Biodiversitat. Autor: Zoo de Barcelona
Nit de la Biodiversitat. Autor: Zoo de Barcelona
01/04/2019

La Fundació Barcelona Zoo va celebrar el dimarts 26 de març al vespre la seva primera Nit de la biodiversitat a l'auditori del Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). L’acte, que va convocar més de cent cinquanta persones dels àmbits acadèmic, conservacionista i sòcies del Zoo de Barcelona, té la vocació d’esdevenir una gran trobada anual en la que es presentin els treballs de conservació i la recerca de la biodiversitat que es realitzen a Catalunya i en els que participen tant la Fundació com els professionals del Zoo, entre ells, el programa Life Tritó del Montseny.

Garraf El 21 de març es va fer una primera exposició pública de la iniciativa a l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes

La UAB participa en un projecte per apropar el Parc del Garraf a la ciutadania

Parc del Garraf. Autor: UAB
Parc del Garraf. Autor: UAB
01/04/2019

L'Observatori de l'Urbanisme i el grup de recerca en Estil de Vida i Salut de la UAB col·laboren en un projecte, amb l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la Diputació de Barcelona, per apropar l'espai natural del Parc del Garraf a la ciutadania, amb l'objectiu d'augmentar la salut i la qualitat de vida de les persones.

Xarxa de Parcs Naturals El termini de presentació de les sol·licituds finalitzarà el 25 d'abril

S'han aprovat les bases de les subvencions del 2019 de la Xarxa de Parcs Naturals

Biomassa a Arbúcies. Autor: OTPMIFDA
Biomassa a Arbúcies. Autor: OTPMIFDA
21/03/2019

S’han publicat les subvencions, corresponents a l'exercici 2019, mitjançant el procediment de concurrència competitiva amb l'objecte de fomentar les activitats per a les explotacions forestals, les empreses agrícola-ramaderes, la millora d’habitatges, la restauració del patrimoni arquitectònic, les entitats culturals i les instal·lacions tèrmiques amb biomassa i l’eficiència energètica en edificis en l'àmbit territorial dels espais naturals gestionats per la Diputació de Barcelona.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.