Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Títol educació ambiental

Educació ambiental

Listador de contenidos web

Litoral El projecte i l’execució d'aquesta ruta saludable han estat finançats per la Diputació de Barcelona

Finalitza la senyalització de la ruta de l'Anella verda de Vilassar de Dalt

Senyalització de la ruta.<br />Autor: Ajuntament de Vilassar de Dalt
Senyalització de la ruta.
Autor: Ajuntament de Vilassar de Dalt
20/10/2020

Ha finalitzat la senyalització de la ruta de l'Anella verda de Vilassar, una ruta de 5 km per la zona periurbana de Vilassar de Dalt. Apta per a tot tipus de públic, permet descobrir el patrimoni natural que envolta el municipi. El projecte, iniciativa de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt, ha comptat amb el suport i la col·laboració del Parc de la Serralada Litoral i de diversos dels seus guardes així com amb el finançament de la Diputació de Barcelona.

Montseny L'activitat es va ajustar al protocol de mesures de seguretat i prevenció davant la COVID-19

Bona acollida del taller familiar sobre el tritó del Montseny

Instant del taller. Autor: Ademc
Instant del taller. Autor: Ademc
20/10/2020

La plaça de la Vila del poble de Montseny va acollir el diumenge 4 d’octubre un taller familiar sobre el tritó del Montseny. Conduït per educadores d'Ademc, durant l’activitat es va oferir una explicació sobre les característiques d’aquesta espècie endèmica d’amfibi que només es troba al Montseny i els participants van poder elaborar i decorar tritons amb guix. La proposta s’emmarcava en el Dia Europeu del Parcs i la Setmana de la Natura 2020.

Montesquiu En el marc també del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges

Un concert recital d'Ivette Nadal clou el cicle Notes a la Cabanya

Ivette Nadal i Caïm Riba. Autor: XPN
Ivette Nadal i Caïm Riba. Autor: XPN
20/10/2020

'La música és la carretera per on circulen els versos.' Ivette Nadal va tancar dissabte 17 d'octubre el cicle Notes a la Cabanya, al Parc del Castell de Montesquiu, pel qual han passat també el cantautor Roger Mas, el trio Marala, la xaranga del Collsacabra i el grup Marenda.

Marina Us el podeu descarregar a la web dels itineraris del Parc de la Serralada de Marina

Disponible el nou fullet de l'itinerari senyalitzat 'SL-C de la Conreria a les Maleses'

Detall de la publicació. Autor: XPN
Detall de la publicació. Autor: XPN
15/10/2020

S’ha editat el fullet de l’itinerari 'SL-C de la Conreria a les Maleses' que porta al jaciment iber del turó de les Maleses, a Montcada i Reixac, amb bones vistes al Vallès Oriental, Barcelonès i Maresme. La publicació conté el mapa i la informació i característiques detallades del recorregut així com les diverses maneres d’accedir al punt d’inici. Podeu descarregar-vos-el a la pàgina web dels itineraris senyalitzats del Parc de la Serralada de Marina.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona El document es tanca amb un decàleg sobre què es pot fer i què no en relació amb l’estudi i la manipulació dels amfibis

S'edita un manual de bones pràctiques en bioseguretat dins el projecte Life Tritó Montseny

Manual de bones pràctiques en bioseguretat.<br />Autor: Life Tritó Montseny
Manual de bones pràctiques en bioseguretat.
Autor: Life Tritó Montseny
13/10/2020

El manual de bones pràctiques en bioseguretat està dirigit a entitats d’educació ambiental, escoles de natura i centres educatius i pretén divulgar la problemàtica de les malalties infeccioses en els amfibis i sensibilitzar-ne la població perquè pugui realitzar activitats educatives sense introduir patògens al medi.

Montseny En el marc del Pla d'igualtat de gènere de la Reserva de la Biosfera del Montseny

El Montseny celebra el Dia Internacional de les Dones Rurals amb dos tallers i una acció participativa a les xarxes socials

Cartell de l'efemèride. Autora: Cori Comajoncosa
Cartell de l'efemèride. Autora: Cori Comajoncosa
12/10/2020

El 15 d’octubre és el Dia Internacional de les Dones Rurals. El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny organitza en el marc del seu Pla d'igualtat de gènere dos tallers adreçats a dones, el 15 i el 17 d'octubre. Així mateix, fa una crida a les dones de la Reserva de la Biosfera perquè parlin en un vídeo sobre dones que les hagin marcat. Està previst que se'n faci difusió a les xarxes socials del Parc Natural.

Parc Agrari S'està elaborant una col·lecció de vuit videocàpsules en temps real sobre aquest cultiu

Nova campanya per promocionar el calçot del Parc Agrari del Baix Llobregat

Instant del segon vídeo. Autor: Parc Agrari
Instant del segon vídeo. Autor: Parc Agrari
12/10/2020

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat en col·laboració amb el Consell Comarcal i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, i dins del projecte Xarxa de Productes de la Terra amb el suport de la Diputació de Barcelona, impulsa una nova campanya per promocionar el calçot del Baix Llobregat i reforçar el vincle entre les persones que els produeixen i aquelles que els consumeixen. Entre les accions comunicatives hi ha l’elaboració en temps real de vuit càpsules de vídeo sobre aquest conreu que s'aniran difonent entre el setembre del 2010 i el febrer del 2021.

Xarxa de Parcs Naturals Amb els poetes David Caño, Ivet Eroles i Gerard Vilardaga i Elias Porter al violí

Se celebra el recital de Poesia als parcs. Lletres i paisatges a Farrera, al Parc Natural de l'Alt Pirineu

David Caño i Elias Porter. Autor: Tramoia Cultura
David Caño i Elias Porter. Autor: Tramoia Cultura
12/10/2020

Finalment es va poder portar a terme l’ajornat recital del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges al Parc Natural de l’Alt Pirineu. Celebrat el dissabte 3 d’octubre a la tarda, enguany hi van participar David Caño, Ivet Eroles i Gerard Vilardaga, amb l’acompanyament musical del violinista Elias Porter. El fred tardorenc va motivar que el recital es traslladés del pati del Centre d’Art i Natura de Farrera a l’interior de l’església romànica de Sant Roc. El cicle d’espectacles poeticomusicals continua ara arreu dels parcs de la Xarxa de Parcs Naturals fins al mes de novembre.

Xarxa de Parcs Naturals La Xarxa de Parcs Naturals hi participa des de la primera edició

La Xarxa de Parcs Naturals participa en el XIX Seminari RECIDA amb una ponència sobre propostes per a la ciutadania i món escolar en temps de COVID-19

Josep Melero en el vídeo de presentació<br />del XIX Seminari RECIDA. Autor: RECIDA
Josep Melero en el vídeo de presentació
del XIX Seminari RECIDA. Autor: RECIDA
12/10/2020

Més d’un centenar de centres de documentació i biblioteques ambientals de l’Estat espanyol van celebrar els dies 1 i 2 d’octubre el Seminari anual, enguany de forma virtual. Entre d'altres temàtiques, durant aquests dos dies es van presentar diverses accions de divulgació i sensibilització mediambiental, eines de catalogació i experiències de lluita contra el canvi climàtic. Josep Melero, cap de la Secció de Divulgació i Comunicació de la Gerència de Serveis d’Espais Naturals, va presentar-hi la comunicació 'Propostes per a la ciutadania i el món escolar en temps de la COVID-19'.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.