Educació ambiental

Xarxa de Parcs Naturals Recursos i propostes per descobrir sense sortir de casa

La Xarxa de Parcs Naturals des de casa

El joc de la diversitat. Autor: XPN
El joc de la diversitat. Autor: XPN
24/03/2020

Atesa la situació excepcional que vivim aquests dies, des de la Xarxa de Parcs Naturals us fem arribar un seguit de propostes per redescobrir, sense sortir de les vostres llars, la riquesa de la biodiversitat dels espais naturals protegits així com alguns dels serveis i materials pedagògics, culturals i d'oci vinculats amb els parcs.

Foix Amb la col·laboració de Garraf Coopera

Recuperació del pla de Cabridets al Parc del Foix

Voluntaris. Autor: Cercle de Voluntaris
Voluntaris. Autor: Cercle de Voluntaris
10/03/2020

Una trentena de membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals es van apropar al pla de Cabridets per tal de recuperar i caracteritzar un tram de la històrica carrerada de la Marina a la serra de Bonaire.

Sant Llorenç-Obac Cal fer reserva

ACTIVITATS SUSPESES FINS A NOU AVÍS - Programa de passejades guiades al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Passejades a Sant Llorenç. Autor: Andoni Canela
Passejades a Sant Llorenç. Autor: Andoni Canela
09/03/2020

De gener a desembre del 2020 (excepte juliol i agost), cada diumenge al matí el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac organitza passejades guiades per donar a conèixer el seu entorn i patrimoni natural i cultural. Per poder participar, cal reservar prèviament als organitzadors de l’activitat escollida.

Montseny Cada cap de setmana

ACTIVITATS SUSPESES FINS A NOU AVÍS - Durant tot l'any, el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny us ofereix passejades guiades

Passejades guiades al Montseny. Autor: XPN
Passejades guiades al Montseny. Autor: XPN
09/03/2020

Tots els diumenges de l’any, el Parc Natural del Montseny us proposa passejades guiades que us permetran conèixer el ric patrimoni natural i cultural d'aquest espai singular, declarat l’any 1978 Reserva de la Biosfera per la UNESCO. Cal fer la reserva i la inscripció prèviament als diferents organitzadors de cada sortida, que trobareu indicats al programa.

Garraf Un èxit de participació amb nombroses activitats

S'inaugura l'Aula de Natura de la Pleta, al Parc del Garraf

Taller sobre ocells. Autor: XPN
Taller sobre ocells. Autor: XPN
09/03/2020

Una vintena de famílies van assistir el passat diumenge 8 de març a la inauguració de l’Aula de Natura de la Pleta, un proposta d'educació ambiental que pretén dinamitzar el Centre d’Informació amb activitats de coneixement de l’espai protegit. L’Aula de Natura organitzarà activitats en cap de setmana cada quinze dies. Podeu consultar-les a l'Agenda dels parcs.

Parc Agrari Un matí d'activitats que van aplegar 200 persones

Èxit de participació de la jornada 'Vine a passar un matí amb el BRAAVA'

Inci de la jornada BRAAVA. Autor: Ricard Badia
Inci de la jornada BRAAVA. Autor: Ricard Badia
09/03/2020

El diumenge 1 de març a la Masia Can Comas, seu del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, més de dues-centes persones van gaudir de l’activitat 'Vine a passar un matí amb el BRAAVA'. Enguany, la proposta també incloïa la presentació del col·lectiu gastronòmic del Baix Llobregat 'Sabors de l'Horta 2020'.

Collserola Un programa que vincula l'espai natural i les biblioteques

Collserola s'uneix al projecte 'Parcs i biblioteques… naturalment!'

Sessió de treball. Autor: CPNSC
Sessió de treball. Autor: CPNSC
09/03/2020

L’any 2017 va començar la iniciativa 'Parcs i biblioteques… naturalment!' amb l’objectiu de fomentar la col·laboració entre la Xarxa de Parcs Naturals i la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Aquell primer any, va engegar el programa a la zona del Maresme amb espais naturals protegits com el Parc del Montnegre i el Corredor, el Parc de la Serralada Litoral i el Parc de la Serralada de Marina. A finals del 2018, va incorporar-s'hi el Vallès Occidental i la participació de Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i el Parc Rural de Montserrat.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.