Educació ambiental

Montseny El 24 de març serà a Cànoves i el 28 d'abril, a Riells i Viabrea

Un carpa itinerant celebra els 40 anys de la Reserva de la Biosfera del Montseny

Carpa itinerant. Autor: Itinerart
Carpa itinerant. Autor: Itinerart
14/01/2019

Amb motiu dels quaranta anys de la Reserva de la Biosfera del Montseny i per tal d’arribar a les persones que hi viuen i en formen part, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona i el Zoo de Barcelona posen a disposició dels municipis de la Reserva una carpa itinerant que aprofita les fires i festes que s'hi organitzen. En aquesta carpa hi trobareu un vídeo explicatiu d’aquests quaranta anys de declaració de la Reserva així com d’altres esdeveniments que hi ocorren.

Litoral A la masia Can Llaurador de Teià

Lliurament de premis del 10è Concurs Fotogràfic del Parc

1r premi: 'Junts dins la boira'. Autor: Xavier Rafanell Jacas
1r premi: 'Junts dins la boira'. Autor: Xavier Rafanell Jacas
14/01/2019

El proper dimarts 22 de gener a les set del vespre, la masia Can Llaurador de Teià (av. Roca Suárez-Llanos, 32-38) acollirà l’acte de lliurament de premis de la desena edició del Concurs Fotogràfic del Parc de la Serralada Litoral.

Collserola Són el número 122 (gener-març 2019)

Es publica el Butlletí i l'Agenda d'hivern del Parc Natural de la Serra de Collserola

Portada del butlletí. Autor: CPNSC
Portada del butlletí. Autor: CPNSC
11/01/2019

Nova edició del Butlletí de Collserola amb les principals novetats sobre la gestió d’aquest Parc Natural. Us podeu descarregar la publicació des del web del Parc Natural, on també podreu trobar informació complementària sobre els temes que s'aborden en el Butlletí.

Xarxa de Parcs Naturals El període de sol·licitud finalitza el 28 de febrer. Enguany, la tramitació caldrà fer-se a través de la seu electrònica de la Diputació de Barcelona

Subvencions 2019 per a estades escolars als equipaments pedagògics

Grup d'escolars al Parc del Garraf. Autor: XPN
Grup d'escolars al Parc del Garraf. Autor: XPN
11/01/2019

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) del 28 de desembre del 2018 ha publicat les bases específiques i convocatòria per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva als centres d'educació infantil i d'ensenyament primari i secundari, públics i concertats, que vulguin utilitzar els equipaments d’educació ambiental existents a la Xarxa de Parcs Naturals, que gestiona la Diputació de Barcelona, per a fer-hi estades ambientals durant l'any 2019. 

Xarxa de Parcs Naturals També hi trobareu els espectacles dels cicles anteriors

Tots els recitals i espectacles del cicle 'Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2018', al canal Youtube del cicle

Recital a Montesquiu. Autor: XPN
Recital a Montesquiu. Autor: XPN
10/01/2019

La catorzena edició del cicle de recitals poeticomusicals Poesia als parcs. Lletres i paisatges es va desenvolupar entre el 18 de maig i el 4 de novembre del 2018. Ara, gràcies al canal Youtube d’aquest programa podeu tornar a gaudir de tots els espectacles. El canal acull també els recitals de les edicions anteriors del cicle.

Xarxa de Parcs Naturals Un munt de propostes que apropen la lectura i la natura

'Parcs i biblioteques... naturalment!': més de trenta activitats durant el primer trimestre de l'any

Activitats gener-març 2019. Autor: XBM
Activitats gener-març 2019. Autor: XBM
09/01/2019

Per tercer any, les biblioteques d’Alella, Cabrera de Mar, Cabrils, el Masnou, Mataró Pompeu Fabra, Premià de Dalt, Teià, Tiana, Tordera i Vilassar de Dalt conviden els seus usuaris a gaudir més i millor de l’entorn natural més proper -el Parc del Montnegre i el Corredor, el Parc de la Serralada Litoral i el Parc de la Serralada de Marina, tots tres amb part del seu territori al Maresme- amb una nova proposta d'activitats per al primer trimestre del 2019.

Xarxa de Parcs Naturals Recull tota la informació d’onze parcs: activitats, equipaments, serveis, el temps, notificacions, etc.

Descarregueu-vos Parcs Naturals, l'app amb tota la informació dels parcs de la XPN

Avatar de la nova app. Autor: XPN
Avatar de la nova app. Autor: XPN
09/01/2019

Ja us heu instal·lat la nova aplicació Parcs Naturals per a telèfons mòbils i tauletes que aplega onze parcs de la XPN? Tindreu a l'abast tota la informació sobre el Parc del Castell de Montesquiu, Parc Natural del Montseny, Espai Natural de les Guilleries-Savassona, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc de la Serralada Litoral, Parc de la Serralada de Marina, Parc del Garraf, Parc d’Olèrdola, Parc del Foix i Parc Fluvial del Besòs.

Montnegre-Corredor Les fotografies guanyadores i finalistes s'exposen durant el mes de gener

Ja podeu veure les imatges guanyadores del XII Ral·li Fotogràfic 'Tocats pel bolet'

Jurat i guanyadors. Autor: XPN
Jurat i guanyadors. Autor: XPN
08/01/2019

El diumenge 30 de desembre del 2018 va tenir lloc a l'Espai Bibliot@ca de l'Ajuntament de Sant Iscle de Vallalta la lectura del veredicte i el lliurament de premis del XII Ral·li Fotogràfic 'Tocats pel bolet', que s’havia celebrat en aquest mateix municipi i en el marc del programa Viu el parc el diumenge 9 de desembre.

Garraf El dissabte 19 de gener a Begues, amb la sarsuela 'Cançó d’amor i de guerra'

Comença el tercer cicle d'Òpera als parcs al Parc del Garraf

Cartell de la sarsuela. Autor: XPN
Cartell de la sarsuela. Autor: XPN
08/01/2019

Tret de sortida de la 3a edició del cicle Òpera als parcs, un programa que treballa per la difusió de la cultura en els espais naturals protegits que formen part de la Xarxa de Parcs Naturals. Enguany, el primer espectacle és 'Cançó d’amor i de guerra', el dissabte 19 de gener a les 21.30 h en el Teatre El Goula. Centre Cívic El Roure (Begues), dins l’àmbit del Parc del Garraf. L'espectacle és gratuït i obert a tothom.

Marina Adreçades a un públic general i familiar, són gratuïtes

Engega el programa de passejades guiades 2019 al Parc de la Serralada de Marina

Descobreix la serralada de Marina. Autor: Aloc
Descobreix la serralada de Marina. Autor: Aloc
08/01/2019

El diumenge 20 de gener comencen les passejades guiades anuals al Parc de la Serralada de Marina. La primera sortida permetrà descobrir el funcionament dels boscos de la serralada, a la vall de Pomar (Badalona). El cicle de sortides guiades és gratuït i s’adreça a un públic general i familiar. Entre gener i novembre s’ofereixen setze passejades sobre temàtiques diverses que donen a conèixer el ric patrimoni natural i cultural de la serralada de Marina.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.