Educació ambiental

Sant Llorenç-Obac Recull les 37 ponències presentades

S'ha editat el volum de la IX Trobada d'Estudiosos de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Detall de la portada. Autor: XPN
Detall de la portada. Autor: XPN
21/03/2019

Els dies 21 i 22 de novembre del 2017 va tenir lloc a Castellar del Vallès la IX Trobada d’Estudiosos de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, trenta anys després de la primera, celebrada a Matadepera. Ja teniu disponible el volum que aplega el total de comunicacions que s’hi van presentar.

Parc Agrari Van assistir-hi prop de 80 persones

Èxit de la jornada sobre el Programa BRAAVA, a la Masia Can Comas

Showcooking. Autor: Parc Agrari
Showcooking. Autor: Parc Agrari
20/03/2019

El diumenge 24 de febrer, una vuitantena de persones van passar per la Masia Can Comas per gaudir de l’activitat 'Vine a passar un matí amb el BRAAVA'. La proposta pretenia donar a conèixer el projecte BRAAVA (una iniciativa que està desenvolupant la Fundació Miquel Agustí, impulsada pel Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, amb l'objectiu d'introduir noves varietats de BRAssiques amb Alt Valor Afegit, adaptades a la zona del Baix Llobregat) i, també, veure, aprendre a cuinar i tastar les verdures de la família de les brassiques, tan interessants dels del punt de vista nutricional.

Montseny | Marina | Xarxa de Parcs Naturals Us els podeu descarregar a la web d'Educació ambiental a la XPN

Retallables del monestir de Sant Jeroni de la Murtra i del castell de Montsoriu

Monestir de Sant Jeroni de la Murtra. Autor: XPN
Monestir de Sant Jeroni de la Murtra. Autor: XPN
11/03/2019

A la pàgina web de la Xarxa de Parcs Naturals trobareu els retallables del monestir de Sant Jeroni de la Murtra, ubicat al Parc de la Serralada de Marina, i del castell de Montsoriu, al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Es tracta de dues publicacions nascudes en el marc de la campanya escolar del Viu el parc que, ara, es posen a l’abast de tothom.

Montseny Amb 24 rutes

S'edita una guia sobre els 'Racons del Montseny amb aigua'

Detall de la portada. Autor: A. Corella / Farell Edicions
Detall de la portada. Autor: A. Corella / Farell Edicions
11/03/2019

Ja està disponible la guia ‘Racons del Montseny amb aigua’, d’Oscar Farrerons Vidal. El volum és el núm. 55 de la col·lecció 'Llibres de Muntanya' de Farell Edicions i aplega vint-i-quatre itineraris pel Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny en què l’aigua juga un paper fonamental.

Garraf | Xarxa de Parcs Naturals Del 15 de març al 13 d'abril serà al Cercle Artístic Sant Lluc

L'exposició sobre Blas de Otero, promoguda pel Parc del Garraf, arriba a Barcelona

Cartell de la mostra. Autor: Vallgrassa CEA
Cartell de la mostra. Autor: Vallgrassa CEA
11/03/2019

El proper divendres 29 de març a les 19 h, l’exposició 'Em queda la mirada' al voltant de l’obra del poeta basc Blas de Otero, ideada i dirigida per Vallgrassa. Centre Experimental de les Arts, es presentarà a l'Espai Sant Lluc de Barcelona. Hi haurà una lectura de poemes de l'autor i un petit concert amb guitarra. La mostra, tanmateix, es pot visitar entre el 15 de març i el 13 d'abril.

Montseny | Marina | Montesquiu | Garraf | Olèrdola | Xarxa de Parcs Naturals El primer concert serà el 23 de març al Parc de la Serralada de Marina en el marc del Viu el parc

Comença el nou cicle 'Música als parcs 2019. Sons de la Mediterrània'

Neila Benbey & Gani Mirzo. Autor: Música als parcs
Neila Benbey & Gani Mirzo. Autor: Música als parcs
11/03/2019

Aquest cicle artístic pretén aprofundir en els vincles existents entre les persones i el patrimoni natural i cultural de la Mediterrània. Entre març i octubre, s’han programat cinc espectacles en cinc parcs de la Xarxa de Parcs Naturals: Parc de la Serralada de Marina, Parc del Castell de Montesquiu, Parc Natural del Montseny, Parc d'Olèrdola i Parc del Garraf. La programació aplega músics i artistes provinents d’arreu de la Mediterrània: Algèria, Itàlia, el Marroc, Moldàvia i Catalunya, entre d’altres.

Foix Per evitar la seva degradació

Cobriment del jaciment arqueològic de l'ermita de Sant Llorenç de Sanabra

Moment de l'actuació. Autor: Cercle Voluntaris
Moment de l'actuació. Autor: Cercle Voluntaris
09/03/2019

El dissabte 2 de març, trenta membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals van ajudar a protegir el jaciment arqueològic de l’ermita de Sant Llorenç de Sanabra, al Parc del Foix, tot cobrint aquestes excavacions amb pedres i construint murs de pedra seca per dificultar el seu accés i evitar-ne la degradació.

Montseny Serà el 24 de març a Cànoves, el 28 d'abril a Riells i Viabrea i el 5 de maig a Fogars de Montclús

Continua la itinerància de la carpa per celebrar els 40 anys de la Reserva de la Biosfera del Montseny

Carpa itinerant. Autor: Itinerart
Carpa itinerant. Autor: Itinerart
09/03/2019

Amb motiu dels quaranta anys de la Reserva de la Biosfera del Montseny i per tal d’arribar a les persones que hi viuen i en formen part, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona i el Zoo de Barcelona posen a disposició dels municipis de la Reserva una carpa itinerant que aprofita les fires i festes que s'hi organitzen. En aquesta carpa, hi trobareu un vídeo explicatiu d’aquests quaranta anys de declaració de la Reserva així com d’altres esdeveniments que hi ocorren.

Marina Amb moltes propostes gratuïtes i obertes a tothom

Tot a punt per a la 18a edició del Viu el parc al Parc de la Serralada de Marina

Matinal del 2018. Autor: Viu el parc
Matinal del 2018. Autor: Viu el parc
09/03/2019

El mes de març arriba amb interessants propostes culturals i de lleure al Parc de la Serralada de Marina. La 18a edició del programa Viu el parc us proposa gaudir de la plantada popular a Tiana, el primer concert del nou cicle ‘Música als parcs’, amb Gani Mirzo & Neila Benbey, la Nit d’estels a l’Observatori Astronòmic de Tiana, la Matinal al parc i el recital de ‘Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2019’. Us hi esperem!

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.