Diputació de Barcelona

Xarxa de Parcs Naturals Se sortejaven tres vols en globus per a dues persones

El sorteig #NadalÉsMoltMés ja té guanyadors

#NadalÉsMoltMés. Autor: Diputació Barcelona
#NadalÉsMoltMés. Autor: Diputació Barcelona
17/01/2020

Ja es coneixen els tres guanyadors del sorteig #NadalÉsMoltMés. Els tres afortunats han estat premiats, cadascun d'ells, amb un vol en globus per a dues persones.

Xarxa de Parcs Naturals Sol·licituds fins al 28 de febrer

Subvencions 2020 per a estades escolars als equipaments pedagògics

Rectoria de Vallcàrquera. Autor: XPN
Rectoria de Vallcàrquera. Autor: XPN
13/01/2020

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) del 19 de desembre del 2019 ha publicat les bases específiques i convocatòria per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva als centres d'educació infantil i d'ensenyament primari i secundari, públics i concertats, que vulguin utilitzar els equipaments d’educació ambiental existents a la Xarxa de Parcs Naturals per a fer-hi estades ambientals durant l'any 2020.

Xarxa de Parcs Naturals Els recursos estan destinats a ajuntaments, consells comarcals, mancomunitats i consorcis locals

L'anàlisi d'espais lliures, la millora del patrimoni natural i la reducció dels danys causats per la fauna, presents en el Catàleg de serveis 2020

Catàleg de serveis 2020. Autor: Diputació Barcelona
Catàleg de serveis 2020. Autor: Diputació Barcelona
13/01/2020

La Diputació de Barcelona ha aprovat en Junta de Govern el nou Catàleg de serveis pel 2020, en vigor des del 10 de gener. El Catàleg conté tots els recursos econòmics, materials i tècnics que la Diputació posa a disposició dels governs locals de la província garantint, així, que poden prestar serveis i activitats a la ciutadania en les condicions adequades i de forma equilibrada a tot el territori.

Xarxa de Parcs Naturals El dijous 23 de gener a l'Espai Francesca Bonnemaison (Barcelona)

Jornada 'Davant del repte climàtic: moviment juvenil i educació ambiental'

Imatge de la jornada. Autor: Medi Ambient
Imatge de la jornada. Autor: Medi Ambient
12/01/2020

Amb motiu del Dia Mundial de l'Educació Ambiental (que se celebra cada 26 de gener), i dins del pla de treball conjunt de la Gerència de Serveis d'Espais Naturals i la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, el proper dijous 23 de gener s'ha organitzat una jornada sobre el paper de l'educació ambiental en l'escenari de l'emergència climàtica i dels moviments juvenils que hi estan vinculats.

Montnegre-Corredor És primordial reduir la velocitat i circular amb prudència

Augmenta la mortalitat dels amfibis durant les nits de pluja

Salamandra atropellada. Autor: D. Fernández / GRENP
Salamandra atropellada. Autor: D. Fernández / GRENP
09/01/2020

El GRENP (Grup de Recerca de l'Escola de la Natura de Parets del Vallès) i la Xarxa de Parcs Naturals han produït un vídeo que alerta sobre l'augment de la mortalitat dels amfibis les nits que ha plogut. Les imatges han estat preses al Parc del Montnegre i el Corredor durant un mostreig d'amfibis.

Sant Llorenç-Obac Elaborada amb dades emmarcades en el Pla de seguiment del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Defensa de la tesi doctoral sobre l'ecologia del senglar

Portada de la tesi. Autor: Albert Peris
Portada de la tesi. Autor: Albert Peris
23/12/2019

El divendres 22 de novembre, Albert Peris, guarda del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, va defensar la tesi doctoral 'Ecologia del senglar (Sus scrofa) en ambients mediterranis' a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Olèrdola Les actuacions s'emmarquen en dos projectes de recerca

Finalitzen les excavacions d'enguany al Conjunt monumental d'Olèrdola

Intervenció a Olèrdola. Autor: MAC Olèrdola
Intervenció a Olèrdola. Autor: MAC Olèrdola
18/12/2019

Durant el 2019, el Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) ha realitzat un seguit d'excavacions en el Conjunt monumental d'Olèrdola, situat al Parc d'Olèrdola. Així, s'han fet actuacions, per una banda, al barri alt medieval, conegut com a Pla dels Albats i, per una altra, a l'anomenada Torre 2 del recinte emmurallat, torre ubicada a l'esquerra de la porta d'entrada.

Parc Fluvial Besòs Després que l'ACA hagi certificat una millora de la qualitat de l'aigua

Reobren els accessos al Parc Fluvial del Besòs

Parc Fluvial del Besòs. Autor: Parc Fluvial
Parc Fluvial del Besòs. Autor: Parc Fluvial
18/12/2019

La Diputació de Barcelona ha reobert el dimecres 18 de desembre els accessos al Parc Fluvial del Besòs, tancat des del dijous 12 de desembre a causa dels abocaments a les aigües del riu Besòs per l’incendi en una fàbrica de Montornès del Vallès. El Parc obrirà en el seu horari habitual de tardor, de les 10 a les 18 h, després que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) hagi certificat dimarts 17 de desembre una millora de la qualitat de l’aigua una vegada ha dut a terme diverses inspeccions a la zona. A partir del 21 de desembre, l'horari serà el d'hivern, de les 10 a les 17 h.

Guilleries-Savassona També l'han renovat els centres d'informació de Folgueroles, Tavèrnoles i Sant Julià de Vilatorta

El Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona renova el distintiu Biosphere

Renovació Biosphere. Autor: XPN
Renovació Biosphere. Autor: XPN
16/12/2019

El Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona ha obtingut la renovació del distintiu a l’adhesió del Compromís per la sostenibilitat Biosphere per la seva promoció del turisme sostenible i responsable. També han renovat aquesta acreditació els centres d'informació de Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta i Tavèrnoles.

Montseny Es van adoptar diversos acords i un pla d'acció centrat en l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible

Un jove la Reserva de la Biosfera del Montseny participa en el I Fòrum de la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera

Joves participants. Autor: Reserva Biosfera Lanzarote
Joves participants. Autor: Reserva Biosfera Lanzarote
13/12/2019

A la trobada, que va tenir lloc entre el 23 i el 25 d'octubre a la Reserva de la Biosfera Mariñas Coruñesas i Terras do Mandeo (la Corunya), van participar-hi trenta-nou joves d'onze comunitats autònomes.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.