Parc Fluvial del Besòs

En el marc d’un seguit d’accions de conservació de la biodiversitat

S'instal·len cinc caixes niu al Parc Fluvial del Besòs

Caixa niu ja instal·lada. Autor: Parc Fluvial
Caixa niu ja instal·lada. Autor: Parc Fluvial
15/03/2017

S’han instal·lat cinc caixes niu als arbres de la llera del Parc Fluvial amb la finalitat de potenciar la reproducció d'ocells que, com la puput, el xot, les mallerengues o els pardals, nien en forats d'arbres. Les caixes niu han estat realitzades per alumnes de l’Institut Pompeu Fabra, de Badalona.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals El període de sol·licitud finalitza el 28 de febrer inclòs

Subvencions 2017 per als centres educatius que vulguin fer estades als equipaments pedagògics de la XPN

Escolars. Autor: XPN
Escolars. Autor: XPN
18/01/2017

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) del dilluns 16 de gener ha publicat les bases específiques i convocatòria per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva als centres d'educació infantil i d'ensenyament primari i secundari, públics i concertats, que vulguin utilitzar els equipaments d’educació ambiental existents a la Xarxa de Parcs Naturals, que gestiona la Diputació de Barcelona, per a fer-hi estades ambientals durant l'any 2017.

En els dos sentits del carril bici

El Parc Fluvial limita la velocitat màxima a 20 km/h

Senyalització. Autor: Parc Fluvial
Senyalització. Autor: Parc Fluvial
17/01/2017

Com a mesura de reforç per tal de conscienciar els usuaris del Parc Fluvial que la circulació en bicicleta per l’espai protegit ha de ser compatible amb la resta d’usos, s’ha senyalitzat la limitació de velocitat màxima de 20 km/h en els dos sentits del carril bici del marge esquerre del Parc.

Afavorirà l’augment de la població d’espècies com el gripau corredor

Recuperació de la bassa d’amfibis de la desembocadura del riu Besòs

Gripau corredor. Autor: Galanthus
Gripau corredor. Autor: Galanthus
15/12/2016

Durant el mes de novembre, s’han dut a terme un sèrie d’accions per recuperar la bassa d’amfibis, ubicada al marge esquerre de la desembocadura del riu Besòs. L’actuació principal ha consistit a refer la forma de la bassa i instal·lar una nova lona impermeable que permeti la retenció de l’aigua. 

En el marge esquerre del Parc Fluvial del Besòs

Sessió d’anellament a Sant Adrià de Besòs

Moment de l'activitat. Autor: Ramon Sanz
Moment de l'activitat. Autor: Ramon Sanz
08/12/2016

El 20 de novembre es va realitzar una sessió d’anellament dirigida per Xavier Larruy, biòleg i anellador expert en ocells, amb la col·laboració d’Oriol Tello i Pep Arcos. En aquesta ocasió, l’activitat va ser organitzada per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de veure la diversitat d'ocells que s'aturen als canyissars, herbassars i la llera del riu ara que la migració ja està pràcticament acabada.

 

Es va poder observar un grup nombrós de corbs marins

El marge dret de la desembocadura ja rep els primers visitants

Corbs marins a la desembocadura. Autor: Parc Fluvial
Corbs marins a la desembocadura. Autor: Parc Fluvial
08/12/2016
Durant les tasques de neteja i manteniment de la zona del marge dret de la desembocadura del riu Besòs realitzades a mitjan novembre, es van poder admirar els primers visitants en aquesta zona recuperada per a la fauna.
Per mostrar la gran diversitat i quantitat d'ocells que s'hi aturen a la tardor

Nova sessió d'anellament al Parc Fluvial

Blauet ('Alcedo atthis'). Autor: Xavier Larruy
Blauet ('Alcedo atthis'). Autor: Xavier Larruy
18/10/2016

El 16 d'octubre es va realitzar al Parc Fluvial una sessió d'anellament dirigida per Xavier Larruy, biòleg i anellador expert en ocells, amb la col·laboració d'Oriol Tello. Aquesta activitat, organitzada per la Jugateca Ambiental del Parc del Litoral (Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i Àrea Metropolitana de Barcelona), tenia com a objectiu mostrar la gran diversitat i quantitat d'ocells que s'aturen als canyissars, herbassars i la llera del riu Besòs a la tardor.

Les activitats van aplegar força gent

Balanç molt positiu de les dues sessions d'anellament al Parc Fluvial

Xivita anellada ('Tringa ochropus'). Autor: Xavier Larruy
Xivita anellada ('Tringa ochropus'). Autor: Xavier Larruy
13/09/2016

El 4 i 10 de setembre es van realitzar al Parc dues sessions d'anellament dirigides per Xavier Larruy, biòleg i anellador expert en ocells. Aquestes activitats, organitzades per la Diputació de Barcelona, tenien l'objectiu de mostrar la gran diversitat i quantitat d'ocells que s'aturen durant les migracions als canyissars, herbassars i a la llera del riu a l'alçada de Montcada i Reixac. Malgrat la calor que va fer els dos dies, el nombre de participants va ser nombrós. 

A set punts del tram baix del riu

Es fa un tractament larvari al riu Besòs

Mostreig de la 4a campanya. Autor: Parc Fluvial del Besòs
Mostreig de la 4a campanya. Autor: Parc Fluvial del Besòs
21/07/2016

A la 4a campanya de seguiment de les larves dels dípters quironòmids de la temporada 2016, s'ha realitzat el seguiment de set punts de mostreig distribuïts al llarg del tram baix del riu Besòs (a Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs).

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.