Diputació de Barcelona

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona El conveni ja aporta dades rellevants

Reptes dels bioindicadors de la Xarxa de Parcs Naturals

Liró. Autor: Lídia Freixas / Museu CN Granollers
Liró. Autor: Lídia Freixas / Museu CN Granollers
15/12/2017

Des de l’any 2015 l’eix central de l’estratègia de conservació global de la Xarxa de Parcs Naturals (XPN) es basa en la monitorització de les espècies bioindicadores per tal d’adaptar la  gestió a la millora de la biodiversitat i reduir els efectes del canvi climàtic. En aquest context, es va establir un conveni entre la Diputació de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Granollers per assolir aquests objectius.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Podrà gaudir d'una estada d'un nit per a dues persones en un establiment acreditat amb la CETS

El concurs 'Quant saps dels nostres parcs?' ja té guanyador

Jordi Català amb el diputat Calderer. Autor: Diputació Barcelona
Jordi Català amb el diputat Calderer. Autor: Diputació Barcelona
14/12/2017

Jordi Català Vilanova és el guanyador del concurs 'Quant saps dels nostres parcs?', organitzat per la Xarxa de Parcs Naturals a través de les diversos pàgines corporatives de Facebook.

Foix | Garraf | Olèrdola | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona

Ja són al Parc del Garraf els divuit cavalls que hi passaran l’hivern

Calderer, Galindo i Llacuna explicant el projecte. Autor: Diputació Barcelona
Calderer, Galindo i Llacuna explicant el projecte. Autor: Diputació Barcelona
14/12/2017

Un grup de divuit cavalls de la Fundació Miranda van arribar el dilluns 11 de desembre al Parc del Garraf, on hi passaran els mesos d’hivern. Els cavalls han arribat a destí després d’haver recorregut prop de 200 km seguint el camí ramader de Marina, que són els que separen el pla de l’Orri, a la serra del Catllaràs, a l’Alt Berguedà, d’Olivella, al Parc del Garraf. 

Montseny El Grup de Treball de Mobilitat del Montseny ha valorat molt positivament la resposta dels visitants del Parc a la prova pilot

La Diputació de Barcelona treballa per implantar un servei regular de transport públic per accedir al Parc Natural del Montseny

Usuaris del pla pilot. Autor: XPN
Usuaris del pla pilot. Autor: XPN
04/12/2017

La Diputació de Barcelona està treballant per implementar un servei regular d’autobús per accedir al Parc Natural del Montseny, després dels excel·lents resultats obtinguts en la prova pilot realitzada durant tres caps de setmana d’octubre i novembre així com el festiu de Tots Sants. Així ho ha anunciat el diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, juntament amb la directora de la Reserva de la Biosfera, Joana Barber, en la presentació del balanç de la prova.

Montesquiu | Xarxa de Parcs Naturals La sessió va estar dedicada a les dades obertes

Darrera jornada tècnica al Centre de Recursos del Castell de Montesquiu

Inauguració de la jornada. Autor: XPN
Inauguració de la jornada. Autor: XPN
04/12/2017

El dijous 30 de novembre va tenir lloc la Jornada tècnica 'Dades obertes sobre patrimoni natural: com les podem oferir i aprofitar els municipis?' al Centre de Recursos del Castell del Montesquiu. La sessió, tercera i darrera, va cloure el cicle d'enguany.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Us el podeu descarregar en format digital

Es publica 'Restauració i millora forestal. Treballs per a la prevenció d'incendis forestals i la recuperació del bosc'

Detall de la portada. Autor: OTPMIF
Detall de la portada. Autor: OTPMIF
27/11/2017

La Diputació de Barcelona, que treballa des de fa més de quinze anys en la restauració i millora forestal per a la prevenció dels incendis forestals, edita amb la col·laboració del CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals) el llibret 'Restauració i millora forestal. Treballs per a la prevenció d'incendis forestals i la recuperació del bosc'.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Enguany, que se celebra l'Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament

Col·loqui internacional sobre l'impacte del turisme en àrees naturals

Detall del programa. Autor: Recinte Modernista de Sant Pau
Detall del programa. Autor: Recinte Modernista de Sant Pau
21/11/2017

El proper divendres 15 de desembre, el Recinte Modernista de Sant Pau acollirà la jornada 'Turisme en àrees naturals: un encaix possible?'. La inscripció és gratuïta, si bé l’aforament és limitat.

Montseny | Collserola | Marina | Garraf | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Indicadors resultants del projecte SEMICE (Seguiment de petits mamífers comuns)

Possible disminució de la rata cellarda a la Xarxa de Parcs Naturals (XPN)

Rata cellarda. Autor: Ignasi Torre / Museu CN Granollers
Rata cellarda. Autor: Ignasi Torre / Museu CN Granollers
20/11/2017

La rata cellarda (Eliomys quercinus) és un petit rosegador autòcton de l’Europa Occidental. El seu aspecte característic, amb unes grans orelles, un antifaç de pèls negres sobre els ulls, i una cua llarga acabada en un pinzell de pèls, permeten la seva identificació sense cap mena de dubte.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona És la 21a edició

Les ADF Lluçanès i Sant Salvador de Guardiola guanyen els Premis Prevenció Incendis Forestals 2017

Conesa i Guiteras amb els guanyadors. Autor: Ò. Ferrer / Diba
Conesa i Guiteras amb els guanyadors. Autor: Ò. Ferrer / Diba
13/11/2017

L’ADF Lluçanès amb el projecte 360º i l’ADF Sant Salvador de Guardiola amb un projecte de formació adreçat a la població local han estat les ADF (Agrupacions de Defensa Forestal) guanyadores dels Premis de Prevenció d’Incendis 2017 que, des de fa 21 anys, convoca anualment la Diputació de Barcelona.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.