Parc Fluvial del Besòs

En la senyalització dels accessos i del carril bici

Millores en la seguretat al Parc Fluvial del Besòs

Prova pilot. Autor: Parc Fluvial del Besòs
Prova pilot. Autor: Parc Fluvial del Besòs
04/05/2017

Al final del mes d'abril, es va iniciar una prova pilot per tal de millorar la senyalització dels accessos al Parc i del carril bici de la zona d’ús públic. Aquesta prova s’emmarca dins de les accions que s’estan duent a terme per al nou Pla de Gestió Integral que està redactant el Consorci del Besòs.

Del 14 d'abril al 20 de setembre

S'amplia l'horari d'obertura del Parc Fluvial

Accés al Parc. Autor: Parc Fluvial del Besòs
Accés al Parc. Autor: Parc Fluvial del Besòs
12/04/2017

A partir del divendres 14 d'abril i fins al dimecres 20 de setembre, el Parc Fluvial passa de l'horari antic (de les 10 a les 21 h) a un nou horari més extens que va de les 8 del matí a les 21 h del vespre.

En el marc d’un seguit d’accions de conservació de la biodiversitat

S'instal·len cinc caixes niu al Parc Fluvial del Besòs

Caixa niu ja instal·lada. Autor: Parc Fluvial
Caixa niu ja instal·lada. Autor: Parc Fluvial
15/03/2017

S’han instal·lat cinc caixes niu als arbres de la llera del Parc Fluvial amb la finalitat de potenciar la reproducció d'ocells que, com la puput, el xot, les mallerengues o els pardals, nien en forats d'arbres. Les caixes niu han estat realitzades per alumnes de l’Institut Pompeu Fabra, de Badalona.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals El període de sol·licitud finalitza el 28 de febrer inclòs

Subvencions 2017 per als centres educatius que vulguin fer estades als equipaments pedagògics de la XPN

Escolars. Autor: XPN
Escolars. Autor: XPN
18/01/2017

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) del dilluns 16 de gener ha publicat les bases específiques i convocatòria per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva als centres d'educació infantil i d'ensenyament primari i secundari, públics i concertats, que vulguin utilitzar els equipaments d’educació ambiental existents a la Xarxa de Parcs Naturals, que gestiona la Diputació de Barcelona, per a fer-hi estades ambientals durant l'any 2017.

En els dos sentits del carril bici

El Parc Fluvial limita la velocitat màxima a 20 km/h

Senyalització. Autor: Parc Fluvial
Senyalització. Autor: Parc Fluvial
17/01/2017

Com a mesura de reforç per tal de conscienciar els usuaris del Parc Fluvial que la circulació en bicicleta per l’espai protegit ha de ser compatible amb la resta d’usos, s’ha senyalitzat la limitació de velocitat màxima de 20 km/h en els dos sentits del carril bici del marge esquerre del Parc.

Afavorirà l’augment de la població d’espècies com el gripau corredor

Recuperació de la bassa d’amfibis de la desembocadura del riu Besòs

Gripau corredor. Autor: Galanthus
Gripau corredor. Autor: Galanthus
15/12/2016

Durant el mes de novembre, s’han dut a terme un sèrie d’accions per recuperar la bassa d’amfibis, ubicada al marge esquerre de la desembocadura del riu Besòs. L’actuació principal ha consistit a refer la forma de la bassa i instal·lar una nova lona impermeable que permeti la retenció de l’aigua. 

En el marge esquerre del Parc Fluvial del Besòs

Sessió d’anellament a Sant Adrià de Besòs

Moment de l'activitat. Autor: Ramon Sanz
Moment de l'activitat. Autor: Ramon Sanz
08/12/2016

El 20 de novembre es va realitzar una sessió d’anellament dirigida per Xavier Larruy, biòleg i anellador expert en ocells, amb la col·laboració d’Oriol Tello i Pep Arcos. En aquesta ocasió, l’activitat va ser organitzada per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de veure la diversitat d'ocells que s'aturen als canyissars, herbassars i la llera del riu ara que la migració ja està pràcticament acabada.

 

Es va poder observar un grup nombrós de corbs marins

El marge dret de la desembocadura ja rep els primers visitants

Corbs marins a la desembocadura. Autor: Parc Fluvial
Corbs marins a la desembocadura. Autor: Parc Fluvial
08/12/2016
Durant les tasques de neteja i manteniment de la zona del marge dret de la desembocadura del riu Besòs realitzades a mitjan novembre, es van poder admirar els primers visitants en aquesta zona recuperada per a la fauna.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.